Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Οι δικηγόροι προειδοποιούν για την Συνθήκη για την Πανδημία του Π.Ο.Υ. και τις αλλαγές στον ΔΥΚ



Διεθνείς δικηγόροι και ένας επιστήμονας πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της 77ης Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας (WHA) το περασμένο Σάββατο για να συζητήσουν κρίσιμα σημεία σχετικά με τον Διεθνή Υγειονομικό Κανονισμό (ΔΥΚ) και τη Συνθήκη για την Πανδημία. 

Μεταξύ άλλων, επέκριναν την έλλειψη διαφάνειας και ελέγχου του Π.Ο.Υ., καθώς και τα εκτεταμένα μέτρα παρακολούθησης και την πιθανή κατάχρηση εξουσίας μέσω αυτών των κανονισμών.


Ο γνωστός δικηγόρος της Ζυρίχης Philipp Kruse καλωσόρισε τους εκπροσώπους των διεθνών μέσων ενημέρωσης σε συνέντευξη Τύπου την τελευταία ημέρα της 77ης Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας. 


Δέκα δικηγόροι και ένας επιστήμονας υπέβαλαν τις αποφάσεις και τις προτάσεις της WHA σε κριτική ανάλυση (έχουμε αναφερθεί σε αυτές εδώ και εδώ, για παράδειγμα). 


Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αδιαφανή προσέγγιση του Π.Ο.Υ., στα προγραμματισμένα μέτρα επιτήρησης και στη δυνατότητα κατάχρησης των μέσων αυτών.


Ο Kruse επέκρινε στις εναρκτήριες παρατηρήσεις του ότι αυτές οι πολύ μεγαλεπήβολες προτάσεις δεν έγιναν θέμα στον Τύπο


Ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι μια βιώσιμη ανάλυση θα είναι δυνατή μόνο όταν το εγκριθέν κείμενο τεθεί επί τάπητος. Και αυτό δεν συνέβη ακόμη το πρωί του Σαββάτου.


Ο Kruse εξήγησε ότι οι διαπραγματεύσεις συνοδεύτηκαν από μεγάλη πίεση από τις ΗΠΑ. Και επεσήμανε ότι ένας δεσμευτικός κανόνας ορίζει ότι το τελικό κείμενο πρέπει να είναι διαθέσιμο τέσσερεις μήνες πριν από την ψηφοφορία


Ο Π.Ο.Υ. πρόκειται να παραβιάσει αυτή τη διάταξη και θέλει να ψηφίσει την ίδια ημέρα


Ο Π.Ο.Υ. είχε υποστηρίξει ότι οι προθέσεις του ήταν γνωστές από τον Νοέμβριο του 2023 και ότι αυτή η «εκπομπή επιλογής» προτεινόμενων τροποποιήσεων θα πληρούσε τα κριτήρια. Αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί από το γεγονός ότι η Π.Ο.Υ. έχει πράγματι εισαγάγει νέες πτυχές από τότε.


Ο δικηγόρος επεσήμανε ότι ο ΔΥΚ δεν είχε ποτέ ως στόχο να θεσπίσει εκτεταμένους κανόνες, αλλά ότι αυτό ακριβώς σχεδιάζεται τώρα, σε συνδυασμό με ολοκληρωμένη παρακολούθηση, για παράδειγμα των λυμάτων και συνεχή γεωγραφική αλληλουχία.


Ο Π.Ο.Υ. σχεδιάζει να ελέγξει τη ροή των πληροφοριών, να στερήσει από τους ανθρώπους τη βάση των γεγονότων και τελικά να τους κάνει να κάνουν κάτι που δεν θέλουν να κάνουν


Οι «εμβολιασμοί» θα γίνουν προϋπόθεση για τα ταξείδια, οι εγκρίσεις έκτακτης ανάγκης θα είναι πολύ πιο εύκολες.


Από την άλλη πλευρά ο Π.Ο.Υ. δεν υπόκειται σε ελέγχους, κανένα ποιοτικό έλεγχο και κανένα σχέδιο για τη διόρθωση σφαλμάτων. Αρχικά, ο ΔΥΚ αφορούσε μόνο τεχνικά πρότυπα.


Δεν υπήρξε ποτέ επαρκής αξιολόγηση του χειρισμού του Covid από τον Π.Ο.Υ., ο Αμερικανός Reggie Littlejohn σχετικά:


«Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης βασισμένο στο κινεζικό μοντέλλο. Η αναγνώριση προσώπου, ο γεωγραφικός εντοπισμός σε πραγματικό χρόνο, η ενσωμάτωση του ιατρικού σας αρχείου, το ποινικό σας μητρώο εάν έχετε, οι αναρτήσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το ιστορικό αναζήτησης στο διαδίκτυο, η συμπεριφορά δαπανών σας - όλα πρέπει να είναι εκεί και συνδεδεμένα. 


Αν δεν αντισταθείτε, μπορείτε να είστε ελεύθεροι. Αλλά μόλις αρνηθείτε να εμβολιαστείτε, για παράδειγμα, ή εάν επικρίνετε την κυβέρνηση, η κοινωνική σας πίστωση πέφτει. 

Τότε μπορεί να αποκοπείτε από τα πάντα και απλά να σας εξαφανίσουν. 

Η οικογένεια και οι φίλοι σας θα τιμωρηθούν έτσι ώστε να μην συνδέονται πλέον μαζί σας. 

Αυτό είναι το μοντέλλο που προσπαθεί να εφαρμόσει ο ΠΟΥ με τη συνθήκη για την πανδημία και το ΔΥΚ».


Η γερμανίδα δικηγόρος Δρ Beate Sybille Pfeil κατέστησε σαφές ότι πρόκειται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις μειονότητες. 


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Π.Ο.Υ. είναι προσηλωμένος στην υγεία και ότι ο Γενικός Διευθυντής δεσμεύεται από ορισμένα κριτήρια στις ενέργειές του. 

Για παράδειγμα, πρέπει να ελέγχει την αναλογικότητα στις ενέργειές του ή, για παράδειγμα, εάν ένα συγκεκριμένο εμβόλιο είναι πραγματικά κατάλληλο για τον περιορισμό μιας ασθένειας.

Αλλά αυτό είναι άχρηστο αν δεν υπάρχουν έλεγχοι στη διάκριση των εξουσιών. 


Επί του παρόντος, δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί εάν μια πανδημία που κηρύχθηκε από τον Π.Ο.Υ. είναι ψεύτικη πανδημία και εάν οι αποφάσεις που ελήφθησαν είναι λανθασμένες.


Η Pfeil επεσήμανε περαιτέρω ότι τα προτεινόμενα μέτρα έχουν και άλλες θεμελιώδεις ελλείψεις


Ο Π.Ο.Υ. χρηματοδοτείται κατά 85% από ιδιώτες και έχει ήδη 40 αδημοσίευτες συμβάσεις με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας


Η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που ξεκίνησε από την Π.Ο.Υ. ισοδυναμεί με λογοκρισία και ένα μέρος της επιστημονικής κοινότητας έχει αποκλειστεί


Η Silvia Behrendt, η δικηγόρος που εγκατέλειψε τον Π.Ο.Υ., έχει δημοσιοποιήσει ότι οι συγκρούσεις συμφερόντων πρέπει να δηλώνονται στον Π.Ο.Υ., αλλά ότι δεν δημοσιεύονται.


Συνολικά, κατέληξε η Pfeil, δεν υπάρχει αποτελεσματική προστασία από την κατάχρηση εξουσίας, οι πανδημίες μπορούν να πλαστογραφηθούν, τα lockdown και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί μπορούν να επιβληθούν αυθαίρετα


Επιπλέον, ο Π.Ο.Υ. θέλει να εξουσιοδοτηθεί να επιβάλει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.


Ο Ισραηλινός δικηγόρος Alfred Schwartz επεσήμανε ότι οποιοσδήποτε ορισμός της κυριαρχίας είναι συμφραζόμενος. Αλλά ότι είναι σημαντικό, πρώτον, μια λογική αξιολόγηση των δεδομένων και των γεγονότων και, δεύτερον, η ελεύθερη αξιολόγησή τους, τα ανεξάρτητα συμπεράσματα και η εφαρμογή τους. 


Στη συνέχεια τόνισε ότι ο Π.Ο.Υ. επιτίθεται σε αυτό, δηλαδή υπονομεύει την κυριαρχία των κρατών μελών του.


Ο Π.Ο.Υ. είναι επομένως ένας γραφειοκρατικός οργανισμός που προσπαθεί να ελέγξει τον κόσμο


Θυμήθηκε το ρητό του Βενιαμίν Φραγκλίνου ότι η μισή αλήθεια είναι ένα μεγάλο ψέμμα


Επεσήμανε ότι πολύ λίγα πράγματα αναφέρονται άμεσα στις συνθήκες και ότι πρέπει να βουτήξετε βαθιά για να καταλάβετε τι κάνει ο Π.Ο.Υ.


Για παράδειγμα, η χρήση του όρου "δικαιοσύνη/ισότητα" (equity) δεν είναι η ίδια με την "ισότητα" (equality) και οι συμβάσεις είναι γεμάτες αναφορές σε άλλες συμβάσεις.


Ο Schwartz θεωρεί επίσης επικίνδυνο το γεγονός ότι ο Π.Ο.Υ. απαιτεί από τα κράτη μέλη του να συστήσουν επιτροπές συμμόρφωσης και έτσι να πατήσουν το πόδι τους σε κυρίαρχες χώρες.


Τα «εμβόλια» Covid δεν λειτούργησαν ποτέ για τη μόλυνση και μετάδοση και δύσκολα ελέγχθηκε για αποτελεσματικότητα, καθώς η ομάδα ελέγχου αποσιωπήθηκε μετά από σύσταση του Π.Ο.Υ., δήλωσε η δικηγόρος από το Νότιο Τιρόλο Renate Holzeisen. 


Το πιστοποιητικό Covid αναπτύχθηκε από την Ε.Ε. σε αυτή τη βάση και θα αποτελέσει πρότυπο του Π.Ο.Υ. στο μέλλον.


Η Ε.Ε. έχει πλέον αντίκτυπο σχεδόν σε κάθε τομέα των κρατών μελών. 


Ο Π.Ο.Υ. θέλει να καταπολεμήσει την κόπωση του εμβολιασμού, αλλά δεν λέει ούτε λέξη για τις παρενέργειες. Κάθε κριτική στον Π.Ο.Υ. περιγράφεται ως άρνηση της επι$τήμη$


Ο Holzeisen βλέπει επίσης μια πλήρη αποτυχία του δικαστικού σώματος, καθώς έχουν γίνει αποδεκτά τα καταναγκαστικά μέτρα για εμβολιασμούς που παραβιάζουν ανοιχτά τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Τα δεδομένα είναι ο νέος χρυσός, δήλωσε η Γερμανίδα δικηγόρος Beate Bahner. Και οι δύο προτεινόμενες συμβάσεις του Π.Ο.Υ. περιλαμβάνουν συνεχείς δοκιμές και επιτήρηση, εργαστηριακό δίκτυο και αυθαίρετες, μη ζητηθείσες δοκιμές PCR, αν και αυτή δεν είναι έγκυρη μέθοδος για τη διάγνωση μολυσματικών ασθενειών.


Σύμφωνα με την Bahner, οι δύο συμβάσεις αποσκοπούν στη διευκόλυνση της εισαγωγής ενός ψηφιακού δελτίου ταυτότητας για όλους, ειδικά για εμβολιασμούς και εξετάσεις. 


Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος κατάχρησης δεδομένων και η πιθανότητα ο Π.Ο.Υ. να κηρύξει ψεύτικες πανδημίες για παθογόνους παράγοντες που διαφορετικά θα περνούσαν απαρατήρητοι.


Οι προτεινόμενες συμβάσεις του Π.Ο.Υ. θα προβλέπουν επίσης την ανταλλαγή δεδομένων που συλλέγονται δημοσίως με ιδιωτικές εταιρείες. 


Η Bahner κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι μπορούν να κλειδωθούν ψηφιακά και ότι αυτή η συλλογή δεδομένων δεν είναι επομένως καλή για την υγεία μας. Ο μόνος σκοπός είναι ο έλεγχος, η απάτη και η κατάχρηση του νόμου.


Η Laetitia Rigault από τη Γαλλία διευκρίνισε ότι η Μεγάλη Βρετανία, η Ιαπωνία και η Ελβετία ανακοίνωσαν ότι δεν θα δεχτούν περιορισμούς στην κυριαρχία.


Το ερώτημα ήρθε αμέσως από την ολομέλεια: «Τι μπορούμε να κάνουμε;» Υπήρξαν πολλές απαντήσεις. 


Από τη μία πλευρά, μπορείτε να ενημερωθείτε και να διερευνήσετε. Από την άλλη, μπορείτε να ασκήσετε πίεση στους πολιτικούς, να γράψετε στους βουλευτές και να λάβετε μέρος σε συζητήσεις.


«Κλωτσήστε τους εκπροσώπους σας στον πισινό», είπε η Reggie Littlejohn.


Για να προσθέσω αμέσως ένα τρίτο πράγμα: 

Π Ρ Ο Σ Ε ΥΧ Η.  



Στη συζήτηση, κατέστη επίσης σαφές ότι πρέπει κανείς να ακολουθήσει το μονοπάτι του χρήματος. 


Όχι μόνο ο Π.Ο.Υ., ως εξειδικευμένος οργανισμός του ΟΗΕ, αλλά και η UNESCO χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από κεφάλαια τρίτων


Αυτός είναι ο λόγος, άρα γε,  για τον οποίο αυτή η οργάνωση δεν διαμαρτύρεται ποτέ κατά της καταστροφής αρμενικών πολιτιστικών αγαθών από το Αζερμπαϊτζάν;


Αυτά τα κεφάλαια τρίτων θα έπρεπε να εγκριθούν από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Αλλά δεν εγκρίθηκαν έτσι.


Ο Holzeisen σημείωσε επίσης ότι η αντίθεση αυξάνεται σε ορισμένες χώρες της Ε.Ε.. 


Ειδικά στην Ιταλία, η οποία επέβαλε αυστηρή απαίτηση εμβολιασμού, αυτό πρέπει να τηρηθεί σε μεγάλο βαθμό. 


Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε αποφασίσει εκ των προτέρων υπακοή στην προσέγγιση του Π.Ο.Υ.. Επομένως, θα μπορούσαν να εξακολουθούν να υπάρχουν συγκρούσεις με τα κράτη μέλη εδώ.


Στο περιθώριο της διάσκεψης, αναφέρθηκε επίσης ότι, εκτός από τη Γερμανία ως κινητήρια δύναμη, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ειδικότερα είχε εργαστεί παρασκηνιακά


Υπάρχουν αναφορές για μεγάλη πίεση που ασκείται στους αντιπροσώπους των κρατών μελών για να τους παροτρύνουν να συμφωνήσουν με τις προσαρμογές του ΔΥΚ.



ΠΗΓΗ: WHO: Anwälte warnen vor Pandemiepakt und IGV-Änderungen - Transition News (transition-news.org)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:























































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!