Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Να είστε σε επιφυλακή εάν χρησιμοποιείτε Windows & Co. - Μετά από "λάθος" λέξεις στο 'chat', η Microsoft με αποκλείει





Στην πραγματικότητα, θα έπρεπε να το γνωρίζω. 

Ο Kai Rebmann, συγγραφέας του ιστότοπού μου και τώρα πολύ κοντά στην καρδιά μου, δημοσίευσε μια προειδοποιητική κλήση στο reitschuster.de τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους: «Η Microsoft απειλεί να αποκλείσει τη "ρητορική μίσους" και το "προσβλητικό περιεχόμενο"».

Το κείμενο έλεγε: «Όποιος χρησιμοποιεί προϊόντα της Microsoft - και αυτός θα πρέπει να είναι όποιος κατέχει υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή - θα πρέπει να ρίξει μια ματιά στις οδηγίες και τους όρους χρήσης που θα ισχύουν από τον Οκτώβριο του 2023 αυτές τις μέρες. Τότε είναι που ο γίγαντας του λογισμικού ξεκινά μια εποχή που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κάθε δυσάρεστος blogger, δημοσιογράφος ή – Θεός φυλάξοι! – οι επικριτές της κυβέρνησης απειλούνται με ακύρωση από την επόμενη εβδομάδα, στη χειρότερη περίπτωση ακόμη και με πλήρη και μόνιμη δέσμευση του λογαριασμού τους. 


Η Microsoft το καθιστά σαφές στη λεγόμενη «σύμβαση παροχής υπηρεσιών» της: «Σε περίπτωση μόνιμης αναστολής, ο κάτοχος του προφίλ που έχει ανασταλεί χάνει όλες τις άδειες, τις συνδρομές, τους χρόνους συνδρομής και τα υπόλοιπα λογαριασμών».

Η «σύμβαση παροχής υπηρεσιών» αποκαλύπτει απλώς ότι το περιεχόμενο ελέγχεται από την τεχνητή νοημοσύνη, αφενός, και από «εκπαιδευμένους αναθεωρητές», αφετέρου. 


Επιπλέον, χρησιμοποιεί επίσης «τεχνολογία και ταξινομητές για τον εντοπισμό επιβλαβούς περιεχομένου» που διανέμεται μέσω των δικών της υπηρεσιών.

Ακόμα και τότε, ήταν σαφές ότι ο τρόπος με τον οποίο οι γίγαντες του Διαδικτύου σημειώνουν, οποιαδήποτε απόκλιση από το κόκκινο-πράσινο-'woke' zeitgeist απειλεί με προβλήματα - επειδή η κριτική της κυβέρνησης θεωρείται πλέον «ρητορική μίσους» στο Facebook, το YouTube, τη Microsoft και τα παρόμοια.


Πρέπει να ομολογήσω την ντροπή μου: Όταν διάβασα το κείμενο εκείνη τη στιγμή, σκέφτηκα - όσο κακό κι αν είναι, τουλάχιστον δεν επηρεάζομαι ο ίδιος, επειδή δεν χρησιμοποιώ Windows.

Μέγα λάθος!

Δεν είχα στο ραντάρ μου ότι το Skype ανήκει επίσης στη Microsoft.


Στην πραγματικότητα χρησιμοποιώ το πρόγραμμα μόνο για κλήσεις προς το γερμανικό δίκτυο όταν βρίσκομαι στο εξωτερικό και για εντατική επαφή με έναν φίλο που τεχνικά έχει κατακτήσει μόνο το Skype μέχρι στιγμής και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις άλλες πλατφόρμες που χρησιμοποιώ διαφορετικά, όπως το Signal. Με άλλα λόγια, χρησιμοποιώ το Skype μόνο σποραδικά και αποκλειστικά ιδιωτικά.

Χθες μίλησα με τον φίλο μου για το βίντεο του Sylt και τις αντιδράσεις. Φυσικά, οι λέξεις "έξω οι ξένοι" ακούστηκαν επίσης στη συνομιλία.

Και ιδού, λίγο αργότερα ολόκληρος ο λογαριασμός μου Microsoft, συμπεριλαμβανομένου του Skype, αποκλείστηκε. Δήθεν επειδή παραβίασα τη "σύμβαση παροχής υπηρεσιών" που αναφέρεται παραπάνω. 


Το γραφείο Τύπου της Microsoft απάντησε στην ερώτησή μου σχετικά με τον αποκλεισμό ανώνυμα, χωρίς να αναφέρει ονόματα: «Δυστυχώς, δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε αυτήν την περίπτωση, καθώς επεξεργαζόμαστε μόνο δημοσιογραφικές έρευνες».


Από ανάγκη, ο φίλος έχει εγκαταστήσει τώρα έναν άλλο messenger. Μου έγραψε: «Αυτή είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που λογοκρίνει, όπως το Facebook, μη κυβερνητικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται με κυβερνητικά χρήματα». Αναφερόταν στο "Correctiv" (ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Αποτελέσματα αναζήτησης για correctiv (odysseiatv.blogspot.com)), το οποίο είναι υπεύθυνο για τη λογοκρισία στο Facebook και πληρώνεται καλά για αυτό.

Απάντησα: «Απολύτως! Μόνο που δημοσιεύω στο Facebook για το κοινό και το Facebook δεν μπλόκαρε τα προσωπικά μου μηνύματα κατά τη διάρκεια των μπλοκαρισμάτων. Εντελώς διαφορετικό από το Skype τώρα - αυτό είναι καθαρά ιδιωτικό. Αυτό έχει μια εντελώς διαφορετική ποιότητα...»

Και είναι πράγματι τρομακτικό.

Εάν χρησιμοποιείτε Windows, θα πρέπει να γνωρίζετε - μια λάθος λέξη και μπορεί να έχει τελειώσει.

Οι ζοφερές προβλέψεις του Όργουελ έχουν γίνει πραγματικότητα.

Στην παρούσα περίπτωση, υπάρχει μόνο ένα πλεονέκτημα: Ίσως μπορώ να κάνω τον φίλο να εγκαταλείψει οριστικά το Skype. Τότε μπορώ να το κάνω και αυτό - εάν ένας πολυμήχανος αναγνώστης έχει μια συμβουλή για μια άλλη εφαρμογή που μου επιτρέπει να καλώ από το κινητό μου τηλέφωνο μέσω του Διαδικτύου από το εξωτερικό στο γερμανικό σταθερό και κινητό δίκτυο χωρίς υψηλές χρεώσεις κινητής τηλεφωνίας.




ΠΗΓΗ: Nach "falschen" Worten im Chat: Microsoft sperrt mich - reitschuster.de


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Η Ε.Ε. βρίσκεται στα πρόθυρα να καταστήσει τη «ρητορική μίσους» σοβαρό έγκλημα


Έρευνα διαπιστώνει ότι σχεδόν το 40% των Χριστιανών προτιμούν να μην λένε στους ανθρώπους για την πίστη τους


Ένας έφηβος είπε στην τάξη αποφοίτησής του ότι ο Ιησούς είναι 'η απάντησή σου'. Τώρα αντιμετωπίζει τις συνέπειες


Μια πόλη στην Καλιφόρνια κατηγορήθηκε ότι απαγόρευσε στους ιερείς να προσεύχονται στο όνομα του Ιησού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!