Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Ακόμη ένα ΨΕΜΜΑ του Π.Ο.Υ. ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ: Ο υπουργός Υγείας του Μεξικού αρνείται τον θάνατο κατοίκου λόγω του υποτύπου της γρίπης των πτηνών




Ο Jorge Alcocer Varela απορρίπτει την ανακοίνωση του Π.Ο.Υ. ότι ο θάνατος 59χρονου άνδρα οφειλόταν σε στέλεχος A(H5N2).


Ο υπουργός Υγείας του Μεξικού Jorge Alcocer διέψευσε την Πέμπτη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) ότι ο θάνατος ενός άνδρα στο Μεξικό προκλήθηκε από στέλεχος της γρίπης των πτηνών που δεν είχε βρεθεί ποτέ πριν σε άνθρωπο.


Κατά τη διάρκεια πρωινής ενημέρωσης, ο Alcocer απέρριψε την ανακοίνωση του Π.Ο.Υ. και διαβεβαίωσε ότι ο 59χρονος άνδρας, ο οποίος αναφέρθηκε ότι πέθανε από το στέλεχος A (H5N2) της γρίπης των πτηνών, «πέθανε από άλλες αιτίες, κυρίως νεφρική και αναπνευστική ανεπάρκεια».


Ο Alcocer προέτρεψε τους ανθρώπους να παραμείνουν ήρεμοι και να είναι προσεκτικοί ως προς την ανακοίνωση του Π.Ο.Υ., επειδή «δεν είναι ακριβής».


«Μπορώ να επισημάνω ότι η δήλωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι αρκετά κακή, καθώς μιλά για θανατηφόρο κρούσμα (γρίπης των πτηνών), κάτι που δεν συνέβη», είπε.


Την Τετάρτη, ο Π.Ο.Υ. ανακοίνωσε ότι ένας κάτοικος του Μεξικού έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που πέθανε από στέλεχος της γρίπης των πτηνών που δεν είχε εντοπιστεί προηγουμένως σε ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., ο άνδρας είχε πολλές υποκείμενες ιατρικές παθήσεις και ήταν κλινήρης για τρεις εβδομάδες πριν αναπτύξει οξέα συμπτώματα. Στις 17 Απριλίου, ανέφερε πυρετό, δύσπνοια, διάρροια, ναυτία και γενική κακουχία.


Στις 24 Απριλίου, ζήτησε ιατρική βοήθεια και νοσηλεύτηκε αμέσως στο Εθνικό Ινστιτούτο Αναπνευστικών Ασθενειών (INER), σύμφωνα με πληροφορίες, πεθαίνοντας την ίδια μέρα.


Σύμφωνα με τον Alcocer, ο Π.Ο.Υ. απέτυχε να αναγνωρίσει ότι ο ασθενής πέθανε από επιπλοκές που προέκυψαν από μακροχρόνια προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης και η νεφρική ανεπάρκεια και όχι η γρίπη των πτηνών.


Είπε ότι οι έρευνες δεν βρήκαν μετάδοση γύρω από τους ανθρώπους που είχαν επαφή με τον ασθενή.

«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενδείξεις μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο», πρόσθεσε.


Στην ενημέρωσή του, ο Π.Ο.Υ. ανέφερε λεπτομερώς ότι το Εθνικό Κέντρο Γρίπης του Μεξικού επιβεβαίωσε το θετικό αποτέλεσμα για τη γρίπη A(H5N2).


Ο Alcocer είχε προγραμματιστεί να συναντηθεί με το Εθνικό Ινστιτούτο Αναπνευστικών Ασθενειών αργότερα μέσα στην ημέρα για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΠΗΓΗ: Mexico's health secretary denies death of resident due to bird flu subtype (aa.com.tr)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ







ΣΧΕΤΙΚΑ:
 




ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΑ:
Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρή 38χρονη λίγες ώρες μετά τον γάμο της αδερφής της

Σοκαρισμένη(;;;;;) είναι η τοπική κοινωνία από τον Ξ Α Φ Ν Ι Κ Ο θάνατο μιας 38χρονης γυναίκας στην Κρήτη, το Σάββατο (08/06).
Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, η νέα γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στο κέντρο των Χανίων, το πρωί του Σαββάτου (08/06) από την αδερφή της.
Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός, ότι η άτυχη κοπέλλα, έφυγε από τη ζωή λίγες ώρες μετά τον γάμο της αδερφής της.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η 38χρονη διασκέδαζε την προηγούμενη το βράδυ στον γάμο της αδερφής της, ωστόσο η μοίρα φαίνεται να της έπαιξε τραγικό παιχνίδι.
Στο σπίτι της 38χρονης μετέβη και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ πλήρωμα του οποίου την μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Φως στα ακριβή αίτια θανάτου της άτυχης γυναίκας αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή.






ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΑ - Κρήτη: 'Ηρθαν για διακοπές και άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νησί μέσα σε λίγη ώρα
Άσχημο τέλος είχαν για δύο άνδρες οι καλοκαιρινές τους διακοπές στην Κρήτη, αφού άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νησί, μέσα σε λίγη ώρα.

Πρόκειται για δύο διαφορετικά περιστατικά στη Γεωργιούπολη στα Χανιά, με έναν Ρουμάνο και έναν Ουκρανό να αφήνουν την τελευταία τους πνοή στα δωμάτια των ξενοδοχείων όπου είχαν καταλύσει.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο 70χρονος τουρίστας από τη Ρουμανία εντοπίστηκε νεκρός από τη σύζυγό του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Παρά το γεγονός ότι η αντίδρασή της ήταν άμεση και κινητοποιήθηκε η διεύθυνση του ξενοδοχείου και οι αρχές, δυστυχώς ήταν ήδη πολύ αργά για τον άτυχο άνδρα.

Δύο ώρες αργότερα, νεκρός από τη σύντροφό του εντοπίστηκε ο υπερήλικας Ουκρανός που έκανε τις διακοπές του στο νησί. Το γεγονός έγινε αντιληπτό στις 2:30 περίπου τα ξημερώματα, με τη σύζυγό του έντρομη να διαπιστώνει, ότι ο 89χρονος δεν είχε τις αισθήσεις του.

Οι αρχές ενημερώθηκαν και για τα δύο περιστατικά, με την ΕΛ.ΑΣ να χαρακτηρίζει τους θανάτους ως αιφνίδιους.





Τα μέσα ενημέρωσης πιάστηκαν (και πάλι) να λένε ψέμματα για το θάνατο της γρίπης των πτηνών
Το Μεξικό διαψεύδει τους ισχυρισμούς ότι ένας 59χρονος άνδρας πέθανε από τη γρίπη των πτηνών.






ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ:
Μη αναστρέψιμη αδρανοποίηση της πρωτεΐνης ακίδας SARS-CoV-2 από λεκτίνες
Νέα στρατηγική αναδύεται για να σταματήσει την παθογόνο πρωτεΐνη ακίδα





Δημοφιλές υποκατάστατο ζάχαρης συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου: Κλινική μελέτη του Κλήβελαντ
Η ξυλιτόλη είναι φυσικά παρούσα σε ίχνη σε πολλά φρούτα και λαχανικά, αλλά προστίθεται σε μεγαλύτερες ποσότητες σε καραμέλες, τσίχλες και ψημένα προϊόντα χωρίς ζάχαρη.


ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να εξηγήσει τι συνέβη στο Apple Valley Village
Το κέντρο υγειονομικής περίθαλψης Apple Valley Village είχε ποσοστό θανάτου 0% COVID πριν από την κυκλοφορία των εμβολίων, αλλά ποσοστό θανάτου 30% από COVID **ΜΕΤΑ** όταν κυκλοφόρησαν τα «σωτήρια» εμβόλια. Κανείς δεν μπορεί να το εξηγήσει.





Μπορεί η βιοτεχνολογία να ελέγξει την ανθρώπινη συμπεριφορά;


 

 
Μελέτη: Σχεδόν το 60% των δειγμάτων σπέρματος περιέχουν ανησυχητικές ποσότητες glyphosate
Οι Γάλλοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η συγκέντρωση του glyphosate στο σπέρμα των ανδρών είναι τέσσερις φορές υψηλότερη σε σύγκριση με τη μόλυνση του αίματος. Σύμφωνα με τους συγγραφείς, αυτό θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση της γονιμότητας.






Γρίπη των πτηνών: Πρώην συντονίστρια του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό προτείνει εβδομαδιαίο τεστ για τις αγελάδες
Σε συνέντευξή της στο CNN, η Deborah Birx εξήγησε το σχέδιο μάχης της κατά της γρίπης των πτηνών. Αυτές περιλαμβάνουν δοκιμές PCR για αγελάδες ή γαλακτοπαραγωγούς. Ο Birx συνήθιζε να κάθεται στο διοικητικό συμβούλιο του Παγκόσμιου Ταμείου, το οποίο χρηματοδοτείται από τον Bill Gates.




Π.Ο.Υ.: Οι δικηγόροι προειδοποιούν για το σύμφωνο πανδημίας και τις αλλαγές στον ΔΥΚ
Διεθνείς δικηγόροι και ένας επιστήμονας πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της 77ης Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας (WHA) το περασμένο Σάββατο για να συζητήσουν κρίσιμα σημεία σχετικά με τον Διεθνή Υγειονομικό Κανονισμό (ΔΥΚ) και τη Συνθήκη για την Πανδημία. Μεταξύ άλλων, επέκριναν την έλλειψη διαφάνειας και ελέγχου του Π.Ο.Υ., καθώς και τα εκτεταμένα μέτρα παρακολούθησης και την πιθανή κατάχρηση εξουσίας μέσω αυτών των κανονισμών.



Ηνωμένο Βασίλειο: Ηλεκτρονικός φάκελλος ασθενούς και εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης για την πρόβλεψη της κατάστασης της υγείας
Ένας βρετανός πάροχος ηλεκτρονικών αρχείων υγείας εισήγαγε ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που προορίζεται να επιτρέψει την έγκαιρη ανίχνευση της επιδείνωσης της κατάστασης των ασθενών. Ένα κίνητρο των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης θα μπορούσε να είναι η έγκαιρη ανίχνευση υπερβολικών ανοσολογικών αντιδράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!