Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

«Κορίτσια γιά ....μετανάστες»: Όταν τό όνομα ενός σχολικού 'πρότζεκτ' ΠΑΓΙΔΕΥΕΤΑΙ στήν πραγματικότητα​​​​​​​!....

 

(φωτό: Το σύνθημα για τους νεοφερμένους στη Γερμανία: Διασκέδαση είναι αυτό που θα έχετε! (Συμβολική εικόνα: Imago))

Η Διάσκεψη των Γερμανών Επισκόπων (!!!!!!!!!) και η Κεντρική Επιτροπή των Γερμανών Καθολικών (!!!!!!!!!!!!!) απένειμαν το τρίτο βραβείο κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού στο έργο ενός γυμνασίου στο Lenggries της Βαυαρίας (https://www.sueddeutsche.de/muenchen/wolfratshausen/lenggries-maedchen-fuer-migraten-deutsche-bischofskonferenz-hohenburg-1.5894391). 


Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στη Δρέσδη. Ωστόσο, υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων, το όνομα του έργου, το οποίο ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια, είναι σχεδόν σαρκαστικό και διφορούμενο το 2023: 

«Κορίτσια για μετανάστες» φαίνεται αρκετά άτοπο ενόψει των τρεχουσών συνθηκών στη Γερμανία, με δύο ομαδικούς βιασμούς την ημέρα και αμέτρητες σεξουαλικές επιθέσεις στις οποίες οι μετανάστες υπερεκπροσωπούνται κατά πολύ. Αν και είναι πιθανό να προκαλέσει αυτή τη σύνδεση ακόμη και μεταξύ των ίδιων των μεταναστών: 

δίκαιο παιχνίδι και φρέσκο κρέας (!!!!!!!) για τους «νεοφερμένους».

Φυσικά, το ίδιο το έργο δεν έχει καμμία σχέση με την προσέλκυση νεαρών μαθητριών γυμνασίου προς όφελος εκείνων που ταξίδεψαν από μακρυά και συχνά είναι σεξουαλικά πεινασμένοι «αιτούντες προστασία». 

Αντίθετα, πρόκειται για μαθήτριες από την όγδοη τάξη και μετά που βοηθούν παιδιά δημοτικού σχολείου με μεταναστευτικό υπόβαθρο να κάνουν τα μαθήματά τους. 

Ωστόσο, δεν παραμένει εντελώς στο πνεύμα μιας εκφυλισμένης κατανόησης της ενσωμάτωσης γεμάτης με αφελή ανοχή: 

Ο εμπνευστής Christian Martino διοργανώνει επίσης μια ολόκληρη σειρά «συνοδευτικών εκδηλώσεων», όπως επισκέψεις σε συλλόγους τζαμιών, προβολές ταινιών για τη συνύπαρξη ντόπιων και μεταναστών (ηχογραφήσεις όπως το «βίντεο άσκησης βιασμού» αυτής της εβδομάδας, το οποίο δείχνει τη σεξουαλική επίθεση μιας «ομάδας νεαρών ανδρών» σε μια γυναίκα (!!!!!!!!!!!!!!), Φυσικά, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι!), αναγνώσεις με μετανάστες συγγραφείς κ.λπ.

Φήμες για προσπάθειες προσέγγισης ήδη από το 2015

Αυτό έχει ως στόχο να «σπάσει τις προκαταλήψεις» – φυσικά μόνο μεταξύ των Γερμανών μαθητών – πράγμα που σημαίνει συγκεκριμένα την εκπαίδευση ανθρώπινων, φυσικών, κατάλληλων και υγιών προστατευτικών αντανακλαστικών προς τους ξένους υπέρ μιας αφελούς έλλειψης απόστασης και «διαφάνειας», η οποία στη συνέχεια μετέτρεψε περισσότερες από 200 νεαρές γυναίκες σε θύματα αίματος – από τη Maria από το Freiburg έως τη Mia από το Kandel – σε παράπλευρες απώλειες μιας παράλογης «κουλτούρας καλωσορίσματος». 

Το γεγονός ότι μια υγιής προφύλαξη δεν έχει καμμία σχέση με διακρίσεις και σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι κάθε μετανάστης είναι σεξουαλικός παραβάτης δεν θέλει να μπει στο πολύχρωμο αχλάδι των καλοπροαίρετων Βραχμάνων στο Lenggries και αλλού.

Αλλά θα έπρεπε να είχαν βάλει μυαλό από την εμπειρία – επειδή, ιδού: το 2015, με την πρόσκληση της Άνγκελα Μέρκελ σε όλο τον κόσμο να έρθει στη Γερμανία, είχε επιτευχθεί η προκαταρκτική κορύφωση του έργου, επειδή εκείνη την εποχή είχαν προκύψει «φήμες για απόπειρες προσέγγισης από πρόσφυγες». 

Μερικοί γονείς δεν θέλουν πλέον να αφήνουν τα παιδιά τους στα καταφύγια, παραπονιέται ο Martino. 

Αλλά φυσικά – αν ακολουθήσετε τον πολιτισμικά αισιόδοξο διαχειριστή του πρότζεκτ – όλα θα διαλυθούν: «Εκείνοι που είχαν πραγματική επαφή ήταν σε θέση να αντικρούσουν τις προκαταλήψεις», ισχυρίζεται. 

Τα κορίτσια μεταφέρουν «αξίες όπως η ανοχή και η διαφορετικότητα στις οικογένειές τους»(!!!!!!!!!!!!!!!!!), λέει με ενθουσιασμό. Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, αν τέτοιες επιπτώσεις συναντά κανείς και από την πλευρά των μεταναστών.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα ήταν καιρός να σκεφτούμε επειγόντως τη μετονομασία του έργου: Ενόψει ενός απείρως αυξανόμενου αριθμού σεξουαλικών εγκλημάτων από μετανάστες, το όνομα «Κορίτσια για μετανάστες» φαίνεται δυνητικά προγραμματισμένο και πολύ παραπλανητικό. 

Από την άλλη, μια αλλαγή ονόματος θα σήμαινε επίσης την παραδοχή ότι αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει καθόλου. 

Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτό είναι εντελώς αδιανόητο στην περίπτωση εκείνων που έχουν ακτινοβοληθεί στα σύνορα, το όνομα πιθανότατα θα διατηρηθεί προκλητικά – ανεξάρτητα από το πόσο πικρή θα γίνει η επίγευση του, και πιθανώς ακόμη περισσότερο όταν οι πρώτοι μετανάστες που επωφελούνται από αυτό το πρότζεκτ το λάβουν σοβαρά υπόψη ως κυριολεκτική πρόσκληση (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). (TPL)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://journalistenwatch.com/2023/06/03/maedchen-fuer-migranten-wenn-der-name-eines-schulprojekts-von-der-realitaet-eingeholt-wird/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!