Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟ & ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ: Το συγκρότημα ιατρικής λογοκρισίας στοχεύει το άρθρο BMJ για ανάκληση






«Το Κέντρο Princess Máxima αποστασιοποιείται (!!!) ρητά από την αμφιλεγόμενη «αντιεμβολιαστική μελέτη» των ογκολόγων.



Τι συνέβη λοιπόν; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.


Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο διάσημο BMJ Public Health πρότεινε μια έντονη και ανησυχητική σχέση μεταξύ των εμβολίων mRNA COVID και της αύξησης της παγκόσμιας θνησιμότητας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 


Αυτή η σημαντική ανακάλυψη υποστηρίζεται από πολλές άλλες ερευνητικές εργασίες, υποδεικνύοντας ότι η γονιδιακή θεραπεία mRNA, αν και χαιρετίστηκε ως πρωτοποριακή, μπορεί στην πραγματικότητα να έχει προκαλέσει περισσότερη βλάβη παρά όφελος, όπως πολλοί έχουν υποψιαστεί.


Αυτή η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο BMJ έχει εκτοξευθεί στα ύψη σε ενδιαφέρον, καθιστώντας την πιο προσιτή δημοσίευση στην ιστορία της BMJ Δημόσιας Υγείας. 


Το πρώτο κύριο μέσο ενημέρωσης που κάλυψε αυτό ήταν η Telegraph, σε ένα άρθρο με τίτλο «Τα εμβόλια COVID μπορεί να βοήθησαν στην αύξηση των υπερβολικών θανάτων.


Το άρθρο υπογραμμίζει ότι «οι ειδικοί ζητούν περισσότερη έρευνα σχετικά με τις παρενέργειες και τις πιθανές συνδέσεις με τα ποσοστά θνησιμότητας», κάτι που απαιτείται επειγόντως.


Οι συγγραφείς από το Vrije Universiteit του Άμστερνταμ έγραψαν: «Παρ' όλο που τα εμβόλια COVID-19 παρασχέθηκαν για την προστασία από τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα που προκαλείται από τον ιό COVID-19, έχουν επίσης τεκμηριωθεί ύποπτες ανεπιθύμητες ενέργειες. Τόσο οι επαγγελματίες υγείας όσο και οι πολίτες έχουν αναφέρει σοβαρούς τραυματισμούς και θανάτους μετά τον εμβολιασμό σε διάφορες επίσημες βάσεις δεδομένων στον δυτικό κόσμο."





Αυτή η αναγνώριση των πραγματικών και δυνητικά σοβαρών παρενεργειών υπογραμμίζει την ανάγκη για διαφάνεια και περαιτέρω έρευνα, αντί για λογοκρισία και καταστολή.


Ιδού, δύο εβδομάδες αργότερα, το σύμπλεγμα ιατρικής λογοκρισίας συσπειρώθηκε εναντίον του με μια ανησυχητική αγριότητα, στρέφοντας τους σημαντικούς πόρους τους προς την αναγκαστική απόσυρση του άρθρου από τη Δημόσια Υγεία του BMJ


Αυτή η οργανωμένη αντίδραση δεν είναι τίποτε λιγώτερο από μια σύγχρονη ιερά εξέταση, με στόχο την καταστολή κάθε αντίθετης φωνής στην επιστημονική κοινότητα. 


Τέτοιες εξωφρενικές ενέργειες προδίδουν τις ίδιες τις αρχές της επιστημονικής έρευνας και της πνευματικής ελευθερίας.


Πριν από δύο ημέρες, ένα επιτυχημένο άρθρο εμφανίστηκε σε αυτό που συχνά περιγράφεται ως «αριστερή-φιλελεύθερη» εφημερίδα. 


Γράφτηκε από τον διαβόητο δημοσιογράφο Maarten Keulemans, ο οποίος προβλέψιμα ανέφερε γιατρούς και «επιστήμονες» γνωστούς για την ακλόνητη υποστήριξή τους στην πειραματική γονιδιακή θεραπεία.





Μετάφραση:

Το Princess Máxima Center αποστασιοποιείται ρητά από την αμφιλεγόμενη «αντιεμβολιαστική μελέτη» των ογκολόγων.


Το Κέντρο Παιδιατρικής Ογκολογίας Princess Máxima ντρέπεται σοβαρά από μια μελέτη που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα. Η μελέτη δείχνει λανθασμένα ότι η υπερβάλλουσα θνησιμότητα που παρατηρείται σε διάφορες χώρες μετά την κρίση του κορωνοϊού οφείλεται στα εμβόλια.


Στην καρδιά αυτής της καταιγίδας είναι η Saskia Mostert, η κύρια συγγραφέας του άρθρου BMJ. 




Η Mostert έχει αναγνωριστεί ως μία εξαιρετικά γενναία επιστήμονας - εκ των λίγων που τολμούν να ερευνήσουν τα θολά νερά της ιατρικής διαφθοράς. 


H Mostert έχει δημοσιεύσει πολλά διορατικά σχόλια που αγωνίζονται κατά της διαφθοράς στα συστήματα υγείας, όπως αυτό με τίτλο «Το μόνο που χρειάζεται για να θριαμβεύσει η διαφθορά στα συστήματα υγείας, είναι καλοί άνθρωποι που δεν κάνουν τίποτε».





Ωστόσο, τώρα, το ίδιο της το ίδρυμα, το Princess Maxima Center, προσπαθεί επαίσχυντα να την απομονώσει και να δυσφημίσει το έργο της. 


Σε αυτό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως κυνήγι μαγισσών, το κέντρο ανακοίνωσε έρευνα για το «πώς δημιουργήθηκε με περισσότερες λεπτομέρειες» και αναζητά οποιοδήποτε πρόσχημα για να αποσύρει το έγγραφο.


Εδώ είναι η πλήρης δήλωση από το ίδρυμα στο οποίο εργάζεται η Δρ. Saskia Mostert. (Τα κυριότερα σημεία είναι δικά μου)


Το Princess Maxima Center αποστασιοποιείται από τη δημοσίευση σχετικά με την υπερβάλλουσα θνησιμότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19


11 Ιουνίου 2024

Το Princess Máxima Center αποστασιοποιείται από τη δημοσίευση «Υπερβάλλουσα θνησιμότητα σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου από την πανδημία COVID-19: Εκτιμήσεις "Our World in Data" από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2022».

Σοβαρά ερωτήματα έχουν προκύψει σχετικά με τη δημοσίευση «Υπερβάλλουσα θνησιμότητα σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου από την πανδημία COVID-19: 'Our World in Data' εκτιμήσεις από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2022». 

Ως εκ τούτου, θα διεξαγάγουμε περαιτέρω έρευνα σχετικά με την επιστημονική ποιότητα αυτής της έρευνας. 

Το Princess Máxima Center λυπάται βαθύτατα που αυτή η δημοσίευση μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι αμφισβητείται η σημασία των εμβολιασμών.

Αρχικά, η ιδέα ήταν να εξεταστεί ο αντίκτυπος των μέτρων COVID, μεταξύ άλλων, στο ποσοστό θνησιμότητας των παιδιών με καρκίνο σε χώρες χαμηλού εισοδήματος. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, η εστίαση μετατοπίστηκε σε μια κατεύθυνση που, κατά τη γνώμη μας, βρίσκεται πολύ έξω από το πεδίο εξειδίκευσής μας: παιδιατρική ογκολογία. Δεν είμαστε ειδικοί στον τομέα της επιδημιολογίας και δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε τέτοια εντύπωση. 

Ως εκ τούτου, το Κέντρο Máxima αποστασιοποιείται ρητά από αυτή τη δημοσίευση. Θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί όσον αφορά τη δημιουργία και τα αποτελέσματα αυτής της έκδοσης και θα διερευνήσουμε λεπτομερέστερα τον τρόπο παραγωγής της. Εάν διαπιστωθεί ότι η δημοσίευση παρήχθη απρόσεκτα, θα αποσυρθεί.

Ως Princess Máxima Center, θέλουμε να τονίσουμε ότι υποστηρίζουμε σθεναρά τον εμβολιασμό και ότι αυτή η δημοσίευση σίγουρα δεν πρέπει να διαβαστεί ως επιχείρημα κατά του εμβολιασμού. Η μελέτη σε καμμία περίπτωση δεν δείχνει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ εμβολιασμών και υπερβάλλουσας θνησιμότητας. Αυτό δεν είναι ρητά το εύρημα των ερευνητών. Λυπούμαστε λοιπόν που δημιουργήθηκε αυτή η εντύπωση.




Πιθανή σύγκρουση συμφερόντων;

Όταν ξύνετε την επιφάνεια, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Princess Máxima Center λαμβάνει χρηματοδότηση για τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών. 


Συγκεκριμένα, δύο από τα προϊόντα για τα οποία χρηματοδοτούνται είναι το Bosutinib και το Inotuzumab, και οι δύο θεραπείες για τον καρκίνο που αναπτύχθηκαν από την P f i z e r.






Θα μπορούσε αυτός να είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο το Princess Máxima Center αποστασιοποιείται από τη μελέτη της Δρ. Moskert και τώρα ψάχνει λόγους για να την αποσύρει; 


Είναι πιθανό η Pfizer, ο μεγάλος ευεργέτης που χρηματοδοτεί την έρευνά τους, να μην είναι ευχαριστημένη με τα ευρήματα της Mostert;


Δεδομένης αυτής της κραυγαλέας σύγκρουσης συμφερόντων, το Κέντρο Princess Maxima θα πρέπει αμέσως να παραιτηθεί από οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τη μελέτη της Δρ. Mostert. 


Το να συνεχίσουν ως "αμερόληπτος" δικαστής σε αυτό το θέμα είναι γελοίο και βαθιά ανήθικο.


Αυτή η συντονισμένη προσπάθεια να φιμωθεί η επιστημονική συζήτηση και να θαφτούν άβολες αλήθειες είναι βαθιά ανησυχητική


Δείχνει το βαθμό στον οποίο η επιρροή της φαρμακευτικής βιομηχανίας διαπερνά τόσο τα ακαδημαϊκά ιδρύματα όσο και τα μέσα ενημέρωσης. 


Η προθυμία να λογοκριθούν και να διασυρθούν ερευνητές όπως η Δρ. Mostert αποκαλύπτει μια βιομηχανία που ενδιαφέρεται περισσότερο για την προστασία των κερδών της παρά για την προώθηση της γνήσιας επιστημονικής εξερεύνησης ή της δημόσιας υγείας. 


Οι φαρμακευτικοί γίγαντες έχουν χρησιμοποιήσει ως όπλο τη χρηματοδότηση και την επιρροή τους, μετατρέποντας τους αξιόπιστους θεσμούς σε κάτι περισσότερο από φερέφωνα των αφηγήσεών τους.


Αυτό που βλέπουμε δεν είναι απλώς η καταστολή μιας μεμονωμένης μελέτης, αλλά μια επίθεση στον ίδιο τον πυρήνα της επιστημονικής ακεραιότητας


Οι ερευνητές εκφοβίζονται, φιμώνονται και εξοστρακίζονται επειδή τόλμησαν να αμφισβητήσουν την επικρατούσα ορθοδοξία. 


Αυτό το επικίνδυνο προηγούμενο υπονομεύει την εμπιστοσύνη του κοινού στην επιστήμη και μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες για τις μελλοντικές ιατρικές εξελίξεις.


Μόλις τον περασμένο μήνα, έγραψα ένα άρθρο που ανέφερε μερικούς γιατρούς που εκφοβίζουν άλλους για να σιωπήσουν. 
 
 
Αυτοί οι γιατροί, οι οποίοι ζουν "βυζαίνοντας" τη φαρμακευτική βιομηχανία, πρέπει να σταματήσουν.






Αυτά τα ιδρύματα και οι γιατροί που αποτελούν μέρος του συμπλέγματος ιατρικής λογοκρισίας πρέπει να αποκαλυφθούν και να διαπομπευθούν δημόσια. 


Παρακαλώ μοιραστείτε το ευρέως.



-

Ενημέρωση:

Εξαιρετική πρόταση από τον Julian Gillespie.

Στείλτε email στο Princess Máxima Center στο info@prinsesmaximacentrum.nl για να τους πείτε τη γνώμη σας.

Δείτε κάτι που θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε:


Αγαπητέ κύριε / κυρία,

Ελπίζω αυτή η επιστολή να σας βρει καλά. Το όνομά μου είναι [Το όνομά σας], και σας γράφω ως ενδιαφερόμενο άτομο σχετικά με την πρόσφατη στάση του Κέντρου Princess Máxima για τη φίμωση της Δρ Mostert και την ανάκληση της μελέτης της.

Προβληματίστηκα βαθύτατα όταν έμαθα ότι το ίδρυμα αποστασιοποιείται από το έργο της Δρ Mostert. Η Δρ Mostert έχει αναγνωριστεί ως μία γενναία και επιμελής επιστήμονας που είναι παθιασμένη με την αποκάλυψη αληθειών, ακόμη και όταν είναι άβολες. Προσπαθώντας να αποσύρει τη μελέτη της, το κέντρο φαίνεται να δίνει προτεραιότητα στα εξωτερικά οικονομικά συμφέροντα έναντι της επιστημονικής ακεραιότητας και του ανοιχτού διαλόγου.

Είναι κρίσιμο να επιτρέπεται στους επιστήμονες να ερευνούν, να δημοσιεύουν και να συζητούν τα ευρήματά τους χωρίς φόβο λογοκρισίας ή τιμωρίας. Η φίμωση των ερευνητών όχι μόνο υπονομεύει τις αρχές της επιστημονικής έρευνας, αλλά και διαβρώνει την εμπιστοσύνη του κοινού σε ζωτικούς θεσμούς. Καλώ το Κέντρο Princess Máxima να επανεξετάσει τη στάση του και να υποστηρίξει τη Δρ Mostert στην αναζήτηση της αλήθειας, ανεξάρτητα από το πού μπορεί να οδηγήσει.

Η απόφαση ανάκλησης της μελέτης εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη διαφάνεια και την ανεξαρτησία στην επιστημονική έρευνα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό ιδρύματα όπως το Princess Máxima Centre να δίνουν το παράδειγμα, διατηρώντας τα υψηλότερα πρότυπα ακαδημαϊκής ελευθερίας και ακεραιότητας.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα. Ελπίζω ότι το Κέντρο Princess Máxima θα αναλογιστεί τη θέση του και θα λάβει αποφάσεις που τιμούν το πνεύμα της γνήσιας επιστημονικής εξερεύνησης.








ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ






ΣΧΕΤΙΚΑ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!