Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

(Απρόσμενα) Ιατρικά θαύματα στο νοτιότερο σημείο της Ευρώπης - Ένα άρθρο που αξίζει να διαβαστεί




Στη νότια Ελλάδα, στο νοτιότερο νησί της Γαύδου, υπάρχει ένα άλλο ενδιαφέρον αξιοθέατο.


Ενδιαφέρον όχι μόνο επειδή σηματοδοτεί το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης, αλλά και επειδή είναι ιατρικά ενδιαφέρον.



18 Ιουνίου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά



Η Γαύδος βρίσκεται περίπου 45 χιλιόμετρα νότια της νότιας ακτής της Κρήτης. Είναι ένα σχετικά πυκνά δασωμένο νησί, όπου το 1990 υπήρχε μόνο ένα μικρό ταβερνάκι και μόλις δύο παλιά αυτοκίνητα. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν αρκετές ταβέρνες, καταλύματα και μερικά ακόμη αυτοκίνητα. Τα πλοία από την Παλαιόχωρα και τη Χώρα Σφακίων πηγαίνουν λίγο πολύ απευθείας εκεί.


Το νοτιότερο σημείο της Γαύδου ονομάζεται ακρωτήριο Τρυπητή και μοιάζει περίπου όπως στην παραπάνω εικόνα και φέρει ένα θέαμα, δηλαδή μια πολυθρόνα ύψους 2 μέτρων τοποθετημένη σε τσιμεντένια πλάκα.






Για πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε αυτό, για παράδειγμα: "Ένα ιδιαίτερο ορόσημο, το οποίο θεωρείται πλέον και το μεγαλύτερο ορόσημο του νησιού: μια καρέκλα ύψους άνω των 2 μέτρων, η οποία είναι προσαρτημένη σε μια συμπαγή πλάκα από σκυρόδεμα. Το έργο χτίστηκε το 2000 από ορισμένα μέλη μιας κοινότητας ανατολικοευρωπαϊκής καταγωγής που ζουν στο νησί εδώ και πολλά χρόνια.



Το ακρωτήριο Τρυπητή είναι προσβάσιμο μόνο με τα πόδια, ιδιαίτερα όμορφο από τον Κόρφο μέσα από πευκοδάση με συνεχή θέα στη θάλασσα στα ανατολικά του νησιού σε ένα μονοπάτι περίπου 4,5 χιλιομέτρων μέχρι την καρέκλα. Το καλοκαίρι είναι πολύ ζεστό εκεί, ειδικά όταν ο ήλιος λάμπει και δεν υπάρχει άνεμος. Κατά συνέπεια, φτάνετε εκεί ιδρωμένοι:






Έχω λάβει πρόσθετες πληροφορίες για την «κοινότητα καταγωγής Ανατολικής Ευρώπης» από Κρητικούς φίλους. 


Λέγεται ότι είναι τεχνικοί αντιδραστήρων ή εκκαθαριστές που είχαν λάβει υψηλές δόσεις ραδιενέργειας ως αποτέλεσμα του πυρηνικού ατυχήματος στο Τσερνομπίλ. 


Οι γιατροί είχαν προβλέψει ότι θα επιβίωναν για μόλις 3 μήνες. 

Στη συνέχεια μετακόμισαν στη Γαύδο για να περάσουν τουλάχιστον ένα μικρό χρονικό διάστημα κοντά στη ζεστασιά και δίπλα στη θάλασσα. 


Αργότερα έχτισαν την καρέκλα 14 χρόνια μετά την τρίμηνη περίοδο ζωής που τους έδιναν οι γιατροί και λέγεται ότι απόλαυσαν τη ζωή πολύ αργότερα γύρω στο 2019.


Η ραδιενεργός ακτινοβολία καταστρέφει το DNA στο σώμα, παράγει ελεύθερες ρίζες και στη συνέχεια καρκίνο

Ωστόσο, το σώμα έχει μια πολύ καλά λειτουργική άμυνα με τα ΝΚ και Τ κύτταρα και άλλους μηχανισμούς. 


Ωστόσο, αυτά χρειάζονται υψηλά επίπεδα βιταμίνης D για να λειτουργήσουν, κάτι που εγγυάται απόλυτα ο ήλιος στη Γαύδο

Οι σαρδέλες και άλλα θαλασσινά περιέχουν επίσης βιταμίνη D και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και τα λαχανικά που αναπτύσσονται εκεί παρέχουν άφθονη βιταμίνη C, γλυκάνες και άλλες βασικές φυτικές ενώσεις, οι οποίες βοηθούν το σώμα να εξαλείψει τις ελεύθερες ρίζες και άλλες βλάβες που προκαλούνται από τη ραδιενέργεια.

Η πλήρης απουσία ρύπων και ένας αέρας εμποτισμένος με αιθέρια έλαια κάνουν τα υπόλοιπα. 

Συγκεκριμένα, φαρμακευτικά φυτά όπως η ρίγανη, η λεβάντα, ο δίκταμος ή το τσάι του βουνού έχουν θετικά αποτελέσματα.

Ηθελημένα ή ακούσια, οι τεχνικοί των αντιδραστήρων έχουν βρει την πιο αποτελεσματική άμυνα ενάντια στις βλάβες από την ακτινοβολία, η συμβατική ιατρική, σε αυτή την περίπτωση πιθανώς η σοβιετική, δεν γνωρίζει τίποτα γι' αυτό ή τη θεωρεί ακροδεξιά εξτρεμιστική.

Δεδομένου ότι λαμβάνω ερωτήσεις αναγνωστών σχετικά με το χθεσινό άρθρο Σχετικά με τη βλάβη των εμβολίων και τη δημιουργική αντίσταση στα μπλουζάκια και πού να τα πάρω, έχω προσθέσει μια πηγή στο άρθρο. (το άρθρο έχει προγραμματιστεί για σήμερα, 20:00 μμ από την Οδύσσεια - μη το χάσετε)

ΠΗΓΗ: Medizinwunder am südlichsten Punkt Europas (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!