Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Ο Zuckerberg παραδέχεται, ότι οι «ελεγκτές γεγονότων» του 'Facebook' Λ Ο Γ Ο Κ Ρ Ι Ν Ο Υ Ν ΑΛΗΘΙΝΕΣ πληροφορίες : «Υπονομεύει πραγματικά την εμπιστοσύνη» !

 

Zuckerberg Admits Facebook’s ‘Fact-Checkers’ Censored True Information: 

‘It Really Undermines Trust’




Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, παραδέχτηκε, ότι οι λεγόμενοι «ελεγκτές γεγονότων» του Facebook λογοκρίνουν πληροφορίες, που ήταν στην πραγματικότητα αληθινές.

Ο Zuckerberg αποκάλυψε ότι οι κορυφαίες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων της 'Meta', το Facebook και το Instagram, λογοκρίνουν σκεπτικιστές σχετικά με την πανδημία Covid χωρίς καμμία πραγματική απόδειξη, ότι οι ισχυρισμοί ήταν ....ψευδείς!


Ωστόσο, μεγάλο μέρος αυτής της λεγόμενης «παραπληροφόρησης» έχει έκτοτε αποδειχθεί είτε αληθές είτε αμφισβητήσιμο.

Ο Zuckerberg έκανε τα σχόλια (https://www.foxnews.com/media/zuckerberg-says-establishment-asked-facebook-censor-covid-misinfo-ended-true-undermines-trust) κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο "Lex Fridman Podcast".

Εξηγώντας τις δυσκολίες εντοπισμού της «παραπληροφόρησης» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραδέχτηκε ότι τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης και η Big Tech έκαναν ΛΑΘΟΣ (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) να λογοκρίνουν τον σκεπτικισμό.

«Έτσι, η παραπληροφόρηση, νομίζω, ήταν πραγματικά δύσκολη, επειδή υπάρχουν πράγματα που είναι προφανώς ψευδή, σωστά ή μπορεί να είναι πραγματικά αλλά μπορεί να μην είναι επιβλαβή», δήλωσε ο Zuckerberg (https://twitter.com/KanekoaTheGreat/status/1667011470406860803).

«Θα λογοκρίνεις λοιπόν κάποιον επειδή απλά κάνει λάθος;

«Αν δεν υπάρχει κανενός είδους βλάβη από αυτό που κάνουν;

«Υπάρχουν ένα σωρό πραγματικά ζητήματα και προκλήσεις εκεί.

«Απλώς πάρτε μερικά από τα πράγματα γύρω από τον COVID νωρίτερα στην πανδημία, όπου υπήρχαν πραγματικές επιπτώσεις στην υγεία, αλλά δεν υπήρχε χρόνος να ελέγξουμε πλήρως μια δέσμη επιστημονικών υποθέσεων», συνέχισε.

«Δυστυχώς, νομίζω ότι πολλά από τα κατεστημένα αυτού του είδους μπερδεύτηκαν σε ένα σωρό γεγονότα και ζήτησαν να λογοκριθούν ένα σωρό πράγματα που, εκ των υστέρων, κατέληξαν να είναι πιο συζητήσιμα ή αληθινά», πρόσθεσε.

"Και αυτά τα πράγματα είναι πραγματικά σκληρά, σωστά;"

«Υπονομεύει πραγματικά την εμπιστοσύνη», κατέληξε ο Zuckerberg.

Οι αριστεροί «ελεγκτές γεγονότων» του Facebook έχουν συχνά κατηγορηθεί ότι λογοκρίνουν πραγματικές πληροφορίες επειδή δεν ταιριάζουν με την προτιμώμενη αφήγηση των Δημοκρατικών.

Σε πολλές περιπτώσεις, αυτοί οι αυτοαποκαλούμενοι διαιτητές της αλήθειας, οι οποίοι είναι συνήθως αποτυχημένοι δημοσιογράφοι που δεν μπορούν να βρουν δουλειά μεταδίδοντας πραγματικές ειδήσεις, συχνά παρακάμπτουν επιστήμονες και διάσημους ειδικούς (https://slaynews.com/news/elon-musk-meets-blacklisted-anti-lockdown-professor/) προκειμένου να κλείσουν τις αντίθετες απόψεις.

Ο Zuckerberg έχει επικριθεί από πολλούς στη δεξιά, κυρίως για τη λογοκρισία της ιστορίας του φορητού υπολογιστή Hunter Biden λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Σε μια συνέντευξη με τον Joe Rogan τον Αύγουστο (https://slaynews.com/news/mark-zuckerberg-says-fbi-warned-facebook-of-propaganda-dump-before-hunter-biden-laptop-story-but-unlike-twitter-he-didnt-ban-story/), ο Zuckerberg είπε ότι το Facebook λογόκρινε την ιστορία μετά από πίεση του FBI.

Αποκάλυψε ότι το FBI είχε προηγουμένως προειδοποιήσει για την πιθανότητα να κυκλοφορήσει «ρωσική παραπληροφόρηση» προκειμένου να βλάψει την προεδρική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν.

«Σκεφτήκαμε, κοιτάξτε, αν το FBI, το οποίο εξακολουθώ να θεωρώ ότι είναι ένας νόμιμος θεσμός σε αυτή τη χώρα, είναι μια πολύ επαγγελματική επιβολή του νόμου, έρχονται σε εμάς και μας λένε ότι πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για κάτι, τότε θέλω να το πάρω σοβαρά», εξήγησε τότε.

Ο Zuckerberg είπε ότι περιόρισαν την εμβέλεια της ιστορίας αφού πίστευαν ότι ταιριάζει με τις κατευθυντήριες γραμμές της «ρωσικής παραπληροφόρησης» που εξέδωσε το FBI.

Είπε ότι δεν θυμάται αν το FBI ξεχώρισε συγκεκριμένα την ιστορία του φορητού υπολογιστή του Χάντερ Μπάϊντεν ως «παραπληροφόρηση»...

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://slaynews.com/news/zuckerberg-admits-facebook-fact-checkers-censored-true-information-undermines-trust/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!