Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Viktor Orbán: «Οι υποστηρικτές του πολέμου έχουν χάσει το μυαλό τους»!


Οι συμμετέχοντες στην «Πορεία Ειρήνης» θα διαδηλώσουν στη γέφυρα Margaret στη Βουδαπέστη την 1η Ιουνίου 2024.
Φωτογραφία: MTI/Czeglédi Zsolt



Οι δρόμοι κατά μήκος του Δούναβη στη Βουδαπέστη ήταν γεμάτοι κόσμο το Σαββατοκύριακο. 
 
Ο κύριος ομιλητής στην πορεία ειρήνης που πραγματοποιήθηκε εκεί ήταν ο Viktor Orbán. 
 
Ο πρωθυπουργός εκφώνησε έναν πύρινο λόγο κατά του πολέμου.


Από την Mária S. Szentmagyari

4 Ιουνίου 2024



Στην ουγγρική πρωτεύουσα Βουδαπέστη, η ετήσια πορεία ειρήνης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Ιουνίου. 

Ο Τύπος χαρακτήρισε την πορεία τη «μεγαλύτερη διαδήλωση ειρήνης στην Ευρώπη». Σύμφωνα με την κυβέρνηση, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη διαμαρτυρία.

Εκτός από τις αμέτρητες ουγγρικές εθνικές σημαίες, εκτέθηκαν επίσης σημαίες άλλων εθνών. 
 
Γερμανικές και σουηδικές σημαίες, καθώς και σημαίες της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Εσθονίας, κρατήθηκαν ψηλά από το πλήθος.

Ο Viktor Orbán ήταν επίσης εκεί. 

Ο ούγγρος πρωθυπουργός εκφώνησε έναν πύρινο λόγο υπέρ της ειρήνης. 

Προειδοποίησε επειγόντως ενάντια σε έναν πόλεμο στην Ευρώπη.

Ο Orbán είπε ότι η αποκήρυξη της ειρήνης θα σήμαινε «θάνατο για την Ουκρανία». 

Αλλά κανένα ουγγρικό αίμα δεν θα χυθεί για την Ουκρανία. «Δεν θα πάμε σε πόλεμο και δεν θα πεθάνουμε για άλλους σε μια ξένη χώρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του προς τους συμμετέχοντες στην πορεία ειρήνης στο νησί της Μαργαρίτας στη Βουδαπέστη.

Συνέχισε λέγοντας ότι «το τραίνο των υποστηρικτών του πολέμου δεν έχει πλέον φρένα» και ότι «ο μηχανοδηγός έχει τρελλαθεί». 

«Στις ευρωπαϊκές εκλογές, δεν θα κάνουμε τίποτε λιγώτερο από το να σταματήσουμε αυτό το τραίνο», τόνισε ο Orbán.

Με σύνθημα «Η Ουγγαρία πρέπει να παραμείνει το νησί της ειρήνης», η πορεία διοργανώθηκε για 10η φορά από το φιλοκυβερνητικό Φόρουμ Ένωσης Πολιτών (CÖF).



Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orbán θα μιλήσει στη Βουδαπέστη την 1η Ιουνίου. Φωτογραφία: Denes Erdos/AP/dpa



Orbán : «Η Ευρώπη δεν μπορεί να επιβιώσει από έναν άλλο πόλεμο»

Στην ομιλία του, ο Orbán τόνισε ότι οι ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν απόλυτο δίκοιο στην εκτίμησή τους ότι η Ευρώπη δεν θα μπορούσε να επιβιώσει από έναν άλλο πόλεμο. 

Αλλά αν οι αριστερές πολιτικές δυνάμεις κερδίσουν τις επερχόμενες ευρωεκλογές, είναι μόνο θέμα χρόνου προτού ξεσπάσει πόλεμος στην Ευρώπη. 

Διότι, σύμφωνα με τον Orbán, «οι υποστηρικτές του πολέμου έχουν χάσει το μυαλό τους».

Και συνέχισε: «Είναι μεθυσμένοι, θέλουν να νικήσουν τη Ρωσσία, όπως προσπάθησαν να κάνουν στον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και είναι έτοιμοι ακόμη και να αναλάβουν ολόκληρη την Ανατολή».

Οι υποστηρικτές του πολέμου «δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον των παιδιών σας, δεν μπορούν να πειστούν και επομένως δεν πρέπει να τους πείσουμε, αλλά να τους νικήσουμε», κατέληξε.

Όσον αφορά τους συνεχιζόμενους πολιτικούς αγώνες στην Ευρώπη, ο Orbán πρόσθεσε:

Ο Robert Fico πυροβολήθηκε «επειδή είναι υπέρ της ειρήνης». 

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας θα επιστρέψει και η Σλοβακία, μαζί με την Ουγγαρία, θα αγωνιστούν για την ειρήνη, τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης. 

«Ο Fico είναι ένας σκληρός τύπος που δεν μπορεί να αποκλειστεί».



Ευρωεκλογές: «Σενάριο πραξικοπήματος» που πρέπει να αποτραπεί

Το κλειδί για την επιτυχία και την ειρήνη στην Ευρώπη είναι οι επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές της Ε.Ε.. 

Για να οικοδομήσουμε την ειρήνη, «πρέπει να κερδίσουμε τις ευρωπαϊκές εκλογές», έτσι ώστε οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών «από φόβο» να ανοίξουν τις πύλες της πόλης μπροστά τους και να «εγκαταλείψουν βιαστικά τα γραφεία τους».

Ο Orbán πιστεύει ότι οι Βρυξέλλες ενεργούν υπό την επιρροή ανθρώπων όπως ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος George Soros. 

Είπε ότι υπάρχει ένα σχέδιο πίσω από τους παγκόσμιους πολέμους, το οποίο ο υπουργός αποκαλεί σχέδιο «Soros». 

Και σε αυτό δεν πρέπει να υποκύψουμε. «Είναι ένα παλιό σχέδιο και το γνωρίζουμε καλά», είπε. Το πολεμικό σχέδιο στην Ουκρανία είναι επίσης μια ιδέα που αναπτύχθηκε για χάρη των μεγάλων δυνάμεων.

«Ο George Soros έγραψε το δικό του σενάριο πραξικοπήματος πριν από τριάντα χρόνια», δήλωσε ο Orbán

Σύμφωνα με αυτό, η Ρωσσία πρόκειται να ηττηθεί από τις δυτικές τεχνολογίες και τη χρήση εργαζομένων της Ανατολικής Ευρώπης. 


Σύμφωνα με το σχέδιο, οι χαμένες ζωές θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από μετανάστες, σύμφωνα με τη θεωρία του Ορμπάν.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι ευρωεκλογές αφορούν το ιστορικό ερώτημα αν αυτό το σχέδιο μπορεί να αποτραπεί ή όχι: «Ή θα κερδίσουμε εμείς ή θα κερδίσουν εκείνοι. Δεν υπάρχει τρίτος δρόμος, μόνο ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος».



Αριστερές αντιδράσεις

Ο Péter Magyar, εκπρόσωπος του ουγγρικού στρατοπέδου της αντιπολίτευσης, έδωσε συνέντευξη Τύπου μετά την ειρηνευτική διαδήλωση. Τόνισε ότι η «πορεία ειρήνης» του Σαββάτου ήταν η «εκδήλωση με τη χειρότερη συμμετοχή αυτού του είδους». Ο Magyar είπε, σύμφωνα με την Index.hu, ότι όσοι ψηφίζουν τον Orbán είναι «για πολεμοκαπηλεία, διχασμό, προπαγάνδα και διαφθορά».


Τσούζειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!



Ο αριστερός πολιτικός δικαιολόγησε τον ισχυρισμό του με την προγραμματισμένη στρατιωτική επιχείρηση του Orbán στο Τσαντ και τις στρατιωτικές-βιομηχανικές εγκαταστάσεις που χτίζονται στην Ουγγαρία, μεταξύ άλλων. 


Ο Magyar επέκρινε επίσης τις διαφημιστικές πινακίδες της κυβέρνησης, οι οποίες, λέει, προορίζονται να «πλημμυρίσουν» δημόσιους χώρους στην Ουγγαρία και να ενσταλάξουν φόβο πολέμου στους ανθρώπους.


Ο Gergely Karácsony, ο αριστερός δήμαρχος της Βουδαπέστης, επέκρινε τους συμμετέχοντες στην πορεία ειρήνης, οι οποίοι είχαν «ποδοπατήσει εντελώς» το γρασίδι 😵😏😁στην πλατεία και κατέστρεψαν τον χώρο πρασίνου.





Οι φωνές της αντιπολίτευσης κορόϊδευαν την εκδήλωση ειρήνης. Ένας influencer είχε δημοσιεύσει ένα σύντομο βίντεο στο Instagram, το οποίο περιγράφηκε από τα αριστερά-φιλελεύθερα μέσα ενημέρωσης ως «παρωδία της πορείας ειρήνης» μετά την εκδήλωση.


ΠΗΓΗ: Orbán: „Die Kriegsbefürworter haben ihren Verstand verloren“ (epochtimes.de)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ










ΣΧΕΤΙΚΑ:

Η απέραντη ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ της Βουδαπέστης, που ΚΟΠΗΚΕ από ΠΑΝΤΟΥ! ( Καταλάβαμε, ή ΔΕΝ καταλάβαμε ακόμα; )


' ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟ ' , ΕΓΡΑΦΑΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΡΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ, ΠΡΙΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ 24ΩΡΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΒΑΛΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ !


ΓΡΑΨΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.


ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Η απέραντη ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ της Βουδαπέστης, που ΚΟΠΗΚΕ από ΠΑΝΤΟΥ! ( Καταλάβαμε, ή ΔΕΝ καταλάβαμε ακόμα; ) (odysseiatv.blogspot.com)




Ούγγρος πρωθυπουργός Ορμπάν: «Πρέπει να αποτρέψουμε τον πόλεμο στην Ευρώπη»
Σε συγκέντρωση στη Βουδαπέστη με δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες, ο πρωθυπουργός Βίκτωρ Ορμπάν ζήτησε τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία μέσω κατάπαυσης του πυρός και διαπραγματεύσεων. Προειδοποίησε ενάντια στην επέκταση του πολέμου σε ολόκληρη την Ευρώπη.



«Πορεία ειρήνης» στο Βερολίνο ενάντια στις παραδόσεις όπλων από τη Δύση και την κλιμάκωση
Μια διαδήλωση του ειρηνευτικού κινήματος στο Βερολίνο το Σάββατο προειδοποίησε για τις συνέπειες της δυτικής κλιμάκωσης στον πόλεμο της Ουκρανίας. Αντιτάχθηκε στις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία καθώς και στο Ισραήλ λόγω του πολέμου εναντίον των Παλαιστινίων. «Φύγετε από το ΝΑΤΟ!» ήταν ένα από τα αιτήματα.



Το ΝΑΤΟ είναι η στρατιωτική πτέρυγα μιας παγκοσμιοποιημένης δομής εξουσίας που προωθεί τον ηθικό εκφυλισμό
Κάθε έθνος που είναι πραγματικά ελεύθερο και ανεξάρτητο θα πρέπει να αποχωρήσει αμέσως από αυτή τη στρατιωτική συμμαχία και ακόμη και τα μη μέλη θα πρέπει να απελευθερωθούν εντελώς από τα εωσφορικά ψυχολογικά νύχια του ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!