Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

'Spyware Pegasus': Ο Εχθρός διαβάζει μαζί....

 


Όπως δείχνει ένα ντοκυμαντέρ του "Arte", το 'spyware Pegasus' από την ισραηλινή εταιρεία 'NSO' Group κατασκοπεύει αρχηγούς κρατών, δημοσιογράφους ή πολίτες σε όλο τον κόσμο. (Με βίντεο)


Ένα νέο ντοκιμαντέρ της Anne Poiret ρίχνει φως στις αποκαλύψεις του ερευνητικού δικτύου Project Pegasus, το οποίο αποκάλυψε τις μηχανορραφίες του ισραηλινού spyware Pegasus τον Ιούλιο του 2021.

Η Poiret ήταν σε θέση να συνοδεύσει την έρευνα για μήνες. Η ταινία καταγγέλλει τις αυταρχικές εξελίξεις σε πολλά κράτη και σημειώνει μαζικές παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής των χακαρισμένων ατόμων.

Το διεθνές ερευνητικό δίκτυο έδειξε ότι το Pegasus είναι ένα από τα πιο ισχυρά spyware στον κόσμο, που αναπτύχθηκε από την ισραηλινή εταιρεία NSO Group. 

Το spyware μπορεί να έχει πρόσβαση σε smartphones απαρατήρητο, να ακούει τους χρήστες του μέσω του μικροφώνου και ακόμη και να τους παρατηρεί μέσω της κάμερας.

Ο όμιλος NSO ισχυρίζεται ότι προμηθεύει την τεχνολογία του αποκλειστικά σε κυβερνήσεις για την καταπολέμηση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας. 

Αλλά ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, αρχηγοί κρατών και πολίτες σε όλο τον κόσμο κατασκοπεύονται επίσης χωρίς λόγο. 

Η εταιρεία διατηρεί επαφές με τον στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Πηγή:

YouTube, ARTEde: Pegasus - Ο εχθρός διαβάζει μαζί - 17 Μαΐου 2023

https://www.youtube.com/watch?v=uk2jUIVMfQE

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://transition-news.org/spyware-pegasus-der-feind-liest-mit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!