Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ & Α Ν Α Τ Ρ Ι Χ Ι Α Σ Τ Ι Κ Ο! ! ! - Γιατί όλα αυτά τα άλογα κούρσας ΠΕΦΤΟΥΝ ΝΕΚΡΑ στό 'Churchill Downs'; Επειδή, από τίς 29 Απριλίου, όλα τους φορούν ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΣΥΡΜΑΤΕΣ οθόνες (που ονομάζονται "STRIDESafe").....

 


Τα άλογα μπορεί επίσης να είναι «εμβολιασμένα» - το εξετάζουμε - αλλά αυτά τα νέα 'gadgets' υψηλής τεχνολογίας (το είδος του πράγματος που ενθουσιάζει τον Bill Gates) είναι πιθανώς η κύρια αιτία θανάτου, όπως

εξηγεί ο Arthur Firstenberg



Mark Crispin Miller

10 Ιουνίου 2023

(φωτό: Το άλογο με το όνομα Lost in Limbo πεθαίνει στο Churchill Downs)

ΑΛΟΓΑ ΚΟΥΡΣΑΣ ΣΤΟ CHURCHILL DOWNS

από Arthur Firstenberg

Τα άλογα κούρσας είναι από τα πιο τέλεια και εξαιρετικά ευαίσθητα πλάσματα στη Γη. Τι συμβαίνει λοιπόν όταν τους δίνετε κινητά τηλέφωνα να φορούν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα; Αρχίζουν να πέφτουν σαν... άλογα.

Αυτό ακριβώς άρχισε να συμβαίνει αυτή την άνοιξη στο Churchill Downs στο Louisville, έδρα του παγκοσμίου φήμης Kentucky Derby

Το Churchill Downs φιλοξενεί τρεις «συναντήσεις» κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των οποίων υπάρχουν ιπποδρομίες τέσσερεις έως πέντε ημέρες την εβδομάδα - μια ανοιξιάτικη συνάντηση που διαρκεί όλο τον Μάϊο και τον Ιούνιο, μια συνάντηση του Σεπτεμβρίου, και μια φθινοπωρινή συνάντηση καθ' όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου. 

Η ανοιξιάτικη συνάντηση φέτος στο Downs ξεκίνησε στις 29 Απριλίου και επρόκειτο να συνεχιστεί μέχρι τις 3 Ιουλίου. 

Και ξεκινώντας από τις 29 Απριλίου, και σε κάθε αγώνα κάθε μέρα στη συνέχεια, κάθε άλογο ήταν εξοπλισμένο με μια συσκευή που δεν είχε φορέσει ποτέ πριν. 

Είναι μια ασύρματη συσκευή, σε σχήμα iPhone, που ταιριάζει στο ύφασμα κάτω από τη σέλα στην πλάτη του αλόγου. 



Τα άλογα άρχισαν επίσης να φορούν αυτές τις συσκευές αυτή την άνοιξη κατά τη διάρκεια των πρωινών προπονήσεων.

(εικ. συσκευής STRIDESafe)

Αυτή η συσκευή STRIDESafe παρακολουθεί τις κινήσεις του αλόγου 2.400 φορές το δευτερόλεπτο καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, στέλνοντας 2.400 παλμούς ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων (RF) κάθε δευτερόλεπτο μέσω του σώματος του αλόγου. 

Περιέχει επίσης ένα στοιχείο GPS που επικοινωνεί με παγκόσμιους δορυφόρους εντοπισμού θέσης. Επικοινωνεί επίσης με το τσιπ RFID που εμφυτεύεται στην αριστερή πλευρά του λαιμού κάθε αλόγου, διασφαλίζοντας ότι το τσιπ εκπέμπει επίσης ακτινοβολία καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. 

Και επειδή κάθε άλογο κούρσας φοράει πέταλα από αλουμίνιο, το οποίο είναι ένας από τους καλύτερους αγωγούς, οι συχνότητες που διεξάγονται τόσο από τη συσκευή STRIDESafe όσο και από το τσιπ RFID σε όλο το σώμα του αλόγου απορροφώνται και ακτινοβολούνται από τα τέσσερα πέταλά του

Κάθε άλογο, λοιπόν, φέρει όχι μία, αλλά έξι κεραίες που ακτινοβολούν συνεχώς σε κάθε αγώνα στο Churchill Downs. Έτσι, με 14 άλογα να ανταγωνίζονται κανονικά σε κάθε αγώνα, υπάρχουν 84 κεραίες μεταξύ των ζώων σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους που τρέχουν γύρω από την πίστα.

(φωτό)

Και στις 29 Απριλίου 2023, τα άλογα στις ιπποδρομίες στο Churchill Downs άρχισαν να πεθαίνουν κατά τη διάρκεια αγώνων ή να υποφέρουν από τόσο σοβαρούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια αγώνων που υποβλήθηκαν σε ευθανασία. 

Τόσα πολλά άλογα έχουν πεθάνει αυτή την άνοιξη που στις 2 Ιουνίου ανακοινώθηκε ότι η εαρινή συνάντηση στο Downs θα ανασταλεί από τις 10 Ιουνίου. 

Οι αξιωματούχοι του Churchill Downs είναι πανικόβλητοι επειδή τα άλογα που αγωνίζονται εκεί έχουν πεθάνει σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς αυτή την άνοιξη από ποτέ.

Το 2022, σε εθνικό επίπεδο, σημειώθηκαν περίπου 1,25 θάνατοι για κάθε 1.000 άλογα που ξεκινούσαν από την πύλη. Αλλά από τις 29 Απριλίου 2023, έχουν σημειωθεί 12 θάνατοι μεταξύ μόλις 1.600 εκκινήσεων στο Churchill Downs, μια ξαφνική και άνευ προηγουμένου 8πλάσια αύξηση της θνησιμότητας των αλόγων κούρσας.

Οι αξιωματούχοι έχουν επιθεωρήσει προσεκτικά την πίστα και κάθε μέρος των αγωνιστικών χώρων και δεν έχουν βρει καμμία αλλαγή σε κανένα μέρος της από προηγούμενες συναντήσεις και κανένα λόγο για τα άλογα να είναι πιο επιρρεπή σε τραυματισμούς ή κατάρρευση. 

Αλλά έχουν το ίδιο τυφλό σημείο με την υπόλοιπη κοινωνία: αντιμετωπίζουν τις ασύρματες συσκευές και την ακτινοβολία που εκπέμπουν, σαν να μην υπάρχουν.

Το άλογο που ονομάζεται Parents Pride απλά κατέρρευσε και πέθανε χωρίς προφανή λόγο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στις 29 Απριλίου. 

Δεν βρέθηκαν φάρμακα στον οργανισμό της, ούτε δηλητήρια. 

Έτρεχε κανονικά πριν από τον αγώνα. 

Δεν βρέθηκαν ανωμαλίες στην καρδιά, τον εγκέφαλο ή τους πνεύμονές της.

Ο Code of Kings «αναποδογύρισε» και έσπασε το λαιμό του στο paddock λίγο πριν από έναν αγώνα και υποβλήθηκε σε ευθανασία, επίσης στις 29 Απριλίου. 

Το paddock, που ονομάζεται επίσης δαχτυλίδι παρέλασης, είναι όπου τα άλογα παρελαύνουν πριν από έναν αγώνα, ώστε οι θεατές να μπορούν να τα δουν καλά.

Η Take Charge Briana υπέστη καταστροφική ζημιά στο δεξί της πόδι κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στις 2 Μαΐου και υποβλήθηκε σε ευθανασία.

Ο Chasing Artie ολοκλήρωσε τον αγώνα του στις 2 Μαΐου και στη συνέχεια κατέρρευσε και πέθανε στο δρόμο του προς την περιοχή χωρίς σέλα, χωρίς προφανή λόγο.

O Chloe's Dream υπέστη έναν «καταστροφικό τραυματισμό» στο δεξί του γόνατο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα την Ημέρα του Ντέρμπι, στις 6 Μαΐου, και υποβλήθηκε σε ευθανασία.

Ο Freezing Point έσπασε το αριστερό του πρόσθιο άκρο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα την Ημέρα του Ντέρμπι, στις 6 Μαΐου, και υποβλήθηκε σε ευθανασία.

 Ο αναβάτης του είπε ότι δεν χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα και ότι η πίστα ήταν σε καλή κατάσταση.

Ο Bosque Redondo ολοκλήρωσε τον αγώνα του στις 13 Μαΐου, αλλά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο και υποβλήθηκε σε ευθανασία λόγω απροσδιόριστων τραυματισμών.

Ο Rio Moon βρισκόταν στη γραμμή τερματισμού ενός αγώνα στις 14 Μαΐου, όταν υπέστη έναν «καταστροφικό τραυματισμό» στο αριστερό του μπροστινό πόδι και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε ευθανασία.

Ο Swanson Lake ολοκλήρωσε τον αγώνα του στις 20 Μαΐου, αλλά μεταφέρθηκε αμέσως σε κτηνίατρο όπου υποβλήθηκε σε ευθανασία λόγω ενός «σημαντικού τραυματισμού» στο αριστερό οπίσθιο πόδι του.

Το Lost in Limbo, το άλογο που απεικονίζεται στην κορυφή αυτού του ενημερωτικού δελτίου, αφαιρέθηκε από την πίστα κοντά στον τερματισμό ενός αγώνα στις 26 Μαΐου. 

Είχε χτυπήσει με τη μουσούδα του στην πίστα και σωριάστηκε στο χώμα. Ήταν τόσο νευρικός ακόμη και πριν από τον αγώνα που έριξε τον αναβάτη του πριν ξεκινήσει και βιδώθηκε. 

Μετά τον αγώνα, ένας κτηνίατρος διαπίστωσε έναν «σημαντικό τραυματισμό» στο αριστερό μπροστινό πόδι του και υποβλήθηκε σε ευθανασία.

Η Kimberley Dream έσπασε έναν σύνδεσμο στο αριστερό μπροστινό πόδι της κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στις 27 Μαΐου και υποβλήθηκε σε ευθανασία.

Και δύο ημέρες πριν ξεκινήσει η ανοιξιάτικη συνάντηση, ενώ προπονούνταν στην πίστα στις 27 Απριλίου, ο Wild on Ice έσπασε το αριστερό πίσω πόδι του και υποβλήθηκε σε ευθανασία.

Γνωρίζουμε εδώ και δεκαετίες ότι οι ζωές των αλόγων καταστρέφονται από τα ραδιοκύματα. Οι ακροάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας και η εκπαιδεύτρια αλόγων κούρσας Penny Hargreaves μίλησε σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε το 1998.

Ένας ραδιοφωνικός πύργος 'FM' στην Ouruhia είχε τόσο καταστροφικές συνέπειες για τα 90 άλογά της που αναγκάστηκε να τα μεταφέρει σε διαφορετικό μέρος του Canterbury. 

Όλα τα άλογά της επηρεάστηκαν, μερικά περισσότερο από άλλα, και δύο πέθαναν.

«Ήταν πολύ νευρικά και ανήσυχα», είπε. «Όλα τους φαίνονταν να έχουν πονεμένα πόδια. Τα άλογα που ταξείδευαν με τρέϊλερ για χρόνια έχαναν την ισορροπία τους ενώ ταξείδευαν. Έχουμε πολλά σημεία γύρω από την αυλή μας, όπου τα άλογα γίνονται πολύ ασταθή και βλάπτουν τον εαυτό τους και εμάς.

«Το πολύτιμο πουλάρι μας είχε σοβαρά προβλήματα υγείας και περπατούσε σαν να πονούσαν τα πόδια του. Δεν άντεχε. Φέραμε πολλούς κτηνιάτρους να τον εξετάσουν για να προσπαθήσουν να λύσουν τα προβλήματά του, αλλά χωρίς ικανοποιητικές απαντήσεις. Τελικά τον βάλαμε σε μια μάντρα που έχει ένα μεγάλο αχυρώνα και δέντρα ανάμεσα σε αυτόν και τον πύργο. Μέσα σε ένα μήνα δεν είχε κανένα πρόβλημα. Πίσω στην παλιά αυλή του, το πρόβλημα επέστρεψε.

«Ο σιδηρουργός κατέθεσε κατά την ακρόασή μας για την επίδραση των ραδιοκυμάτων στα πόδια των αλόγων μας. Το αλουμίνιο μεταφέρει ηλεκτρισμό και τα πόδια τους είχαν αλλάξει σχήμα, είχαν τεράστιες ρωγμές εκεί που πήγαιναν τα καρφιά και ήταν πολύ ευαίσθητα μέσα.

«Είχαμε εβδομαδιαία προβλήματα με λοιμώξεις που δεν είχαμε ποτέ πριν, οι λογαριασμοί των κτηνιάτρων μας ήταν τρομακτικοί».

Νευρικά και σε ένταση άλογα κούρσας με πονεμένα πόδια και έλλειψη συντονισμού. Ακριβώς αυτό που συνέβη στο Churchill Downs κατά τη διάρκεια της ανοιξιάτικης συνάντησης φέτος.

Όταν έμαθα τι συνέβαινε στο Churchill Downs αυτή την άνοιξη, έστειλα ένα email στη Δρ Jennifer Durenberger, προτείνοντάς της ότι οι συσκευές STRIDESafe, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί στο Churchill Downs για την ασφάλεια των αλόγων, τα σκοτώνουν. Δεν απάντησε. Ο Δρ Durenberger, κτηνίατρος, είναι ο Διευθυντής της Ασφάλειας και Ευημερίας των Ιπποειδών στην Αρχή Ακεραιότητας και Ασφάλειας των Ιπποδρομιών (HISA). Ηγείται μιας αναθεώρησης των αρχείων των αλόγων που πέθαναν.

Εάν είστε κτηνίατρος ή έχετε εμπειρία με άλογα και θα θέλατε να βοηθήσετε, στείλτε μου ένα email στο arthur@cellphonetaskforce.orgΑυτή είναι μια ευκαιρία, αν μπορέσουμε να κάνουμε τον Churchill Downs, την HISA και τους ιδιοκτήτες των αλόγων κούρσας που τρέχουν στο Kentucky Derby να αναγνωρίσουν τι συμβαίνει και να απαλλαγούν από αυτές τις νέες ασύρματες συσκευές - μια ευκαιρία να εκπαιδεύσουμε και τον υπόλοιπο κόσμο και να κάνουμε μια αλλαγή κατεύθυνσης για όλους μας.

Arthur Firstenberg, : A History of Electricity and Life , 
Συγγραφέας The Invisible Rainbow
AdministratorInternational Έκκληση να σταματήσει το 5G στη Γη και στο διάστημα
CaretakerECHOEarth (End Cellphones Here On Earth)
P.O. Box 6216
Santa Fe, NM 87502
USA
Τηλέφωνο: +1 505-471-0129
arthur@cellphonetaskforce.org
8 Ιουνίου 2023 

https://cellphonetaskforce.org/racehorses-at-churchill-downs/Why α

 ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://markcrispinmiller.substack.com/p/why-are-all-those-racehorses-dropping?utm_source=cross-post&publication_id=383085&post_id=127362994&isFreemail=true&utm_campaign=1032096&utm_medium=email


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!