Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Οι εισαγγελείς της Κολωνίας κατηγορούν χρήστη του Twitter για το έγκλημα της συγκέντρωσης μιας λίστας προσβολών της εποχής του Covid που πολιτικοί και διασημότητες κατεύθυναν εναντίον των ανεμβολίαστων




Καλώντας τους ανθρώπους να εμβολιαστούν παρά τη θέλησή τους; 

Απολύτως νόμιμο στη Γερμανία.

Επισημαίνοντας ότι άλλοι το έχουν ζητήσει αυτό; 

Ενδεχομένως παραβίαση του ποινικού κώδικα.




Σχεδόν πριν από δύο χρόνια, στις 26 Ιουλίου 2022, ένας Γερμανός χρήστης του Twitter γνωστός μόνο ως MicLiberal δημοσίευσε ένα νήμα που κορυφώθηκε με την ποινική δίκη του αυτή την εβδομάδα. 


Η δική του δεν είναι παρά η τελευταία σε μια μακρά σειρά τέτοιων διώξεων – η τακτική που οι κυβερνώντες μας προτιμούν όλο και περισσότερο για να εκφοβίζουν και να παρενοχλούν όσους χρησιμοποιούν την ελευθερία της έκφρασής τους με άβολους τρόπους.



Ο MicLiberal διέπραξε το υποτιθέμενο παράπτωμά του καθώς η Γερμανία εξακολουθούσε να ξυπνά από μήνες παραφροσύνης υπερεμβολιασμού. 


Οι επιστημονικές αρχές και οι πολιτικοί είχαν περάσει τον χειμώνα καταγγέλλοντας την «τυραννία των ανεμβολίαστων», απαιτώντας ότι «πρέπει να φροντίσουμε τους ανεμβολίαστους και... να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό», απολύοντας ανθρώπους που διαμαρτυρήθηκαν για τις θεσμικές εντολές εμβολιασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καταγγέλλοντας τους ανεμβολίαστους για τους συνεχιζόμενους περιορισμούς του ιού και τους θανάτους από Covid


Ο γείτονάς μας, η Αυστρία, έφτασε στο σημείο να επιβάλει συγκεκριμένο lockdown σε όσους αρνήθηκαν τα εμβόλια Covid

Πολιτιστικά και πολιτικά, αυτοί ήταν οι πιο σκοτεινοί μήνες που έχω ζήσει ποτέ


Άλλαξαν τη ζωή μου για πάντα και δεν θα τους ξεχάσω ποτέ.


Το νήμα του MicLiberal στόχευε μόνο να μνημονεύσει μερικά από τα τρελλά πράγματα που είχαν πει οι εμβολιαστές. Ξεκίνησε με αυτό το tweet:

Ήμασταν συνένοχοι!

Περιθωριοποιήσαμε, δυσφημίσαμε, προσβάλαμε και ακυρώσαμε ανθρώπους. Εκ μέρους της επι$τήμη$!


Με λαϊκή απαίτηση, αυτό το σύντομο νήμα με δηλώσεις που δεν πρέπει να ξεχνάμε:


Δεν ακολούθησε παρά μόνο μια σειρά παραπομπών, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν εντελώς τυπικά δείγματα της ρητορικής εμβολιασμού 2021/22, μεγάλο μέρος της οποίας δεν ήταν καν τόσο αξιοσημείωτο. 


Για παράδειγμα, ο MicLiberal συμπεριέλαβε αυτή τη δήλωση από τον Andreas Berholz, αναπληρωτή αρχισυντάκτη του ευρέως διαβασμένου blog Der Volksverpetzer:



«Έλεγχος γεγονότων: Οι ανεμβολίαστοι παραμένουν οι κύριοι παράγοντες της πανδημίας».







«Οι αντίπαλοι του εμβολιασμού είναι ηλίθιοι».






«Το πάρτυ σας είναι ο θάνατος της γιαγιάς σας. Μείνετε σπίτι!»







«Οι σκεπτικιστές του κορωνοϊού χάνουν το δικαίωμά τους σε μια θέση στην εντατική σε περίπτωση υπερπληθυσμού».





Ίσως αναρωτιέστε ποιο έγκλημα μπορεί να έχει διαπράξει ο MicLiberal εφιστώντας την προσοχή σε αυτές τις ήδη δημόσιες δηλώσεις. 


Η πιο ειλικρινής απάντηση είναι ότι το νήμα του πέτυχε εκατομμύρια προβολές μέσα σε λίγες μέρες και σε μια πολύ αμήχανη στιγμή - ακριβώς όταν όλοι είχαν αρχίσει να μετανοιώνουν για όλα τα ανελεύθερα και άγρια ασυγκράτητα πράγματα που είχαν πει στα βάθη της τρέλλας του ιού. 


Είχε φέρει σε δύσκολη θέση μερικούς πολύ ματαιόδοξους και ισχυρούς ανθρώπους με τα δικά τους απίστευτα ηλίθια λόγια, και σήμερα πολλοί είναι της άποψης ότι αυτό θα έπρεπε να συνιστά έγκλημα από μόνο του.


Δυστυχώς, τα πράγματα δεν έχουν ακόμη επιδεινωθεί τόσο πολύ. 


Έτσι, η αστυνομία και οι εισαγγελείς αφέθηκαν να ψάξουν τον πυκνό όγκο των νόμων μας για ένα πιο εύλογο αδίκημα. 


Αποφάσισαν ότι η καλύτερη ευκαιρία τους ήταν μια νέα διάταξη του γερμανικού ποινικού κώδικα (άρθρο 126a). 




Στις 28 Ιουλίου, δύο ημέρες αφότου ο MicLiberal δημοσίευσε τα 25 tweets του, η αστυνομία της Κολωνίας υπέβαλε μήνυση εναντίον του και στη συνέχεια το γραφείο του εισαγγελέα της Κολωνίας απήγγειλε κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι ο MicLiberal είχε προτείνει ότι οι άνθρωποι που ανέφερε ήταν «δράστες» και ως εκ τούτου τους συνέδεσε με τον «φασισμό». 


Το περιφερειακό δικαστήριο αρνήθηκε να εγκρίνει τις κατηγορίες, αλλά οι εισαγγελείς προσέφυγαν στο περιφερειακό δικαστήριο, όπου οι δικαστές είδαν τα πράγματα διαφορετικά. 


Πίστευαν ότι μια δίωξη ήταν δικαιολογημένη λόγω της «έντονης κοινωνικής συζήτησης» γύρω από τα μέτρα Covid και επειδή το ακροατήριο του MicLiberal αποτελούνταν από «ομοιογενείς» ομοϊδεάτες, οι οποίοι (στην περίληψη της Berliner Zeitung) «θα μπορούσαν είτε να σχηματίσουν ομάδες είτε να ενθαρρύνουν μεμονωμένα μέλη να διαπράξουν πράξεις βίας». 


Ο MicLiberal είχε επίσης συγκεντρώσει τις αναφορές του από έναν ιστότοπο που οι δικαστές έκριναν ένοχους για «αντικυβερνητικό προσανατολισμό».


Πρέπει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να αναλογιστούμε αυτήν την πραγματικά εκπληκτική επιχειρηματολογία, η οποία φαίνεται να ποινικοποιεί πράγματα όπως η συμμετοχή σε λάθος συζητήσεις ενώπιον του λάθος είδους ανθρώπων και η συγκέντρωση των (απολύτως ακριβών) δεδομένων κάποιου από λάθος πηγές


Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, φυσικά, οι εισαγγελείς και οι δικαστές είναι πρόθυμοι να εφαρμόσουν την παράγραφο 126a στους πολιτικούς τους αντιπάλους που αποφασίζουν τι είναι «λάθος».


Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι ο MicLiberal αθωώθηκε πριν από δύο ημέρες στο περιφερειακό δικαστήριο της Κολωνίας, αφού η δικηγόρος του – η εξαιρετική Jessica Hamed – επέστησε την προσοχή στον παραλογισμό της δίωξης:


Δεν είναι μόνο θεμιτό, αλλά ακόμη και ηθικά απαραίτητο, να αντιταχθούμε σθεναρά σε παραβατικές δηλώσεις ανθρώπων που κατέχουν εξέχουσα θέση στην κοινωνία, όπως πολιτικοί ή γιατροί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτές οι δηλώσεις ήταν μεροληπτικές και απειλούσαν την κοινωνική ειρήνη.


Θα πρέπει να είναι νόμιμο [για] τον πρώην ομοσπονδιακό πρόεδρο Gauck ... να πει ότι «Οι πολέμιοι του εμβολιασμού είναι ηλίθιοι», αλλά παράνομο για τον πελάτη μου να λέει ότι οι ανεμβολίαστοι έχουν προσβληθεί, δυσφημιστεί και περιθωριοποιηθεί από αυτές τις δηλώσεις; …


Όποιος κάνει δημόσιες δηλώσεις... πρέπει να περιμένει ότι οι δηλώσεις του θα σχολιαστούν, θα αξιολογηθούν, θα καταδικαστούν κοινωνικά και ούτω καθεξής


Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει δικαίωμα απαλλαγής από κριτική


Δεν υπάρχει δικαίωμα να μπορεί κανείς να επικοινωνήσει τις απόψεις του στο κοινό χωρίς αντίλογο ή κριτική ...


Αν και αυτό αφορά ειδικά τον πελάτη μου, αποφασίζεται επίσης σήμερα εάν οι άνθρωποι ωθούνται όλο και περισσότερο στην ιδιωτική σφαίρα με απειλές τιμωρίας. 


Είναι προφανές ότι αν ο πελάτης μου καταδικαστεί σήμερα, αυτή η καταδίκη θα έστελνε ένα καταστροφικό μήνυμα.


Είναι ένα μέτρο του βαθμού στον οποίο έχει επιδεινωθεί η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία, ότι επιχειρήματα όπως αυτά πρέπει να προβάλλονται σε ποινικές δίκες. 


Ευτυχώς, η αυταρχική στροφή στη γερμανική πολιτική έχει διεισδύσει λιγώτερο στο δικαστικό σώμα και έτσι εξακολουθεί να υπάρχει κάποια προστασία για όσους συλλαμβάνονται να μιλούν με άβολους τρόπους. 


Η έμφαση, φυσικά, ανήκει σε ορισμένους, διότι επιπόλαιες διώξεις όπως αυτή του MicLiberal αρκούν από μόνες τους ως τιμωρία και σήμα.


Οι φίλοι συχνά με συμβουλεύουν να υιοθετήσω έναν διαφορετικό τόνο εδώ στο χρονικό της πανούκλας. 


Το να αποκαλώ επιφανείς πολιτικούς και επιστήμονες ηλίθιους είναι ένας περιττός κίνδυνος, υποστηρίζουν, και θα μπορούσε να με οδηγήσει σε δίωξη για προσβολή. 


Ορισμένες από τις αναρτήσεις μου σχετικά με τη μαζική μετανάστευση θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως παραβίαση των ποινικών διατάξεων κατά της υποκίνησης. 


Η σύγκριση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας με την ΛΔΓ μπορεί να επιστήσει την προσοχή των συνταγματικών προστατών. 


Αυτό που μαθαίνουμε από την περίπτωση του MicLiberal είναι ότι δεν έχει καμμία σημασία τι λέτε. 


Όλη η προσοχή στον κόσμο δεν είναι αρκετή προστασία. 


Αν ντροπιάσεις και ταπεινώσεις τους σωστούς ανθρώπους, θα σε κυνηγήσουν. 


Και πρέπει να παραδεχτώ ότι θα ήταν μεγάλη τιμή να διωχθώ από αυτούς τους απόλυτα σκανδαλώδεις καθυστερημένους, θα το φορούσα ως παράσημο τιμής για το υπόλοιπο της ζωής μου. Όπως ελπίζω και ο MicLiberal.


UPDATE: Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Welt, Tim Röhn, οι εισαγγελείς σκοπεύουν να ασκήσουν έφεση κατά της αθώωσης. 


Μια απίστευτη παρωδία της δικαιοσύνης.




ΠΗΓΗ: Cologne prosecutors charge Twitter user for the crime of assembling a list of Covid-era insults that politicians and celebrities directed against the unvaccinated (eugyppius.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!