Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Απειλή για την ασφάλεια: Η κυβέρνηση Μπάιντεν χάνει τα ίχνη 77.000 Αφγανών στην Αμερική, ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο ανεξέλεγκτοι μετανάστες πλημμυρίζουν τα σύνορα




Όπως είδαμε την περασμένη εβδομάδα στα ανοιχτά σύνορα της Γερμανίας, όπου ένας Αφγανός πρόσφυγας που θεωρείται «καλά ενσωματωμένος» μαχαίρωσε τον επικριτή του Ισλάμ Michael Stürzenberger και σκότωσε έναν νεαρό Γερμανό αστυνομικό, θα ενεργήσει σοκαρισμένη η κυβέρνηση Μπάιντεν όταν ένας από τους μη παρακολουθούμενους Αφγανούς στην Αμερική πραγματοποιήσει παρόμοια επίθεση σε μη μουσουλμάνους εδώ;



Σε μια καταδικαστική αποκάλυψη, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) δέχθηκε πυρά για την αποτυχία του να παρακολουθήσει περίπου 77.000 Αφγανούς ισλαμιστές υπηκόους που αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την αποχώρηση του 2021 από το Αφγανιστάν. 

Αυτό το ολίσθημα έχει εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα του υπουργείου να διαχειριστεί το ευρύτερο φάσμα των 1,1 εκατομμυρίων ξένων υπηκόων που έχουν αποφυλακιστεί υπό όρους στις ΗΠΑ από το 2023 στο πλαίσιο της επικίνδυνης πολιτικής ανοιχτών συνόρων του προέδρου Μπάιντεν.

Η αναστολή, σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρεται στην προσωρινή άδεια που δίνεται σε αλλοδαπούς να εισέλθουν και να παραμείνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για επείγοντες ανθρωπιστικούς λόγους ή σημαντικό δημόσιο όφελος. 

Αυτό το καθεστώς δεν παρέχει μια διαδρομή προς μόνιμη διαμονή ή ιθαγένεια, αλλά επιτρέπει στα άτομα να παραμείνουν νόμιμα στη χώρα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Μετά την καταστροφική και ανεύθυνη αποχώρηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν από το Αφγανιστάν στα τέλη του καλοκαιριού του 2021, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έφερε περίπου 97.000 Αφγανούς εκτοπισμένους στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο της επιχείρησης Allies Welcome. 

Αυτή η επιχείρηση, που ξεκίνησε μετά την κατάρρευση της αφγανικής κεντρικής κυβέρνησης και των δυνάμεων ασφαλείας, είχε ως στόχο την επανεγκατάσταση «ευάλωτων» Αφγανών στις αμερικανικές κοινότητες. 

Από αυτές τις αφίξεις, περίπου 77.000 (79%) έλαβαν ανθρωπιστική αναστολή για δύο χρόνια.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Γραφείου του Γενικού Επιθεωρητή (OIG), το τμήμα δεν παρακολουθεί τη λήξη της ανθρωπιστικής αναστολής για αυτούς τους Αφγανούς εκτοπισμένους, οδηγώντας σε μόνο τρεις απελάσεις από τις εβδομήντα επτά χιλιάδες μεταξύ Ιουλίου 2021 και Δεκεμβρίου 2022. 

Οι απελάσεις περιελάμβαναν έναν ισλαμιστή Αφγανό για δραστηριότητα που σχετίζεται με την τρομοκρατία, έναν για δολοφονία και έναν για καταχρηστική σεξουαλική επαφή. 

Η έκθεση επισημαίνει μια κατακερματισμένη διαδικασία εντός του DHS για τον εντοπισμό και την ανάληψη δράσης σχετικά με υποτιμητικές πληροφορίες που σχετίζονται με τους υπό όρους κρατούμενους.

Τα ευρήματα του Γενικού Επιθεωρητή δείχνουν ότι καμμία συνιστώσα του DHS δεν ήταν υπεύθυνη για την παρακολούθηση της λήξης της αναστολής. 

Η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ (CBP) υπέθεσε ότι η Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων των ΗΠΑ (ICE) και οι Υπηρεσίες Ιθαγένειας και Μετανάστευσης των ΗΠΑ (USCIS) θα το χειρίζονταν. 

Ωστόσο, η USCIS δήλωσε ότι δεν είναι εξοπλισμένη για καθήκοντα επιβολής του νόμου και η ICE, με μόνο 6.000 αξιωματικούς απομάκρυνσης, είναι ήδη υπερφορτωμένη παρακολουθώντας εκατομμύρια μετανάστες σε διαδικασίες απομάκρυνσης.



Ο εθνικός ανταποκριτής του Fox News Bill Melugin ανέφερε την κρίσιμη παράλειψη, λέγοντας: 

«Αν νομίζατε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τις πολλές εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει απελευθερώσει στις ΗΠΑ για 2ετείς ανθρωπιστικές επιχορηγήσεις αποφυλάκισης τα τελευταία χρόνια και απομακρύνει εκείνους που υπερβαίνουν την παραμονή και γίνονται παράνομα στις ΗΠΑ, κάνατε λάθος

Καμμία υπηρεσία δεν τους παρακολουθούσε και σύμφωνα με αυτή την έκθεση του DHS OIG, η κυβέρνηση κοιμόταν στο τιμόνι».




Περιπλέκοντας περαιτέρω το ζήτημα, περισσότεροι από 400.000 μετανάστες από την Κούβα, την Αϊτή, τη Νικαράγουα και τη Βενεζουέλα έχουν λάβει διετείς αποφυλακίσεις υπό όρους μέσω ενός μαζικού προγράμματος αποφυλάκισης, χωρίς καμμία υπηρεσία να παρακολουθεί το καθεστώς τους.

Η έκθεση του DHS αποκάλυψε επίσης ότι το τμήμα στερείται διαδικασίας για τον εντοπισμό και την επίλυση υποτιμητικών πληροφοριών για τους υπό όρους κρατούμενους της Επιχείρησης Καλωσόρισμα (😏) των Συμμάχων (OAW). 

Η έκθεση διαπίστωσε τρωτά σημεία στις διαδικασίες USCIS και ICE για την επίλυση υποτιμητικών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένου ενός πιθανού κενού επιβολής για τους υπό όρους κρατούμενους που στερούνται παροχών μετανάστευσης, την έλλειψη ευθυγράμμισης μεταξύ των κριτηρίων παραπομπής υποθέσεων USCIS και των κριτηρίων αποδοχής υποθέσεων ICE και μιας περίπλοκης διαδικασίας για την απομάκρυνση των υπό όρους κρατουμένων στο Αφγανιστάν. 

Επιπλέον, υπάρχουν ανακρίβειες δεδομένων στα αρχεία USCIS και ICE για τον πληθυσμό OAW, περιπλέκοντας περαιτέρω τις προσπάθειες παρακολούθησης.

Σε απάντηση στην έκθεση, το DHS συμφώνησε με τα ευρήματα του Γενικού Επιθεωρητή και πρότεινε τη δημιουργία δύο ομάδων εργασίας για την ανάπτυξη διαδικασιών για τον τερματισμό της αποφυλάκισης υπό όρους και την παραπομπή στο ICE. 

Ωστόσο, οι διαδικασίες αυτές δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από τον Ιούλιο του 2025, αφήνοντας ένα σημαντικό κενό στο μεταξύ. 

Αυτή η καθυστέρηση συνεχίζει να αφήνει το αμερικανικό κοινό σε κίνδυνο, καθώς η έλλειψη αποτελεσματικής παρακολούθησης και επιβολής επιτρέπει στους δυνητικά επικίνδυνους παράνομους να παραμένουν ανεξέλεγκτοι εντός της χώρας.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των ΗΠΑ εξέφρασαν τις ανησυχίες τους, δηλώνοντας: 

«Εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν έχει σχέδιο να χειριστεί 77.000 Αφγανούς υπό όρους, ξεχάστε και το ότι έχουν ένα σχέδιο για την απομάκρυνση 1,1 εκατομμυρίων απαράδεκτων αλλοδαπών που έχουν αποφυλακιστεί υπό όρους μέσω των προγραμμάτων μαζικής αποφυλάκισης CBP One και CHNV από τον περασμένο Ιανουάριο».





Το CBP One είναι μια εφαρμογή για κινητά που ξεκίνησε από την Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ για τον εξορθολογισμό της διαχείρισης και της παρακολούθησης των μεταναστών, επιτρέποντάς τους να προγραμματίζουν ραντεβού και να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες. 

Το πρόγραμμα CHNV αναφέρεται στο πρόγραμμα μαζικής αποφυλάκισης για μετανάστες από την Κούβα, την Αϊτή, τη Νικαράγουα και τη Βενεζουέλα, επιτρέποντάς τους να εισέλθουν στις ΗΠΑ υπό προσωρινή ανθρωπιστική αναστολή.

Η αποτυχία του DHS να εντοπίσει αυτούς τους υπό όρους κρατούμενους όχι μόνο υπογραμμίζει μια σημαντική εποπτεία στο τρέχον σύστημα μετανάστευσης, αλλά τονίζει επίσης τις ευρύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο χειρισμός της συνοριακής κρίσης από την κυβέρνηση Μπάιντεν. 

Χωρίς άμεσες λύσεις στον ορίζοντα, η αποτελεσματικότητα του οργανισμού στη διαχείριση της εισροής υπό όρους παραμένει υπό αμφισβήτηση.



Βασικά πορίσματα από την έκθεση του OIG:

Κατακερματισμένη διαδικασία: Το DHS έχει μια κατακερματισμένη διαδικασία για τον εντοπισμό και την επίλυση υποτιμητικών πληροφοριών για τους Αφγανούς υπό όρους, με αποτέλεσμα κενά επιβολής και μη ευθυγραμμισμένα κριτήρια χειρισμού υποθέσεων.


Έλλειψη παρακολούθησης: Το DHS δεν έχει καθορισμένο στοιχείο για την παρακολούθηση της λήξης της αποφυλάκισης, βασιζόμενο σε ένα κατακερματισμένο σύστημα που αφήνει σημαντικά κενά.

Ανακρίβειες δεδομένων: Τα σφάλματα στα αρχεία δεδομένων για τους υπό όρους περιπλέκουν τις προσπάθειες παρακολούθησης και διαχείρισης της κατάστασής τους.

Ανταπόκριση και συστάσεις: Το DHS συμφώνησε να σχηματίσει ομάδες εργασίας για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, αλλά δεν αναμένει να εφαρμόσει διαδικασίες μέχρι τα μέσα του 2025. 

Αυτή η καθυστέρηση συνεχίζει να αφήνει το αμερικανικό κοινό σε κίνδυνο, καθώς η έλλειψη αποτελεσματικής παρακολούθησης και επιβολής επιτρέπει στους δυνητικά επικίνδυνους παράνομους να παραμένουν ανεξέλεγκτοι εντός της χώρας.

Η έκθεση του OIG και οι επακόλουθες αντιδράσεις εκθέτουν μια επικίνδυνη ευπάθεια στο σύστημα μετανάστευσης και διαχείρισης των συνόρων των ΗΠΑ, εγείροντας επείγοντα ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα της κυβέρνησης να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα προγράμματα αποφυλάκισης μεγάλης κλίμακας. 

Επιπλέον, υπογραμμίζει μια τεράστια απειλή για την ασφάλεια των Αμερικανών.

Όπως είδαμε πρόσφατα στη Γερμανία, ένας άνεργος Αφγανός πρόσφυγας που ζούσε από την πρόνοια της χώρας μαχαίρωσε τον επικριτή του Ισλάμ Michael Stürzenberger και σκότωσε έναν νεαρό Γερμανό αστυνομικό. (ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Πόσες ακόμη ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΕΣ θέλουμε νά γράψουμε; (odysseiatv.blogspot.com))

Όπως είπε ο Stürzenberger από το κρεββάτι του νοσοκομείου, 

«Κοιτάξτε τι μπορεί να κάνει ένας μόνο Αφγανός "πρόσφυγας" με ένα μαχαίρι...».

Θα ενεργήσει, άρα γε, σοκαρισμένη η κυβέρνηση Μπάιντεν όταν ένας από τους ανεξέλεγκτους Αφγανούς στην Αμερική πραγματοποιήσει παρόμοια επίθεση σε έναν μη μουσουλμάνο εδώ; 

Η Αμερική απειλείται και αντί να χρησιμοποιήσουμε τους πόρους μας για να απελάσουμε όσους βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας και να χρηματοδοτήσουμε επαρκώς και να προσλάβουμε περισσότερους πράκτορες, συνεχίζουμε να επιτρέπουμε σε εκατοντάδες χιλιάδες ανεξέλεγκτους παράνομους να ξεχύνονται στα σύνορά μας.


ΠΗΓΗ: Security Threat: Biden Administration Loses Track of 77,000 Afghans in America While Over a Million Unchecked Migrants Flood the Borders - RAIR (rairfoundation.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:
Δεύτερο μαχαίρωμα στο Μάννχαϊμ: Τοπικό θύμα πολιτικού του AfD χτυπήθηκε με κόφτη χαλιών έξι ημέρες μετά την επίθεση με μαχαίρι του Sulaiman Ataee.
Ο Heinrich Koch δέχθηκε επίθεση αφού αντιμετώπισε φαινομενικά αριστερούς βάνδαλους που γκρέμιζαν τις πολιτικές αφίσες του κόμματός του.



ΒΙΝΤΕΟ — Έκθεση: Παράνομοι αλλοδαποί παρελαύνουν στην Times Square φωνάζοντας «Κατάργηση του ICE!»
Μια ομάδα φερόμενων ως παράνομων αλλοδαπών φέρεται να έκανε πορεία στην Times Square της Νέας Υόρκης, ζητώντας την κατάργηση της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!