Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

ΚΥΠΡΟΣ: Μελέτη δείχνει πρωτοφανή αύξηση των ποσοστών θνησιμότητας που συνδέονται με την εκστρατεία εμβολιασμού COVID-19


Ένας από τους σημαντικότερους αγίους της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι ο ‘Άγιος Σπυρίδων, Επίσκοπος Τριμυθούντος Κύπρου, προστάτης της Κέρκυρας.

Ο Άγιος Σπυρίδων να σταματήσει το θανατικό στη Μεγαλόνησο.




Αυτό είναι το αποτέλεσμα της μελέτης "Excess Mortality in Cyprus during the Covid-19 Epidemic", η οποία δημοσιεύθηκε στις αρχές του έτους στο επιστημονικό περιοδικό "Journal of Community Medicine & Public Health".




Sonia Elijah
27 Μαΐου 2024


Μια ομάδα ιατρικών ερευνητών από την Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο (Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ) διεξήγαγε μελέτη με στόχο «να εξετάσει τους υπερβάλλοντες θανάτους στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε σύγκριση με τη μέση θνησιμότητα που καταγράφηκε στην περίοδο πριν από την πανδημία».

Η μελέτη με τίτλο "Excess Mortality in Cyprus during the COVID-19 Epidemic" των Economidou et al. δημοσιεύθηκε νωρίτερα φέτος στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Community Medicine & Public Health.


Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία θνησιμότητας από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου, που αναφέρθηκαν στη Eurostat, που καλύπτουν τα έτη 2016-2022. 

Εξέτασε επίσης δεδομένα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) σχετικά με τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 και τους σχετικούς θανάτους.


Τα ευρήματα των ερευνητών ήταν ανησυχητικά: σημαντική αύξηση της θνησιμότητας από όλες τις αιτίες παρατηρήθηκε στην Κύπρο, ιδιαίτερα το 2021 και το 2022, ακόμη και μετά τον αποκλεισμό των θανάτων από COVID-19.



Το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2021 σημειώθηκαν τεράστιες αυξήσεις 34,1% και 11,8% στους συνολικούς θανάτους, αντίστοιχα. 

Το πρώτο τρίμηνο του 2022 παρουσίασε εντυπωσιακή αύξηση 30,7% στους θανάτους σε σύγκριση με τους μέσους όρους πριν από την πανδημία.




Σημειώθηκαν δύο κορυφώσεις στις δόσεις εμβολιασμού: τον Μάϊο του 2021 και τον Δεκέμβριο του 2021, με το 42% και το 71% του πληθυσμού να λαμβάνουν την πρώτη δόση τους αυτές τις ώρες.





Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η αύξηση της θνησιμότητας κατά τη διάρκεια του 2021 και του 2022 συνέπεσε με την εκστρατεία εμβολιασμού Covid του νησιού.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα:


Τα ευρήματά μας εγείρουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο της εκστρατείας εμβολιασμού και άλλων αιτιών στη θνησιμότητα. 

Μια λεπτομερής διερεύνηση ενός τόσο σημαντικού υπερβάλλοντος αριθμού θανάτων δικαιολογείται για να διερευνηθούν οι πιθανοί παράγοντες που οδηγούν σε αυτή την ανησυχητική και ανεξήγητη αύξηση της θνησιμότητας του πληθυσμού.

Η μελέτη τους επιβεβαιώνει μια ανησυχητική αύξηση της θνησιμότητας στην Κύπρο κατά το τελευταίο μέρος της πανδημίας (εξαιρουμένων των θανάτων από Covid) με το χρονοδιάγραμμα της αύξησης της θνησιμότητας να ευθυγραμμίζεται με την εκτεταμένη εκστρατεία εμβολιασμού Covid του νησιού. 

Τα ευρήματά τους συνάδουν επίσης με ευρύτερες αναφορές αυξημένης θνησιμότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη και παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του 2021-2022, η Κύπρος επέβαλε διάφορους περιορισμούς COVID-19 στον πληθυσμό της, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων δρακόντειων μέτρων:

Lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας- Τον Ιανουάριο του 2021, ένας εθνικός αποκλεισμός απαιτούσε από τους κατοίκους να λάβουν άδεια μέσω SMS για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για συγκεκριμένους λόγους, όπως ψώνια παντοπωλείου ή ιατρικές ανάγκες.


Οι μάσκες ήταν υποχρεωτικές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς δημόσιους χώρους (για όλους ηλικίας 6 ετών και άνω). 

Επιβλήθηκαν μέτρα κοινωνικής απόστασης και τέθηκαν όρια χωρητικότητας για καταστήματα, εστιατόρια και άλλους χώρους.


Το σύστημα SafePass εισήχθη τον Ιούλιο του 2021. 

Το SafePass ήταν ένα ψηφιακό ή φυσικό πιστοποιητικό που απαιτείται για άτομα άνω των 12 ετών που αποδεικνύουν τον εμβολιασμό, το αρνητικό τεστ για Covid χρησιμοποιώντας rapid ή PCR που διεξήχθη τις τελευταίες 72 ώρες ή εγκρίθηκε επίσημα από τις κρατικές αρχές όχι περισσότερο από έξι μήνες από την τελευταία φορά που βρέθηκαν θετικοί.

Το SafePass ή αλλιώς "SlavePass" που χαρακτηρίστηκε από τους επικριτές, ήταν απαραίτητο για την είσοδο σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους όπως εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, εμπορικά κέντρα, ακόμη και σούπερ μάρκετ.




Σε απάντηση, χιλιάδες διαδηλωτές διαδήλωσαν μπροστά από το προεδρικό μέγαρο και επιτέθηκαν σε κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό.




Σε δήλωσή του, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε τη βία «πλήγμα στη δημοκρατία» και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση δεν θα «ενδώσει σε απειλές ή εκβιασμούς».

Ωστόσο, με κάποιο τρόπο ο Αναστασιάδης ήταν άνετος με τον εξαναγκασμό των Κυπρίων πολιτών να κάνουν μια πειραματική γονιδιακή ένεση χωρίς μακροπρόθεσμα δεδομένα ασφάλειας.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022, το 72,1% του πληθυσμού είχε λάβει τουλάχιστον μια πλήρη πορεία ενός «εμβολίου» Covid-19.






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

"Έφυγε" από ανακοπή ο γνωστός σεφ Γιάννης Γιάχος: Μία μέρα μετά τη νίκη της μεγάλης του αγάπης, του Ολυμπιακού



Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ένoιωσε δυσφορία, βγήκε από το αυτοκίνητό του και έσβησε στη μέση του δρόμου



Αυστρία: Πέθανε η πρώην καγκελάριος Μπριγκίτε Μπιερλάιν

«Δεν καταλαβαίνω τους αντιπάλους του εμβολιασμού»: Η πρώην καγκελάριος Bierlein πεθαίνει σε ηλικία μόλις 74 ετών




Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρί-Πωλ Σουζάνα Κομίνη Flament



ΣΕΑ Αιγίου: Αιφνίδιος θάνατος 54χρονου, αισθάνθηκε αδιαθεσία και «έφυγε» από τη ζωή
 
Δεν πρόλαβε ποτέ να φτάσει στον προορισμό του ένας 54χρονος, ο οποίος ξεκίνησε από την Αθήνα με το ΙΧ του για να πάει στα Γιάννενα.

Και αυτό γιατί η στάση του στα ΣΕΑ Αιγίου ήταν και η τελευταία.

Συγκεκριμένα, ο 54χρονος οδηγός ΙΧ ξεκίνησε από την Αθήνα για να πάει στα Γιάννενα, τόπο καταγωγής του.
 
Στοn δρόμο όμως και συγκεκριμένα στο ύψος του Αιγίου, αισθάνθηκε μία αδιαθεσία και αποφάσισε να σταματήσει το όχημά του στα ΣΕΑ.
 
Εκεί ήταν που άφησε και την τελευταία του πνοή.

Τον άτυχο 54χρονο εντόπισαν διερχόμενοι οδηγοί οι οποίοι ειδοποίησαν τόσο το ΕΚΑΒ όσο και την Αστυνομία όμως όπως φάνηκε ήταν αργά.
Η πρώτη εικόνα δείχνει πως ο θάνατος επήλθε από παθολογικά αίτια.



Δεδομένα από 1 εκατομμύριο παιδιά δείχνουν κίνδυνο εμβολιασμού
Μια εκτεταμένη μελέτη εμβολιασμού Covid αποδεικνύει τους πολλούς κινδύνους αλλά κανένα όφελος και αποδεικνύει τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας, ειδικά στα παιδιά.



ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟ ΚΑΝΑΔΑ: 
Καναδάς: Μυστηριώδης νόσος του εγκεφάλου πλήττει νέους, απαγόρευσαν σε επιστήμονα να την ερευνήσει



Κοιλιοκάκη: συμπτώματα, αιτίες, θεραπείες και φυσικές προσεγγίσεις
Συχνά αδιάγνωστη, η κοιλιοκάκη μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία και είναι μια δια βίου αυτοάνοση κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αδυναμία ανοχής της γλουτένης.



Θα λαμβάνουν σύντομα οι άνθρωποι όργανα από ζώα;
Τα όργανα των δωρητών είναι σε έλλειψη. Μια διέξοδος θα μπορούσε να είναι η δωρεά οργάνων γενετικά τροποποιημένων χοίρων στον άνθρωπο. Αυτό ερευνάται επίσης στη Γερμανία.



Ο Fauci ΔΕΝ ήταν υπεύθυνος για την πολιτική Covid. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας ήταν.
Εδώ είναι το ερώτημα που θα έπρεπε να κάνουν στον Φάουτσι, αλλά ποτέ δεν θα το κάνουν: Ποιος ήταν πραγματικά υπεύθυνος και γιατί;



Η χρήση τεστοστερόνης συνδέεται με κολπικές πληγές (σχισίματα) και αιμορραγία σε ασθενείς με υστερεκτομή για φυλομετάβαση
Νέα μελέτη διαπιστώνει υψηλότερα ποσοστά τραυματισμών και κολπικής αιμορραγίας σε ασθενείς με υστερεκτομή τρανσέξουαλ που λαμβάνουν τεστοστερόνη, μετά από προηγούμενη μελέτη δυσλειτουργίας του πυελικού εδάφους που συνδέεται με την τεστοστερόνη.



Οι μεταγγίσεις αίματος από λήπτες εμβολίου mRNA COVID μπορεί να είναι θανατηφόρες: Ιάπωνες ερευνητές
Ο Δρ Joseph Mercola εξήγησε ότι «οι ασθένειες Prion είναι εμφανώς δύσκολο να διαγνωστούν νωρίς, δεν έχουν καμία θεραπεία και είναι θανατηφόρες, καθιστώντας οποιαδήποτε πιθανή μετάδοση μέσω προϊόντων αίματος σημαντική ανησυχία για την ασφάλεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!