Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: «Η Ομιλία της Χρονιάς»: Ο επικεφαλής του γερμανικού χρηματιστηρίου διαλύει την κυβέρνηση του φωτεινού σηματοδότη



Ο επικεφαλής του γερμανικού χρηματιστηρίου, Theodor Weimer, αναλύει την τρέχουσα γερμανική οικονομική πολιτική σε μια εντυπωσιακή ομιλία.


7 Ιουνίου 2024
από Thomas Oysmüller
Χρόνος ανάγνωσης: 1,4 λεπτά


Για ορισμένους, είναι ήδη η «ομιλία της χρονιάς». 

Προέρχεται από τον Theodor Weimer και πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση του Βαυαρικού Οικονομικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου στο ξενοδοχείο του Μονάχου "Bayerischer Hof". 

Βλέπει τη Γερμανία να οδεύει «στον δρόμο για να γίνει αναπτυσσόμενη χώρα» και είναι ιδιαίτερα σκληρός με τον υπουργό Οικονομικών Robert Habeck.



Γερμανία: Ο περίγελος του κόσμου

«Η φήμη μας στον κόσμο δεν ήταν ποτέ τόσο κακή όσο είναι τώρα. (…) Οι συνομιλίες με τους επενδυτές έχουν μοιρολατρικό χαρακτήρα. Οι επενδυτές λένε, αν συνεχίσετε έτσι, θα σας αποφύγουμε ακόμη περισσότερο, θα πάμε ακόμα πιο μακριά από τη Γερμανία». 

Στο τμήμα του Habeck, δεν υπάρχει σχεδόν καμμία επιτυχία: «Είναι μια καθαρή καταστροφή». Ο Habeck ακούει μόνο τους «φονταμενταλιστές». 

Καλεί τους επιχειρηματίες να εξεγερθούν εναντίον του Habeck και του φωτεινού σηματοδότη

Θα πρέπει να αποφύγετε να κρίνετε την ομιλία ως μια «ομιλία οργής», καθώς ο Weimer παρουσιάζει τη θεμελιώδη κριτική του με συγκροτημένο και ισορροπημένο τρόπο.

Οι διεθνείς επενδυτές, από την άλλη πλευρά, λένε στον Weimer: «Είσαι απλά τρελλός, απλά τρελλός». 

Ακόμη και από τις πιο ευγενικές χώρες λέγεται: «Τι είδους κυβέρνηση έχετε στην πραγματικότητα; Βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνετε μια πραγματικά γερασμένη οικονομία». 

Ο Weimer συμφωνεί: «Από οικονομική άποψη, είμαστε στο δρόμο για να γίνουμε μια αναπτυσσόμενη χώρα». 

Η διεθνής κοινότητα κουνάει επίσης το κεφάλι της στη μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίας.

Η ομιλία είναι ήδη σχεδόν δύο μηνών, αλλά μόλις τώρα έφτασε στο κοινό. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του αφεντικού του χρηματιστηρίου:








ΠΗΓΗ: „Rede des Jahres“: Börse-Chef zerlegt Ampel-Regierung (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!