Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Νέα ΞΕΦΤΙΛΑ στήν ΚΑΣΟ ! Έσκασαν μύτη 6 τουρκικά πολεμικά! Εμείς ΠΟΥ στά κομμάτια είμαστε; ΤΑΧΑ ;

 

ΠΩΣ τά ΔΗΘΕΝ «ήρεμα νερά», μετατρέπονται σε εθνικό ...ναυάγιο!!!!




Όπως ενός κακού μύρια έπονται, έτσι και οι υποχωρήσεις της κυβέρνησης απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας διαδέχονται η μία την άλλη προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για το εάν και πού πρόκειται τελικώς να σταματήσουν.


Δεν πρόλαβε να συμπληρωθεί ένας μήνας από την «προηγούμενη» πολιορκία της Κάσου από πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία που έφτασαν ανενόχλητα στα 6 ναυτικά μίλλια και χθες σημειώθηκε υποτροπή και μια νέα μίνι κρίση. 

Μόλις το ιταλικό σκάφος IEVOLI RELUME πήγε στην περιοχή για την πόντιση καλωδίων, τουρκική φρεγάτα έκανε αμέσως την απειλητική εμφάνισή της με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένα νέο θρίλερ μέσα στην ελληνική ΑΟΖ.

Δεν στερείται σημασίας ότι η Τουρκία προχωρά σε αυτήν την «επικαιροποιημένη» επίδειξη ισχύος ένα μόλις εικοσιτετράωρο ύστερα από τη γνωστοποίηση της νέας συμφωνίας που έκανε η Αγκυρα με το καθεστώς της Λιβύης για να «εμβαθύνουν» κι άλλο τη «συνεργασία» τους στο πλαίσιο του γνωστού ελληνολιβυκού συμφώνου του 2019.

Γιατί αυτή η «σύμπτωση» κάθε άλλο παρά μόνο χρονική μπορεί να θεωρηθεί; 

Όταν εκδηλώθηκε το προηγούμενο περιστατικό η τουρκική κυβέρνηση (από την οποία ολοένα και συχνότερα μαθαίνουμε δυστυχώς τι συμφωνείται στα παρασκήνια με τους κ. Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη) έκανε τη διαρροή ότι η Αθήνα είχε αναγνωρίσει πως η θαλάσσια περιοχή γύρω από την Κάσο ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα ζητώντας άδεια για τις εργασίες. 

Οσο κι αν ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών ψέλλισε κάτι ως διαψεύσεις, η Αγκυρα πανηγυρίζει έκτοτε ότι με αυτή την κίνηση η Αθήνα αποδέχθηκε το (παράνομο) τουρκολιβυκό μνημόνιο, φροντίζοντας με την εκ νέου αποστολή της φρεγάτας της στην περιοχή να επικυρώσει το διαμορφωμένο στα δικά της μέτρα και σταθμά status. 

Και με δεδομένο ότι το ιταλικό σκάφος κινείται αυστηρά εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων χωρίς να «παραβιάζει» τα «όρια» του τουρκολιβυκού συμφώνου προφανώς οι Τούρκοι ξέρουν τι λένε…

Εάν απαριθμήσει παράλληλα κανείς τις (μικρότερες ή μεγαλύτερες) προκλήσεις της Τουρκίας όλο το τελευταίο διάστημα, θα μπορούσε να γεμίσει ενδεχομένως και έναν τόμο ολόκληρο. Ακόμη και η απαγόρευση για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονής της Παναγίας Σουμελά ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο –που σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μάλιστα θα έχει και μόνιμο χαρακτήρα- έχει τη δική της συγκλονιστική σημειολογία.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος επαΐων, ή ειδικός αναλυτής για να αναρωτηθεί, πώς γίνεται να μας μιλούν από τη μία πλευρά για «ήρεμα νερά» κι από την άλλη να συμβαίνουν και να κλιμακώνονται όλα αυτά. 

Η απάντηση είναι ότι αυτά τα λεγόμενα ήρεμα νερά δεν στηρίζονται καν σε ισότιμη βάση. 

Και η οδυνηρή πραγματικότητα είναι ότι το τίμημα που καλείται να καταβάλει η Ελλάδα γι αυτά είναι οι διαρκείς υποχωρήσεις που αγγίζουν ολοένα και πιο πολύ τον πυρήνα της κυριαρχίας μας. 

Για εθνικό ναυάγιο πρόκειται επομένως το οποίο δεν πρόκειται, ό,τι και να μεθοδεύσουν, ατιμώρητο...

4 σχόλια:

  1. Υπομονή λιγο ακόμα και η κουλα θα μας παει Χάγη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ''ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ'' ΤΗΣ ''ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ'' ΟΠΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ (ΔΩΡΑΚΙ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ''ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ'' ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ. ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά θα συμβαίνουν όταν έχεις τη δυνατότητα να πατήσεις κάτω και να λιώσεις το κεφάλι του φιδιού και δεν το κάνεις.Το φίδι με την πρώτη ευκαιρία και όταν νιώσει δυνατό θα σε τσιμπήσει θανατηφόρα.Το 74 είχαμε τη δυνατότητα να τους λιώσουμε κι εμπιστευτήκαμε τους ΝΑΤΟΙΚΟΥΣ.Τώρα που ετοιμαζόμαστε για νέα τραγωδία σε Κύπρο και Ελλάδα λόγω τεχνολογικής υστέρησης,θα μας τσακίσουν ,και φίλοι μας του ΝΑΤΟ θα τρίβουν τα χέρια τους απο τη χαρά τους.Πολιτική,διπλωματία και στρατός στην Ελλάδα,ένα μεγάλο ..δέλο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμεις πολεμαμε για Ουκρανια και Ισραηλ, η Ελλαδα ειναι απλως Αμερικανικα Βαση για να διεξαγει η Αμερικη ανετα αυτους του πολεμους.
    Τορα αν οιΤουρκοι εισβαλλουν στην Ελλαδα αυτο ειναι αδιαφορο ,αφου ειτε ζουν Ελληνες ειτε Τουρκοι στην Ελλαδα ,βασικο ειναι να ειναι η Ελλαδα Αμερικανικη Βαση και να ανοικει στο ΝΑΤΟ.
    Τορα εμεις τι παραλογες απαιτησεις εχουμε να ανοικει η Ελλαδα μονο στους Ελληνες ,αφου στους Ελληνες γινεται γενοκτονια με την επιβολλη αλλαγης φυλου , τις πυρκαγιες ,τις ανεμογενητριες τα φωτοβολταικα τα εμβολια κατα του κοβιτ 19 ,την καταργησει των κρατικων γιατρων και νοσοκομειων .
    Οι Ελληνες πρεπει να αδειαζουν τη γωνια για τους λαθρομεταναστες που εδω και δεκαετιες εισβαλλουν στην Ελλαδα και τους Τουρκους που ειναι ετοιμοι να μπουκαρουν σαν αδεσποτα σκυλια να θυσουν και να απωλεσουν και να εγκατασταθουν μονιμως στην Ελλαδα.
    Ολα τα αλλα ειναι ονειρα θερινης νυχτος ,που αυτη η νυχτα δεν φαινεται να τελειωνει για να ανατηλει φως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!