Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Η Big Pharma παραδέχεται ότι είπε ψέμματα για το εμβόλιο MMR (ιλαράς - παρωτίτιδας - ερυθράς)



Ο φαρμακευτικός γίγαντας που απείλησε να «καταστρέψει» τους γιατρούς που εξέφραζαν ανησυχίες για ένα από τα φάρμακά του βρίσκεται ξανά στο δικαστήριο για υποτιθέμενα ψέμματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς.

Η Merck κατέχει την τρίτη θέση στον κατάλογο των κατασκευαστών φαρμάκων με τα περισσότερα πρόστιμα ύψους 10,7 δισ. δολλαρίων μέχρι σήμερα, και μέχρι το 2009, είχε καταβάλει αποζημίωση άνω των 2 δισ. λιρών σε 44.000 πολίτες των ΗΠΑ, επειδή το φάρμακο αρθρίτιδας Vioxx αύξησε τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών.


Τώρα, σε μια συγκλονιστική υπόθεση που ασκήθηκε βάσει του νόμου περί ψευδών ισχυρισμών, ενός νόμου 200 ετών που εισήχθη για την προστασία της κυβέρνησης των ΗΠΑ από απάτη, παραδέχεται παραποίηση δεδομένων σχετικά με το συστατικό παρωτίτιδας του εμβολιασμού ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς (MMR).


Η Merck*, η οποία πωλεί ετησίως δόσεις MMR αξίας 100 εκατομμυρίων δολλαρίων (78 εκατομμυρίων λιρών) στις ΗΠΑ, δήλωσε στα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων (CDC), τον οργανισμό δημόσιας υγείας των ΗΠΑ που το αγοράζει και την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) που το αδειοδότησε, ότι παρέχει στα παιδιά 95% προστασία από την παρωτίτιδα. 


Το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να είναι τόσο χαμηλό όσο το 50% ή ακόμα και μηδέν.


Από το 2000, η αύξηση των κρουσμάτων παρωτίτιδας μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων και ενισχυμένων ώθησε τον FDA να δώσει εντολή στη Merck να αποδείξει τον ισχυρισμό προστασίας 95%, διαφορετικά θα έχαναν την άδειά τους. 


Η Merck επανέλαβε τους αριθμούς και υπολείπεται πολύ. 


Σχεδίασαν ένα τεστ για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας – Πρωτόκολλο 7 – που περιελάμβανε αίμα κουνελιού με την ελπίδα ότι θα ενίσχυε ψευδώς την ευαισθησία του


Αντάλλαξαν επίσης τον ιό της άγριας ιλαράς με το εξασθενημένο στέλεχος εμβολίου στη δοκιμή. 


Τίποτε δεν βελτίωσε αρκετά τα στοιχεία και κινδύνευαν να χάσουν εκατομμύρια σε έσοδα. 


Ερευνώντας την υποτιθέμενη απάτη, ο Δρ Andy Wakefield δήλωσε: «Σε αυτό το στάδιο απλά αποφάσισαν να διαγράψουν τους αριθμούς και να τους αλλάξουν για αριθμούς που τους έδωσαν το αποτέλεσμα που ήθελαν».


Παρά τα συντριπτικά στοιχεία, που επισημάνθηκαν για πρώτη φορά το 2010 από τους πληροφοριοδότες της Merck, ιολόγους Stephen Krahling και Joan Wlochowski, τον περασμένο Ιούλιο ο δικαστής Chad F Kenney αποφάνθηκε υπέρ του γίγαντα των φαρμάκων, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η παραποίηση των δεδομένων δεν είχε σημασία επειδή η κυβέρνηση των ΗΠΑ γνώριζε και συνέχισε να αγοράζει το εμβόλιο MMR ούτως ή άλλως. 


Η υπεράσπιση της κυβέρνησης ήταν ότι δεν είχαν άλλη επιλογή, καθώς έπρεπε να προστατεύσουν τα παιδιά από την ιλαρά. 


Η Merck κατέχει το μονοπώλιο των ΗΠΑ για το MMR και η ιλαρά στοχοποιήθηκε για παγκόσμια εξάλειψη χρησιμοποιώντας το εμβόλιο. Η έφεση αναμένεται να εκδικαστεί τον επόμενο μήνα.

Η περίπλοκη υπόθεση είναι το θέμα της βραβευμένης ταινίας μεγάλου μήκους Protocol 7, που κάνει πρεμιέρα σήμερα. 


Ακολουθεί την ιστορία μιας μητέρας και δικηγόρου, την οποία υποδύεται η Rachel Whittle, η οποία ανακαλύπτει την απάτη ενώ προσπαθεί να βρει λόγους για τον αυτισμό του υιοθετημένου γιου της. Πρωταγωνιστούν επίσης οι ηθοποιοί Matthew Marsden και Eric Roberts (αδερφός της Julia Roberts).


Σκηνοθετείται από τον Andy Wakefield, τον πολύ δυσφημισμένο Βρετανό γιατρό που διαγράφηκε αφού εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τη σχέση του εμβολίου MMR με τη νόσο του εντέρου και τον αυτισμό. 


Ο Δρ Wakefield, ο οποίος έχει διαβάσει χιλιάδες σελίδες από δικαστικά έγγραφα σχετικά με το σκάνδαλο παρωτίτιδας, δήλωσε: «Ο δικαστής δεν αποφάνθηκε υπέρ της Merck βάσει απάτης. Η Merck δεν έχει αρνηθεί αποτελεσματικά τα προβλήματα αποτελεσματικότητας.


«Οι δικηγόροι της Merck υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση συνέχισε να αγοράζει το εμβόλιο και αν τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με το συστατικό παρωτίτιδας ήταν έγκυρα, θα είχαν σταματήσει. 


Οι δικηγόροι των πληροφοριοδοτών δήλωσαν ότι το CDC ως αγοραστής του εμβολίου εξαπατήθηκε και δεν ήξεραν τι είχε κάνει η Merck. 


Δεύτερον, επειδή είναι τριπλό εμβόλιο, έπρεπε να συνεχίσουν να παρέχουν στα παιδιά ανοσοποίηση κατά της ιλαράς και της ερυθράς. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή.


«Θα νόμιζε κανείς ότι ήταν αρκετά βάσιμα επιχειρήματα, αλλά ο δικαστής εξακολουθούσε να αποφαίνεται ότι επειδή η κυβέρνηση συνέχισε να το αγοράζει, το ζήτημα της υλικότητας κέρδισε την ημέρα». (Ο νομικός όρος «σημαντικότητα» σημαίνει σημαντική.)



Ο νομικός σύμβουλος του Πρωτοκόλλου 7, Jim Moody, δήλωσε: «Υπάρχουν πολλές μελέτες που δείχνουν ότι το συστατικό της παρωτίτιδας δεν λειτουργεί καθόλου σε περίπου 50% του χρόνου. Είναι μια απλή περίπτωση ψευδών ισχυρισμών βανίλιας, όπως αν πουλάτε ένα ελαττωματικό κομμάτι υλικού στον στρατό».


Η τρομερή ειρωνεία είναι ότι οι ΗΠΑ δεν ήθελαν το συστατικό της παρωτίτιδας, που αναπτύχθηκε από τον Αμερικανό εμβολιολόγο Maurice Hilleman στη δεκαετία του 1960.


Ο Δρ Wakefield δήλωσε: «Με κάποιο τρόπο βγήκε στην αγορά. Η Merck το συνδύασε με ιλαρά και ερυθρά επειδή κατέχει παρωτίτιδα και έθεσε όλους τους ανταγωνιστές της ιλαράς εκτός λειτουργίας.


«Η ιλαρά ήταν η αγορά επειδή στόχευε στην παγκόσμια εξάλειψη χρησιμοποιώντας το εμβόλιο. Εκεί ήταν τα χρήματα. Ξαφνικά, η Merck κατείχε το μονοπώλιο στις ΗΠΑ για το MMR και την ιλαρά».



Εκατομμύρια παιδιά έχουν ενδεχομένως υποστεί βλάβη λόγω της εικαζόμενης απάτης. 


Ο Δρ Wakefield είπε: «Η παρωτίτιδα ως παιδί είναι ασήμαντη. 

Παρωτίτιδα ως έφηβος και πέρα από την εφηβεία δεν είναι ασήμαντο; 

Υπάρχει ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό φλεγμονής των όρχεων και στειρότητας, φλεγμονής των ωοθηκών και μηνιγγίτιδας. 

Έτσι, ένα εμβόλιο που δεν λειτουργεί κάνει μια ασήμαντη ασθένεια μια πιο σοβαρή ασθένεια. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα συνδέονται άρρηκτα με το εμβόλιο παρωτίτιδας. 

Το εμβόλιο απέτυχε ή εξαντλήθηκε και τα παιδιά έγιναν ευάλωτα όταν ήταν πολύ πιο ευάλωτα σε μόνιμες βλάβες. 

Η Merck το γνώριζε αυτό, ήξερε ότι είχε να κάνει με μια πιθανή ωρολογιακή βόμβα».


Το MMR εισήχθη στις ΗΠΑ το 1971 (1988 στο Ηνωμένο Βασίλειο), αλλά οι περισσότερες μολυσματικές ασθένειες είχαν μειωθεί κατά 98% πριν εισαχθούν οι εμβολιασμοί


Οι περιπτώσεις παρωτίτιδας αυξήθηκαν και πάλι το 2006, οι περισσότερες από αυτές σε εμβολιασμένα παιδιά ή ενήλικες. 

Το CDC παραδέχτηκε ότι το 94% όσων προσβλήθηκαν από την ασθένεια είχαν εμβολιαστεί. 


Απέτυχαν να θυμηθούν το τρύπημα, οι ασθενείς δεν είχαν προειδοποιηθεί και η Merck παρέλειψε να αναφέρει ότι παρ' όλο που ισχυρίστηκαν ότι το προϊόν τους είχε διάρκεια ζωής 24 μηνών, το συστατικό παρωτίτιδας διήρκεσε μόνο 12 μήνες.


Η Merck είναι γνωστό ότι παίζει σκληρά και τα βρώμικα κόλπα τους ήρθαν για πρώτη φορά στο φως το 2009. 


Κατά τη διάρκεια της αυστραλιανής δοκιμής Vioxx, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έδειξαν ότι είχαν κάνει μια «λίστα επιτυχίας» των γιατρών που επέκριναν αυτούς και το φάρμακό τους Vioxx. 


Οι επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν λέξεις όπως «εξουδετέρωση» και «δυσφήμιση» δίπλα στα ονόματα διαφόρων ιατρών. 


Ένα ιδιαίτερα συγκλονιστικό σημείωμα έλεγε: «Ίσως χρειαστεί να τους αναζητήσουμε και να τους καταστρέψουμε εκεί όπου ζουν».


Η καρριέρα του Δρ Wakefield καταστράφηκε επειδή αμφισβήτησε το MMR

Λέκτορας, χειρουργός μεταμόσχευσης ήπατος και παιδογαστρεντερολόγος στο Royal Free Hospital στο βόρειο Λονδίνο, η σειρά περιπτωσιολογικών μελετών του, που δημοσιεύθηκε στο Lancet το 1998, εξέτασε 12 παιδιά με νόσο του εντέρου και αυτισμό, οκτώ από τα οποία ανέπτυξαν και τα δύο προβλήματα μετά τη λήψη του MMR, δήλωσαν οι γονείς τους. 


Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι χρειάζονταν περαιτέρω έρευνα για να αποδειχθεί η σύνδεση. Αυτό δεν συνέβη ποτέ, καθώς ο επακόλουθος σάλος είδε τον Δρ Wakefield να διαγράφεται από το ιατρικό μητρώο από το Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο (GMC) το 2010.


Ακυρώθηκε αμέσως από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία χρησίμευσαν ως προειδοποίηση σε όλους τους γιατρούς και τους επιστήμονες που αμφισβητούν τα εμβόλια. 

Είπε: «Είναι ένας πολύ διαφορετικός κόσμος τώρα, όλοι καταλαβαίνουν την κουλτούρα ακύρωσης, αλλά τότε ήμουν μόνο εγώ. Δεν εννοώ ότι για να ακουστεί ο καημένος ο γέρος Andy Wakefield, είναι απλώς ένα ιστορικό γεγονός της ζωής. Δεν είχαμε τα συστήματα για να ρίξουμε τους ανθρώπους: το πρωτότυπο αναπτύχθηκε μέσα από την εμπειρία μου».

Τα εμβόλια Covid και οι επακόλουθοι θάνατοι και τραυματισμοί έχουν αλλάξει τις απόψεις πολλών γιατρών γι' αυτόν, όπως συζητά το podcast του Δρ Ahmad Malik


Η εμπειρία του κοινού από τα εμβόλια covid, ικανά να προκαλέσουν μόνιμη αναπηρία και θάνατο, τους έκανε να αναρωτιούνται εάν τα παιδικά εμβόλια μπορούν επίσης να προκαλέσουν σημαντική βλάβη.


Ο Δρ Wakefield συμφωνεί. Είπε: «Το όλο έπος του covid θα αποδειχθεί ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έχουν κάνει ποτέ η επιστήμη και οι ειδικοί και η φαρμακευτική βιομηχανία. 

Έχει οδηγήσει σε σχεδόν πλήρη απώλεια εμπιστοσύνης στη δημόσια υγεία και τη φαρμακευτική βιομηχανία.


«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτές οι ταινίες είναι τόσο σημαντικές. Μπορείτε να δώσετε μια σειρά γεγονότων που κάνουν τους ανθρώπους να σκέφτονται. Υπάρχει μια θετική επένδυση».

Η Merck, το CDC, ο FDA και η GlaxoSmithKline κλήθηκαν να σχολιάσουν. Δεν έχει ληφθεί καμμία απάντηση.



ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν η προσφυγή των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος είναι επιτυχής, η πιθανότητα είναι ότι η Merck θα συμβιβαστεί εξωδικαστικά, όχι με παιδιά ή ενήλικες που έχουν υποστεί βλάβη από το προϊόν τους, αλλά με την κυβέρνηση των ΗΠΑ. 


Ο κ. Moody δήλωσε: «Αυτού του είδους οι υποθέσεις πάντα διευθετούνται επειδή οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες, τρεις φορές το μέγεθος της αγοράς. 


Πιθανότατα θα καταλήξουν να συμβιβαστούν με 100 εκατομμύρια δολλάρια ή περισσότερα. Η Merck δεν θα διακινδυνεύσει ποτέ μια κριτική επιτροπή».

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η GlaxoSmithKline πωλεί το εμβόλιο MMR στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Ενδιαφέρεστε να διοργανώσετε μια προβολή; Επικοινωνήστε με το πρωτόκολλο 7





ΠΗΓΗ: Big Pharma admits it lied over MMR vaccine - The Conservative Woman


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:



Περιμένετε μισό λεπτό! Τι κάνει ο Μπάιντεν με τις μεταμοσχεύσεις οργάνων; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! | Redacted με την Natali Morris

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θέλει να δώσει προτεραιότητα στις μεταμοσχεύσεις οργάνων σε ασθενείς χαμηλού εισοδήματος και ασθενείς με φυλετικές μειονότητες. Μια νέα πρόταση από τις Υπηρεσίες Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών θα επιτρέψει στα νοσοκομεία να χρεώνουν περισσότερα για μεταμοσχεύσεις DEI και να τιμωρούν τα νοσοκομεία που δίνουν μεταμοσχεύσεις σε άτομα τακτικού εισοδήματος. Αυτό σημαίνει ότι η αξιοπρεπής διαβίωση θα έθετε τη ζωή σας σε κίνδυνο εάν χρειαστείτε μεταμόσχευση οργάνου. 


Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα μπορούσαμε να ζήσουμε για πάντα μέχρι τη δεκαετία του 2030


Τα νοσοκομεία των ΗΠΑ εξακολουθούν να αρνούνται τις μεταμοσχεύσεις πνευμόνων στους ανεμβολίαστους
Απόρριψη από την κλινική Mayo

2 σχόλια:

  1. To Vioxx το απασειραν απ την κυκλοφορια ,οχι γιατι προκαλει προβληματα στην καρδια ,αλλα μολις διεπιστωσαν οτι θεραπευει τον καρκινο ,το απεσειρα οι φαρμακοβιομηχανιες που κατασκευαζουν φαρμακα εναντιων του καρικνου 10000 ευρο ανσα ενεση.Αντιθετα το Viagra που προκαλει εκτος απο καρδιακα προβληματα και πολλες αλλες παρενεργεις και το απεσειραν ενα διαστημα ,πλασιε γνωστος του Κλιντον με βεβαιωσε οτι Viagra θα επανερθει στην κυκλοφορια ,και οντως επανηλθε και ουτε γατος ουτε ζημια.αυτα οσον αφορα τα φαρμακα δεν αποφασιζουν φαρμακοποιει ,ουτε εχουν ισχυ οι νομοι οταν υπαρχει αντιθετη πολικη αποφαση.Και τορα μας οδηγουν σε ολοκληροτικο ολοκαυτωμα ,οχι οτι οι πολιτες θελουν τον πολεμο αλλα επειδη ειναι πολιτικη αποφαση .
    Αυτα για να καταλαβουμε τι γινεται πισω απο τις κουρτινες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας. Στείλτε μας πηγές για αυτό που αναφέρετε. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!