Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΤΑ ΙΔΙΑ @@@@@!!...

Ένας λαός μαζοχιστών και αρνητών της πραγματικότητας - Μία πρώτη σύντομη ανάλυση των ευρωεκλογών



Εδώ μπορείτε να βρείτε τη ζωντανή ροή μου με την ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος


Σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις, το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών είναι σαφές: μια ευρεία πλειοψηφία των Γερμανών θα ήθελε να δει «business as usual». 

Όχι απαραίτητα με τον συνασπισμό του φωτεινού σηματοδότη (Ampelkoalition), o οποίοw στην πραγματικότητα έχει χτυπηθεί και, με λιγώτερο από το ένα τρίτο των ψήφων, είναι μόνο μια σκιά του προηγούμενου εαυτού του. 

Αλλά το προβατόσχημο CDU/CSU, το οποίο στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει τον οικοσοσιαλισμό όσο και ο συνασπισμός του φωτεινού σηματοδότη, είναι το ισχυρότερο κόμμα και νικητής των εκλογών με 30%.

Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν τα δύο τρίτα όσων πήγαν στις κάλπες είναι κατά μιας θεμελιώδους αλλαγής πολιτικής και υπέρ της «κωλυσιεργίας» στο δρόμο προς τον οικοσοσιαλισμό, όπως θα έλεγε κανείς στη Βαυαρία.





Το AfD πέτυχε ένα αποτέλεσμα ρεκόρ, κέρδισε πέντε ποσοστιαίες μονάδες και τώρα είναι ισχυρότερο από το κόμμα του καγκελαρίου και τα άλλα δύο κόμματα φωτεινού σηματοδότη. 

Παρ' όλα αυτά, το AfD έκανε το μερίδιο που του αναλογούσε για να διασφαλίσει ότι οι ανείπωτες εκστρατείες δυσφήμισης εναντίον του ήταν αρκετά επιτυχείς και ότι υπολείπεται του ενδιάμεσου υψηλού στις δημοσκοπήσεις. 

Οι άλλες εναλλακτικές λύσεις εκτός από την «Εναλλακτική για τη Γερμανία» ( „Alternative für Deutschland“), ωστόσο, δεν ήταν πραγματικά ανώδυνες εναλλακτικές λύσεις. Επειδή η «Συμμαχία Sahra Wagenknecht» ( „Bündnis Sahra Wagenknecht“) μοιάζει από πολλές απόψεις με ένα υποβρύχιο του φωτεινού σηματοδότη. Αυτό υποτίθεται ότι αντλεί ψήφους από το συντηρητικό στρατόπεδο. 

Αλλά σε περίπτωση αμφιβολίας, αντιπροσωπεύει μια άλλη κοκκινοπράσινη πολιτική - όπως δείχνει η πρόσφατη εκλογική συμπεριφορά των μελών του κοινοβουλίου στην Bundestag για το θέμα του ισλαμικού εξτρεμισμού. 

Οι «Ελεύθεροι Ψηφοφόροι» („Freien Wähler“ ), από την άλλη πλευρά, συμμετέχουν υπάκουα στο διακομματικό μέτωπο εναντίον του AfD. 

Και λειτουργούν ως υποτακτικά ανθρωπάκια στον «αγώνα ενάντια στη δεξιά» („Kampf gegen rechts“) . Η «Συμμαχία για τη Γερμανία» („Bündnis für Deutschland“ ), από την άλλη πλευρά, είχε μικρή απήχηση ως ένα αποσχισμένο κόμμα χωρίς πραγματικές πιθανότητες.

Το μεγάλο ερώτημα της βραδιάς τώρα είναι: Είναι η καταστροφή του φωτεινού σηματοδότη αρκετά δραματική ώστε να οδηγήσει σε ρήξη της συμμαχίας; Φοβάμαι πως όχι. 

Διότι, σε περίπτωση αμφιβολίας, για τους οπορτουνιστές όπως ο ηγέτης του FDP Christian Lindner, οι σημερινοί αργόμισθοι με τη μορφή υπουργικών καρεκλών και επίσημων αυτοκινήτων φαίνονται πιο δύσκολα από τη μεσοπρόθεσμη επιτυχία του κόμματος. 

Οι Κόκκινοι και οι Πράσινοι, από την άλλη πλευρά, γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να γυρίσουν τη χώρα μας τόσο αδίστακτα όσο με τη βοήθεια του πειθήνιου Lindner, ακόμη και σε συνασπισμό με το CDU/CSU.




Έτσι, ο κανόνας είναι: προσκολληθείτε στο πλοίο που βυθίζεται μέχρι το πικρό τέλος.

Κανείς που ψήφισε σήμερα υπέρ του δόγματος  "business as usual" δεν θα πρέπει να διαμαρτυρηθεί αργότερα

Αν συγκρίνετε τη Γερμανία με ένα αυτοκίνητο, το αυτοκίνητο έχει ήδη κολλήσει βαθιά στην λάσπη. Ωστόσο, μια σημαντική συμβολή έγινε σήμερα για να διασφαλιστεί ότι τελικά θα βυθιστεί στο κόκκινο-πράσινο βάλτο.


ΥΓ: Επιστολή αναγνώστη «Αγαπητέ κύριε Reitschuster, βλέπω το εκλογικό αποτέλεσμα κάπως διαφορετικά από εσάς. Παρά τους έξι μήνες κυνηγιού μαγισσών, το κράτος και τα συνδεδεμένα με αυτό όργανα δεν έχουν καταφέρει να ωθήσουν το AfD κάτω από το 16,5%. Το αριστερό-πράσινο κατεστημένο φοβάται πραγματικά από σήμερα».


Εδώ μπορείτε να βρείτε τη ζωντανή ροή μου με την ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος


ΠΗΓΗ: Ein Volk von Masochisten und Verdrängern - reitschuster.de


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ
 
 
 
 
ΣΧΕΤΙΚΑ:

Μετά το χαστούκι στις ευρωεκλογές: Ο Μακρόν ανακοινώνει νέες εκλογές
Μετά από μια βίαιη εκλογική ήττα για το κόμμα του, ο Εμμανουέλ Μακρόν προκηρύσσει νέες εκλογές. Το κόμμα του είναι πολύ πίσω από το δεξιό Rassemblement National στην τρίτη θέση.



Οι Χριστιανοδημοκράτες και οι δεξιοί της Ευρώπης τρέχουν στήθος με στήθος, η Λεπέν θριαμβεύει επί του Μακρόν
Τα δεξιά κόμματα θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τους Χριστιανοδημοκράτες ως η ισχυρότερη δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μπορείτε να κλείσετε τα ισχυρότερα κέρδη. Σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις, επίκειται ένας αγώνας σώμα με σώμα.



ΑΥΣΤΡΙΑ: Το FPÖ στην 1η θέση για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές στην Αυστρία
Στην Αυστρία, το FPÖ βρίσκεται στην 1η θέση με 27%. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Κόμμα της Ελευθερίας καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε εθνικές εκλογές στην Αυστρία.



ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Το AfD πετυχαίνει ρεκόρ, το BSW ξεχωρίζει, το FDP λίγο κάτω από το 5% - Ευρωπαϊκές εκλογές 2024 με μια ματιά
Η Γερμανία εκλέγει τα 96 μέλη της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Υπάρχουν ενδείξεις μιας σαφούς μετατόπισης στο κομματικό σύστημα. Ακολουθεί μια επισκόπηση των αποτελεσμάτων.
 

2 σχόλια:

  1. Το οτι απο το 1945 γίνεται συστηματική πλύση εγκεφάλων και ενοχοποίηση των Γερμανών απο τους κατακτητές σιωνιστές, είναι για εσάς μια ασήμαντη λεπτομέρεια, την οποία παραβλέπετε με μόνο σκοπό να κατηγορήσετε τους Γερμανούς αφού αυτό σας έχουν μαθει εδω και σας διατάζουν να κάνετε εδω και 80 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συχνά πυκνά σχολιάζετε με έναν τρόπο ...δικό σας. Ιδιαίτερο.

      Αν εσείς αναπολείτε σκοτεινές ημέρες τις ιστορίας είστε ελεύθερος να το πράξετε.

      Το να χρησιμοποιείτε όμως δεύτερο πληθυντικό για να μας πείτε τι παραβλέπουμε, τι κατηγορούμε ή όχι, ή τι μάθαμε, αυτό δεν σας επιτρέπετε.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!