Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ, αλλά Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Μ Ε Ν Ο ! - Η μεγάλη ΠΡΟΔΟΣΙΑ της 8ης Ιουνίου 1967: Η ΕΠΙΘΕΣΗ του Ισραήλ στό αμερικανικό πλοίο 'USS Liberty' δέν αναφέρεται ....ποτέ (!) από το πολιτικό ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ των ΗΠΑ καί τά κυρίαρχα μέσα "ενημερώσεως" - Τό ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ;

 


Από τον Timothy Alexander Guzman

Global Research, 08 Ιουνίου 2023

 

*** 

Πενήντα έξι χρόνια πριν, 8η Ιουνίου 1967

Με πολύ λίγες εξαιρέσεις (https://youtu.be/vyiP1tUOxig), αναφέρεται ελάχιστα στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης είτε πρόκειται για CNN, MSNBC, Fox News, The New York Times ή Washington Post. 

Δεν αναφέρεται ποτέ στα βιβλία ιστορίας των δημόσιων σχολείων και ξεχάστε το Χόλλυγουντ, καμμία ταινία δεν θα παραγόταν ποτέ για εκείνη την τραγική ημέρα, αφού οι σιωνιστές συνωμότες διοικούν την κινηματογραφική βιομηχανία (https://www.latimes.com/archives/la-xpm-2008-dec-19-oe-stein19-story.html). 


Και φυσικά, οι πιο προδοτικοί άνθρωποι στην ίδια τους τη χώρα, το ελεγχόμενο από το Ισραήλ πολιτικό κατεστημένο των ΗΠΑ δεν θα τολμούσε ποτέ να αναφέρει τι συνέβη 8 Ιουνίου 1967 όταν ο πιο πολύτιμος σύμμαχος της Αμερικής, το «εβραϊκό κράτος» του Ισραήλ επιτέθηκε στο USS Liberty (https://youtu.be/nwT339ck7r4), ένα πλοίο τεχνικής έρευνας του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που ήταν βασικά ένα κατασκοπευτικό πλοίο, σκοτώνοντας 34 και τραυματίζοντας πάνω από 171 μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένων πεζοναυτών, προσωπικού του Ναυτικού των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών, ναυτικών και ακόμη και ενός πολιτικού υπαλλήλου από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA).

Η επίθεση στο USS Liberty συνέβη κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών (https://youtu.be/cn3RUZsaPmg) μεταξύ του Ισραήλ και του αραβικού κόσμου που περιελάμβανε την Αίγυπτο, την Ιορδανία, το Λίβανο, τη Συρία και σε κάποιο βαθμό το Ιράκ, ωστόσο, οι ΗΠΑ είχαν διεκδικήσει «ουδέτερο καθεστώς» και βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα προς τα βόρεια της χερσονήσου του Σινά πριν καν ξεκινήσει ο πόλεμος.

Στη συνέχεια, το USS Liberty διατάχθηκε να πλεύσει προς την ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα για να συλλέξει πληροφορίες κοντά στη βόρεια ακτή του Σινά της Αιγύπτου. Κατά τη διάρκεια της αποστολής τους, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) είχε πετάξει πάνω από το USS Liberty υποτίθεται ότι έψαχνε για αιγυπτιακά υποβρύχια που προηγουμένως βρίσκονταν κοντά στην ακτή. Γύρω στις 2 μ.μ., η IAF έστειλε δύο μαχητικά αεροσκάφη Mirage III για να παρακολουθήσουν το USS Liberty, το οποίο οι Ισραηλινοί λένε ότι δεν έφερε «διακριτά σημάδια» ή οποιαδήποτε σημαία στο πλοίο που ήταν ψέμμα και στη συνέχεια τα μαχητικά Mirage άνοιξαν πυρ στο USS Liberty.

Εδώ είναι που περιπλέκεται, ακριβώς πριν από την επίθεση, τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage, με την κωδική ονομασία Kursa είχαν επικοινωνήσει με έναν αξιωματικό οπλικών συστημάτων ισραηλινών διοικητηρίων, ελεγκτές αέρα και έναν επικεφαλής ελεγκτή αέρα, ο οποίος φέρεται να αμφισβήτησε εάν υπήρχε αμερικανικό πλοίο στην περιοχή, οπότε γύρω στις 1:57 μ.μ., ο επικεφαλής ελεγκτής αέρα, αντισυνταγματάρχης Shmuel Kislev έδωσε τις εντολές να επιτεθεί στο USS Liberty.

Τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν κανόνια 30 χιλιοστών, ρουκέτες και ναπάλμ, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας έτσι πολλά από τα μέλη του πληρώματος των ΗΠΑ. 

Οι Ισραηλινοί κατάφεραν ακόμη και να μπλοκάρουν τα συστήματα επικοινωνιών των ΗΠΑ ακριβώς πριν από την επίθεση, πράγμα που σημαίνει ότι οι Ισραηλινοί γνώριζαν ότι ήταν ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο

Εκτός από τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη που ήδη επιτέθηκαν στο USS Liberty, υπήρχαν τρία επιπλέον ισραηλινά τορπιλλοβόλα που ξεκίνησαν επίσης μια επίθεση στο πλοίο με κανόνια, τοποθετημένα πολυβόλα και τορπίλλες. 

Μία από τις τορπίλλες σκότωσε 25 μέλη του πληρώματος ακαριαία

Τα ισραηλινά τορπιλλοβόλα στόχευσαν επίσης σωσίβιες σχεδίες καθώς το πλήρωμα προσπαθούσε να εγκαταλείψει το πλοίο.

Ήταν σαφές ότι το Ισραήλ και το καθεστώς του Lyndon Johnson δεν ήθελαν μάρτυρες που θα μπορούσαν να εκθέσουν την επίθεση του Ισραήλ στο αμερικανικό κοινό.

Πώς το γνωρίζουμε αυτό;

Στις 3:15, δύο ισραηλινά ελικόπτερα οπλισμένα με στρατιώτες του IDF πιθανότατα θα σκότωναν τους υπόλοιπους επιζώντες του ναυτικού των ΗΠΑ, για οποιονδήποτε λόγο, αυτό δεν συνέβη. 

Εν τω μεταξύ, το πλοίο εξακολουθούσε να δέχεται τεράστια επίθεση, καθώς το πλήρωμα καλούσε σε βοήθεια μέσω ανοιχτών γραμμών επικοινωνίας. 

Δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το USS Saratoga και το USS America έλαβαν το μήνυμα και διέταξαν αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη να διασώσουν το πλοίο από την επίθεση, αλλά σε μια μάλλον περίεργη [;;;;;;] κίνηση, η αποστολή ματαιώθηκε από την Ουάσιγκτον.

Το Ισραήλ γνώριζε επίσης ότι τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη διατάχθηκαν να σταματήσουν την επίθεση από μια αναχαιτισμένη μετάδοση. 

Έτσι απέκρουσαν αμέσως την επίθεσή τους και ανακάλεσαν τις τορπιλοβόλες και τα ελικόπτερα τους. Στη συνέχεια, η ισραηλινή κυβέρνηση ειδοποίησε την Ουάσιγκτον ότι «κατά λάθος» επιτέθηκε σε ένα αμερικανικό πλοίο και τους είπε ότι είχαν διατάξει τα μαχητικά αεροσκάφη της να επιστρέψουν στην αεροπορική βάση τους.

Πείτε το όπως θέλετε, αλλά είναι ένα νόμιμο γεγονός συνωμοσίας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Lyndon B. Johnson και ο υπουργός Άμυνας του, Robert McNamara σταμάτησαν μια αποστολή διάσωσης για να σώσουν τους υπόλοιπους επιζώντες.

Φαίνεται ότι ήταν μια επιχείρηση ψευδούς σημαίας για να πείσουν τις ΗΠΑ να εισέλθουν στη σύγκρουση και να υποστηρίξουν το Ισραήλ με κάθε κόστος εναντίον αρκετών αραβικών χωρών

Geis, ο οποίος ήταν διοικητής της δύναμης αεροπλανοφόρου του 6ου Στόλου, είπε στον υποδιοικητή David Lewis του USS Liberty ότι αμφισβήτησε τις εντολές του McNamara να ακυρώσει την επιχείρηση διάσωσης. Αναφέρθηκε ότι ο McNamara απάντησε λέγοντας ότι «ο πρόεδρος Johnson δεν πρόκειται να πάει σε πόλεμο ή να φέρει σε δύσκολη θέση έναν σύμμαχο των ΗΠΑ για μερικούς ναύτες» (https://consortiumnews.com/2014/06/08/leaving-the-uss-liberty-crew-behind/). Ένας αξιωματικός επικοινωνιών, ο J.Q. "Tony" Hart από έναν σταθμό αναμετάδοσης επικοινωνιών του Ναυτικού των ΗΠΑ στο Μαρόκο επέβλεψε ολόκληρη τη μετάδοση, έδωσε επίσης την ίδια μαρτυρία.

Υπήρξαν πολλαπλές έρευνες για το τι συνέβη στο USS Liberty, και φυσικά, τόσο οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ όσο και του Ισραήλ δήλωσαν ότι ήταν ένα «λάθος», αλλά τα μέλη του πληρώματος είπαν ότι ήταν σκόπιμο

Ποιος είχε δίκoιο; 

Τα μέλη του πληρώματος φυσικά, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τις εμπειρίες τους, επειδή αυτοί οι ίδιοι πολιτικοί που ισχυρίζονται ότι νοιάζονται για τους βετεράνους του στρατού τους δεν αναφέρουν ποτέ τι συνέβη εκείνη την ημέρα.

Είναι μια σημαντική ημέρα που πρέπει να θυμάστε

Έτσι, το ερώτημα που πρέπει να θέσουμε είναι γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ δεν γνωρίζουν τι συνέβη στις 8 Ιουνίου, 1967; 

Κάθε πολιτικός, είτε είναι πρόεδροι, γερουσιαστές, το Κογκρέσσο των ΗΠΑ, κυβερνήτες κ.λπ., κανείς δεν αναφέρει ποτέ την ισραηλινή επίθεση στην ελευθερία του USS. 

Αυτοί οι ίδιοι πολιτικοί και η Anti-Defamation League (ADL) θεωρούν «αντισημιτικό» (https://extremismterms.adl.org/glossary/uss-liberty-conspiracy-theory?gclid=EAIaIQobChMI5O6Kl4ev_wIVCI_ICh0DgAvBEAAYASAAEgJyB_D_BwEνα αναφέρουν τι συνέβη εκείνη την ημέρα; Θα έπρεπε να πω, ναι.

Άρθρο της Chicago Tribune το 2007

Στις 7 Οκτωβρίου 2007, η Chicago Tribune δημοσίευσε μια αμφιλεγόμενη ιστορία με τίτλο «Νέες αποκαλύψεις στην επίθεση στο αμερικανικό κατασκοπευτικό πλοίο» (https://www.chicagotribune.com/chi-liberty_tuesoct02-story.html), αν και δεν υπήρχε τίποτα που να υποδηλώνει ότι ήταν μια «νέα αποκάλυψη» αφού οι βετεράνοι, ή ας τους ονομάσουμε θύματα της επίθεσης USS Liberty, μιλούν από την ημέρα που συνέβη

Ωστόσο, η Chicago Tribune ανέφερε την οργή και την προδοσία που αισθάνθηκαν οι βετεράνοι του USS Liberty από την κυβέρνησή τους για λογαριασμό του πιο πολύτιμου συμμάχου τους, του Ισραήλ «ότι ποτέ δεν υπέκλεψε τις επικοινωνίες των επιτιθέμενων ισραηλινών πιλότων - επικοινωνίες, σύμφωνα με εκείνους που θυμούνται να τους είδαν, που έδειξαν ότι οι Ισραηλινοί γνώριζαν ότι επιτίθονταν σε ένα αμερικανικό πολεμικό σκάφος». 

Υπήρξε κοινή συγκάλυψη από την Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ; Τα έγγραφα δείχνουν επίσης ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ανυπομονώντας να διαφυλάξει τη φήμη του Ισραήλ και να διατηρήσει τη συμμαχία του με τις ΗΠΑ, έκλεισε την υπόθεση με αυτό που ακόμη και ορισμένοι από τους συμμετέχοντες λένε τώρα ότι ήταν μια βιαστική και σοβαρά ελαττωματική έρευνα. Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) έγινε επίσης βολικά ουδέτερη στο θέμα:

Αποχαρακτηρίζοντας την πιο πρόσφατη και μεγαλύτερη παρτίδα υλικού στις 8 Ιουνίου, την 40ή επέτειο της επίθεσης, η NSA, ο επικεφαλής συλλέκτης ηλεκτρονικών πληροφοριών των ΗΠΑ και σπάστης κώδικα, αναγνώρισε ότι η επίθεση είχε «γίνει το κέντρο σημαντικής διαμάχης και συζήτησης». 

Δεν ήταν πρόθεση του οργανισμού, είπε, «να αποδείξει ή να διαψεύσει οποιοδήποτε σύνολο συμπερασμάτων, πολλά από τα οποία μπορούν να εξαχθούν από μια διεξοδική ανασκόπηση αυτού του υλικού», διαθέσιμο εδώ (http://www.nsa.gov/liberty).

Μία από τις πιο παράλογες εξηγήσεις σχετικά με την επίθεση στο USS Liberty δημοσιεύθηκε στην Εβραϊκή Εικονική Βιβλιοθήκη (https://www.jewishvirtuallibrary.org/) από έναν γεννημένο στη Νέα Υόρκη και πρώην πρεσβευτή του Ισραήλ στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Michael Oren, ο οποίος δημοσίευσε το «The USS Liberty Incident: "The USS Liberty: Case Closed" (https://www.jewishvirtuallibrary.org/quot-the-uss-liberty-case-closed-quot). Φυσικά, οι ισχυρισμοί του Oren ότι τα μέσα ενημέρωσης, οι δημοσιογράφοι και ακόμη και οι ιστότοποι που εξέθεσαν την επίθεση στο USS Liberty είναι αντισημίτες έμποροι μίσους και Άραβες προπαγανδιστές:

Ο ισχυρισμός ότι η επίθεση του Ισραήλ στο Liberty ήταν προμελετημένη έχει επίσης εμφανιστεί επίμονα στον Τύπο. Το 1992, οι αρθρογράφοι Roland Evans και Robert Novak αφιέρωσαν μια στήλη, «Είκοσι πέντε χρόνια συγκάλυψης», σε αυτή την κατηγορία. 

Παρόμοιες κατηγορίες έχουν προβληθεί σε τηλεοπτικά προγράμματα όπως το 20/20 του ABC και το Now It Can Be Told του Geraldo Rivera. 

Ο ισχυρισμός είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στο Διαδίκτυο, όπου μια αναζήτηση για το "USS Liberty" αποδίδει δεκάδες ιστότοπους, από εκείνους των Αράβων προπαγανδιστών (Birzeit.edu, Salam.org, Palestine Forever) και αντισημιτών εμπόρων μίσους (The Tangled Web, Jew Watch) μέχρι τη βραβευμένη ιστοσελίδα USS Liberty, που δημοσιεύτηκε από τον Ennes και άλλους βετεράνους. 

Αλλά ενώ το περιεχόμενο αυτών των σελίδων μπορεί να διαφέρει - οι βετεράνοι αποκηρύσσουν κάθε αντισημιτισμό (https://www.jewishvirtuallibrary.org/anti-semitism), τονίζοντας ότι αρκετοί από τους συναδέλφους τους ήταν Εβραίοι - τα συμπεράσματά τους είναι δυσδιάκριτα: το Ισραήλ επιτέθηκε αναίτια στο Liberty με την πρόθεση να σκοτώσει κάθε άνδρα στο πλοίο και στη συνέχεια απέτρεψε τις προσπάθειες διερεύνησης του εγκλήματος.

Η αντίκρουση αυτής της κατηγορίας ήταν δύσκολη, αν όχι αδύνατη, στο παρελθόν, όταν τα επίσημα αρχεία για το Liberty χαρακτηρίστηκαν άκρως απόρρητα και έκλεισαν για το ευρύ κοινό. 

Με τον πρόσφατο αποχαρακτηρισμό αυτών των εγγράφων στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, ωστόσο, οι ερευνητές έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε πληθώρα πρωτογενών πηγώνΙσραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) (https://www.jewishvirtuallibrary.org/israel-defense-forces-idf) και στρατιωτικά αρχεία των ΗΠΑ, ισραηλινή διπλωματική αλληλογραφία και υπομνήματα τόσο από το Στέητ Ντηπάρτμεντ όσο και από τον Λευκό Οίκο. 

Με τη βοήθεια αυτών των υλικών, η επίθεση στο Liberty μπορεί τώρα να ανακατασκευαστεί σχεδόν λεπτό προς λεπτό και με αξιοσημείωτη λεπτομέρεια. 

Η εικόνα που προκύπτει δεν είναι καθόλου εικόνα εγκλήματος, ούτε καν εγκληματικής αμέλειας, αλλά μιας σειράς αποτυχημένων επικοινωνιών, ανθρώπινων λαθών, ατυχών συμπτώσεων και αποτυχιών εξοπλισμού τόσο από την αμερικανική όσο και από την ισραηλινή πλευρά – το είδος του τραγικού, παράλογου λάθους που είναι πολύ συνηθισμένο στο επίκεντρο του πολέμου.

Στο συμπέρασμά του ο Oren, κατηγορεί το Ισραήλ, αλλά για πολλά «λάθη» που είχε διαπράξει στο αποκορύφωμα της επίθεσης. «Οι Ισραηλινοί, επίσης, διέπραξαν το δικό τους μερίδιο μοιραίων λαθών, όπως επισημαίνει η έκθεση Yerushalmi: Οι λανθασμένες αναφορές βομβαρδισμού στο El-Arish, η αποτυχία αντικατάστασης του δείκτη του Liberty στον πίνακα μετά την εκκαθάρισή του, η υπερβολική προθυμία των ναυτικών διοικητών και, το χειρότερο από όλα, ο λανθασμένος υπολογισμός του σημαιοφόρου Yifrah για την ταχύτητα του πλοίου». Τώρα αυτή είναι μια κουτσή δικαιολογία:

Αν και η έκθεση του Yerushalmi πρότεινε λόγους για αυτά τα λάθη - άκαμπτες ναυτικές διαδικασίες, ανακρίβεια των συσκευών μέτρησης ταχύτητας - εξακολουθεί κανείς να μένει με μια αίσθηση κακής οργάνωσης και προχειρότητας. 

Επιπλέον, υπήρξαν διακοπές στις επικοινωνίες μεταξύ του ισραηλινού ναυτικού και της αεροπορίας που προήλθαν από την ανεπαρκή δομή διοίκησης και τις τεράστιες πιέσεις ενός πολυμέτωπου πολέμου. 

Σε αυτούς τους παράγοντες πρέπει να προστεθεί η γενική ευαισθησία του Ισραήλ σχετικά με την παράκτια άμυνά του και η εξάντληση των πιλότων του μετά από τέσσερις ημέρες αδιάκοπης μάχης. Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν ισοδυναμεί με το είδος της βαριάς αμέλειας για την οποία κατηγορούνται οι Ισραηλινοί.

Και τότε υπήρχαν «κακά διαλείμματα» που είναι δυστυχώς συνηθισμένα στον πόλεμο: Τα αεροπλάνα των ΗΠΑ που κλήθηκαν πίσω λόγω του πυρηνικού ωφέλιμου φορτίου τους (η απλή παρουσία τους θα μπορούσε να είχε αποτρέψει τα τορπιλοβόλα), η αδυναμία του Liberty να σηματοδοτήσει τα ισραηλινά σκάφη που πλησίαζαν και τον πολυβολητή που πυροβόλησε εναντίον τους, και ο καπνός που έκρυβε τις ταυτότητες τόσο των επιτιθέμενων όσο και των επιτιθέμενων.

Όλα αυτά τα στοιχεία συνδυάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα τραγικό περιστατικό «φίλιων πυρών» του είδους που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον πενήντα ισραηλινούς στρατιώτες στον Πόλεμο των Έξι Ημερών και προκάλεσε 5.373 αμερικανικές απώλειες στο Βιετνάμ μόνο το 1967. 

Προφανώς, αυτά τα ευρήματα μπορούν να κάνουν ελάχιστα για να μειώσουν τον πόνο εκείνων των Αμερικανών στρατιωτών που τραυματίστηκαν στο περιστατικό, ούτε μπορεί να αναμένεται να προσφέρουν παρηγοριά στις οικογένειες των νεκρών. Αλλά θα πρέπει τουλάχιστον να μας επιτρέψουν να κλείσουμε(!!!!!!!!!)αυτό που για μια γενιά παρέμεινε ένα από τα πιο οδυνηρά κεφάλαια στην ιστορία της σχέσης της Αμερικής με το κράτος του Ισραήλ.

Ο Michael Oren λέει ότι η επίθεση δεν ήταν έγκλημα, αλλά ένα χρονοδιάγραμμα αποτυχιών που περιελάμβαναν αποτυχημένες επικοινωνίες σε ανθρώπινα λάθη ως ατυχή σύμπτωση, με άλλα λόγια, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ισραηλινή επίθεση στο USS Liberty ήταν ένα περιστατικό «φιλικών πυρών».

Σε ένα άρθρο από 22 Απριλίου 2021 (https://silentcrownews.com/?p=6993), ανέφερα ένα ενδιαφέρον ερευνητικό πρόγραμμα που δημοσιεύθηκε από το Κολλέγιο Πολέμου του Στρατού των ΗΠΑ με τίτλο «Επίθεση στο USS Liberty: Εσκεμμένο ή τραγικό ατύχημα; » (https://www.usslibertyveterans.org/files/documentcenter/USS%20Liberty%20Document%20Center/usslibertydocumentcenter.org/doc/upload/US_Army_War_College_USS_Liberty.pdf) του συνταγματάρχη Peyton E. Smith. Ο συνταγματάρχης Smith κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επίθεση στο USS Liberty ήταν μια σκόπιμη πράξη, «Η επίθεση ήταν πιθανότατα σκόπιμη για λόγους πολύ ευαίσθητους για να αποκαλυφθούν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ (ή) του Ισραήλ και ότι η αλήθεια μπορεί να μην γίνει ποτέ γνωστή».

 Σύμφωνα με τον Smith, οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ πρέπει να δημοσιοποιήσουν τα δεδομένα: «Με βάση τις μαρτυρίες πολλών αυτοπτών μαρτύρων και τα απομνημονεύματα ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων, η επίθεση στο USS Liberty ήταν πιθανότατα σκόπιμη. 

Δυστυχώς, αυτό το ζήτημα μπορεί να μείνει άλυτο, εκτός εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η κυβέρνηση του Ισραήλ δημοσιοποιήσουν όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με το περιστατικό», αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτό δεν θα συμβεί ποτέ.     

Η αλήθεια είναι ότι το Ισραήλ επιτέθηκε στο USS Liberty ως μια επιχείρηση ψευδούς σημαίας για να βάλει τις ΗΠΑ στον Πόλεμο των Έξι Ημερών, όπως έκαναν πολλά χρόνια αργότερα με την αμείλικτη προπαγάνδα (https://youtu.be/RJcO53f3pz0) τους για τις ΗΠΑ να ηγηθούν του πολέμου κατά του Ιράκ. Και όπως όλοι γνωρίζουμε, το μεγάλο ψέμμα για τα όπλα μαζικής καταστροφής (WMD) (https://www.youtube.com/watch?v=9M-IORg205A) που ο ιρακινός πρόεδρος Σαντάμ Χουσεΐν είχε στο οπλοστάσιό του από το υποστηριζόμενο από το Ισραήλ καθεστώς Μπους οδήγησε στον τραγικό πόλεμο σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αμέτρητους Ιρακινούς. Το Ισραήλ έχει ένα σχέδιο να κυριαρχήσει στη Μέση Ανατολή (https://www.globalresearch.ca/greater-israel-the-zionist-plan-for-the-middle-east/5324815), καθώς προσπαθεί να καταστρέψει μια άλλη μεγάλη χώρα στη Μέση Ανατολή και αυτή η χώρα είναι το Ιράν, ένα σημαντικό εμπόδιο στο μακροπρόθεσμο σχέδιό του να ελέγξει τελικά τον αραβικό κόσμο.

Μην γελιέστε, το Ισραήλ θέλει οι ΗΠΑ να συνεχίσουν να θυσιάζουν τους γιους και τις κόρες τους, ως τροφή για τα κανόνια σε μια άλλη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή για να υπερασπιστούν και να προστατεύσουν τον «εκλεκτό λαό του Θεού».....

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το πολιτικό κατεστημένο των ΗΠΑ εξαγοράζεται και πληρώνεται από την Αμερικανο-Ισραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων (AIPAC) και πρέπει να συμπεριλάβουμε τους φανατικούς της Βιβλικής Ζώνης των ΗΠΑ (https://youtu.be/Sy2cdU8Z-Nc) που υποστηρίζουν το Ισραήλ με κάθε κόστος. Αλλά υπάρχει ένα άλλο μοναδικό πρόβλημα για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald J. Trump, ο οποίος είπε ότι το Ισραήλ δεν ελέγχει πλέον το Κογκρέσο (https://youtube.com/shorts/oVwjQv7Sa3k?feature=share) και για τον υποψήφιο του GOP το 2024, αυτό είναι ένα πρόβλημα.

Το πολιτικό κατεστημένο των ΗΠΑ, τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι και φυσικά, τα ελεγχόμενα από τους Σιωνιστές κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης δεν μιλούν ποτέ για το τι συνέβη στις 8 Ιουνίου, 1967. 

Κανένας πολιτικός από τον Lyndon Johnson μέχρι τον Joe Biden (https://youtu.be/Uo-UXZ-1ups), κανένας από αυτούς δεν θα τολμούσε ποτέ να αναφέρει τι συνέβη εκείνη την ημέρα, επειδή όλοι τους χρηματοδοτούνται και ελέγχονται, και αυτό δεν είναι θεωρία συνωμοσίας.

Ακούστε τα λόγια του επιζώντα Ron Grantski, του USS Liberty : «Ανάκληση επίθεσης στο USS Liberty»:

(βίντεο: https://youtu.be/vSYjTmV1G3U)

*

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης παραπάνω. Ακολουθήστε μας στο Instagram και το Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα Global Research.

Ο Timothy Alexander Guzman γράφει στο δικό του blog, Silent Crow News, όπου δημοσιεύθηκε αρχικά αυτό το άρθρο (https://silentcrownews.com/?p=7843). Είναι τακτικός συνεργάτης της Global Research.

Η προτεινόμενη εικόνα είναι από το SCN

Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι η Global Research

Πνευματικά δικαιώματα © Timothy Alexander Guzman, Global Research, 2023

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.globalresearch.ca/great-betrayal-67-us-political-establishment-mainstream-media-israel-deliberate-attack-uss-liberty-is-never-mentioned-question-why/5821583


1 σχόλιο:

  1. ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ LIBERTY ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ MCGONAGLE ΕΙΧΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΘΑ ΔΕΧΟΤΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ, ``Ο ΜΑΚΓΚΟΝΑΓΚΛ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ `` ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ`` ΩΣ ΕΜΜΕΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙ `ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ Η ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΜΕΤΡΗΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΣΚΗΣΕΩΝ. ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ, ΕΝΩ ΗΞΕΡΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΓΕΝΙΚΑ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ. ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΗΘΗΚΕ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΗΝ ΜΑΛΤΑ, Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ MCGONAGLE ΣΥΓΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ .ΤΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΧΟΤΑΝ ΠΙΕΣΗ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΑΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ. ΟΙ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ , Ο ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΝΕΙΜΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΙΜΗΣ. ΩΣΤΟΣΟ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ, Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ WASHINGTON NAVY YARD ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ``ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΑ`` ΣΧΟΛΙΑΣΕ Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ THOMAS MOORER , ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ , ΦΟΒΟΥΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΛΟΜΠΙ. ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΗ Ο MCGONAGLE ΤΟ 1999 , ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ `` Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο MCNAMARA `` ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟ LIBERTY ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ. Ο MCGONAGLΕ ΕΙΠΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ FORT MEADE …. ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!