Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Περιστατικό στο Παρίσι – συλλήψεις ομάδας διαμαρτυρόμενων Χριστιανών



Τη Δευτέρα, η γαλλική αστυνομία σταμάτησε ένα λεωφορείο του κινήματος πολιτών CitizenGO, με την επιγραφή «Σταματήστε τις επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού», και συνέλαβε τους επιβαίνοντες. 

Αυτή η ενέργεια, η οποία αναφερόταν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, σχεδιάστηκε ως ειρηνική διαμαρτυρία.



Το κίνημα πολιτών CitizenGO είχε ξεκινήσει μια αναφορά που συγκέντρωσε περισσότερες από 383.000 υπογραφές και απαίτησε εξηγήσεις και συγγνώμη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) για την τελετή έναρξης, η οποία διαστρέβλωσε τις παραδοσιακές αξίες της Γαλλίας και προσέβαλε τους πιστούς χριστιανούς με μια ξεδιάντροπη παρωδία και πορνοποίηση του Μυστικού Δείπνου. 

Το λεωφορείο που διέσχιζε το Παρίσι είχε ως στόχο να κάνει αυτό το μήνυμα ορατό και να προσελκύσει την προσοχή του κοινού.

Αν και το λεωφορείο πέρασε αστυνομικούς αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του ταξειδιού του χωρίς να παρέμβουν, ξαφνικά σταμάτησε από την αστυνομία αργά το απόγευμα της Δευτέρας. 

Έξι μέλη του CitizenGO και ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα. Ο λόγος ήταν ότι είχαν οργανώσει μια μη εξουσιοδοτημένη διαδήλωση.

Οι κρατούμενοι ανέφεραν αργότερα ότι συνελήφθησαν υπό την απειλή όπλου και μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα με χειροπέδες

Εκεί ερευνήθηκαν σωματικά, μεταφέρθηκαν σε μια δεύτερη εγκατάσταση ασφαλείας και τους αρνήθηκαν την επαφή με τους δικηγόρους και τις οικογένειές τους

Μερικοί από αυτούς ανέφεραν ψυχολογική πίεση, κακές συνθήκες φυλάκισης και άρνηση παροχής τροφής και νερού.

Μόνο μετά από ώρες εργασίας από δικηγόρο αφέθηκαν ελεύθερα τα μέλη της ομάδας και ο οδηγός του λεωφορείου. 

Η εισαγγελία τελικά διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε βάση για την απαγγελία κατηγορητηρίου (😏...)

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του CitizenGO, τα μέτρα που έλαβε η αστυνομία ήταν δυσανάλογα και παράνομα, καθώς μια μεμονωμένη ενέργεια οχήματος δεν απαιτεί εγγραφή ως διαδήλωση.

Το CitizenGO υποψιάζεται ότι η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό τις οδηγίες υψηλόβαθμων πολιτικών που αισθάνθηκαν ενοχλημένοι από τη δράση της οργάνωσης

Ο δικηγόρος σχολίασε την όλη διαδικασία ως εξής:

«Φαίνεται αδύνατο να θεωρηθεί ότι πληρούται το αδίκημα της «μη καταχώρησης μιας διαδήλωσης», δεδομένου ότι ένα μόνο όχημα δεν είναι διαδήλωση. Ο εισαγγελέας έχει ωθήσει το νόμο στα όριά του για να σταματήσει το λεωφορείο και να περιορίσει την ελευθερία της έκφρασής τους. Επιπλέον, η διαδικασία δεν ήταν σύμφωνη με τους κανόνες».


Ωστόσο, το λεωφορείο, το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από το αστυνομικό τμήμα κατά τη διάρκεια των συλλήψεων, προσήλκυσε ακόμη μεγαλύτερη προσοχή και διευκρίνισε το μήνυμα της ομάδας.

Η CitizenGO σχεδιάζει να κινηθεί νομικά κατά των εμπλεκόμενων γαλλικών αρχών. 

Η οργάνωση τονίζει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την ελευθερία της έκφρασης και την προστασία των χριστιανικών αξιών.




ΠΗΓΗ: Επεισόδιο στο Παρίσι – Σταμάτησε λεωφορείο, συνελήφθησαν επιβαίνοντες - Transition News (transition-news.org)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Πήραν τα στεφάνια από τον ΚΥΡΙΟ ΕΥΓΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία Τσουμαροπούλου9 Αυγούστου 2024 στις 11:54 μ.μ.

    Πήραν τα στεφάνια από τον ΚΥΡΙΟ ΕΥΓΕ στα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!