Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

ΑΚΟΥΜΕ; ΚΑΛΑ; Σέρβος Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς: «Ελέγχουμε ήδη τά ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ σέ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΑΛΕΥΡΙ καί ΖΑΧΑΡΗ»!.....

 


Στην Ελλάδα πότε θα γίνει έλεγχος των στρατηγικών αποθεμάτων;

Για ακόμη  μια φορά ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς παρουσίασε μια  απόλυτα  ζ ο φ ε ρ ή  εικόνα για του τι έρχεται στην Ευρώπη και τον κόσμο.


Όπως είπε ο Γ΄ΠΠ απέχει 3 έως 4 μήνες το πολύ και κανείς δεν κάνει το παραμικρό για να αποτραπεί αυτή η κατάσταση.

Όπως συμπλήρωσε ήδη στη χώρα του οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν αρχίσει και καταγράφουν τα αποθέματα σε πετρέλαιο, αλεύρι και ζάχαρη προκειμένου η Σερβία να είναι όσο το δυνατό έτοιμη στο εφιαλτικό σενάριο του Αρμαγεδδώνα.

Ο Βούτσιτς  σε μια μεγάλη συνέντευξη στην ελβετική εβδομαδιαία εφημερίδα 'Weltwoche', δήλωσε ότι ελέγχει τα αποθέματα πετρελαίου, αλευριού και ζάχαρης της Σερβίας γιατί σε 3-4 μήνες θα ξεσπάσει ο πόλεμος!!!...

Λαμβάνοντας υπόψη τις πολύ καλές σχέσεις του Σέρβου Προέδρου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Μόσχα, είναι σαφές ότι ο Βούτσιτς γνωρίζει  τι συμβαίνει  στα παρασκήνια και κατά πόσο η Ρωσία εννοεί ή όχι το τελεσίγραφο απέναντι στη Δύση  μετά την ανακοίνωση ότι ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 θα επιχειρούν από βάσεις του ΝΑΤΟ σε Ρουμανία και Πολωνία.

«Κάθε μέρα που περνά η ρητορική χειροτερεύει και μου θυμίζει τα λόγια ενός διάσημου ιστορικού: 
Ότι το τρένο έφυγε από τον σταθμό και κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει.

Πιστεύω ότι πλησιάζουμε τις  τελευταίες μέρες που θα έχουμε την ευκαιρία να επαναξιολογήσουμε και να σκεφτούμε τι συμβαίνει στην Ουκρανία.

Αν οι μεγάλες δυνάμεις δεν κάνουν κάτι σύντομα, ναι, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα αντιμετωπίσουμε μια πραγματική καταστροφή», σημείωσε ο Σέρβος πρόεδρος για να συνεχίσει:

«Αν νομίζεις  ότι κάποιος μπλοφάρει, σημαίνει ότι νομίζεις ότι δεν έχει καλύτερα χαρτιά από σένα. 

Απλώς πιστεύεις ότι ο άλλος έχει πιο αδύναμα φύλλα. 

Δεν είσαι όμως  σίγουρος  γιατί δεν γνωρίζετε τα χαρτιά του και δεν τα έχεις  δει. 

Ενεργώ πάντα πολύ προσεκτικά όταν αξιολογώ τον Πούτιν και οποιαδήποτε  πιθανή μελλοντική κίνησή του.

Αυτό που κάνει την κατάσταση ακόμα πιο περίπλοκη είναι ότι όλοι μιλούν απλώς για πόλεμο.

Κανείς όμως δεν αναζητά την ειρήνη. Κανείς δεν μιλάει για ειρήνη. 

Η ειρήνη είναι σχεδόν απαγορευμένη λέξη!

Μου φαίνεται πολύ περίεργο που κανείς δεν προσπαθεί να σταματήσει τον πόλεμο. Υπάρχει μια άλλη θεωρία – την οποία καταλαβαίνω.

Δεν λέω ότι την εγκρίνω, αλλά η Δύση πιστεύει ότι μπορεί εύκολα να νικήσει τον Πούτιν, θέλουν να τον φθείρουν στην Ουκρανία και μετά η Ρωσία θα υποχωρήσει από την Ουκρανία και ο Πούτιν θα ανατραπεί κ.λπ. 

Ίσως αυτό είναι δυνατό αλλά…

Γιατί λέω ότι περπατάμε στην άκρη του γκρεμού;

Αναλύστε την κατάσταση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. 

Δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την πολυτέλεια μιας ήττας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δεύτερον, η γεωπολιτική θέση της Ευρώπης και της συλλογικής Δύσης θα γίνει τόσο κακή που κανείς δεν θα μπορέσει να την αναβιώσει και να την ανορθώσει μετά».

Την θέση του Σέρβου πρόεδρου φαίνεται να συμμερίζεται  και ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν ο οποίος έθεσε το θέμα όσο πιο ξεκάθαρα μπορούσε:

«Ο εγωϊσμός και η αλαζονεία των δυτικών κρατών έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση των πραγμάτων, ο κόσμος έχει φτάσει κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στο περιθώριο της συναντησης που είχε την Παρασκευή με την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι ήταν η Ουάσιγκτον εκείνη που υπονόμευσε τη στρατηγική σταθερότητα ανακοινώνοντας τη μονομερή αποχώρηση από τη Συνθήκη για την Αντιβαλλιστική Πυραυλική Προστασία, την κατάργηση των πυραύλων μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς στον ανοικτό ουρανό.

Μαζί με τους δορυφόρους του ΝΑΤΟ κατέστρεψαν το επί δεκαετίες σύστημα μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ελέγχου των όπλων στον ευρωπαϊκό χώρο.

Τελικά, ο εγωϊσμός και η αλαζονεία των δυτικών κρατών οδήγησαν στη σημερινή εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση πραγμάτων. 

Έχουμε φτάσει -και αυτό είναι απαράδεκτο».  κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή», δήλωσε ο Πούτιν.

Κατά τα άλλα οι ηγέτες της G7 δήλωσαν σήμερα ότι θα υποστηρίζουν την Ουκρανία για «όσο χρειαστεί», κάτι που πολύ απλά σημαίνει ότι δεν εξετάζουν καμμία άλλη προοπτική στην πόλεμο στην Ουκρανία παρά μέχρι την τελική και οριστική ήττα της Ρωσίας, ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν.

1 σχόλιο:

  1. Λέτε να ξανά ζήσουν οι μαυραγορίτες τίς δόξες τού παρελθόντος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!