Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Ανατριχιαστική νέα τεχνολογία μεταμόσχευσης κεφαλής σε εξέλιξη;! (ΠΡΟΣΟΧΗ! ΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ)




Από τον Paul A. Phillips

Ανακοινώνοντας τον εαυτό της ως νεοσύστατη εταιρεία, η BrainBridge παρουσίασε πρόσφατα τη νέα βιοϊατρική τεχνολογία της, το «πρώτο σύστημα μεταμόσχευσης κεφαλής στον κόσμο».

Ισχυρίζεται ότι μέσω εξαιρετικά ακριβούς χειρουργικής επέμβασης ρομπότ που μοιάζει με χταπόδι, ένας άνδρας που έχει ένα ανίατα άρρωστο σώμα μπορεί να αφαιρέσει το κεφάλι του, το οποίο στη συνέχεια θα τοποθετηθεί σε ένα νεαρό υγιές «εγκεφαλικά νεκρό σώμα δότη» (τώρα, το ερώτημα είναι πού ακριβώς θα το έβρισκαν αυτό;;).

Η συνείδησή του, η μνήμη και οι γνωστικές ικανότητες, θα διατηρηθούν σε συντονισμό με το νέο σώμα. 

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το κάπως ανατριχιαστικό βίντεο που κυκλοφόρησε από την BrainBridge, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία θα έχει αυτή την τεχνολογία μετανθρωπιστικής μεταμόσχευσης σε 8 χρόνια.




Ακούγεται σαν κάτι από ιστορία επιστημονικής φαντασίας; Λοιπόν, στην πραγματικότητα, είναι! 

Ωστόσο, αυτή η περίτεχνη φάρσα έχει λάβει εκατομμύρια προβολές, οι περισσότεροι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων αποκαλούμενων πηγών μέσων ενημέρωσης, είναι πεπεισμένοι ότι είναι πραγματικό.

Σύμφωνα με το MIT Technology Review, η εταιρεία BrainBridge δεν υπάρχει. 

Ο κομψά κατασκευασμένος ιστότοπός του δημιουργήθηκε από έναν σκηνοθέτη της Υεμένης με βάση την επιστήμη και την τεχνολογία, τον Hashem Al-Ghaili.

Στη συνέντευξη με το MIT Technology Review, ο Hashem Al-Ghaili επιμένει ότι δεν το έκανε για clickbait. 

Ισχυρίζεται ότι πρόκειται για «... σπρώχνοντας τα όρια και δοκιμάζοντας τη σκοπιμότητα». 

Με άλλα λόγια, με τη βοήθεια του χρηματοδότη του έργου, βιοφυσικού/βιοτεχνολόγου, Alex Zhavoronkov, εξέχοντος ηγέτη στην έρευνα κατά της γήρανσης, έγινε για να δούμε ποια θα ήταν η απάντηση.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης στον ιστότοπο BrainBridge που απεικονίζει έναν ασθενή που λαμβάνει τεχνολογία μεταμόσχευσης κεφαλής έχει ως πρότυπο το κεφάλι του Zhavoronkov!

Ενώ αντιμετωπίστηκε με πολλή αρνητικότητα από ένα γενικά διαταραγμένο κοινό, αποκαλώντας το φρικτό, ανίερο, αηδιαστικό, γελοίο, άχρηστο ... Ο Zhavoronkov ισχυρίζεται ότι «μερικοί σημαντικοί και διάσημοι άνθρωποι το υποστηρίζουν οικονομικά».

Η ιδέα της αποφυγής θανατηφόρων ασθενειών, όπως, για παράδειγμα, προχωρημένου καρκίνου ή καρδιακών παθήσεων ή μιας νευρογενετικής διαταραχής όπως η νόσος του κινητικού νευρώνα, τοποθετώντας το κεφάλι σε ένα νέο υγιές σώμα ακούγεται σε πολλούς, συμπεριλαμβανομένων των στελεχών των τεχνολόγων αντιγήρανσης όλα αυτά τα χρόνια, μια καλή λύση για την αντιγήρανση

Ωστόσο, οι σχετικές υποθετικές χειρουργικές διαδικασίες και εφαρμογές εξακολουθούν να αποτυγχάνουν.

Ο Al-Ghaili θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα οικονομικά και τεχνικά συμφέροντα για να δει αν η ιδέα του BrainBridge έχει εφικτότητα. Για περισσότερα σχετικά με αυτό πηγαίνετε εδώ.



Ηθικές, ηθικές και φιλοσοφικές επιπτώσεις. Τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος... Μετανθρωπισμός και matrix

Πολλοί έχουν θεωρήσει ότι αυτές οι θανατηφόρες προσπάθειες μέσω χειρουργικής επέμβασης μεταμόσχευσης κεφαλής δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα ανήθικο βδέλυγμα τύπου Φρανκενστάϊν στα σκαριά. Στη συνέχεια, υπάρχουν εκείνοι που το έχουν ξεγράψει ως αδύνατο έργο:

Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν, για παράδειγμα, ότι η συνείδηση δεν περιορίζεται στον εγκέφαλο (δέκτης κεραίας), είναι μέσα και έξω από το σώμα, όπως πρότεινε ο βιολόγος Rupert Sheldrake.

Έχει ειπωθεί ότι η συνείδηση επεκτείνεται ακόμη περισσότερο, καθορίζοντας ποιοι είμαστε ως πνευματικά όντα και τη σύνδεσή μας με τον Θεό. 

Οι μετανθρωπιστές τεχνοφίλοι στο χαμηλό επίπεδο επίγνωσής τους, ριζωμένοι στην ψευδαίσθηση του Matrix, μπορεί να μην συνειδητοποιούν αυτά τα μεγάλα εμπόδια στην περιορισμένη εγωκεντρική συνειδητή άποψή τους.

Μια παρόμοια παραλλαγή σε ένα θέμα αυτής της προσπάθειας να φτάσει στην αθανασία μέσω του μετανθρωπισμού, υπάρχει στην κρυογονική, όπου ένας αριθμός πλούσιων ανθρώπων έχουν κρυογονικά παγώσει και ελπίζουν να έρθουν γύρω μια μέρα όταν η σχετική τεχνολογία θα έχει υλοποιηθεί...


Τι θα γινόταν αν λειτουργούσε;

Δεδομένου ότι είμαστε η φαντασία του εαυτού μας, ποιος μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι αυτή η ρομποτική/Α.I. τεχνολογία δεν θα λειτουργήσει ποτέ; Καθαρά για χάρη του επιχειρήματος, ας πούμε ότι θα το κάνει. Εξετάστε τις ακόλουθες υποθετικές συνέπειες και ερωτήσεις:

*Μετά την επιτυχή χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης κεφαλής, ποιος είσαι; Τι σας καθορίζει ως συνειδητότητα όταν σας φέρνουν ζωντανούς σε ένα διαφορετικό σώμα;


*Τα στοιχεία έχουν δείξει ότι ορισμένοι λήπτες έχουν κληρονομήσει ορισμένα χαρακτηριστικά από τους δωρητές οργάνων τους. Τι γίνεται με αυτά τα χαρακτηριστικά; αναμνήσεις και ικανότητες που θα μπορούσατε να κληρονομήσετε από το σώμα του δότη σας;

* Σε βιολογικό επίπεδο, θυμηθείτε ότι η γενετική σας σύνθεση από το λαιμό προς τα πάνω είναι διαφορετική από το υπόλοιπο σώμα σας. Πώς παίζει αυτό;;

* Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να δώσει το ΟΚ για να ζήσει κανείς μια ζωή ανθυγιεινή γνωρίζοντας ότι το κατάφωρα ανθυγιεινό σώμα που πεθαίνει μπορεί να αντικατασταθεί.

* Θα είναι αυτή μια άλλη περίπτωση μετανθρωπισμού όπου μόνο οι πλούσιοι θα είναι σε θέση να το αντέξουν οικονομικά; Το λεγόμενο υψηλό τίμημα της αθανασίας;

* Τούτου λεχθέντος, δεν είμαστε όλοι αθάνατα όντα ούτως ή άλλως, οπότε ποιος χρειάζεται πραγματικά την τεχνολογία ...;


* Είναι αυτοί που ενδιαφέρονται περισσότερο να προσπαθήσουν να γίνουν αθάνατοι, αποτελούμενοι από ελίτ δισεκατομμυριούχους που φοβούνται πολύ το θάνατο λόγω των φρικαλεοτήτων που έχουν διαπράξει κατά της ανθρωπότητας;

* Υπάρχουν πράγματι ηθικοί προβληματισμοί, όπως πώς θα αποκτηθεί το σώμα του δότη; Θα μπορούσαν όσοι έχουν χρήματα και μόχλευση, για παράδειγμα, να έχουν εμπλοκή με την εμπορία ανθρώπων, ενώ προσπαθούν να βρουν τον κατάλληλο δωρητή σώματος για αυτούς;


Θα το συνοψίσει η ακόλουθη εξίσωση;

Κεφάλια μεταμοσχευμένα από τους πλούσιους = Ανταλλακτικά σώματος από τους πληβείους

*Σε σχέση με τα πιο πάνω, σκεφτείτε την αύξηση που θα προκαλούσε αυτό στους αγνοούμενους.


* Θα μπορούσε η τεχνολογία αντικατάστασης κεφαλής να υπάρχει ήδη, αλλά να έχει κρατηθεί μυστική σε κάποια κρυμμένη βαθιά υπόγεια στρατιωτική βάση; Πού μόνο τώρα αυτή η τεχνολογία βρίσκει σκόπιμα το δρόμο της στο δημόσιο μάτι, έτσι ώστε να το συνηθίσουμε (προγνωστικός προγραμματισμός);

Υπάρχουν διάφοροι άλλοι κίνδυνοι που συνδέονται με τον μετανθρωπισμό.



Συμπερασματικά

Αν και αυτό μπορεί να μην είναι εύκολο να ξεχαστεί απλώς και μόνο λόγω της ανατριχιαστικής απόκοσμης φύσης του, ο σκοπός αυτού του άρθρου δεν ήταν απλώς να εκθέσει τον ιστότοπο BrainBridge ως μια φανταχτερή φάρσα έργων τέχνης επιστημονικής φαντασίας, αλλά να επισημάνει ότι μπορεί να συμβεί κάποια μέρα. Εξετάστε τις συνέπειες.

Τεχνητή νοημοσύνη, ρομποτική, νοοτροπικά, ανάπτυξη φαρμάκων, νευροεπιστήμες... κ.λπ., συνεχίζει να κάνει σημαντικές προόδους στον μετανθρωπισμό. Για παράδειγμα, η Neuralink μόλις έλαβε έγκριση από τον FDA για να προχωρήσει και να εμφυτεύσει έναν δεύτερο ασθενή...

Αυτό θέτει νέα ερωτήματα σχετικά με το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος ενώ έχεις φιλοσοφικά, ηθικά και δεοντολογικά ζητήματα/ανησυχίες.


ΠΗΓΗ: Creepy New Head Transplant Technology In Development?! (inewparadigm.com)

 
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ







ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΩΜΩΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΖΑΜΠΕΛΛΑ ΡΟΣΕΛΙΝΙ, ΓΚΩΛΝΤΥ ΧΩΝ, ΜΕΡΥΛ ΣΤΡΗΠ, "DEATH BECOMES HER";














1 σχόλιο:

  1. Κυκλοφορούν ανθρωποειδή; Αν ναι τότε ο κίνδυνος της εξαπάτησης των ανθρώπων είναι ταυτόσημος με την ύπαρξή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!