Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Η Μεγάλη Αντικατάσταση: Η Γερμανία αναπτύσσεται μόνο μέσω της μετανάστευσης



Αφρικανοί καθ' οδόν προς την Ε.Ε.· Εικόνα: R24

Σύμφωνα με τις τρέχουσες προβλέψεις, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων στη Γερμανία αναμένεται να αυξηθεί κατά 800.000 έως 85,5 εκατομμύρια έως το 2045. Αλλά αυτό συνοδεύεται επίσης από μια τεράστια δημογραφική αλλαγή. 

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτή η αύξηση του πληθυσμού οφείλεται μόνο στη μετανάστευση.


Μόλις στην αλλαγή της χιλιετίας, οι προβλέψεις υποστήριζαν ότι ο πληθυσμός της Γερμανίας θα μειωθεί σε λιγώτερο από 70 εκατομμύρια κατοίκους μέχρι το 2050. Τώρα, περίπου δύο δεκαετίες αργότερα, η κατάσταση φαίνεται αρκετά διαφορετική. 


Σε μια πρόσφατα δημοσιευμένη πρόβλεψη, το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Έρευνας για τα Κτίρια, τις Αστικές Υποθέσεις και τη Χωροταξική Ανάπτυξη (BBSR) υποθέτει ότι ο πληθυσμός στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας θα αυξηθεί ελαφρώς μέχρι το 2045 - κατά περίπου 800.000 σε περίπου 85,5 εκατομμύρια ανθρώπους σε σύγκριση με τα τρέχοντα στοιχεία.



Αν σκεφτεί κανείς ότι το 2000, για παράδειγμα, το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών υπέθεσε ότι μόνο 66 εκατομμύρια άνθρωποι θα ζούσαν στη Γερμανία μέχρι το 2050, γίνεται επίσης σαφές πόσο μεγάλη είναι η επίδραση της μετανάστευσης ακόμη και τώρα, ένα τέταρτο του αιώνα αργότερα. 


Αυτή η διαφορά περίπου 20 εκατομμυρίων ανθρώπων από την τρέχουσα μελέτη μπορεί να εξηγηθεί μόνο από τις επιπτώσεις της μετανάστευσης. 


Η μετανάστευση έχει αυξηθεί απότομα τα τελευταία χρόνια, ιδίως – η μεταναστευτική κρίση του 2015/2016 και η φυγή εκατομμυρίων Ουκρανών ήταν τα κυριότερα σημεία. 


Ωστόσο, ακόμη και σε «κανονικά» χρόνια, περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι έρχονται πάντα στη Γερμανία.


Αλλά αυτό καθιστά επίσης σαφές πόσο μεγάλες είναι οι δημογραφικές αλλαγές τις επόμενες δύο δεκαετίες. Ενώ οι «παλιοί Γερμανοί» «πεθαίνουν», ας πούμε, επειδή τα ποσοστά γεννήσεων βρίσκονται στο υπόγειο, νέοι μετανάστες – ειδικά από μουσουλμανικές πολιτιστικές περιοχές – έρχονται. 


Η Γερμανία του δεύτερου μισού του 21ου αιώνα θα είναι εξαιρετικά διαφορετική από εκείνη πριν από 25 χρόνια. Μια εξέλιξη που παρατηρείται και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με αποτέλεσμα γνωστοί συγγραφείς να μιλούν ήδη για την «αυτοκτονία της Ευρώπης».



Ωστόσο, η πρόβλεψη του BBSR φαίνεται να υποτιμά μαζικά τον παράγοντα της μετανάστευσης ενόψει όλων των μεταναστευτικών κινήσεων. Πώς είναι δυνατόν το ινστιτούτο να αναμένει αύξηση μόλις 300.000 ατόμων από το εξωτερικό έως το 2045; 



Η Tagesschau υιοθετεί αυτή τη δήλωση εντελώς άκριτα. Ήταν τα στατιστικά στοιχεία απλά "ωραιοποιημένα" εδώ; Εξάλλου, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, περίπου 15 έως 25 εκατομμύρια μετανάστες θα πρέπει να αναμένονται έως το 2045 – μείον τους ανθρώπους που μετακινούνται στο εξωτερικό (και πάλι). Για να μην ξεχνάμε ότι πολλοί Γερμανοί πολίτες μετακινούνται επίσης στο εξωτερικό.


Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι υπάρχουν ήδη σημαντικά προβλήματα για τα παιδιά σχολικής ηλικίας (έλλειψη γλωσσικών δεξιοτήτων, αυξανόμενος αναλφαβητισμός κ.λπ.) επειδή υπάρχουν πάρα πολλοί μαθητές που προέρχονται από οικογένειες μεταναστών και δεν μπορούν να τύχουν επαρκούς φροντίδας, μπορεί κανείς να φανταστεί πώς θα είναι η κατάσταση σε είκοσι ή είκοσι πέντε χρόνια. Ακόμη περισσότερο, επειδή περίπου το 40% των παιδιών (άτομα κάτω των 18 ετών) έχουν ήδη μεταναστευτικό υπόβαθρο. Με έντονη ανοδική τάση. 


Ως εκ τούτου, η Γερμανία θα αλλάξει πολύ σημαντικά τα επόμενα χρόνια.



ΠΗΓΗ: Der große Austausch: Deutschland wächst nur durch Zuwanderung (report24.news)



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Η Γερμανία τους στέλνει όλους από εκεί που μπήκαν Ευρώπη(Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Μάλτα, Ισπανία) με τις συμφωνίες Δουβλίνα και όταν έχει εκλογές. Δηλαδή, γ@μ@ει τους άλλους για να μένει στον αφρό ως η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!