Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Η τρομερή προειδοποίηση του Viktor Orbán: Ο Soros, οι δυτικές ελίτ και οι στρατιωτικές βιομηχανίες κερδίζουν καθώς σπρώχνουν τον κόσμο προς μια μεγάλη πυρηνική σύγκρουση (βίντεο)




Στην ομιλία του Viktor Orbán που μεταδόθηκε ζωντανά, προειδοποιεί ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία κινδυνεύει να κλιμακωθεί σε μια ευρύτερη σύγκρουση με το ΝΑΤΟ, καθοδηγούμενη από οικονομικά συμφέροντα και ιδεολογικά κίνητρα, και τονίζει την ανάγκη στρατιωτικής ισχύος για τη διατήρηση της ειρήνης, ενώ υποστηρίζει τη μη συμμετοχή της Ουγγαρίας στον πόλεμο.


Στις 23 Μαΐου 2024, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orbán εκφώνησε μια ολοκληρωμένη και κριτική ομιλία μέσω ζωντανής ροής στο κανάλι του στο YouTube. 

Η ομιλία εμβάθυνε στις πολυπλοκότητες της σύγκρουσης στην Ουκρανία, στον εξελισσόμενο ρόλο του ΝΑΤΟ, και στο ευρύτερο γεωπολιτικό τοπίο. Η ομιλία του Orban χαρακτηρίστηκε από ένα μείγμα στρατηγικών ιδεών, ιστορικών προβληματισμών και μιας σθεναρής υπεράσπισης της μοναδικής θέσης της Ουγγαρίας στο ΝΑΤΟ.


Στρατιωτική δύναμη και κίνδυνος αδυναμίας

Ο Orbán ξεκίνησε τονίζοντας την ανάγκη διατήρησης ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων για την αποτροπή συγκρούσεων, δηλώνοντας: 

«Η ύπαρξη στρατιωτικών δυνάμεων είναι απαραίτητη. Δεν οδηγεί σε πόλεμο. Περιέργως, είναι η έλλειψη στρατιωτικών δυνάμεων που οδηγεί στον πόλεμο, επειδή ο πόλεμος προκαλείται συχνότερα από αδυναμία - όχι από βία, αλλά από αδυναμία. 

Υποστήριξε ότι η αντιληπτή αδυναμία προκαλεί επιθετικότητα, καθώς τα ισχυρότερα έθνη μπορεί να εποφθαλμιούν το έδαφος και τους πόρους των ασθενέστερων. 

«Υπάρχει μόνο μία θεραπεία για αυτό: η χώρα-θύμα που ξεχωρίζει πρέπει να είναι αρκετά ισχυρή για να υπερασπιστεί τον εαυτό της», υποστήριξε ο Orbán, ενισχύοντας το ρητό, «Αν θέλετε ειρήνη, τότε προετοιμαστείτε για πόλεμο».


Κριτική των στρατηγικών της Δύσης και του ΝΑΤΟ

Αναφερόμενος στη σύγκρουση στην Ουκρανία, ο Orbán σημείωσε την αδυναμία της Ρωσσίας να νικήσει αποφασιστικά την Ουκρανία παρά τον παρατεταμένο και έντονο πόλεμο. 

«Ο ρωσικός στρατός διεξάγει έναν σοβαρό, δύσκολο πόλεμο με τους Ουκρανούς σήμερα και δεν μπορεί να τους νικήσει. Επομένως, αυτός είναι ένας παρατεταμένος πόλεμος», παρατήρησε. 

Ο Orbán αμφισβήτησε την ιδέα ότι η Ρωσσία αποτελεί σημαντική απειλή για ολόκληρο τον δυτικό κόσμο, δεδομένων των αγώνων της κατά της Ουκρανίας. 

«Κάποιος μπορεί να προκαλέσει άλλους - έτσι υπάρχει η ιστορία της διεθνούς διπλωματίας, των σχέσεων, η οποία δείχνει πώς τα έθνη προκαλούν δυσκολίες το ένα στο άλλο, αλλά ότι κάποιος τολμά να επιτεθεί - και δεν μιλάω μόνο για τους Ρώσσους, αλλά για οποιονδήποτε άλλο - ότι όποιος τολμά να επιτεθεί σε ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ σήμερα είναι εξαιρετικά απίθανος».

Επέκρινε περαιτέρω τη ρητορική γύρω από τον «ρωσικό κίνδυνο» ως προπαρασκευαστικό ελιγμό για την εμπλοκή της Ευρώπης στον πόλεμο. 

«Νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον, ίσως τώρα περισσότερο στις Βρυξέλλες παρά στην Ουάσιγκτον, είναι ένα είδος "προετοιμασίας διάθεσης" για μια πιθανή άμεση στρατιωτική σύγκρουση», παρατήρησε ο Orbán, κάνοντας παραλληλισμούς με το πρελούδιο του Πρώτου και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.


Η θέση της Ουγγαρίας στο ΝΑΤΟ

Ο Orbán επανέλαβε τη δέσμευση της Ουγγαρίας στις θεμελιώδεις αρχές του ΝΑΤΟ, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για την εξελισσόμενη αποστολή της συμμαχίας. 

«Είμαστε η χώρα που είναι προσκολλημένη στο θεμελιώδες έγγραφο του ΝΑΤΟ και στη δημόσια συμφωνία που καθορίζει την αποστολή του ΝΑΤΟ. Ότι το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία», δήλωσε. 

Τόνισε τη μη συμμετοχή της Ουγγαρίας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός του εδάφους του ΝΑΤΟ, μια στάση που περιέγραψε ως «μη συμμετοχή». «Είμαστε εκεί σε αυτές τις επιτροπές, αλλά έχουμε ανακοινώσει ότι, αν και είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ και πρέπει να είμαστε εκεί, δεν το εγκρίνουμε αυτό και δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε οικονομική ή στρατιωτική υποστήριξη, ούτε καν εντός του ΝΑΤΟ», εξήγησε ο Orbán.


Οικονομικά συμφέροντα και πόλεμος

Ο Orbán συζήτησε τα οικονομικά συμφέροντα πίσω από τις παρατεταμένες συγκρούσεις, τονίζοντας τα κίνητρα κέρδους διαφόρων παραγόντων. 

«Οι πόλεμοι δεν έχουν μόνο ηττημένους, προκαλούν πόνο και παράγουν κέρδος. Υπάρχει επιπλέον κέρδος στους πολέμους», υποστήριξε. 

Ο Orbán ενέπλεξε στρατιωτικές βιομηχανίες και κερδοσκόπους να επωφεληθούν από τον πόλεμο, υποδηλώνοντας ότι αυτά τα συμφέροντα οδηγούν στη συνέχιση των συγκρούσεων. 

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον παγκοσμιοποιητή György Soros, δηλώνοντας: «Ο γιος της χώρας μας György Soros υπερέχει επίσης, στέκεται στην πρώτη γραμμή, όπου μπορεί να δει κανείς τη φιγούρα του... Έτσι, είναι προφανές ότι όλες αυτές οι δυνάμεις ενδιαφέρονται οικονομικά για τον πόλεμο».


Ευρωπαϊκή ηγεσία και χριστιανικές αξίες

Ο Orbán εξέφρασε επίσης την αμηχανία του για τη στάση των Ευρωπαίων ηγετών, ιδιαίτερα εκείνων από μεγάλα έθνη, τους οποίους σέβεται αλλά δεν πιστεύει ότι αγοράζονται. 

«Αυτό που δεν καταλαβαίνω μέχρι στιγμής είναι ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες – τους οποίους κατά τα άλλα σέβομαι και εκτιμώ – για τους οποίους δεν υποθέτω – μιλάω για μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες τώρα – δεν υποθέτω, λόγω του μεγέθους της χώρας, ότι αυτοί οι ηγέτες μπορούν να αγοραστούν, όπως κάνει η Δύση με την ουγγρική Αριστερά. », είπε.

Εξέφρασε τη λύπη του για τον αντίκτυπο των πολέμων στη δημογραφική παρακμή της Ευρώπης και στα ζητήματα μετανάστευσης, πλαισιώνοντάς τα μέσα σε μια χριστιανική προοπτική. 

«Κάθε ευρωπαϊκός πόλεμος, τα τελευταία 100-150 χρόνια, ανεξάρτητα από το ποιος θεωρούσε τον εαυτό του νικητή ή ηττημένο, στο συνολικό ποσό, όλοι έχασαν», δήλωσε ο Orbán. 

Συνέδεσε αυτές τις συγκρούσεις με την αποδυνάμωση του ευρωπαϊκού χριστιανικού πολιτισμού, ο οποίος κάποτε είχε αποφασιστική επιρροή στον κόσμο και μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια στη μετανάστευση. 

«Δεν είναι περίεργο που ο ευρωπαϊκός χριστιανικός κόσμος, ο οποίος είχε αποφασιστική επιρροή στον υπόλοιπο κόσμο και ήταν σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό του, για παράδειγμα, κατά της μετανάστευσης, καθίσταται ανίκανος για αυτό, επειδή δεν έχουμε αρκετούς ανθρώπους», παρατήρησε.




Λαϊκισμός και πολιτική ακεραιότητα

Ο Orbán υπερασπίστηκε την έννοια του λαϊκισμού, τοποθετώντας την ως μια πραγματική προσπάθεια να υπηρετήσει τον λαό. «Η τελευταία λύση στην πολιτική είναι πάντα ο λαός. Ο οποίος, στις μέρες μας, βέβαια, πρέπει να χαρακτηριστεί ως «λαϊκισμός». 

Αν κάνεις κάτι που είναι καλό για τους ανθρώπους, αυτό στιγματίζεται αμέσως ως «λαϊκιστικό» στην ευρωπαϊκή σκηνή», δήλωσε. 

Επέκρινε την προτεραιότητα της ιδεολογίας έναντι της ευημερίας των πολιτών, υποστηρίζοντας ότι «οι υψηλές ιδεολογίες δεν πρέπει να είναι πιο σημαντικές από τους ίδιους τους ανθρώπους».

Συμπερασματικά, ο Orbán τόνισε την ανάγκη για καινοτόμες προσεγγίσεις στην ουγγρική διπλωματία για να πλοηγηθεί στη μοναδική της θέση εντός του ΝΑΤΟ, διατηρώντας παράλληλα την εθνική ακεραιότητα. 

«Μια νέα προσέγγιση, μια νέα περιγραφή, ένας νέος ορισμός... Επομένως, χρειαζόμαστε "εφευρέσεις" εδώ στην ουγγρική πλευρά», είπε, υπογραμμίζοντας τις δημιουργικές και στρατηγικές προσπάθειες που απαιτούνται για την υποστήριξη των αρχών της Ουγγαρίας στο περίπλοκο γεωπολιτικό τοπίο.

Η ομιλία του πρωθυπουργού Viktor Orbán παρέχει μια κριτική εξέταση των σημερινών δυτικών στρατιωτικών στρατηγικών, των οικονομικών συμφερόντων πίσω από τις παρατεταμένες συγκρούσεις και των προκλήσεων της διατήρησης της εθνικής ακεραιότητας εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. 

Οι παρατηρήσεις του υπογραμμίζουν την προσεκτική και στρατηγική προσέγγιση της Ουγγαρίας, υποστηρίζοντας μια πιο μετρημένη απάντηση στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία.


Στην ομιλία του Viktor Orbán που μεταδόθηκε ζωντανά, προειδοποιεί ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία κινδυνεύει να κλιμακωθεί σε μια ευρύτερη σύγκρουση με το ΝΑΤΟ, καθοδηγούμενη από οικονομικά συμφέροντα και ιδεολογικά κίνητρα, και τονίζει την ανάγκη στρατιωτικής ισχύος για τη διατήρηση της ειρήνης, ενώ υποστηρίζει τη μη συμμετοχή της Ουγγαρίας στον πόλεμο.



ΠΗΓΗ: Viktor Orbán's Dire Warning: Soros, Western Elites, and Military Industries Profit as They Push the World Towards a Major Nuclear Conflict (Video) - RAIR (rairfoundation.com)



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Καθώς η Ν. Αφρική καταθέτει εναντίον του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο, οι δικές της γενοκτονικές δραστηριότητες παραμένουν ανεπίλυτες



Νοτιαφρικανός Υπουργός: «Η Αμερική είναι η επόμενη στη σειρά για δίωξη»
Η υπουργός Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας της Νότιας Αφρικής Naledi Pandor δήλωσε ότι μια ομάδα δικηγόρων εργάζεται σε μια ομαδική αγωγή εναντίον μη Ισραηλινών που υπηρετούν στον IDF.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!