Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Μητσοτάκη! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ δ ι α μ α ρ τ υ ρ ί α ς ( καί ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΕΣ α π ο δ ο κ ι μ α σ ί ε ς ) στήν Πεντέλη... / ΒΙΝΤΕΟ & 8 φωτογραφίες!

 


Μέλη του συλλόγου «Προστασίας Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου και Περιβάλλοντος» και κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πεντέλη με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, με κεντρικό σύνθημα των διαμαρτυρόμενων να είναι το «δάσος νά ξανά γίνει δάσος»!


Στη διαμαρτυρία έχουν κληθεί παρατάξεις και σύλλογοι από τους δήμους γύρω από το Πεντελικό (Διονύσου, Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Πεντέλης, Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Παλλήνης, Ραφήνας και Μαραθώνα).

Με αποδοκιμασίες και συνθήματα υποδέχτηκαν οι φορείς και οργανώσεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Πεντέλη, όπου πραγματοποιείται δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ο κόσμος γιούχαρε νωρίτερα και τον Νίκο Χαρδαλιά, την ώρα που έμπαινε στο κτίριο ενώ μια διαδηλώτρια στεκόταν μπροστά στα ΜΑΤ κρατώντας ένα χαρτί για τις εκτάσεις που έχουν γίνει στάχτη στην Ελλάδα από τις καταστροφικές φωτιές.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν «Πάρτε τώρα μέτρα αντιπυρετικά αλλιώς θα φτάσει Ομόνοια η φωτιά» και «Κάθε χρόνο μια από τα ίδια γέμισε η ζωή μας αποκαΐδια», ενώ ανάμεσα στα συνθήματά τους είναι επίσης τα «Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές» και «Λαέ μην σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλι».

Αλληλέγγυοι και τοπικοί φορείς, όπως εργατικά σωματεία της περιοχής, πολιτιστικοί και άλλοι σύλλογοι δίνουν το παρών στην κινητοποίηση, έξω από το το παλαιό δημαρχείο, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί ετοιμοπόλεμες απέναντι του, με την αστυνομία να μην αφήνει τον κόσμο να προσεγγίσει. 

Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες από τις κοινότητες των περιοχών που επλήγησαν από τη φωτιά, ότι δεν δέχεται να τους δει ο πρωθυπουργός.



Σύμφωνα με πληροφορίες και αποδοκιμάστηκε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας από μερίδα συγκεντρωμένων, οι οποίοι φώναζαν «Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές». 

Κλειστή παραμένει για τους κατοίκους η οδός Πεντέλης και Αναπαύσεως από την αστυνομία υπό το φόβο αντιδράσεων.

19 σχόλια:

  1. ΔΟ-ΛΟ-ΦΟ-ΝΟΙ
    ΔΟ-ΛΟ-ΦΟ-ΝΟΙ
    ΔΟ-ΛΟ-ΦΟ-ΝΟΙ
    ΔΟ-ΛΟ -ΦΟ-ΝΟΙ
    ΔΟ-ΛΟ -ΦΟ-ΝΟΙ
    ΔΟ-ΛΟ -ΦΟ-ΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ δε λυπάμαι κανέναν από τους πυρόπληκτους.Το πόσο μαφιόζικη ήταν η αγία οικογένεια,όλοι το ήξεραν.Όταν έπρεπε να την στείλουν στο γεροδιάολο, αυτοί την ξαναψήφιζαν ή τριγυρνούσαν στις παραλίες,αφήνοντας τον κομματικό στρατό της νέας δουλοκρατίας να κάνει τη δουλειά του.Οπότε μούγκα τώρα πολίτες αυτής της χώρας.Όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Είμαι κάτοικος Πεντέλης και το σχόλιό σας είναι κάτι περισσότερο από απαράδεκτο.

      Χαρακτηρίζεται από την γνωστή ελληνική αισχρότητα, ζήλεια και κακία του Έλληνα.

      Ως κάτοικος της περιοχής το τελευταίο πουε.εμδοαφςρει είναι αν θα μας λυπηθείτε εσείς.

      Ένα μόνο να ξέρετε, η Πεντέλη λόγω του δάσους κινδυνεύει από τις φωτιές, η δική σας περιοχή κινδυνεύει και θα κινδυνεύσει από κάτι άλλο.

      Κάποιοι Έλληνες του ηθικού επιπέδου σας, όταν θα βρεθείτε σε ανάγκη θα πουν το ίδιο που είπατε κι εσείς

      Η κακία με κακία πληρώνεται.

      Όσο για το ποιος θα πρέπει να κάνει μούγκα, σας παραπέμπω στον καθρέπτη σας.

      Ελπίζω να.αμτιλαβαμεστε ποιον εννοώ και να μη χρειαστείτε περαιτέρω εξηγήσεις.

      Άντε γιατί γεμίσαμε συμπληρωματικούς και τοξικά κακιασμενους πια.

      Διαγραφή
    3. Διόρθωση: γεμίσαμε ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΟΥΣ (τουτέστι κομπλεξικούς)

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε του 12:21 εαν δεν το κατάλαβες τα λόγια μου δεν είναι λόγια κακίαςόπως εσφαλμένα πιστεύεις αλλά αγανάκτησης και πλήρους ρεαλισμού.Όλοι ξέραμε τι εστί ΝΔ και συγκεκριμένα Μητσοτάκης.Παρόλα αυτά υπήρχαν άτομα(ο λεγόμενος κομματικός στρατός)που το ψήφισε αυτό το κόμμα ενώ θα έπρεπε να το μαυρίσει.Επίσης υπήρχαν αδιάφοροι Έλληνες,που τη στιγμή που έπρεπε να ενισχύσουν μικρά κόμματα με την ελπίδα να αλλάξει κάτι,άφησαν τον κομματικό στρατό να αποφασίσει για χάρη τους.Τώρα λοιπόν γιατί παραπονιούνται που κάηκε η πνίγηκε η περιοχή τους,αφού ήξεραν ότι με τη στάση τους,θα ξαναβγούν τα ίδια επαναλαμβανόμενα σκατά,που έλαμψαν δια της αχρηστίας και προδοσίας τους σε παρελθόντα χρόνο.Έχουμε αυτούς που μας αξίζουν τελικά.Και δεν το λέω μόνο για εσάς στην Αττική,το λέω σε όλους τους Έλληνες συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής μου,που επίσης έχει πιάσει φωτιά.Πρώτα ψηφίζετε τα πολιτικά προϊόντα κενώσεως και μετά μυξοκλαίτε.Καλά ναν πάθετε και καλά να πάθουμε όσοι αδιαφορούμε για τα κοινά.Τον εαυτό μου,δεν τον βγάζω απέξω..

      Διαγραφή
    5. Επίσης είναι υποκριτικό να αδιαφορείς για το ποιος ηλίθιος θα αποφασίζει για σένα και τη χώρα σου και όταν συμβαίνουν τραγωδίες που προέρχονται από κακοδιαχείριση και αχρηστία αυτών που σε κυβερνούν μετά να διαμαρτύρεσαι. Παρατήρησα επίσης ότι αυτοί που κλαίγονται περισσότερο ,είναι αυτοί που ψήφισαν πρώτοι τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ.Αν μη τι άλλο είναι υποκριτές.Λυπάμαι αν πονάει η αλήθεια,αλλά έτσι έχουν τα πράματα.Τα λόγια μου λοιπόν δεν είναι λόγια κακίας ή ζήλειας(γιατί να ζηλεύω άλλωστε κάποιον στην Πεντέλη ή οπουδήποτε αλλού που δε γνωρίζω μαλιστα),αλλά λόγια αγανάκτησης και λόγια αληθείας.Η αλήθεια όμως είναι δυσκολοχώνευτη δυστυχώς.

      Διαγραφή
    6. Ήσασταν και παραμένετε εμπαθής και με το δεύτερο σχόλιό σας.

      Αντικατοπτρίζετε ακριβώς αυτό που περιέγραψα.

      Μου προκαλεί το λιγότερο αποστροφή η στάση σας.

      Περαστικά αν και ποτέ ιαθείτε.

      Διαγραφή
    7. Το ίδιο και με το τρίτο σχόλιο.

      Δυστυχώς, η Ελλάδα είναι καταδικασμένη να έχει και από το είδος σας.

      Αν ήσασταν σωστός πατριώτης θα στρεφόσανταν εναντίον των πραγματικών εγκληματιών.

      Με κάθε σχόλιο σας επιβεβαιώνετε αυτό που σας χαρακτηρίζει.

      Διαγραφή
    8. Αυτό είναι αποψή σας,χωρίς να σημαίνει ότι είναι και σωστή.Εαν συνεχίζετε να με χαρακτηρίζεται ως εμπαθή επειδή λέω αλήθειες,τοτε εγώ θα πρέπει να σας χαρακτηρίσω το λιγότερο υποκριτή.Ένας εμπαθής όπως λέτε δε θα έστελνε βοήθεια στους πληγέντες.Αυτό όμως δεν αναιρεί την προηγούμενη άποψή μου για το ότι έχουμε στο τιμόνι της χώρας αυτούς που μας αξίζουν και οι οποίοι δια της ανικανότητός τους άφησαν την Ελλάδα κατά καιρούς να καεί ή να πνιγεί.Δεν έχουμε κράτος φίλε πάρτε το χαμπάρι.

      Διαγραφή
  3. ΤΙ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΡΕ;
    ΡΙΧΤΕ ΤΗΣ ΕΝΑ ΜΕΡΕΜΕΤ ΜΠΕΡΝΤΑΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΩΝΥΜΕ/Η ΑΠΟ ΠΕΝΤΕΛΗ, ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ.

    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ;

    Ο ΤΥΠΟΣ ΜΟΛΙΣ ΕΔΩΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ... ΑΠΕΤΥΧΕ.

    Σ@ΑΤΟΛΑΟΣ.

    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ.

    ΒΡΕ ΟΥΣΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαστε σκατολαός απλά,είμαστε ηλίθιοι μέχρι θανάτου.Αυτή λοιπόν την ηλιθιότητά μας,θα τη βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας.Όσο πιο νωρίς το καταλάβετε,τόσο γρηγορότερα θα ανακάμψουμε ως κράτος.Σωστός Έλληνας είναι αυτός που βλέπει την αλήθεια καταπρόσωπο και όχι αυτός που αποφεύγει το δικό του μερίδιο ευθύνης για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα του.

      Διαγραφή
  5. Είναι δυστυχώς ένα θλιβερό φαινόμενο της φυλής μας να είμαστε διχασμένοι.

    Είναι λυπηρό, αλλά αν η κάθε καταστροφή βγάζει από μέσα μας τέτοια συμπεριφορά, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    Αν την ώρα που έχει χτυπηθεί ο συνάνθρωπός μας, κρίνεται βάσει του τι και αν ψήφισε, τότε όχι μόνο έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας, αλλά χάνουμε και εντελώς τον στόχο, καθώς δεν αποδίδουμε ευθύνες σε εκείνους που πρέπει.

    Πότε θα ωριμάσουμε ως πολίτες; Πραγματικά αναρωτιέμαι ...

    Στον Ανώνυμο/η σχολιαστή/σχολιάστρια, λυπάμαι πολύ και καταλαβαίνω πολύ καλά τον τρόμο και τον εφιάλτη που βίωσε ξανά η Πεντέλη. Καταλαβαίνω ότι η επιστροφή σε ένα καμμένο τοπίο πάντα θα υπενθυμίζει όσα βιώσαμε.

    Εύχομαι καλή δύναμη και υπομονή.

    Εύχομαι, αν και μάλλον θα παραμείνει ευσεβής πόθος, ο λαός μας να ωριμάσει επιτέλους, να ανοίξει τα μάτια και να αναγνωρίσει τους υπαίτιους όχι μόνο αυτής της καταστροφής, αλλά και πολλών άλλων εγκλημάτων που διαπράχθηκαν εναντίον της Πατρίδας μας και του Λαού της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία Ζαραφοπούλα είναι άλλο το να συμπάσχεις με κάποιον που έχει πάθει μια καταστροφή και να τον συνδράμεις όσο μπορείς ,κι άλλο να του χαϊδεύεις τα αφτιά.Μπορεί να ακούστηκαν σαν κακίες τα όσα προανέφερα,όμως είναι καιρός οι πολίτες αυτής της χώρας να αναλάβουν επιτέλους την ευθύνη των επιλογών τους.Πάντοτε λέμε ο τάδε φταίει,ο δείνα φταίει και ποτέ δε φταίμε εμείς για την αδιαφορία που επιδεικνύουμε στα κοινά.

      Διαγραφή
  6. Δε ξέρω αν το προσέξατε.Εδώ και χρόνια οι πυροσβεστικές δεν σβήνουν τη φωτιά.Σταματάνε,κοιτάνε και φεύγουν.Έχουν εντολές να αφήνουν την φωτιά να κάψει.Η φωτιά σβήνει ΜΟΝΟ από εθελοντές και δικά τους μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά, η Π.Υ. έχει ξεδοντιαστεί. Για ποια πυροσβεστική μιλάμε πλέον στην Ελλάδα;

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!