Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Ρουμάνοι ιερείς τέλεσαν Θεία λειτουργία σε ορεινή κορυφή των Άλπεων





Δύο Ρουμάνοι ιερείς τέλεσαν τη Θεία λειτουργία στην κορυφή του Τσουγκσπίτσε, που είναι το υψηλότερο βουνό της Γερμανίας, αναφέρει το basilica.ro. 


Το όρος Zugspitze



Στην εορτή της Μεταμόρφωσης του Κυρίου, οι πατέρες Ντουμίτρου Άμαν και Σιμιόν Τοκ τέλεσαν τη Θεία Λειτουργία στην υψηλότερη κορυφή των Βαυαρικών Άλπεων.










Όπως δήλωσε ο πατήρ Ντουμίτρου Άμαν, «Αν ο Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης έλεγε ότι η Λειτουργία είναι ο παράδεισος επί της γης, εμείς προσπαθήσαμε τουλάχιστον αυτή την ημέρα να φέρουμε τη γη όσο το δυνατόν πιο κοντά στον ουρανό. 

Αυτή η Θεία Λειτουργία προορίζεται να αποτελέσει την αρχή μιας όμορφης παράδοσης, την οποία θα συνεχίσουμε από δω και στο εξής, χρόνο με το χρόνο. 

Οι τουρίστες, που περνούσαν από το σημείο, μας πλησίαζαν, καθώς ελκύονταν από την ομορφιά της εκκλησιαστικής ψαλμωδίας και το πρωτόγνωρο του συμβάντος».

Η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε στο ρωμαιοκαθολικό παρεκκλήσι «Maria Heimsuchung» (Η Επίσκεψη της Υπεραγίας Θεοτόκου). 


Το παρεκκλήσι προς τιμήν της Επίσκεψης της Υπεραγίας Θεοτόκου ("Maria Heimsuchung") στο όρος Zugspitze











Οι ιερείς εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στον ρωμαιοκαθολικό προϊστάμενο, κ. Ανδρέα Λακερμάγιερ, ο οποίος διέθεσε το παρεκκλήσι και υποστηρίζει την ορθόδοξη ενορία στο Garmisch-Partenkirchen από την στιγμή της ίδρυσής της.

Το Zugspitze είναι η ψηλότερη κορυφή της Γερμανίας, έχει ύψος 2962 μέτρα. Το παρεκκλήσι «Maria Heimsuchung» βρίσκεται χαμηλότερα σε οροπέδιο με υψόμετρο περίπου 2.600 μέτρων. 

Ο πρώτος που ανέβηκε σε αυτήν την κορυφή ήταν ο τοπογράφος Joseph Naus και οι συνοδοί του, στις 27 Αυγούστου του 1820.



Joseph Naus







Μετάφραση για την πύλη gr.pravoslavie.ru: Αναστασία Νταβίντοβα

gorthodox.com

14/8/2024


ΠΗΓΗ: Ρουμάνοι ιερείς τέλεσαν Θεία λειτουργία σε ορεινή κορυφή των Άλπεων / Ορθοδοξία (pravoslavie.ru)


















κ α λ η ν ύ χ τ α ! ! !🌝🌠

2 σχόλια:

  1. Ακόμα μία μοναδικά μαγευτική, οπτικά, μουσικά αλλά κυρίως ψυχικά κ α λ η ν ύ χ τ α !

    Θερμώς ευχαριστούμε Μαριγώ Ζαραφοπούλα μας, άξια καί ε ύ γ ε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!