Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Λίστα Madeleine Petrovic: «Πρέπει να γίνουμε ικανοί για ειρήνη».



Μετά την ουκρανική πυραυλική επίθεση στη Σεβαστούπολη και τον μεγάλο αριθμό απωλειών αμάχων, η Ρωσσία ανακηρύσσει τις ΗΠΑ μέρος της σύγκρουσης λόγω της εικαζόμενης κοινής ευθύνης της για την επίθεση. 

Η Ρωσσία ανακοίνωσε αντίποινα στην πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Μόσχα.


24 Ιουνίου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 1,9 λεπτά


Σε δελτίο τύπου, ο πρόσφατα παρουσιασμένος υποψήφιος Harald Haas της Λίστας Petrovic σχετικά με την
επίθεση εναντίον αμάχων λουόμενων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, λέει: 

«Αυτό αντιπροσωπεύει μια σημαντική κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η οποία έχει θανατηφόρες συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης μιας στρατιωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πυρηνικών δυνάμεων. Η διεθνής κοινότητα, ιδιαίτερα οι ΗΠΑ, η Ρωσσία και η Ε.Ε., καλούνται να λάβουν αμέσως όλα τα μέτρα που μπορούν να συμβάλουν στην ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης».

Πρώτα απ' όλα, πρέπει να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός με όλες τις δυνάμεις, συνέχισε ο Haas. «Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα κερδηθεί στο πεδίο της μάχης, αλλά πρέπει να βρει ένα ειρηνικό και βιώσιμο τέλος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πρέπει να γίνουμε και πάλι ικανοί για ειρήνη».

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Μόσχα, Lynne Tracy, κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στη Σεβαστούπολη. Αυτό ανακοινώθηκε από τη ρωσική διπλωματική υπηρεσία:


«Σε συνάντηση στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στις 24 Ιουνίου με την κλητευθείσα επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στη Ρωσσία, κα Tracy, έγινε διάβημα σε σχέση με το νέο αιματηρό έγκλημα του υποστηριζόμενου από την Ουάσιγκτον και ένοπλου καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο πραγματοποίησε στοχευμένη πυραυλική επίθεση στον ειρηνικό πληθυσμό της Σεβαστούπολης με πολλά θύματα, συμπεριλαμβανομένων παιδιών». 

Το υπουργείο τόνισε ότι οι ΗΠΑ διεξάγουν έναν υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσσίας και έχουν γίνει de facto μέρος της σύγκρουσης, γι' αυτό και φέρουν την ίδια ευθύνη για αυτή τη θηριωδία με το καθεστώς του Κιέβου.


Στην πρεσβευτή ειπώθηκε ότι μια τέτοια ενέργεια από την Ουάσιγκτον δεν θα μείνει ατιμώρητη

Σίγουρα θα ακολουθήσουν αντίποινα, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.


Εικόνα από wal_172619 από το Pixabay



ΠΗΓΗ: Liste Madeleine Petrovic: "Wir müssen friedenstauglich werden." (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

6 σχόλια:

  1. Ο πόλεμος αυτός είναι για την Ελλάδα ευλογία Θεού! Αυτός θα σταματήσει την Τουρκία να μας αφανίσει οριστικά θα επαληθευθούν η προφητείες που λέει ότι θα έχουν τα δικά τους συμφέροντα αλλά θα ωφεληθεί η Ελλάδα όταν την χτυπήσουν οι Ρώσοι και θα σωθεί.θα περάσουμε έναν Γολγοθά αλλά ο Κύριος δεν θα μας αφήσει θα μας προστατεύσει! θάρρος αδέλφια ο θεός είναι μαζί μας δεν μπορούν να μας πειράξουν!θα πέσουν στον λάκκο ου σκαψανε για μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Τούρκοι βιάζονται θέλουν να τα πάρουν όλα από την Ελλάδα θέλουν νά γίνουν μεγάλη δύναμη νά ελέγχουν την Μεσόγειο, αλλά...τα κόλλυβα τα έχουν στο ζωνάρι!Ο Θεός των Ελλήνων ΖΕΙ!

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!