Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

ΕΔΩ ΣΤΑΘΕΙΤΕ! - “Πρέπει να γεράσουμε για να αναγνωριστεί το πτυχίο μας” – Η καταγγελία ενός νέου ανθρώπου
Ένας νέος άνθρωπος, που κυνηγάει το μέλλον του προκειμένου να φτιάξει την ζωή του, μάς αναφέρει το πόσα χρόνια πρέπει να περιμένει προκειμένου να μπορέσει να κάνει διδακτορικό, καθώς το πτυχίο του δεν εξισώνεται με αυτά των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Αναλυτικά:

“Με συγχωρείτε για την όποια ενδεχόμενη ενόχληση. Πήρα την πρωτοβουλία να σας γράψω το παρόν μήνυμα καθώς ως απόφοιτος ΑΕΝ, πολλά παιδιά όπως και εγώ αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο ζήτημα αυτό της ΜΗ εξίσωσης του πτυχίου μας αμέσως μετά την απόφοιτηση μας από την σχολη με το ανάλογο των αποφοίτων από ΑΕΙ – ΤΕΙ.

Προσωπικά έχω αποφοιτήσει από την σχολή Πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Μακεδονίας. 

Και ήθελα να σας ενημερώσω για ένα μεγάλο χρόνιο πρόβλημα της ναυτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Όσα παιδιά όπως εγώ που έχουμε αποφοιτήσει από μια σχολή του εμπορικού Ναυτικού, είτε Πλοιάρχων είτε μηχανικών, δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε μεταπτυχιακό σε ελληνικό ΑΕΙ, λόγω του ότι η σημερινή νομοθεσία προβλέπει πως θα πρέπει να λάβουμε πρώτα το δίπλωμα του πλοιάρχου Α ή του Μηχανικού Α. 

Συνεπώς να περάσουν αρκετά χρόνια.

Την ίδια στιγμή ένα παιδί που θα πάει στην αντίστοιχη Ακαδημία της ΒΑΡΝΑΣ στην Βουλγαρία θα λάβει πλήρη αναγνώριση μέσω ΔΟΑΤΑΠ και θα μπορέσει να κάνει μεταπτυχιακό σε οποιαδήποτε ελληνικό ΑΕΙ. 

Επιπλέον σε ιδιωτικά κολλέγια στην χώρα μας μπορούμε να κάνουμε μεταπτυχιακό και θα λάβουμε κανονικά αναγνώριση μέσω ΑΤΕΕΝ, όμως στα ελληνικά ΑΕΙ δεν γίνεται λόγο του νόμου που σας ανάφερα..

Σας παρακαλώ αν μπορείτε κοίταξε να δείτε πως θα γίνει να αλλάξει επιτέλους αυτό το σύστημα που υπάρχει καθώς δεν είναι λογικό να χρειάζεται κάποιος να φτάσει πρώτα επίπεδο πλοιάρχου Α (δηλαδή αφότου περάσουν ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ) ώστε να έχει πτυχίο ενώ σπουδάζει 4 χρόνια.


Σε τελική ανάλυση ποιός νέος να πάει να σπουδάσει σε ελληνική ΑΕΝ , απο την στιγμή ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΤΥΧΙΟ όταν τελειώσει.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας”.ΠΗΓΗ: “Πρέπει να γεράσουμε για να αναγνωριστεί το πτυχίο μας” – Η καταγγελία ενός νέου ανθρώπου – Makeleio.gr

4 σχόλια:

 1. Δυστυχώς δέν είναι η πρώτη κραυγαλέα ανισότητα (καί άσχημη υποτίμηση) που επιφυλάσσει η μητριά Ελλάδα του 21ου αιώνος στά παιδιά της, έναντι εντελώς άλλης προνομιακής - έως σκανδάλου! - μεταχειρίσεως καί συμπεριφοράς σέ όσους διαθέτουν τίτλους ανάλογους από τό εξωτερικό!
  Καί δέν θέλει νά ακούσει κανείς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα επιμείνουμε ανεβάζοντας την ίδια ανάρτηση και τις επόμενες ημέρες, μήπως και κάποιος φιλοτιμηθεί ακόμη και με κίνητρο την υστεροφημία να κάνει κάτι.

   Δεν μπορεί να κόβουμε τα όνειρα των νέων και εργατικών ανθρώπων.

   Διαγραφή
 2. Έκρηξη Τσατσοπουλου κατά Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

  https://youtu.be/bKaKsMT50J0?si=Ge7ilTWbRPs4pD7B

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πρόκειται γιά έναν οργισμένο διάβολο, 9:20μ.μ. πού όπως όλοι οί διαβόλοι έτσι κι'αυτός θά καταλήξουν στήν κόλαση.!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!