Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

ΥΠΟΠΤΑ όλα αυτά....ΠΟΙΟΙ εισαγωγείς ΒΡΩΜΙΣΑΝ όλη τήν Ελλάδα ; ; ;

 ( Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ 

ΗΔΗ   Ξ  Ε  Φ  Υ  Γ  Ε  Ι .....

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΑΧΑ 

ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ; ; ; 

ΑΠΟ ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ...... )


«Κορυφώνεται» η αγωνία των κτηνοτρόφων λόγω της τεράστιας έξαρσης της πανώλης σε μονάδες αιγοπροβάτων ανά την επικράτεια. 


Τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται με τις συνθήκες να προμηνύονται δυσμενείς για την κτηνοτροφία, αφού μέχρι στιγμής έχουν θανατωθεί περισσότερα από 13.000 ζώα.



Κρέας και τυριά από τα μικρά μηρυκαστικά έχουν εξαφανιστεί από τα κρεοπωλεία και τα σούπερ μάρκετ στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας από την Κομοτηνή έως την Κρήτη. 


Τα σφαγεία παραμένουν κλειστά και η μετακίνηση των ζώων έχει απαγορευτεί, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί, για την αντιμετώπιση της νόσου.


Την ίδια ώρα, φόβοι εκφράζονται και για ελλείψεις στην αγορά αμνοεριφίων, ειδικά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου. 


Στην εστίαση, τα ψητοπωλεία και οι ταβέρνες προσπαθούν να αντεπεξέλθουν, χρησιμοποιώντας μοσχάρι, χοιρινό και κοτόπουλο.


Τα κρούσματα που καταγράφηκαν στην Κρήτη είναι από μολυσμένα αιγοπρόβατα που έφτασαν από τη Γαλλία, μέσω της Λάρισας, χωρίς να τηρηθεί η επιβεβλημένη διαδρομή ελέγχου.


Η πανώλη στα αιγοπρόβατα χτύπησε την Θεσσαλία στους νόμους Τρικάλων , Καρδίτσας  και Λάρισας στην Κορινθία, τη Βόνιτσα ,την Ηλεία, την Κομοτηνή, την Δραμα και την  Κρήτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί κρούσματα σε μονάδες της Ηλείας αλλά και σε μια της Αιτωλοακαρνανίας. 


Επίσης υπάρχουν κρούσματα στην Αχαϊα!


Δηλαδή σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχουμε κρούσματα πανώλης στα αιγοπρόβατα, με πιο σοβαρά τα πράγματα να είναι μέχρι στιγμής στην Ηλεία. Θετική στον ιό βρέθηκε μία μονάδα εκτροφής προβάτων στη Ροδόπη και σήμερα αναμένονται αποτελέσματα για άλλη μια.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο κρούσμα αναμένεται να είναι από τις Σέρρες.


"Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα εισέρχονται χιλιάδες αμνοερίφια από τη Ρουμανία, τα οποία προορίζονται αρχικά για πάχυνση και στη συνέχεια για ανθρώπινη κατανάλωση”, Μεγάλο ζήτημα είναι και οι ελληνοποιήσεις ζώων που προέρχονται από χώρες του εξωτερικού αφού στις εισαγωγές ζωικού κεφαλαίου από χώρες των Βαλκανίων και της Ασίας εντοπίζουν την πηγή των κρουσμάτων πανώλης.


Πανώλη: Η βόμβα των παράνομων εισαγωγών ...

 

Κάτι το πολύ βρώμικο «παίζεται» ΚΑΙ με τα πρόβατα στην Ελλάδα...

 

Δίχως τέλος ο εφιάλτης της πανώλης: Αγωνιούν κτηνοτρόφοι, κρεοπώλες και ψήστες – Προβλήματα στους γάμους της Κρήτης


https://ixnos.blogspot.com/2024/08/blog-post_4.html

3 σχόλια:

  1. Τώρα με τις νηστείες κουλα, καλό μας κάνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι κάνει νιάου νιάου.

    Θα τρώτε τα λυσσακά σας και θα είστε ευτυχισμένοι.

    Τέρμα το κρέας για το πόπολο.

    Τα κοιμισμένα εμβολιασμένο βόδια έχουν επίσης ευθύνη.

    Αν υπήρχε αντίδραση κι αντίσταση δεν θα προχωρούσαν τόσο εύκολα και γρήγορα τα πράγματα.

    Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που εφαρμόζεται ταχέως και φουλ η ατζέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να δείτε ότι σύντομα θα το φάνε και το σκουληκακι που θα προσφέρει η νέα διατροφή για την πλέμπα. Και θα το θεωρούν και "προχώ" τα βόδια.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!