Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΜΑΣ! Το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα ΕΚΚΡΕΜΕΙ 73 χρόνια μετά την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου !
Χθές 9η Μαΐου συμπληρώθηκαν 73 χρόνια από την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος έμεινε στην Ιστορία για την φρίκη και τις τεράστιες καταστροφές που έφερε στην ανθρωπότητα.
Από τότε όμως υπάρχει...για την Ελλάδα ένα μεγάλο εθνικό ζήτημα που παραμένει εκκρεμές.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,
ΠΩΣ Ο ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ ΤΟΡΠΙΛΛΙΣΕ ΤΗΝ
ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ...ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΔΩ...Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣΣχετική εικόνα

Ένα χρόνο μετά τη λήξη του πολέμου, το 1946, ακολούθησε η Συνδιάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων, όπου τέθηκαν από την Ελλάδα, η οποία βρέθηκε στο στρατόπεδο των νικητών, το αίτημα να της αποδοθούν η Βόρειος Ήπειρος και η Δωδεκάνησος. Το θέμα της Δωδεκανήσου για ένωση της με την μητέρα πατρίδα έλαβε άμεση αποδοχή.

Σχετική εικόνα


Το θέμα της Βορείου Ηπείρου παραπέμφθηκε στην σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών των τεσσάρων νικητριών δυνάμεων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου για εξέταση μαζί με το Αυστριακό και το Γερμανικό. 
Το Αυστριακό επιλύθηκε το 1955 και το Γερμανικό το 1990. Συνεπώς παραμένει ακόμα ανοικτό το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα και  α ν α μ έ ν ε ι  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πιά την επίλυση του.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ


Μέχρι την δεκαετία του 1960 οι ελληνικές κυβερνήσεις κατέβαλαν (;) προσπάθειες για την ανάδειξη του ζητήματος σε διεθνές επίπεδο, αλλά στην συνέχεια δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑ ΓΕ;)


Ευχή μας είναι οι τακτικές συνομιλίες που έχει το τελευταίο διάστημα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς με τον Αλβανό ομόλογο του, στις οποίες γίνονται προσπάθειες ώστε να κλείσουν τα διμερή θέματα, να μην οδηγήσουν στην οριστική εγκατάλειψη του Ζητήματος της Βορείου Ηπείρου και την πλήρη απεμπόληση των διεκδικήσεων της Ελλάδος επί της πανάρχαιας ελληνικής αυτής περιοχής.


Σχετική εικόνα

Όπως είχε δηλώσει άλλωστε ο «Γέρος της Δημοκρατίας» Γεώργιος Παπανδρέου: 

Αποτέλεσμα εικόνας για γεώργιοσ παπανδρέου

«Εκείνο το οποίο οφείλουν όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις να γνωρίζουν, είναι ότι το θέμα της Βορείου Ηπείρου υφίσταται. 
Και εκείνον το οποίον απαγορεύεται εις τον αιώνα, είναι δι΄ οιονδήποτε λόγο η απάρνηση του ιερού αιτήματος… Καθ΄ όσον αφορά την Βόρειο Ήπειρο η διεκδίκηση είναι ιερά και απαράγραπτος».

Σχετική εικόνα


Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!