Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

ΩΧ! Ε λ έ γ χ ο υ ς ταυτότητος σέ πτήσεις εσωτερικού, σχεδιάζει η Ε.Ε.! Καθυστέρηση στά 'check-in';

 


Ενημερώθηκε στις 10.06.2023

Χρόνος ανάγνωσης : 1 λεπτό.

Αυτό το νομοσχέδιο είναι πιθανό να ενοχλήσει πολλούς ταξιδιώτες: 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να εισαγάγει εθνικούς ελέγχους ταυτότητας στις εσωτερικές πτήσεις και στον χώρο Σένγκεν.


Επί του παρόντος, το check-in και η επιβίβαση για πτήσεις στη Γερμανία και τον χώρο Σένγκεν γίνεται συνήθως αρκετά γρήγορα. Αλλά αυτό θα μπορούσε σύντομα να τελειώσει. 

Η ΕΕ θα μπορούσε σύντομα να καθιερώσει ελέγχους ταυτότητας σε εθνικό επίπεδο. Αυτό προκύπτει από σχέδιο νόμου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως αναφέρει το «Spiegel».

Σύμφωνα με αυτό, οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να συλλέγουν δεδομένα API, δηλαδή πληροφορίες ταυτότητας, από όλους τους επιβάτες. 

Ο κανόνας αυτός θα ισχύει επίσης για εσωτερικές πτήσεις ή ταξείδια εντός του χώρου Σένγκεν.

 

FDP πολιτικοί: Τότε όλοι πρέπει να πάνε στο check-in counter

Η συλλογή δεδομένων θα πρέπει να πραγματοποιείται από τις αεροπορικές εταιρείες και τους υπαλλήλους τους, όχι από συνοριακούς υπαλλήλους. 

Αλλά αυτό θα μπορούσε ακόμα να καθυστερήσει την εκκαθάριση.

Η πρώτη κριτική προέρχεται από το FDP. Ο ευρωβουλευτής Jan-Christoph Oetjen εξέφρασε φόβους ότι ο κανονισμός θα προκαλούσε πρόσθετο βάρος στους ταξιδιώτες. 

Επειδή πιστεύει ότι είναι απίθανο ο έλεγχος να πραγματοποιηθεί μόνο στην πύλη. 

«Εάν εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα εκεί, θα οδηγήσει σε πολλές καθυστερήσεις και ενδεχομένως οι επιβάτες θα πρέπει ακόμη και να αρνηθούν μια πτήση», δήλωσε στο Der Spiegel. 

Αντ' αυτού, θα μπορούσε να σημαίνει ότι όλοι οι επιβάτες - με ή χωρίς παραδοτέες αποσκευές - θα πρέπει να πάνε στο 'γκισέ' του check-in για να δείξουν την ταυτότητά τους.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.t-online.de/nachrichten/ausland/internationale-politik/id_100189742/ausweiskontrollen-eu-kommission-will-sie-auf-inlandsfluegen-einfuehren.html


2 σχόλια:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!