Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Ο Πούτιν εκδίδει δυσοίωνη προειδοποίηση επέκτασης της πυρηνικής τριάδας




Ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Ασία, η οποία περιελάμβανε στάσεις στη Βόρεια Κορέα και το Βιετνάμ. Είχε υπογράψει δεκάδες συμφωνίες και με τις δύο χώρες, αλλά η πιο αξιοσημείωτη ήταν η αμυντική συμφωνία με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, την οποία περιγράψαμε προηγουμένως.

Στο μέτωπο των γεωπολιτικών δεσμών και των δεσμών ασφαλείας, και υπό στενή παρακολούθηση από τη Δύση, ήταν μερικές δυσοίωνες προειδοποιήσεις που εξέδωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου στο Ανόϊ την Πέμπτη. Περιέγραψε ότι η Ρωσσία μπορεί να αλλάξει την πολιτική πυρηνικής αποτροπής της.

Όχι μόνο τους τελευταίους μήνες δεν έχουν υπάρξει ελλείψεις πυρηνικών απειλών και απειλών μεταξύ της Μόσχας και του ΝΑΤΟ, αλλά ορισμένοι νομοθέτες των ΗΠΑ έχουν προχωρήσει τόσο πολύ ώστε να περιγράψουν μια «κρίση πυραύλων της Κούβας στο διάστημα» μετά από ισχυρισμούς ότι η Ρωσσία σκοπεύει να εκτοξεύσει ένα πυρηνικό διαστημικό όπλο σε τροχιά.

Ως έχει, το ρωσικό πυρηνικό δόγμα βασίζεται στην ανάπτυξη πυρηνικών μόνο στο σενάριο ότι η ρωσική πατρίδα θα βρεθεί υπό υπαρξιακή απειλή (όπως και άλλες πυρηνικά εξοπλισμένες χώρες). Αλλά παρακάτω είναι το δελτίο τύπου που συνοψίζει τα λόγια του Πούτιν που εκδόθηκε από το Sputnik:


Η Ρωσσία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο τροποποίησης της πολιτικής πυρηνικής αποτροπής, προειδοποίησε ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με τον Πούτιν, το θέμα αυτό έγινε θέμα συζήτησης υπό το φως των πρόσφατων συζητήσεων στον κόσμο για τη μείωση του ορίου χρήσης πυρηνικών όπλων.

Ταυτόχρονα, ο Ρώσσος πρόεδρος σημείωσε ότι η Ρωσσία δεν έχει ανάγκη να ξεκινήσει ένα προληπτικό πυρηνικό χτύπημα.

Στη συνέχεια, ο Πούτιν συναντήθηκε αργότερα με αποφοίτους στρατιωτικών πανεπιστημίων της χώρας στο Κρεμλίνο κατά την επιστροφή του στη Ρωσσία από το ταξείδι του στην Ασία. Στη νέα ομιλία, είπε ότι θα διατάξει μια περαιτέρω ανάπτυξη της πυρηνικής τριάδας - η οποία είναι μια αναφορά στην τριπλή στρατηγική άμυνα που περιλαμβάνει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύονται από υποβρύχια και βομβαρδιστικά αεροσκάφη.

«Σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω την πυρηνική τριάδα ως εγγύηση στρατηγικής αποτροπής και διατήρησης της ισορροπίας δυνάμεων στον κόσμο», είπε. Οι μόνες άλλες χώρες που διαθέτουν πυρηνική τριάδα ως μέρος της εθνικής τους άμυνας περιλαμβάνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και την Ινδία.

Αναμενόμενο, μίλησε κάπως αόριστα για τις πιθανές αλλαγές που έρχονται... "Σίγουρα, θα ενισχύσουμε τις δυνατότητές μας, θα ενισχύσουμε τις ικανότητες μάχης όλων των κλάδων και τύπων των ενόπλων δυνάμεων, θα θέσουμε σε καθήκον μάχης την υπερηφάνεια των σχεδιαστών, των μηχανικών και των εργαζομένων μας - τα τελευταία συστήματα που έχουν επιβεβαιώσει τις ιδιότητές τους και τα πραγματικά μοναδικά χαρακτηριστικά τους και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε προηγμένα μοντέλλα", περιέγραψε σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Όλα αυτά γίνονται ακόμη πιο ανησυχητικά για τους παγκόσμιους ηγέτες, δεδομένης της αμυντικής συμφωνίας που μόλις υπέγραψε με τον Κιμ της Βόρειας Κορέας. Σχετικά με αυτό, είχε εκδώσει νωρίτερα προειδοποίηση προς τη Νότια Κορέα ως απάντηση σε αναφορές ότι μπορεί να στείλει όπλα στην Ουκρανία:


Πιθανές παραδόσεις τέτοιων όπλων στη ζώνη συγκρούσεων στην Ουκρανία από τη Νότια Κορέα θα ήταν λάθος, προειδοποίησε ο Πούτιν.

«Όσον αφορά την προμήθεια θανατηφόρων όπλων στη ζώνη μάχης στην Ουκρανία, θα ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος. Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί. Εάν το κάνει, τότε και εμείς θα λάβουμε τις αντίστοιχες αποφάσεις, με τις οποίες η σημερινή ηγεσία της Νότιας Κορέας είναι απίθανο να είναι ευχαριστημένη», είπε.


 



Στη συνέχεια απείλησε με αμοιβαίες ενέργειες τον εξοπλισμό της Πιονγκγιάνγκ με προηγμένα ρωσικά όπλα. «Αυτοί που προμηθεύουν αυτά τα όπλα πιστεύουν ότι δεν βρίσκονται σε πόλεμο μαζί μας, λοιπόν, έχω πει, συμπεριλαμβανομένης της Πιονγκγιάνγκ, ότι διατηρούμε το δικαίωμα να προμηθεύουμε όπλα σε άλλες περιοχές, λαμβάνοντας υπόψη τις συμφωνίες μας με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, δεν το αποκλείω επίσης, πού θα πάνε αυτά τα όπλα, », είπε ο Πούτιν.

Αυτό θα ήταν ένα «χειρότερο εφιαλτικό σενάριο», λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι το Πεντάγωνο έχει εδώ και δεκαετίες μεγάλο αριθμό στρατευμάτων που σταθμεύουν στην κορεατική χερσόνησο. Η Σεούλ είναι απίθανο να τραβήξει τη σκανδάλη για τον εξοπλισμό του Κιέβου με οποιονδήποτε σημαντικό τρόπο, δεδομένου ότι θα αποσταθεροποιούσε περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις με τον βορρά.



ΠΗΓΗ: Putin Issues Ominous Nuclear Triad Expansion Warning | ZeroHedge


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:

Οι επισκέψεις του Πούτιν σε Βόρεια Κορέα και Βιετνάμ δείχνουν αποτυχία της πολιτικής των ΗΠΑ - Πρέσβης


Πούτιν: Η Δύση ετοιμάζεται να κάνει αποδιοπομπαίο τράγο τον Ζελένσκι για αποτυχίες πολέμου: «Θα αντικατασταθεί από το επόμενο έτος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!