Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Υπερθέρμανση του πλανήτη έως το 2030, ακολουθούμενη από ψύξη




Ένας μεγάλος αριθμός αστροφυσικών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι αλλαγές στη δραστηριότητα του Ήλιου και των αποστάσεων Ήλιου-Γης από το 2030 και μετά θα οδηγήσουν σε σημαντική ψύξη και ακόμη και σε μια μικρή εποχή παγετώνων. 

Ο καθηγητής David Dilley, πρώην μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της NOAA με 50 χρόνια εμπειρίας, καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα μελετώντας τις κυκλικές κλιματικές αλλαγές στο παρελθόν.


22 Μαΐου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 4,3 λεπτά



Ο David Dilley παρουσιάζει διάφορα αποδεικτικά στοιχεία στο παρακάτω βίντεο για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα σταματήσει μέχρι το 2030:





Ιστορικοί κλιματικοί κύκλοι: Ο Dilley επισημαίνει ότι υπήρξαν έξι κύκλοι υπερθέρμανσης του πλανήτη τα τελευταία 1200 χρόνια και ότι ο τρέχων κύκλος σύντομα θα τελειώσει. 

Υποστηρίζει ότι αυτοί οι κύκλοι εναλλάσσονται μεταξύ των φάσεων θέρμανσης και ψύξης και συνήθως διαρκούν μεταξύ 200 και 240 ετών. 

Ο σημερινός κύκλος θέρμανσης, ο οποίος ξεκίνησε γύρω στο 1825, σύντομα θα τελειώσει και θα οδηγήσει σε μια φάση ψύξης.





Ο Dilley χρησιμοποιεί ιστορικά δεδομένα από πυρήνες πάγου και άλλες πηγές για να δείξει ότι παρόμοιοι κύκλοι θέρμανσης και ψύξης έχουν συμβεί στο παρελθόν χωρίς ανθρώπινη επιρροή. 

Τονίζει ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας κύκλος υπερθέρμανσης του πλανήτη έχει καταγραφεί με σύγχρονα μέσα, επιτρέποντας την ακριβέστερη παρακολούθηση και πρόβλεψη.


Κύκλοι θερμοκρασίας των ωκεανών: Επισημαίνει ότι ο Ειρηνικός Ωκεανός αναμένεται να κρυώσει από το 2024, ακολουθούμενος από τον Ατλαντικό Ωκεανό μέχρι το 2030. 

Αυτή η ψύξη των μεγάλων ωκεανών θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις παγκόσμιες θερμοκρασίες και θα οδηγήσει σε μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. 

Ακολουθούν επίσης τους ίδιους κύκλους με τις θερμοκρασίες.






Ο Dilley συζητά την Δεκαετή Ταλάντωση του Ειρηνικού (PDO), έναν μακροπρόθεσμο κύκλο θερμοκρασίας των ωκεανών που εναλλάσσεται μεταξύ θερμής και ψυχρής φάσης περίπου κάθε 30 χρόνια. 

Σημειώνει ότι ο Ειρηνικός Ωκεανός βρίσκεται σε θερμή φάση από το 1981, η οποία τώρα θα εισέλθει σε ψυχρή φάση. 

Αυτή η ψύξη αναμένεται να ξεκινήσει με την εντατικοποίηση του La Niña και να οδηγήσει σε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας των ωκεανών.

Ο Dilley αναφέρει επίσης την Ατλαντική Πολυδεκαδική Ταλάντωση (AMO), η οποία έχει παρόμοιες θερμές και δροσερές φάσεις. 

Ο Ατλαντικός Ωκεανός βρίσκεται επί του παρόντος σε θερμή φάση, η οποία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι περίπου το 2030. 

Μετά από αυτό, το AMO θα εισέλθει σε μια ψυχρή φάση, η οποία θα συμβάλει στην περαιτέρω παγκόσμια ψύξη.

Κύκλοι ηλιακής ακτινοβολίας: Ο Dilley συζητά την εξασθένηση των κύκλων ηλιακής ακτινοβολίας από το 1978, η οποία πιστεύει ότι θα συμβάλει στην ψύξη των περιοχών της Αρκτικής και της Ανταρκτικής. 

Αυτή η ψύξη τελικά θα εξαπλωθεί στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη, μειώνοντας περαιτέρω τις παγκόσμιες θερμοκρασίες. 

Εδώ είναι οι τελευταίοι πέντε από τους 11ετείς κύκλους Schwabe αποδυναμώνονται, ο κύκλος 24 υπερβαίνει το μέγιστο φέτος, ξεκινά με αυτή τη σειρά κύκλου 25.





Επισημαίνει δεδομένα από το NOAA που δείχνουν τη συσχέτιση μεταξύ των κύκλων ηλιακής ακτινοβολίας και των αλλαγών της παγκόσμιας θερμοκρασίας. 

Σύμφωνα με τον Dilley, ο τρέχων κύκλος επιβράδυνσης θα οδηγήσει σε σημαντική ψύξη, ειδικά στις περιοχές της Αρκτικής, οι οποίες έχουν ήδη βιώσει ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών τα τελευταία χρόνια.

Ηφαιστειακή δραστηριότητα: Εξηγεί ότι η ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ανταρκτική προκαλεί το λιώσιμο των πάγων από κάτω προς τα πάνω, όχι λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αλλά λόγω της γεωθερμικής θερμότητας. 

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον ισχυρισμό ότι το λιώσιμο των πάγων στην Ανταρκτική οφείλεται αποκλειστικά στην υπερθέρμανση του πλανήτη.





Στην πραγματικότητα, οι μετρήσεις έχουν δείξει ότι τα στρώματα πάγου αυξάνονται τόσο στην Ανταρκτική όσο και στην Αρκτική. 

Το τελευταίο είχε επιβεβαιωθεί από την ερευνητική κρουαζιέρα του παγοθραυστικού Polarstern από το γερμανικό Ινστιτούτο Wegener το περασμένο καλοκαίρι, προς έκπληξή τους. 

Ο Dilley παρουσιάζει στοιχεία που δείχνουν ότι η Αρκτική και η Ανταρκτική έχουν βιώσει θερμοκρασίες ρεκόρ τα τελευταία χρόνια, κάτι που λέει ότι είναι ένας πρώιμος δείκτης της επερχόμενης παγκόσμιας φάσης ψύξης.

Παρερμηνεία των επιπέδων CO2: Εξηγεί ότι η αύξηση των επιπέδων CO2 είναι σε μεγάλο βαθμό φυσική (80%) και δεν οφείλεται κυρίως στα ορυκτά καύσιμα. 

Υποστηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό με μελέτες και ιστορικά δεδομένα.




Αναφέρει αρκετές μελέτες που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους που δείχνουν ότι το 80% της αύξησης των επιπέδων CO2 είναι φυσικής προέλευσης και μόνο το 20% αποδίδεται στα ορυκτά καύσιμα.





Μία από αυτές τις μελέτες προέρχεται από τους Scrabel et al. και υποστηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό. 

Ο Dilley αναφέρει επίσης μελέτες σχετικά με τα στόματα των φυτών που είναι συνεπείς με αυτά τα ευρήματα.






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Τα σχέδια για μέγα ανεμογεννήτριες προκαλούν προβλήματα παντού
Στις Κάτω Χώρες, οι ανεμογεννήτριες κατασκευάζονται με ταχείς ρυθμούς, αν και δεν υπάρχει ακόμη έρευνα που να αποδεικνύει ότι είναι ασφαλείς για τους ανθρώπους και το περιβάλλον. 
Αυτό προκύπτει από τις απαντήσεις της υφυπουργού Vivianne Heijnen στις ερωτήσεις της Βουλής των Κοινοτήτων. 
Το Stichting Tegenwind Echteld-Lienden ανακάλυψε ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα λάθη. Η πρωτοβουλία πολιτών αντιτίθεται στα σχέδια της επαρχίας Gelderland για την κατασκευή επτά από τις ψηλότερες ανεμογεννήτριες στον κόσμο. 
Οι εκτιμήσεις περιβαλλοντικών επιπτώσεων που υπέβαλε ο φορέας εκμετάλλευσης Vattenfall για τον σκοπό αυτό δεν φαίνεται να έχουν διενεργηθεί ορθά. 
Το ίδρυμα καλεί την επαρχία να σταματήσει αμέσως την κατασκευή των προγραμματισμένων εργοστασίων.



Το «BBC» κατηγορεί την κλιματική αλλαγή για το περιστατικό αναταραχής σε πτήση της Σιγκαπούρης
Βίαιες αναταράξεις προκάλεσαν τριάντα τραυματισμούς και ακόμη και έναν θάνατο σε πτήση της Singapore Airlines. 
Αρκετά μέσα ενημέρωσης καθώς και το WEF επισημαίνουν ότι η κλιματική αλλαγή κάνει την εναέρια κυκλοφορία πολύ πιο ανήσυχη. 
Η «Daily Sceptic» το αποκαλεί αυτό «κινδυνολογική ανοησία».


Η Φλόριντα απαγορεύει τα υπεράκτια αιολικά πάρκα και αντιτίθεται στον μύθο της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη
Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis υπέγραψε μια σειρά νέων μέτρων για την περαιτέρω απαγόρευση της πράσινης ατζέντας για το κλίμα. 
Μεταξύ άλλων, θα απαγορευτεί η επέκταση των υπεράκτιων αιολικών πάρκων στην περιοχή στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα.



Aurora HAARPealis - New World Next Week

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!