Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Μήνας ΝΤΡΟΠΗΣ γιά τό Π α ν ε π ι ζ ή μ ι ο Πατρών!...

 


Το Πανεπιστήμιο Πατρών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση με σχετικό mail. 

Ακολουθεί η απάντηση του κ. Γεωργίου Σπ. Κακαρελίδη, του Ενός και Μοναδικού μέλους ολόκληρης της ακαδημαϊκής κοινότητας που Δεν Σιώπησε!

Ο Ιούνιος χαρακτηρίζεται ως μήνας υπερηφάνειας (pride month) και γιορτάζεται κάθε χρόνο για να τιμήσει τα θύματα της εξέγερσης του Stonewall που έγινε στο Μανχάτταν της Νέας Υόρκης το 1969. 


Ο μήνας υπερηφάνειας έχει ως σκοπό την προώθηση της ορατότητας, της ισότητας και της ισονομίας όλων των μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Είναι ο μήνας ανάδειξης και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δεν μπορούν να ορίζονται, ή να περιορίζονται με βάση το φύλο ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό του ατόμου.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών τιμά τον μήνα υπερηφάνειας με την εμφάνιση της σημαίας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην κεντρική σελίδα των ανακοινώσεων του ιστοτόπου του για όλη τη διάρκεια του Ιουνίου. 

Τα έξι χρώματα της σημαίας (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε και μοβ) σε ισάριθμες λωρίδες είναι το σύμβολο της διαφορετικότητας και της υπερηφάνειας των ΛΟΑΤΚΙ+. Η πολυχρωμία που θυμίζει ουράνιο τόξο μας δείχνει ότι η διαφορετικότητα εμπλουτίζει την κοινωνία και δεν μπορεί να αποτελεί στόχο επιθέσεων ή λόγο στέρησης βασικών δικαιωμάτων.


2 σχόλια:

  1. Π α ν ε π ι ζ ή μ ι ο ;
    Τί πνευματώδες λογοπαίγνιο !
    Πού φτάσαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί απορείτε; Υπάρχει μεγαλύτερη υπερηφάνεια απο το να βάζεις πούρα με φλέβες στον πρωκτό; Σιωνισμό θέλατε (και θέλετε), σιωνισμό έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!