Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Περιστατικό με πραγματικά πυρά: Αναφέρθηκαν απώλειες αφού στρατιώτες της Βόρειας Κορέας διέσχισαν τη στρατιωτική γραμμή οριοθέτησης




Κάτι μεγάλο συμβαίνει στα βαριά στρατιωτικοποιημένα κορεατικά σύνορα, μετά από αρκετές ημέρες αυξανόμενων εντάσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν τη Βόρεια Κορέα να πετάει εκατοντάδες μπαλόνια γεμάτα σκουπίδια και περιττώματα στο νότο.

Υπάρχουν αρκετές αναφορές για δεκάδες στρατιώτες της Βόρειας Κορέας που διέσχισαν για λίγο τα σύνορα και σύντομα υποχώρησαν, αφού έριξαν προειδοποιητικές βολές από τα συνοριακά στρατεύματα της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με το Reuters, επικαλούμενο το Yonhap περίπου στις 11:00 π.μ. τοπική ώρα: «Ο στρατός της Νότιας Κορέας έριξε προειδοποιητικές βολές αφού στρατιώτες της Βόρειας Κορέας διέσχισαν τη στρατιωτική γραμμή οριοθέτησης κοντά στα σύνορα», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap την Τρίτη επικαλούμενο το Γενικό Επιτελείο Στρατού της χώρας.


Ένα τηλεγράφημα του Yonhap ανέφερε επίσης ότι «ο στρατός της Κορέας υφίσταται "πολλαπλές απώλειες" σε έκρηξη νάρκης κοντά στα σύνορα».

Ενώ οι λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συμβαίνει εξακολουθούν να εμφανίζονται, αυτό έρχεται μία εβδομάδα μετά από ένα περιστατικό με πραγματικά πυρά που συνέβη κατά μήκος των συνόρων. Την περασμένη Τρίτη, οι συνοριακές δυνάμεις της Νότιας Κορέας έριξαν προειδοποιητικές βολές αφού στρατεύματα από την άλλη πλευρά διέσχισαν «κατά λάθος» τα σύνορα στο νότο.

Εδώ είναι τι συνέβη ακριβώς πριν από μία εβδομάδα:


«Δεν υπήρξαν ασυνήθιστες κινήσεις εκτός από το ότι ο στρατός της Βόρειας Κορέας κινήθηκε αμέσως βόρεια μετά τις προειδοποιητικές βολές μας», δήλωσε σε ενημέρωση ο εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου στρατού της Νότιας Κορέας, συνταγματάρχης Λι Σουνγκ-τζουν.

Γενικά υποβάθμισε το περιστατικό που συνέβη την Κυριακή και υποστήριξε ότι δεν υπήρχε καμμία ένδειξη ότι τα εχθρικά στρατεύματα επιδιώκουν να εισβάλουν στο έδαφος.

«Ο στρατός της Νότιας Κορέας παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του στρατού της Βόρειας Κορέας και λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα».

Εάν επιβεβαιωθούν οι απώλειες μεταξύ των στρατευμάτων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός μεγάλου περιστατικού με πραγματικά πυρά μεταξύ των δύο ιστορικών εχθρών, καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποιεί ότι θα μπορούσε να ξαναρχίσει τις πυρηνικές δοκιμές.






Η χρηματοδοτούμενη από το κράτος Stripes των ΗΠΑ ανέφερε χθες:


Βορειοκορεατικά στρατεύματα έχουν παρατηρηθεί να δημιουργούν αντιαρματικά εμπόδια, να ενισχύουν δρόμους και να εκτελούν άλλα στρατιωτικά έργα εντός της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, σύμφωνα με τον στρατό της Νότιας Κορέας τη Δευτέρα. Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Κορέας εντόπισαν τις βελτιώσεις κοντά στα σύνορα τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε ο συνταγματάρχης του στρατού Λι Σέονγκ-τζουν, εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού της χώρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα.

Ο Λι αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις δραστηριότητες του Βορρά στα σύνορα και είπε ότι ο στρατός του Νότου εξακολουθεί να αναλύει τις επιχειρήσεις του. Βορειοκορεατικά στρατεύματα παρατηρήθηκαν επίσης να χτίζουν τείχη και δρόμους μεταξύ της Στρατιωτικής Γραμμής Οριοθέτησης - τα πραγματικά σύνορα μεταξύ των δύο Κορεατών - και της Αποστρατιωτικοποιημένης Ζώνης, δήλωσε μια ανώνυμη στρατιωτική πηγή σε ρεπορτάζ του Yonhap News το Σάββατο. Η DMZ πλάτους 21/2 μιλίων εκτείνεται σε 150 μίλια σε όλη την κορεατική χερσόνησο από ακτή σε ακτή.

Πυρηνικές απειλές ακούγονται από την Πιονγκγιάνγκ από το περασμένο καλοκαίρι, όταν το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στάθμευσε ένα πυρηνικό υποβρύχιο στη Νότια Κορέα για πρώτη φορά εδώ και χρόνια.







Η Πιονγκγιάνγκ φέρεται επίσης να έχει αναπτύξει επιπλέον στρατεύματα στα σύνορα εν μέσω της κλιμάκωσης.


ΠΗΓΗ: Live Fire Incident: Casualties Reported After North Korean Soldiers Cross Military Demarcation Line | ZeroHedge


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ







ΣΧΕΤΙΚΑ:

Γίνεται το Χονγκ Κονγκ το νέο Θιβέτ του ΚΚΚ;
Crossroads (βίντεο)
Η μοίρα του Χονγκ Κονγκ γίνεται κομβικό σημείο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ένας Βρετανός δικαστής, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα από το ανώτατο δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ότι η πρώην βρετανική αποικία μετατρέπεται σε ολοκληρωτικό κράτος υπό το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ). Οι επικρίσεις επικεντρώνονται στην πρόσφατη καταδίκη 14 πολιτικών αντιφρονούντων από τον C...





Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί την Πιονγκγιάνγκ για πρώτη φορά από το 2000
Ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ευχαρίστησε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας για τη φιλία και την υποστήριξή της και δεσμεύτηκε να βοηθήσει την Πιονγκγιάνγκ στον δικό της αγώνα για ανεξαρτησία και ταυτότητα. Ο Πούτιν έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα την Τρίτη, για πρώτη φορά από το 2000. Πριν από το ταξίδι του, ο Ρώσσος πρόεδρος έγραψε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε από την κορυφαία καθημερινή εφημερίδα της Βόρειας Κορέας, Rodong Sinmun. «Η Ρωσσία υποστηρίζει συνεχώς και θα υποστηρίξει τη Βόρεια Κορέα και τον ηρωικό κορεατικό λαό στον αγώνα τους ενάντια στον προδοτικό, επικίνδυνο και επιθετικό εχθρό, στον αγώνα τους για ανεξαρτησία, ταυτότητα και το δικαίωμα να επιλέγουν ελεύθερα την αναπτυξιακή τους πορεία», έγραψε ο Πούτιν.



Ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα εκτιμά ιδιαίτερα την υποστήριξη της Βόρειας Κορέας στη διεξαγωγή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
"Εκτιμούμε ιδιαίτερα την ακλόνητη υποστήριξη της Βόρειας Κορέας στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσσίας στην Ουκρανία, την αλληλεγγύη της μαζί μας σε βασικά διεθνή θέματα και την προθυμία της να υπερασπιστεί τις κοινές μας προτεραιότητες και απόψεις στο πλαίσιο του ΟΗΕ», δήλωσε ο Πούτιν πριν από την επίσημη επίσκεψή του στη Βόρεια Κορέα στην κύρια βορειοκορεατική εφημερίδα Rodong Sinmun. Ο Ρώσσος πρόεδρος παρατήρησε επίσης ότι η Ρωσσία και η Βόρεια Κορέα θα αναπτύξουν μηχανισμούς πληρωμών που δεν ελέγχονται από δυτικές χώρες και αντιτίθενται από κοινού σε παράνομους περιορισμούς.



Η πλειοψηφία των Ουκρανών διαπραγματευτών που ερωτήθηκαν πίστευαν ότι η ρωσική πρόταση ήταν γνήσια.
Τον Απρίλιο του 2022, η Ουκρανία και η Ρωσσία ήταν στα πρόθυρα της υπογραφής συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου λίγες εβδομάδες μετά την έναρξή του. Οι New York Times δημοσίευσαν έγγραφα που δείχνουν ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν πρόθυμος να κάνει παραχωρήσεις για να υπογράψει μια συμφωνία. Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Πούτιν αρχικά προσπάθησε να κάνει το Κίεβο να αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα το 2014. Ωστόσο, ένα σχέδιο συμφωνίας από τις 15 Απριλίου 2022, υποδηλώνει ότι και τα δύο μέρη ήταν έτοιμα να παραμερίσουν το ζήτημα για τον τερματισμό της σύγκρουσης. «Η παράγραφος 1 του άρθρου 2 και τα άρθρα 4, 5 και 11 της παρούσας Συνθήκης δεν ισχύουν για την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη», αναφέρει το έγγραφο.



Η Ουάσινγκτον κάνει τα πάντα για να βοηθήσει το Κίεβο, υποστήριξε ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας
Για να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία πρέπει πρώτα να «κερδίσει τον πόλεμο» με τη Ρωσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζών Κίρμπι σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πιστεύει ότι το ΝΑΤΟ είναι στο μέλλον της Ουκρανίας, αλλά υπάρχουν «πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν» προτού μπορέσει να ενταχθεί, δήλωσε ο Κίρμπι. Όταν ένας δημοσιογράφος του ζήτησε να επεξεργαστεί τις «ασαφείς συνθήκες» και το «ασαφές μονοπάτι» που είχε δοθεί στο Κίεβο, ο αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι η θέση της Ουάσινγκτον ήταν «απολύτως σαφής».



Αυτό που παρουσιάζεται είναι βασικά 6 από τα 12 σημεία του ειρηνευτικού σχεδίου της Κίνας τον Φεβρουάριο του 2023...
Η διεθνής ειρηνευτική σύνοδος κορυφής του περασμένου Σαββατοκύριακου στην Ελβετία, η οποία περιελάμβανε την παρουσία του Ζελένσκι της Ουκρανίας μαζί με σχεδόν 100 χώρες - αλλά οι οποίες δεν είχαν εκπροσώπηση της Ρωσσίας ή της Κίνας - παρήγαγε «μηδενικά» αποτελέσματα, σύμφωνα με δήλωση του Κρεμλίνου που επέκρινε τη συγκέντρωση. «Αν μιλήσουμε για τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης, τότε πέφτουν στο μηδέν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκώφ σε συνέντευξη Τύπου.



Το Κίεβο απέτυχε να καταλήξει σε συμφωνία με τους διεθνείς ομολογιούχους του, σύμφωνα με έκθεση
Η ουκρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι απέτυχε να καταλήξει σε συμφωνία με μια ομάδα ξένων ομολογιούχων που περιλαμβάνει τους χρηματοπιστωτικούς γίγαντες BlackRock και Pimco για την αναδιάρθρωση των ευρωομολόγων της Ουκρανίας ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολλαρίων, σύμφωνα με έκθεση του Reuters. Τον Φεβρουάριο του 2022, οι ομολογιούχοι χορήγησαν στην Ουκρανία διετές πάγωμα χρέους λόγω της σύγκρουσης με τη Ρωσσία. Αλλά αυτή η συμφωνία λήγει τον Αύγουστο και οι ομολογιούχοι ανησυχούν ότι το Κίεβο θα αρχίσει να πληρώνει ξανά τόκους για το χρέος του. Η Ουκρανία θα μπορούσε να καταλήξει σε χρεοκοπία εάν δεν διευθετηθεί νέα ελάφρυνση χρέους, γεγονός που θα έβλαπτε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας και θα περιέπλεκε την ικανότητά της να δανείζεται στο μέλλον.



Στο επεισόδιο της Παρασκευής του The Ezra Levant Show, ο Έζρα συζήτησε τις πρόσφατες εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, με ανταγωνιστικές προτάσεις και από τις δύο πλευρές που θα έβλεπαν μια λύση στη σύγκρουση. Ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει κάνει μια προσφορά για τον τερματισμό του πολέμου, αλλά αυτό απεικονίζεται στα μέσα ενημέρωσης ως ο Πούτιν που επιδιώκει «συνθηκολόγηση» από την Ουκρανία και όχι μια ειρηνευτική συμφωνία μέσω διαπραγματεύσεων. Εν τω μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy πρότεινε μια συμφωνία 10 σημείων που απαιτεί από τη Ρωσσία να αποσυρθεί στα σύνορα πριν από το 2014 - πριν προσαρτήσει την Κριμαία.



Η Κουάλα Λουμπούρ πήρε την απόφασή της, δήλωσε ο Ανουάρ Ιμπραήμ
Η Μαλαισία αποφάσισε να υποβάλει αίτηση για ένταξη στις BRICS και θα αρχίσει σύντομα να καταθέτει τα επίσημα έγγραφα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Anwar Ibrahim. Ο 77χρονος ηγέτης της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας αναφέρθηκε στην απόφαση σε συνέντευξή του στο κινεζικό μέσο Guancha που δημοσιεύθηκε την Κυριακή. «Έχουμε καταστήσει σαφή την πολιτική μας και έχουμε λάβει την απόφασή μας. Θα ξεκινήσουμε σύντομα την επίσημη διαδικασία», δήλωσε ο Ανουάρ. «Περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα και την ανατροφοδότηση από την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής».




Σε συνάντηση την Τρίτη στη Ρωσσία, οι BRICS ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται στα τελικά στάδια της αποστολής αποδολλαριοποίησης. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των BRICS στη συνάντηση, το νέο σύστημα πληρωμών τους επιβεβαιώθηκε και θα γίνει ανταγωνιστής για το τρέχον παγκόσμιο αποθεματικό δολλάριο ΗΠΑ.
Οι υπουργοί Οικονομικών των κορυφαίων χωρών μελών των BRICS ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται στα τελικά στάδια της ολοκλήρωσης της πλήρους αποδολλαριοποίησης. Ο στόχος του μπλοκ είναι το πολυπολικό διεθνές νομισματικό του σύστημα να σηματοδοτήσει το τέλος του δολαρίου ΗΠΑ ως το μοναδικό παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Ένα νέο σύστημα πληρωμών φημολογείται και συζητείται εδώ και αρκετό καιρό, αλλά τώρα η συμμαχία BRICS επιβεβαίωσε επίσημα την ανάπτυξή του και τον πρώτο στόχο του: το δολλάριο ΗΠΑ.



Ο Γάλλος πρόεδρος προκήρυξε πρόωρες γενικές εκλογές αφού ο Εθνικός Συναγερμός νίκησε το κόμμα του στις κοινοβουλευτικές εκλογές της Ε.Ε..
Η Μαρίν Λεπέν έχει δηλώσει ότι δεν θα επιδιώξει την άμεση απομάκρυνση του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν από το αξίωμα εάν το κόμμα της Εθνικός Συναγερμός (NR) βγει πρώτο στις επερχόμενες γενικές εκλογές της Γαλλίας. Ο πρώην μακροχρόνιος ηγέτης του NR ηγείται επί του παρόντος της παράταξης του κόμματος στο κοινοβούλιο. Ο Μακρόν προκήρυξε πρόωρες εκλογές αφού το κόμμα του έχασε θεαματικά από το NR στις κοινοβουλευτικές εκλογές της Ε.Ε. νωρίτερα αυτό το μήνα.




Η έλλειψη ελέγχου των ξένων υπηκόων που εισέρχονται μέσω των νότιων συνόρων των ΗΠΑ θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε μια άλλη επίθεση τύπου 9/11, δήλωσε ο πρώην πράκτορας του FBI Chris Sweker.
Ο Swecker, πρώην βοηθός διευθυντής του FBI του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών, εξήγησε ότι η έλλειψη ελέγχου θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένη ευπάθεια σε τέτοιες επιθέσεις. Μιλώντας τη Δευτέρα στο "Morning in America", ο Swecker αναφέρθηκε σε ένα πρόσφατο περιστατικό οκτώ υπηκόων του Τατζικιστάν με ύποπτους δεσμούς με το ISIS που διέσχισαν τα σύνορα και απελευθερώθηκαν πριν συλληφθούν από τις αρχές μετανάστευσης και τελωνείων, τονίζοντας την ανάγκη για βελτιωμένες διαδικασίες ελέγχου.



Η σύγκρουση με τη Ρωσσία αποδεικνύει ότι η κοινή γνώμη πρέπει να ελέγχεται, δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Pierre Schill
Η σύγκρουση Ρωσσίας-Ουκρανίας έδειξε ότι ο σημερινός πόλεμος απαιτεί τον έλεγχο της κοινής γνώμης υπαγορεύοντας ποιες πληροφορίες διατίθενται στους ανθρώπους, δήλωσε ο αρχηγός του γαλλικού στρατού. Μιλώντας σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στο Defense News, ο στρατηγός του γαλλικού στρατού Pierre Schill δήλωσε ότι η σύγκρουση στην Ανατολική Ευρώπη έχει «αλλάξει τη δυναμική της μάχης». Πρόσθεσε ότι εκτός από τις βασικές προόδους στο πεδίο της μάχης - όπως η πιο εκτεταμένη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και η στρατιωτική προσαρμογή των πολιτικών τεχνολογιών - η κρίση έχει αποδείξει ότι η ροή πληροφοριών πρέπει να ελέγχεται «για να επηρεάσει τόσο την εθνική όσο και τη διεθνή κοινή γνώμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!