Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! 'Drone' ελεγχόμενο από 'AI', γίνεται ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ καί ΣΚΟΤΩΝΕΙ άνθρωπο χειριστή (!!!!!), σέ προσομοίωση δοκιμής της Πολεμικής Αεροπορίας!

ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ, ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΒΑΘΥΤΑΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ,

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΜΟΙΩΝ ΕΦΕΥΡΕΣΕΩΝ & "ΕΠΙΝΟΗΣΕΩΝ"..... 



Ένα 'drone' με δυνατότητα 'AI' ΣΚΟΤΩΣΕ τον ανθρώπινο χειριστή του, σε μια προσομοίωση δοκιμής, που διεξήχθη από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, προκειμένου να παρακάμψει μια πιθανή εντολή «όχι» που θα το εμπόδιζε να ολοκληρώσει την αποστολή του, αποκάλυψε ο επικεφαλής δοκιμών και επιχειρήσεων 'AI' της 'USAF' σε πρόσφατο συνέδριο (https://www.vice.com/en/article/4a33gj/ai-controlled-drone-goes-rogue-kills-human-operator-in-usaf-simulated-test).


Στη Σύνοδο Κορυφής Μελλοντικών Αεροπορικών και Διαστημικών Δυνατοτήτων Μάχης που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο μεταξύ 23 και 24 Μαΐου, ο συνταγματάρχης Tucker 'Cinco' Hamilton, επικεφαλής δοκιμών και επιχειρήσεων AI της USAF, πραγματοποίησε μια παρουσίαση που μοιράστηκε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, ενός αυτόνομου οπλικού συστήματος με έναν άνθρωπο στο βρόχο δίνοντας την τελική εντολή «ναι / όχι» σε μια επίθεση.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!