Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

ΤΡΑΒΑΝΕ πολύ τό ΣΧΟΙΝΙ!!! Επίκειται ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ πόλεμος; Οι ΗΠΑ θά στείλουν βλήματα ΑΠΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ (!!!) στήν Ουκρανία!... ( Τά "γεράκια" θέλουν ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ; )

 Nuclear war ahead: 

US to send DEPLETED URANIUM rounds to Ukraine!!!




Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πρόσφατα σχέδια για την αποστολή βλημάτων άρματος απεμπλουτισμένου ουρανίου (DU) στην Ουκρανία (https://www.shtfplan.com/headline-news/u-s-is-set-up-to-send-depleted-uranium-rounds-to-ukraine) σε βοήθεια της επίθεσής της κατά της Ρωσσίας. Είχε προηγηθεί η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποστείλει τα προαναφερθέντα πυρομαχικά.


Η Wall Street Journal (WSJ) επιβεβαίωσε αυτή την εξέλιξη σε άρθρο της 13ης Ιουνίου (https://www.wsj.com/articles/u-s-set-to-approve-depleted-uranium-tank-rounds-for-ukraine-f6d98dcf), επικαλούμενη αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν που μοιράστηκαν την ενημέρωση την προηγούμενη μέρα. 

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της κυβέρνησης, δεν φαίνεται να υπάρχουν «σημαντικά εμπόδια» για την έγκριση της παράδοσης βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία. 

Ήρθε εν μέσω εβδομάδων συζητήσεων σχετικά με τα πυρομαχικά για τα άρματα μάχης M1 Abrams που η Ουάσινγκτον πρόκειται να δώσει στο Κίεβο. (Σχετικά: Ο Μπάιντεν στέλνει 31 άρματα μάχης Abrams M1 στην Ουκρανία, αφού προηγουμένως προειδοποίησε ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. https://www.naturalnews.com/2023-02-02-biden-sends-tanks-ukraine-triggering-wwiii.html)

Σύμφωνα με την WSJ, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (DoD) προέτρεψε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να εξοπλίσει τα άρματα μάχης Abrams με βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου - τα οποία χρησιμοποιούνται τακτικά από τον αμερικανικό στρατό. 

Το μέσο πρόσθεσε ότι τα βλήματα «είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά εναντίον ρωσικών αρμάτων μάχης», προσθέτοντας: «Εκτοξεύονται με υψηλό ρυθμό ταχύτητας, τα βλήματα είναι ικανά να διαπεράσουν την μετωπική θωράκιση ενός ρωσικού άρματος μάχης από απόσταση».

Ωστόσο, ορισμένοι αξιωματούχοι έχουν αντιταχθεί στην παράδοση βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία. Η αντιπολίτευση επικεντρώθηκε κυρίως στους κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον που συνοδεύουν τα πυρομαχικά των αρμάτων μάχης.

Άλλοι αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας, εν τω μεταξύ, έχουν ευνοήσει την αποστολή πυρομαχικών διασποράς στο Κίεβο - μια κίνηση στην οποία αντιστέκονται οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. 

Ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ορισμένα συμμαχικά έθνη έχουν επίσης εκφράσει ανησυχίες ότι τα πυρομαχικά διασποράς που δεν έχουν εκραγεί στο έδαφος θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλειες αμάχων πολύ καιρό μετά το τέλος της σύγκρουσης.

Παρ' όλα αυτά, φαίνεται ότι δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει την Ουάσιγκτον να εκδώσει τα θανατηφόρα βλήματα μαζί με τα άρματα μάχης Abrams που είχαν υποσχεθεί νωρίτερα αυτό το φθινόπωρο.

 Ο Mac Slavo του SHTF Plan παρατήρησε: 

«Αυτός ο τύπος πυρομαχικών έχει πολύ υψηλές δυνατότητες διάτρησης θωράκισης και θα μπορούσε να δώσει στο Κίεβο ώθηση σε μάχες αρμάτων μάχης με τη Ρωσσία» (https://wwiii.news/).

 

Το Ηνωμένο Βασίλειο έστειλε νωρίτερα γύρους απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία

Πριν από την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον, το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι θα προμηθεύσει βλήματα αρμάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου (https://www.bbc.com/news/world-65051330) στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις παράλληλα με τα 14 άρματα μάχης Challenger 2 που υποσχέθηκε. 

Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας (MoD), τα βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου θα επιτρέψουν στα ουκρανικά πληρώματα αρμάτων μάχης να πυροβολούν εχθρικούς στόχους από μεγαλύτερες αποστάσεις. Αυτή η αυξημένη δύναμη πυρός θα μειώσει επίσης την έκθεση των ουκρανικών μονάδων στα ρωσικά αντπυρά.

Η Eastern Herald ανέφερε ότι πολλά βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου που έστειλε το Λονδίνο στο Κίεβο καταστράφηκαν όταν ρωσικοί πύραυλοι Kalibr έπληξαν μια αποθήκη (https://www.easternherald.com/2023/05/16/explosions-of-shells-with-depleted-uranium-made-the-inhabitants-of-western-ukraine-panic/#:~:text=Residents%20of%20Western%20Ukraine%20were%20panic-stricken%20after%20reports,Kalibr%20missiles%20hit%20warehouses%20with%20depleted%20uranium%20shells.) όπου ήταν αποθηκευμένα τη νύχτα της 13ης Μαΐου. 

Οι κάτοικοι της πόλης Khmelnytsky στη δυτική Ουκρανία, όπου βρίσκεται η αποθήκη, πανικοβλήθηκαν λόγω ενός απότομου άλματος στα επίπεδα ακτινοβολίας, που προκλήθηκε από την έκρηξη των κελυφών απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Το απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι φυσικό ουράνιο που έχει απογυμνωθεί από μεγάλο μέρος της ραδιενεργού ύλης του. 

Είναι ένα απόβλητο προϊόν της διαδικασίας που χρησιμοποιείται για τον εμπλουτισμό ουρανίου που στη συνέχεια χρησιμοποιείται για πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και πυρηνικά όπλα. Τα πυκνά κελύφη απεμπλουτισμένου ουρανίου οξύνονται κατά την πρόσκρουση και αναφλέγονται μετά την επαφή.

Ωστόσο, η Δρ Marina Miron του Kings College του Λονδίνου (https://www.kcl.ac.uk/) αναγνώρισε ότι το απεμπλουτισμένο ουράνιο που χρησιμοποιείται στο βλήμα δεξαμενής είναι ελαφρώς ραδιενεργό. 

«Ο φόβος είναι ότι αν τα βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου προσγειωθούν στο έδαφος, μπορεί να μολύνουν το έδαφος».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του RT, η απόφαση του Λονδίνου να στείλει γύρους απεμπλουτισμένου ουρανίου στο Κίεβο εξόργισε τη Μόσχα (https://www.rt.com/russia/577953-us-ukraine-depleted-uranium/). 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρώφ περιέγραψε την κίνηση ως «μεταφορά αυτής της κλιμάκωσης σε ένα νέο και πολύ σοβαρό στάδιο». 

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο κατηγόρησε την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της για την προθυμία τους να μετατρέψουν την Ουκρανία σε «όχι μόνο αντιρωσικό στρατιωτικό πεδίο βολής, αλλά και σε ραδιενεργό χώρο υγειονομικής ταφής».

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε επίσης στην ανακοίνωση του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Άφησε να εννοηθεί ότι η Μόσχα θα απαντήσει αναπτύσσοντας τακτικά όπλα στη γειτονική Λευκορωσία - της οποίας ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο είναι στενός σύμμαχος

Σύμφωνα με τον Πούτιν, οι ενέργειες της Μόσχας δεν διαφέρουν από αυτές της Ουάσιγκτον, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει πυρηνικά όπλα σε πέντε ευρωπαϊκά έθνη.

Το WeaponsTechnology.news έχει περισσότερες ιστορίες σχετικά με τη στρατιωτική βοήθεια που έστειλαν οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ουκρανία.

Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο σχετικά με την έκρηξη των οβίδων απεμπλουτισμένου ουρανίου που έστειλε το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ουκρανία μετά από ρωσική πυραυλική επίθεση (https://www.brighteon.com/8b54105b-90b7-4feb-b6e4-f8e7e9f5ff88).

 

Αυτό το βίντεο είναι από το κανάλι Faniman20 στο Brighteon.com.

Περισσότερες σχετικές ιστορίες:

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαιώνει πυρομαχικά δεξαμενών απεμπλουτισμένου ουρανίου ήδη στην Ουκρανία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει στην Ουκρανία βλήματα δεξαμενών απεμπλουτισμένου ουρανίου που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στους ανθρώπους και τη γη.

Ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις καταστρέφουν τεράστια ουκρανική χωματερή πυρομαχικών που περιέχει επικίνδυνα, περιβαλλοντικά ακατάλληλα βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου.

 

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

SHTFPlan.com

WSJ.com

BBC.com

EasternHerald.com

RT.com

Brighteon.com

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η οργή του Λουκασένκο έρχεται την ίδια μέρα που οι ΗΠΑ σηματοδοτούν την έγκριση απεμπλουτισμένου ουρανίου για το Κίεβο

https://www.zerohedge.com/geopolitical/lukashenkos-latest-nuclear-bluster-comes-same-day-us-signals-depleted-uranium-approved

 

Ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε την Τρίτη ότι δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει ρωσικά τακτικά πυρηνικά όπλα, τα οποία πρόκειται σύντομα να σταθμεύσουν στο έδαφος της Λευκορωσίας, εάν η χώρα του αντιμετωπίσει «επίθεση».

«Θεός φυλάξοι, πρέπει να πάρω την απόφαση να χρησιμοποιήσω αυτά τα όπλα σήμερα, αλλά δεν θα υπάρξει δισταγμός αν αντιμετωπίσουμε μια επίθεση», είπε (https://apnews.com/article/russia-belarus-lukashenko-nuclear-weapons-6f97b76288f8cb9c0490c5151d588b3e).

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν είπε στον Λευκορώσο ομόλογό του σε συνάντηση στο Σότσι ότι τακτικά πυρηνικά όπλα θα αναπτυχθούν στη Λευκορωσία αφού οι εγκαταστάσεις φιλοξενίας είναι έτοιμες στις 7-8 Ιουλίου

Ο Πούτιν είχε αποκαλύψει σχέδια για την αποστολή πυρηνικών εκεί τον Μάρτιο. 

Τα όπλα θα βρίσκονται υπό ρωσικό στρατιωτικό έλεγχο, αλλά θα φιλοξενούνται σε βάσεις της Λευκορωσίας.

Ενώ ο Λουκασένκο είναι γνωστός για αυτό το είδος μαξιμαλιστικής και σωβινιστικής ρητορικής, συχνά ως αντίδραση στις εξελίξεις εκτός του ΝΑΤΟ σχετικά με νέα οπλικά συστήματα στην Ουκρανία, η χρονική στιγμή αυτών των νέων παρατηρήσεων «λήψης απόφασης» είναι αξιοσημείωτη.

Η απειλή έρχεται την ίδια ημέρα που η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο Λευκός Οίκος (https://www.wsj.com/articles/u-s-set-to-approve-depleted-uranium-tank-rounds-for-ukraine-f6d98dcf) πρόκειται να μεταφέρει βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Η εσωτερική συζήτηση της διοίκησης σχετικά με τα αμφιλεγόμενα πυρομαχικά συνεχίζεται εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά ένας διοικητικός αξιωματούχος που αναφέρθηκε στην WSJ λέει ότι σε αυτό το σημείο δεν υπάρχουν «σημαντικά εμπόδια» για την αποστολή τους, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τον εξοπλισμό των αρμάτων μάχης M1 Abrams που παρέχονται από την Ουάσινγκτον.

Όπως αναφέραμε νωρίτερα (https://zerohedge.com/geopolitical/white-house-set-approve-depleted-uranium-munitions-ukraine), όταν το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε προηγουμένως την άδειά του για απεμπλουτισμένο ουράνιο για άρματα μάχης Challenger 2, τότε ήταν που ο Πρόεδρος Πούτιν είπε για πρώτη φορά ότι θα τοποθετήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία (https://apnews.com/article/russia-belarus-nuclear-weapons-2d9584534da25c00c56dbf7b14694e0e).

Ο Πούτιν είχε δικαιολογήσει την κίνηση προς την πυρηνική κλιμάκωση πολύ συγκεκριμένα ως απάντηση στην απόφαση του Λονδίνου εκείνη την εποχή. Αλλά η Ουάσιγκτον έχει φυσικά υποβαθμίσει και απορρίψει τη σύνδεση των βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου με τα «πυρηνικά όπλα».

Ανεξάρτητα, όπως δείχνουν τα σχόλια του Λουκασένκο, η ρητορική σχετικά με πιθανή πυρηνική κλιμάκωση συνεχίζει να αυξάνεται, σε μια πολύ επικίνδυνη στιγμή ο κόσμος είναι ήδη 90 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα (https://thebulletin.org/2023/01/press-release-doomsday-clock-set-at-90-seconds-to-midnight/).

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.thegatewaypundit.com/2023/06/bank-america-will-spend-half-billion-diversity-initiatives/?utm_source=Email&utm_medium=the-gateway-pundit&utm_campaign=dailyam&utm_content=2023-06-17


1 σχόλιο:

  1. https://www.imerodromos.gr/h-eudokia-pou-epezhse-apo-ta-temph-den-htan-atuchhma-htan-dolofonia/?fbclid=IwAR2eLY3WttAtBA7j0awpjc7nFyTPQURt6wWAtxO--rSoIRWdODfwhvKhC8Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!