Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Ο ηγέτης του ελεύθερου κόσμου ζητά συγγνώμη από τον Ζελένσκι ενώ του παραδίδει άλλη μια ...επιταγούλα




Ενώ παρέδιδε στο Κίεβο το τελευταίο πακέτο αμυντικής βοήθειας ύψους 225 εκατομμυρίων δολλαρίων, ο «ηγέτης του ελεύθερου κόσμου» ζήτησε συγγνώμη από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της διμερούς συνάντησης στη Νορμανδία, όπου οι παγκόσμιοι ηγέτες παρευρίσκονται σε εκδηλώσεις για την 80ή επέτειο της απόβασης της D-Day, είπε στον Ζελένσκι ότι λυπάται για την καθυστερημένη ψήφιση του νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας νωρίτερα φέτος (συνολικά 61 δισεκατομμύρια δολλάρια για την Ουκρανία από τα 95 δισεκατομμύρια δολλάρια που πέρασαν) και δυσφήμισε τη ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση που το καθυστέρησε.

«Ξέρετε, δεν έχετε υποκύψει, δεν έχετε υποχωρήσει καθόλου, συνεχίζετε να πολεμάτε με έναν τρόπο που είναι απλώς αξιοσημείωτος, είναι απλώς αξιοσημείωτος – και δεν πρόκειται να απομακρυνθούμε από εσάς», είπε ο Μπάιντεν στον Ουκρανό ηγέτη. 

Και συνέχισε λέγοντας:

«Ζητώ συγγνώμη για τις εβδομάδες που δεν ήξερα τι πρόκειται να περάσει, όσον αφορά τη χρηματοδότηση, επειδή είχαμε πρόβλημα να πάρουμε το νομοσχέδιο που έπρεπε να περάσουμε που είχε τα χρήματα από μερικά από τα πολύ συντηρητικά μέλη μας που το καθυστερούσαν, αλλά το κάναμε».



Ωστόσο, ο Μπάιντεν εξακολουθεί να διαλαλεί ότι από τότε που τελικά υπέγραψε το συμπληρωματικό τον Απρίλιο, υπήρξε αύξηση των νέων πακέτων.

«Από τότε, συμπεριλαμβανομένης της σημερινής ημέρας, ανακοίνωσα έξι πακέτα σημαντικής χρηματοδότησης - σήμερα υπογράφω επίσης ένα πρόσθετο πακέτο για 225 εκατομμύρια δολλάρια για να σας βοηθήσω να ανακατασκευάσετε το ηλεκτρικό δίκτυο», είπε.

Πολλά από αυτά τα νέα πακέτα έχουν επικεντρωθεί στην παράδοση πυρομαχικών πυροβολικού. Στην πρώτη γραμμή, η Ρωσσία ξεπερνά το ποσοστό πυρών πυροβολικού των ουκρανικών δυνάμεων κατά 10 προς 1, σύμφωνα με παρατηρητές πολέμου. 

Η Ουκρανία δεν τα πάει καλά, απωθείται σε μέρη όπως το Χάρκοβο και υποφέρει από τη χειρότερη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και κρίση.

Αλλά ο Μπάιντεν εξακολουθεί να δεσμεύεται στον Ζελένσκι και στην Ουκρανία ότι: «Είμαστε ακόμη μαζί σας... Εντελώς. Απόλυτα».

Την προηγούμενη μέρα, ο Ζελένσκι σε ομιλία του απευθυνόμενος στους εορτασμούς της επετείου της D-Day έκανε παραλληλισμούς με τον πόλεμο της Ρωσσίας στην Ουκρανία: «Οι σύμμαχοι υπερασπίστηκαν την ελευθερία της Ευρώπης τότε και οι Ουκρανοί το κάνουν τώρα. Η ενότητα επικρατούσε τότε και η αληθινή ενότητα μπορεί να επικρατήσει σήμερα».




Ο Μπάιντεν έθιξε επίσης ένα παρόμοιο θέμα, μιλώντας για τον «αγώνα μεταξύ δικτατορίας και ελευθερίας» και συνδέοντας τον πρόεδρο της Ρωσσίας Πούτιν με την «τυραννία» εναντίον του «ελεύθερου κόσμου» - ένα μήνυμα που θυμίζει επίσης τον Ψυχρό Πόλεμο.





ΠΗΓΗ: Leader Of The Free World Apologizes To Zelensky While Handing Him Another Check | ZeroHedge


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!