Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Η ανείπωτα «ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ» ιστορία, της σχέσεως της Ρωσσίας μέ τήν Κριμαία, θά μπορούσε νά είναι η ΣΠΙΘΑ, που θά πυροδοτήσει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο! Η Δύση ΑΓΝΟΕΙ αυτή τήν ιστορία, μέ δικό της κίνδυνο....

 


Η Ρωσσία έχει προειδοποιήσει τις ΗΠΑ και τη Βρετανία ότι θα θεωρηθούν ως «πλήρεις» συμμετέχοντες στον πόλεμο στην Ουκρανία, εάν οι πύραυλοι HIMARS, ή Storm Shadow χρησιμοποιηθούν από την Ουκρανία για να χτυπήσουν στόχους εντός της Ρωσσίας ή της Κριμαίας.

Η Daily Mail αναφέρει (https://www.dailymail.co.uk/news/article-12214541/Kremlin-warns-Britain-fledged-war-participants-western-missiles-hit-Russia.html) ότι ο υπουργός Άμυνας του Βλαντιμίρ Πούτιν, Σεργκέϊ Σόϊγκου, προειδοποίησε ότι θα στοχεύσει «κέντρα λήψης αποφάσεων» στην Ουκρανία, υπονοώντας ότι σχεδιάζει να διατάξει τον στρατό του να στοχεύσει τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και άλλους κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους στο Κίεβο.


Ο Σόϊγκου δήλωσε: «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η ηγεσία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σχεδιάζει να ξεκινήσει επιθέσεις στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, με πυραύλους HIMARS και Storm Shadow. Η χρήση αυτών των πυραύλων εκτός της περιοχής της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης θα σήμαινε πλήρη εμπλοκή των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου στη σύγκρουση που συνεπάγεται άμεσα χτυπήματα στα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Ουκρανία».

Εν τω μεταξύ, ο αντιστράτηγος Ben Hodges, ένας πρόσφατα ε.α. στρατηγός τεσσάρων αστέρων που διοικούσε όλα τα στρατεύματα των ΗΠΑ στην Ευρώπη, βγήκε πρόσφατα και είπε ότι ο στόχος για την Ουκρανία στην αντεπίθεσή της θα πρέπει να είναι να «ανακαταλάβει την Κριμαία» από τους Ρώσους (https://www.newsweek.com/how-crimea-can-retaken-ukraine-russia-ben-hodges-1784066).

Αυτό το σχόλιο του Hodges έχει χαρακτηριστεί ως περιττή πρόκληση από αρκετούς άλλους στρατιωτικούς αναλυτές, όπως ο συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Douglas MacGregor (ε.α.), ο πρώην πράκτορας της CIA Larry Johnson και ο πρώην βρετανός διπλωμάτης Alastair Crooke.

Η Ρωσσία θεωρεί την Κριμαία μέρος της Ρωσσίας, ενώ η Δύση τη θεωρεί μέρος της Ουκρανίας και αυτό είναι το ακανθώδες ζήτημα που θα μπορούσε να οδηγήσει τον πόλεμο σε ένα νέο και επικίνδυνο στάδιο.

Η Κριμαία έχει μια περίπλοκη ιστορία με τη Ρωσσία που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Η τσαρίνα Αικατερίνη η Μεγάλη της Ρωσσίας προσήρτησε την Κριμαία το 1783, μια δεκαετία μετά την ήττα των δυνάμεων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην κρίσιμη μάχη του Kozludzha.

Η Κριμαία παρέμεινε μέρος της Ρωσσίας μέχρι το 1954, όταν η κυβέρνηση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης μετέφερε την Κριμαία από τη Ρωσική Σοβιετική Ομοσπονδία Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών στην Ουκρανική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία. Αυτό θα ήταν το ισοδύναμο της μετακίνησης της πολιτείας του Μέην από τις ΗΠΑ στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ ή σε κάποιο άλλο έδαφος των ΗΠΑ. Έτσι, όταν η Δύση ισχυρίζεται ότι η Κριμαία πρέπει να είναι μέρος της Ουκρανίας, χρεοκοπεί προς τη σοβιετική εποχή, όταν όλες οι σοβιετικές δημοκρατίες ουσιαστικά εξακολουθούσαν να λογοδοτούν στο Κρεμλίνο, ακόμη και αν λειτουργούσαν υπό την πρόσοψη ότι ήταν ανεξάρτητο κράτος.

Και είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που ζουν στην Κριμαία μιλούν ρωσικά και θα προτιμούσαν να είναι μέρος της Ρωσσίας παρά της Ουκρανίας.

Τα φερέφωνα της δυτικής προπαγάνδας, όπως η Daily Mail με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο (https://www.dailymail.co.uk/news/article-12214541/Kremlin-warns-Britain-fledged-war-participants-western-missiles-hit-Russia.html), παρακάμπτουν όλη αυτή την περίπλοκη ιστορία και απλώς αναφέρουν στις ΑΔΑΕΙΣ ΜΑΖΕΣ ότι «ο Πούτιν προσάρτησε βίαια τη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας το 2014». Αναφέρονται σε αυτή τη χερσόνησο ως απλά «κατεχόμενη από τη Ρωσσία Κριμαία».

Σύμφωνα με το Κέντρο Wilson (https://www.wilsoncenter.org/publication/why-did-russia-give-away-crimea-sixty-years-ago), ο πληθυσμός της χερσονήσου της Κριμαίας - περίπου 1,1 εκατομμύρια το 1954 όταν οι Σοβιετικοί την έριξαν στην Ουκρανική Δημοκρατία - ήταν περίπου 75% εθνοτικοί Ρώσοι και 25% Ουκρανοί.

Το Κέντρο Wilson καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «Η χερσόνησος είχε σημαντικούς οικονομικούς δεσμούς και δεσμούς υποδομής με την Ουκρανία, αλλά οι πολιτιστικοί δεσμοί ήταν πολύ ισχυρότεροι συνολικά με τη Ρωσσία παρά με την Ουκρανία και η Κριμαία ήταν ο τόπος μεγάλων στρατιωτικών βάσεων από την τσαρική εποχή και μετά, έχοντας γίνει σύμβολο της αυτοκρατορικής ρωσικής στρατιωτικής δύναμης εναντίον των Οθωμανών Τούρκων».

Η απομάκρυνση της Ρωσσίας από την Κριμαία θα κατέστρεφε ουσιαστικά ολόκληρο τον ναυτικό στόλο της, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου σταθμεύει στη Σεβαστούπολη στις ακτές της Κριμαίας της Μαύρης Θάλασσας.

Τον Μάρτιο του 2014, ο λαός της Κριμαίας ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία (https://www.cnn.com/2014/03/16/world/europe/ukraine-crisis/index.html) σε εθνικό δημοψήφισμα για την ένταξη στη Ρωσσία.

Έτσι, μέχρι οι Ηνωμένες Πολιτείες να είναι πρόθυμες να δεχτούν ότι υπάρχουν δύο πλευρές στην περιφερειακή διαμάχη μεταξύ των λαών στο Κίεβο και των λαών στη Μόσχα, δεν θα είναι ποτέ σε θέση να μεσολαβήσουν για μια έντιμη ειρήνη. Αλλά φαίνεται ότι η Ουάσιγκτον δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη, μόνο για να καταφέρει στη Ρωσσία ένα θανάσιμο χτύπημα. Λόγω αυτής της παραληρηματικής πορείας στην οποία οι ΗΠΑ έχουν θέσει τον εαυτό τους και τους συμμάχους τους, φαίνεται ότι αυτό το ασταθές μέρος του κόσμου θα παρασύρει για άλλη μια φορά τα έθνη του κόσμου σε μια καταστροφική πυρκαγιά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα, δείτε την εξαιρετική ανάλυση παρακάτω από τον πρώην Βρετανό διπλωμάτη Alastair Crooke σε μια συνέντευξη με τον δικαστή Andrew Napolitano.

(βίντεο εντός του συνδέσμου)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://leohohmann.com/2023/06/20/the-untold-complicated-history-of-russias-relationship-with-crimea-could-be-the-spark-that-ignites-wwiii-the-west-ignores-this-history-to-its-own-peril/#more-14483


2 σχόλια:

  1. Επειδή την προσάρτησε(κατέκτησε) μόλις το 1783 (δηλαδή μόλις πρίν απο 240 ετη) σημαίνει οτι είναι αιωνίως δική της; Την κατέκτησε απο τους κατακτητές τούρκους οι οποίοι την εκλεψαν απο εμάς. Δυο γάϊδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα. Ουστ ρε σκ@τοσλαβοι, ουστ ρε σκ@τότουρκοι, ούστ ρε σκ@τοσιωνιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχετε προφανώς πάθει παράκρουση και λέτε ανοησίες.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!