Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΙΑ ....Σ Υ Ν Ο Μ Ω Σ Ι Α Σ ! - ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ.

 


Ποιος άραγε στηρίζει και ελέγχει το χρηματοπιστωτικό σύστημα των διαφόρων κρατών και ως επί το πλείστον και την παγκόσμια οικονομία ; Οι απρόσωπες πολυεθνικές εταιρείες !

Αυτές ελέγχουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα και σαφώς ορίζουν μη θεμιτές πολιτικές για την ανθρωπότητα. Πώς άραγε το κάνουν αυτό;

Εύλογα θα με ρωτήσετε και δεν έχετε άδικο ! Για να δούμε... Όλοι μας έχουμε παρατηρήσει ότι για την εισαγωγή μας σε μία ιστοσελίδα, εφαρμογή... απαιτείται απλά και μόνο να συμφωνήσουμε μερικώς, ή ολοκληρωτικά σε κάτι, ενίοτε εάν δεν κάνω λάθος, ορισμένοι τα αποκαλούν "cookies".

Έτσι λοιπόν, η πλοήγηση στον κυβερνοχώρο θεωρείται πιο " άνετη".

Τι σημαίνει όμως πρακτικά το κλικ επάνω στο εικονίδιο " Συμφωνώ";

Σημαίνει πολύ απλά, ότι τα δεδομένα σου, πλέον βρίσκονται στα χέρια απρόσωπων μελετητών της οποιασδήποτε πολυεθνικής εταιρείας, με σκοπό να σε μελετήσουν εις ....βάθος. Έτσι λοιπόν, το πολυτιμότερο αγαθό αυτού του πλανήτη δεν είναι το πετρέλαιο, δεν είναι ο χρυσός, δεν είναι το δολλάριο... είναι τα data. Ας δούμε τι απέδειξαν οι αλγόριθμοι : 1. Με 10 data της κατηγορίας " Μου αρέσει" , μπορούν να αξιολογούν κάποιον με μεγαλύτερη ακρίβεια από ότι ο εργοδότης του. 2. Με 70 data, σε αξιολογούν περισσότερο από τον αδελφικό σου φίλο. 3. Με 150 data, σε γνωρίζουν περισσότερο από τα οικία πρόσωπα που σε περιβάλλουν. Τα δικά σας data , το 2031, θα τους επιφέρουν κέρδη ύψους 462.000.000.000 $ , με δυνατότητα ταχύτατου ρυθμού ανάπτυξης. Έτσι λοιπόν, κατά την διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας, όπου μεταφέρεις τα δεδομένα των ζωτικών λειτουργιών σου , μέσω της έξυπνης συσκευής που φοράς στον καρπό , στο κινητό σου τηλέφωνο, δηλαδή, την στιγμή που το ανθρώπινο σώμα υφίσταται κατακλυσμιαία έκκριση ενδορφινών, τότε την στιγμή εκείνη, η απρόσωπη πολυεθνική, που σε γνωρίζει περισσότερο από εσένα, θα σου στείλει το προϊόν που σε ενδιαφέρει.

Έτσι, οι πιθανότητες να υπακούσεις στις προσταγές της πολυεθνικής, είναι αρκετά μεγάλες. Φίλοι και φίλες, μείνετε κύριοι των δεδομένων σας και μην τα παραχωρείται στον οποιονδήποτε.

Ορίστε το ηλεκτρονικό σας " αποτύπωμα" με κριτική και λογική σκέψη, εκεί που μόνο εσείς επιθυμείτε. Με εκτίμηση Σέργιος Β ι β λ ι ο γ ρ α φ ί α : 1. Zubbon S. (2019).The age of Surveillance Capitalism: The fight for the human future at the new frontier of power. Εκδόσεις: Profile Books 2. Μπλέτσας Μ. (2022). Δεδομένα: ο νέος χρυσός; Κίνδυνοι και ευκαιρίες ( βίντεο) . 3. Μπούκης Α. ( 2019). Τι είναι οι data brokers και πώς εκμεταλλεύονται τα προσωπικά δεδομένα των καταναλωτών. Ιστοσελίδα capital.gr Υ.Γ : Παραθέτω λιγοστές πηγές για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Τα σχόλια σας.

https://www.youtube.com/channel/UCgWEBNf-phMOx65wcjqA3UA/community?lb=UgkxCrpP5XIjb-56e9G6jxCW-L_XRL6bbc-G

1 σχόλιο:

  1. Ρε σεις!
    Αυτα μας ταχουν πει ΑΛΛΟΙ εδω και χρονια

    https://www.youtube.com/watch?v=Rg_4z2adv6Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!