Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

«Είναι κ ο μ μ ο υ ν ι σ μ ό ς»: Το πρώτο οικονομικό σχέδιο της Καμάλα, προτείνει ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΙΜΩΝ γιά τήν «καταπολέμηση του πληθωρισμού»!!!! ( Σταλινική 1.000% κι αυτή! )




Αφού η καθόλου πρωτότυπη αντιπρόεδρος Kamala Harris έκλεψε την προτεινόμενη πολιτική του πρώην προέδρου Τrump περί «μη φορολόγησης των φιλοδωρημάτων», επιστρέφει και πάλι σε αυτό με μια ακόμη ανακυκλωμένη ιδέα.
Αυτή τη φορά, απηχεί τις ενέργειες και τη ρητορική του προέδρου Μπάιντεν για την πάταξη των υψηλών τιμών των τροφίμων, προτείνοντας την πρώτη ομοσπονδιακή απαγόρευση της «εταιρικής αύξησης των τιμών στις βιομηχανίες τροφίμων και παντοπωλείων» - μια κίνηση που μυρίζει σοσιαλισμό.

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της δίκαιης τιμολόγησης σε ανταγωνιστικές αγορές και των υπερβολικών τιμών που δεν σχετίζονται με το κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας», έγραψε η εκστρατεία της Harris σε δήλωση, προσθέτοντας, «Οι Αμερικανοί μπορούν να δουν αυτή τη διαφορά στους λογαριασμούς παντοπωλείου τους».



Η εκστρατεία της Harris δήλωσε ότι η αντιπρόεδρος θα παρουσιάσει τη νέα ομοσπονδιακή προτεινόμενη απαγόρευση την Παρασκευή σε μια προεκλογική συγκέντρωση στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας ως μέρος μιας ευρύτερης πλατφόρμας οικονομικής πολιτικής. 
Η πρόταση θα διασφαλίσει ότι οι εταιρείες τροφίμων δεν θα μπορούν να εκμεταλλευτούν τους καταναλωτές για να αυξήσουν τα κέρδη τους, σύμφωνα με το CBS News, επικαλούμενο αξιωματούχους της εκστρατείας Harris-Walz.


Η πολιτική ομιλία της Harris θα καλέσει επίσης την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου και τους εισαγγελείς της πολιτείας να εξετάσουν τις εταιρείες που παραβιάζουν τους κανόνες καθορισμού των τιμών. 

Τα σχόλιά της αναμένεται να απηχήσουν τις ενέργειες και τη ρητορική του Μπάιντεν, ειδικά με τον πόλεμό του εναντίον των εταιρειών επεξεργασίας κρέατος που ισχυρίζεται ότι είναι υπεύθυνες για τις υψηλότερες τιμές των μπέργκερ στο σούπερ μάρκετ.

Η εκστρατεία της αντιπροέδρου Harris υποστηρίζει ότι η μείωση του κόστους των Αμερικανών είναι συνάρτηση των ελέγχων τιμών σοσιαλιστικού τύπου. Ωστόσο, αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να καταλάβουμε ότι το οικονομικό επιτελείο της Harris δεν έχει πραγματική κατανόηση του πληθωρισμού.




Ο EJ Antoni του Heritage Foundation εξήγησε: «Εδώ είναι το αφήγημά σας για "αύξηση των τιμών": το μέσο κόστος που πληρώνουν οι επιχειρήσεις έχει αυξηθεί εξίσου με το κόστος που χρεώνεται στους καταναλωτές - αν οι επιχειρήσεις είναι "άπληστες", τα κάνουν όλα λάθος ...".



Αντί να περιορίσει τις εκτός ελέγχου κρατικές δαπάνες, το χρέος των οποίων αυξάνεται κατά 1 τρισεκατομμύριο δολλάρια κάθε 100 ημέρες, και να κατανοήσει ότι ο νομισματικός πληθωρισμός που προκαλείται από τη δημιουργία χρήματος της Federal Reserve είναι η βασική αιτία του πληθωρισμού, η Harris εκτρέπει το πραγματικό πρόβλημα: τη Fed. Αντ' αυτού, κυνηγά τις μεγάλες εταιρείες για «παράνομη αύξηση των τιμών».

Ακολουθεί ένα απόσπασμα του Mike Maharrey του Money Metals Midweek Memo που σχολιάζει την προτεινόμενη απαγόρευση καθορισμού τιμών της Harris σε μεγάλες εταιρείες τροφίμων:

Η δεύτερη «χαζή» ιδέα που συζήτησε ο Maharrey προήλθε από την αντιπρόεδρο Kamala Harris, η οποία ρωτήθηκε πρόσφατα για το σχέδιό της για την καταπολέμηση του πληθωρισμού. Ο Maharrey επέκρινε την απάντησή της, την οποία περιέγραψε ως «σαλάτα λέξεων», επισημαίνοντας ότι απλώς αναγνώρισε το πρόβλημα χωρίς να προσφέρει συγκεκριμένες λύσεις. Αντ' αυτού, υποσχέθηκε να αναλάβει «μεγάλες εταιρείες» που εμπλέκονται σε «παράνομη αύξηση τιμών», εταιρικούς ιδιοκτήτες και μεγάλες φαρμακευτικές.

Ο Maharrey υποστήριξε ότι η προσέγγιση του Harris χάνει τη βασική αιτία του πληθωρισμού, ο οποίος είναι ο νομισματικός πληθωρισμός που οδηγείται από τη δημιουργία χρήματος της Federal Reserve. Επικαλέστηκε τα στοιχεία για το έλλειμμα του προϋπολογισμού του Ιουλίου, αποκαλύπτοντας ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δαπάνησε άλλα 574 δισεκατομμύρια δολάρια σε μόλις ένα μήνα, με έλλειμμα 243 δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Ο Maharrey τόνισε ότι ο πληθωρισμός δεν προκαλείται από την εταιρική απληστία, αλλά από τις υπερβολικές δαπάνες και τον δανεισμό της κυβέρνησης.

«Ο πληθωρισμός των τιμών είναι ένα σύμπτωμα του νομισματικού πληθωρισμού, το οποίο έχει να κάνει με τη δημιουργία χρήματος από την Federal Reserve», εξήγησε ο Maharrey. Προειδοποίησε ότι οι προτεινόμενες πολιτικές της Harris, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων των τιμών, πιθανότατα θα οδηγήσουν σε ελλείψεις και θα επιδεινώσουν το πρόβλημα αντί να το λύσουν.

Δείτε τι λένε οι χρήστες "X".



Και πολλά άλλα...



Δεν υπάρχει τίποτε να δείτε εδώ...


Kamalanomics = «κομμουνιστική οικονομία» όπως περιγράφουν ορισμένοι χρήστες του "Χ"...


«Δεν μιλάμε πλέον για υποθετικό κομμουνισμό, μιλάμε για ξεκάθαρα δύο  κομμουνιστές που θέλουν να θεσπίσουν μια ομοσπονδιακή απαγόρευση τιμών στα τρόφιμα και έναν ομοσπονδιακό κατώτατο μισθό που θα κάνει κάθε εταιρεία να κλείσει.

...

Η ψήφος υπέρ του κομμουνισμού δεν είναι η λύση στα πολύτιμα συναισθήματά σας».


 


ΠΗΓΗ: "It's Communism": Kamala's First Economic Plan Proposes Price Controls To "Combat Inflation" | ZeroHedge


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!