Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

ΜΠΑ; ΟΝΤΩΣ; Ουγγαρία και Ελλάδα ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ τό 11ο πακέτο κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας!


από Anti-spiegel

8 Ιουνίου 2023, 13: 43 μ.μ.

Οι χώρες απαιτούν να μειωθεί ο κατάλογος των εταιρειών που υπόκεινται σε κυρώσεις.

Η Ελλάδα και η Ουγγαρία ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ένα νέο σχέδιο του 11ου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσσίας σε συνεδρίαση της Επιτροπής των Μόνιμων Αντιπροσώπων της ΕΕ. 


Απαιτούν ορισμένες εταιρείες να αφαιρεθούν από τον κατάλογο εκείνων, που υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Ρωσσίας να ξεπεράσει τις δυτικές κυρώσεις.

Αυτό αναφέρθηκε από το βελγικό τηλεοπτικό κανάλι RTBF την Πέμπτη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, δεν υπάρχουν συστημικές αντιρρήσεις από τις χώρες της ΕΕ για το νέο σχέδιο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Νωρίτερα, η ευρωπαϊκή εφημερίδα Politico, επικαλούμενη πηγές, ανέφερε ότι η συζήτηση για τις κυρώσεις είχε αναβληθεί για μια εβδομάδα - για τις 14 Ιουνίου.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε μια νέα εκδοχή των προτάσεων για κυρώσεις κατά της Ρωσσίας σε συνάντηση των πρεσβευτών [της ΕΕ] την Τετάρτη (αφού το αρχικό σχέδιο του 11ου πακέτου κυρώσεων μπλοκαρίστηκε τον Μάιο – σημείωση: TASS), αλλά δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Οι πρεσβευτές της ΕΕ θα συναντηθούν ξανά στις 14 Ιουνίου για να συζητήσουν αυτές τις προτάσεις», ανέφερε η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες ελπίζουν να καταλήξουν σε τελική συμφωνία μέχρι τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στα τέλη Ιουνίου.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell ανακοίνωσαν επανειλημμένα τον Μάϊο ότι το 11ο πακέτο κυρώσεων θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση των μηχανισμών για την επιβολή κυρώσεων και θα προσπαθήσει να μειώσει την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έλαβε η Ρωσσία για να σπάσει τον αποκλεισμό των κυρώσεων. 

Κατά συνέπεια, οι κυρώσεις πρόκειται να επεκταθούν σε εταιρείες από τρίτες χώρες που επανεξάγουν αγαθά στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις στη Ρωσσία. 

Στα τέλη Μαΐου, αρκετά ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης και διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι το αρχικό σχέδιο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε απορριφθεί από τις χώρες της ΕΕ και είχε σταλεί πίσω για αναθεώρηση, φοβούμενες ότι τέτοια μέτρα θα συνέβαλαν στην απομόνωση της ΕΕ στον κόσμο.

Το Politico δημοσίευσε επίσης την Πέμπτη τη γνώμη του James O'Brien, επικεφαλής του Γραφείου Συντονισμού Κυρώσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος δήλωσε ότι οι παραδόσεις μικροτσίπ και βασικών ηλεκτρονικών εξαρτημάτων στη Ρωσσία, τις οποίες η Δύση προσπαθεί να σταματήσει με κυρώσεις, έχουν ήδη επιστρέψει στα προ-στρατιωτικά επίπεδα στην Ουκρανία. Η εφημερίδα σημείωσε ότι η Ρωσία βελτιώνει την ικανότητά της να αντισταθεί στις δυτικές κυρώσεις.

Μετάφραση από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS (https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/17959941)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.anti-spiegel.ru/2023/ungarn-und-griechenland-blockieren-11-eu-sanktionspaket-gegen-russland/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!