Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση της Ουγγαρίας





Η κυβέρνηση Orban γίνεται όλο και περισσότερο ένα οδυνηρό αγκάθι για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους ευρωκράτες.

Ο Οrban και η κυβέρνηση Fico στη Σλοβακία δείχνουν πώς είναι να βάζεις τον δικό σου πληθυσμό πάνω από την υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, των ολιγαρχών και του WEF.




7 Αυγούστου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 2,6 λεπτά




Το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να συνταχθεί με την Ουγγαρία στην περίπτωση της απαγόρευσης διαμετακόμισης της Ουκρανίας στο αργό πετρέλαιο της Lukoil είναι μια σαφής ένδειξη ότι οι Βρυξέλλες θέλουν να αποτύχει η κυβέρνηση της χώρας, γράφει ο σχολιαστής Péter G. Fehér της Magyar Hírlap:

«Ας μην έχουμε αυταπάτες, διότι το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν στέκεται στο πλευρό της χώρας μας όταν πρόκειται να εμποδίσει τη διαμετακόμιση ρωσικού πετρελαίου μέσω της Ουκρανίας είναι μόνο ένα από τα «δομικά στοιχεία» ενός σχεδίου για την ανατροπή της νόμιμα εκλεγμένης ουγγρικής κυβέρνησης.

Τα άλλα αντίποινα που λαμβάνουν οι Βρυξέλλες εναντίον της χώρας μας εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό. Αυτή δεν είναι μια νέα ιδέα της Ε.Ε., η οποία υποστηρίζεται από την Ουάσιγκτον.

Ο Charles Gati, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και κυρίως μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής της Action Alliance for Democracy, έχει ήδη μιλήσει γι' αυτό. Αυτή η οργάνωση ήταν ύποπτη ότι ήθελε να παρέμβει στις ουγγρικές εκλογές του 2022, τις οποίες οι ουγγρικές υπηρεσίες πληροφοριών θεώρησαν ως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια. Πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, ο Gati δήλωσε ότι «υπάρχουν τρόποι να κινηθεί η κυβέρνηση, δημοκρατικά, αν είναι δυνατόν, και διαφορετικά, αν όχι». Επιπλέον, ο Gati είναι έμπιστος της αυτοκρατορίας του Σόρος.

Σε μια άλλη δήλωση στον ουγγρικό Τύπο, ο Gati έχει ήδη αναπτύξει την ιδέα σε πέντε σημεία, συμπεριλαμβανομένου ότι χωρίς δάνεια από το ΔΝΤ και την Ε.Ε., η οικονομία θα συνεχίσει να επιδεινώνεται, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στους δρόμους. Ακολουθεί συζήτηση των επιλογών, η οποία ισοδυναμεί με εμφύλιο πόλεμο.

Το σχέδιο δεν λειτούργησε. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι εκείνοι που ενορχήστρωσαν την πτώση της κυβέρνησης απέτυχαν εντελώς, διότι δώδεκα χρόνια δεν ήταν αρκετά για να απομακρύνουν τη δεξιά συντηρητική κυβέρνηση στην Ουγγαρία. Παρ' όλα αυτά, εμμένουν πεισματικά στην αρχική τους ιδέα».



Ο Fehér σημειώνει επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινά συνεχώς από την Ουγγαρία αντίποινα, όπως πρόστιμο 200 εκατομμυρίων ευρώ, επειδή δεν επέτρεψε στους παράνομους μετανάστες να εισέλθουν στην ουγγρική χώρα. 

Ακόμη πιο αρνητική είναι η απαγόρευση της διαμετακόμισης πετρελαίου, την οποία ο Fehér περιγράφει ως μέσο για να αναγκάσει η Ε.Ε. την Ουγγαρία να αλλάξει την πολιτική της προς τον πόλεμο μέσω εκβιασμού.

Ο Fico έχει ήδη επιβιώσει από μια απόπειρα δολοφονίας. Στην Ουγγαρία, οι μυστικές υπηρεσίες λέγεται ότι εμπόδισαν έναν που στρεφόταν εναντίον του Orbán. 

Η Ε.Ε. δεν στρέφεται μόνο κατά των πολιτών της, είναι επίσης εξαιρετικά ε π ι κ ί ν δ υ ν η για τους έντιμους πολιτικούς.




ΠΗΓΗ: Die Europäische Union will Ungarns Regierung stürzen (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Οι Βρυξέλλες αποφασισμένες να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή γεωργία
Οι λεγόμενες πράσινες πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα οδηγήσουν τελικά σε λιμό. Ε.Ε., η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της παγκόσμιας ελίτ, καταστρέφει συστηματικά τη γεωργία με τις πολιτικές της, αλλά αυτό συμβαίνει όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρη τη Δύση.



Την Παρασκευή, το υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης της Ρωσσίας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης «ομοσπονδιακού επιπέδου» στην περιοχή του Κουρσκ, μετά από τετραήμερη σύγκρουση μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων.

Αυτή η κλιμάκωση ήρθε μετά από μια αιφνιδιαστική ουκρανική επίθεση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις φέρεται να έστησαν ενέδρα στην περιοχή, παίρνοντας εκατοντάδες αιχμαλώτους αιχμαλώτους. Ενώ οι εντάσεις στον πόλεμο κλιμακώνονται, οι ΗΠΑ συνέχισαν να αυξάνουν τη στρατιωτική τους υποστήριξη προς την Ουκρανία κατά το παρελθόν έτος, προσελκύοντας σημαντική προσοχή και ανησυχία από τη Ρωσσία. Αυτή η υποστήριξη περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα στρατιωτικού εξοπλισμού και οικονομικής βοήθειας με στόχο την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας ενάντια στον συνεχιζόμενο πόλεμο.



Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η επίθεση της Ουκρανίας έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές...
Εκτός από τη συνεχιζόμενη ουκρανική διασυνοριακή επίθεση στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσσίας, η Ρωσσία έχει πληγεί σκληρά από μια «μαζική επίθεση» μη επανδρωμένων αεροσκαφών την Πέμπτη και την Παρασκευή, δήλωσε την Παρασκευή ο περιφερειακός κυβερνήτης του Λίπετσκ. Ο κύριος στόχος φαίνεται να ήταν ένα κοντινό αεροδρόμιο. «Ο εχθρός πλήττει αμάχους στο Κουρσκ και το Μπέλγκοροντ», έγραψε ο κυβερνήτης Ιγκόρ Αρταμόνοφ στο Telegram. «Σήμερα επιτέθηκε μαζικά στην περιοχή μας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Δεν θα φοβηθούμε, δεν θα ενδώσουμε, αλλά δεν πρόκειται να διακινδυνεύσουμε ούτε τις ζωές των ανθρώπων μας».



Η Ρωσσία ενημέρωσε τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) για την κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ εν μέσω της απόπειρας επίθεσης του Κιέβου στην περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ρωσσίας στη Βιέννη.
«Η Ρωσσία ενημέρωσε τον ΔΟΑΕ για την κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ υπό το φως της επίθεσης της Ουκρανίας στην περιοχή του Κουρσκ», ανέφερε η αποστολή σε δήλωση στο κανάλι της στο Telegram. «Στις 8 Αυγούστου, θραύσματα και υπολείμματα - πιθανώς θραύσματα καταρριφθέντων [ουκρανικών] πυραύλων - βρέθηκαν στον σταθμό, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του συγκροτήματος επεξεργασίας ραδιενεργών αποβλήτων», ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι οι απερίσκεπτες ενέργειες της Ουκρανίας απειλούν όχι μόνο τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής Κουρσκ, αλλά θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρη την παγκόσμια πυρηνική βιομηχανία.



Ο Ζελένσκι έχει προσεγγίσει τις ΗΠΑ για άδεια να χρησιμοποιήσει το ATACMS για να στοχεύσει βαθύτερα στη ρωσική επικράτεια.
Το Πεντάγωνο ρωτήθηκε την Πέμπτη από δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης εάν η χρήση αμερικανικών όπλων από τις ουκρανικές δυνάμεις στη συνεχιζόμενη εισβολή στο Κουρσκ είναι «συνεπής» με την πολιτική των ΗΠΑ για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει η Ουκρανία με τα όπλα των ΗΠΑ. Έχει καταστεί σαφές ότι τα ουκρανικά στρατεύματα χρησιμοποιούν επί του παρόντος αμερικανικά όπλα για να επιτεθούν σε ρωσικό έδαφος, στρατεύματα, πολίτες και υποδομές. Η εκπρόσωπος Sabrina Singh απάντησε χωρίς δισταγμό ότι «ναι, είναι συνεπής με την πολιτική μας» και εξήγησε ότι η Ουάσιγκτον έχει υποστηρίξει την ανάγκη για «διασταυρούμενα πυρά» από την Ουκρανία πίσω από τα σύνορα σε ρωσικές θέσεις από τις οποίες δέχεται επίθεση, ακόμη και αν αυτό είναι σε ρωσικό έδαφος. Χαρακτήρισε αυτό που συμβαίνει στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσσίας -μια επίθεση που έχει εισέλθει στην τέταρτη ημέρα- ως «αμυντικό» χαρακτήρα.



Πυρομαχικά αξίας 125 εκατομμυρίων δολλαρίων έρχονται μετά την εισβολή της Ουκρανίας στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσσίας.

Η Ουάσινγκτον θα στείλει στο Κίεβο άλλους πυραύλους και πυρομαχικά αξίας 125 εκατομμυρίων δολλαρίων, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, καθώς συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας. Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σημείωσε την Παρασκευή ότι αυτή ήταν η 63η παρτίδα βοήθειας που παρέχεται στην Ουκρανία από τον Αύγουστο του 2021 - έξι μήνες πριν από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσσίας. Για να βοηθήσουν το Κίεβο να καλύψει «κρίσιμες ανάγκες ασφάλειας και άμυνας», οι ΗΠΑ θα στείλουν αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger. πυρομαχικά για πυραυλικά συστήματα πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS)· βλήματα για πυροβολικό 155 mm και 105 mm. Αντιαρματικοί πύραυλοι Javelin, AT-4 και TOW. πυρομαχικά φορητών όπλων· και κατεδαφίσεις πυρομαχικών, ανέφερε το Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του.



Ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας εργάζονται ήδη για τα στοιχεία που παρέχει η Μόσχα
Η Ρωσσία ενημέρωσε τη Σερβία για τον κίνδυνο πιθανής απόπειρας πραξικοπήματος, δήλωσε ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς στους δημοσιογράφους την Παρασκευή. Η δήλωσή του ήρθε μια ημέρα πριν από μια αναμενόμενη διαμαρτυρία στην πρωτεύουσα της χώρας. Σύμφωνα με τον Vucic, η Υπηρεσία Πληροφοριών Ασφαλείας της Σερβίας (BIA) ενεργεί ήδη με το προβάδισμα. «Λάβαμε επίσημες πληροφορίες από τη Ρωσική Ομοσπονδία, πληροφορίες που μεταδόθηκαν και μεταφέρθηκαν μέσω επίσημων διαύλων», δήλωσε ο πρόεδρος, προσθέτοντας ότι οι αρχές «ασχολούνται με αυτό» και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.



Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το ρωσικό προσωπικό επισκέφθηκε το Ιράν για να μάθει πώς να χειρίζεται το αμυντικό σύστημα Fath-360, το οποίο εκτοξεύει πυραύλους με μέγιστο βεληνεκές 120 χιλιομέτρων (75 μίλια) και κεφαλή 150 κιλών.
Δεκάδες Ρώσσοι στρατιωτικοί εκπαιδεύονται στο Ιράν για να χρησιμοποιούν το σύστημα βαλλιστικών πυραύλων κοντινού βεληνεκούς Fath-360, δήλωσαν δύο ευρωπαϊκές πηγές πληροφοριών στο Reuters, προσθέτοντας ότι αναμένουν την επικείμενη παράδοση εκατοντάδων δορυφορικά κατευθυνόμενων όπλων στη Ρωσσία για τον πόλεμό της στην Ουκρανία. Εκπρόσωποι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας πιστεύεται ότι υπέγραψαν σύμβαση στις 13 Δεκεμβρίου στην Τεχεράνη με Ιρανούς αξιωματούχους για το Fath-360 και ένα άλλο σύστημα βαλλιστικών πυραύλων που κατασκευάστηκε από τον κρατικό Οργανισμό Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (AIO) του Ιράν που ονομάζεται Ababil, δήλωσαν οι δύο αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών, οι οποίοι ζήτησαν ανωνυμία προκειμένου να συζητήσουν ευαίσθητα θέματα.



Ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης δήλωσε ότι το Ιράν πρόκειται να εκτελέσει εντολή του Ανώτατου Ηγέτη να «τιμωρήσει σκληρά» το Ισραήλ για την εξόντωση του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.
Το Ιράν πρόκειται να εκτελέσει εντολή του ανώτατου ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ να «τιμωρήσει σκληρά» το Ισραήλ για την εξόντωση του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, δήλωσε σήμερα αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, σύμφωνα με το Reuters. «Οι εντολές του Ανώτατου Ηγέτη σχετικά με τη σκληρή τιμωρία του Ισραήλ και την εκδίκηση για το αίμα του μάρτυρα Ισμαήλ Χανίγια είναι σαφείς και ρητές... και θα εφαρμοστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε ο Αλί Φανταβί, τον οποίο επικαλούνται ιρανικά μέσα ενημέρωσης.



Ο σημαντικός εσωτερικός διχασμός μπορεί να εξηγήσει γιατί τα αναμενόμενα αντίποινα δεν έχουν έρθει...
Ενώ τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης γενικά έχουν ένα τρομερό ιστορικό αναφοράς για το Ιράν και τις προθέσεις του, μια νέα έκθεση στην Telegraph καταλήγει σε ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα σχετικά με την προοπτική να ξεσπάσει μεγάλος πόλεμος με το Ισραήλ. Ισχυρίζεται ότι υπάρχει μια συνεχιζόμενη σοβαρή εσωτερική διάσπαση μεταξύ των κορυφαίων υπευθύνων λήψης αποφάσεων του Ιράν σχετικά με τον τρόπο αντίδρασης στη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια από το Ισραήλ στην Τεχεράνη τον περασμένο μήνα. Πάνω από μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία της 31ης Ιουλίου, και οι βαλλιστικοί πύραυλοι εξακολουθούν να συγκρατούνται, παρά το γεγονός ότι έχουν δοθεί αρκετοί όρκοι σοβαρών αντιποίνων εναντίον του Ισραήλ από την ιρανική ηγεσία. Ο νέος Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν λέγεται ότι πολεμά τους σκληροπυρηνικούς, ειδικά εντός του στρατιωτικού κατεστημένου, ειδικά τους ηγέτες του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC), για την έκταση μιας απάντησης.



Η τρομοκρατική ομάδα φέρεται να κατανοεί ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στην εξουσία και βλέπει τον δημοφιλή ηγέτη της 2ης Ιντιφάντα, που εκτίει ισόβια για θανατηφόρες τρομοκρατικές επιθέσεις, ως πιθανό σύμμαχο για να κυβερνήσει τη Γάζα μετά τον πόλεμο
Η Χαμάς απαίτησε την απελευθέρωση κορυφαίου στελέχους της Φατάχ και φυλάκισε τον ηγέτη της Ιντιφάντα Μαρουάν Μπαργούτι στην πρώτη φάση της προτεινόμενης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και απελευθέσρωσης ομήρων με το Ισραήλ, ανέφεραν αραβικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sky News Arabia, οι μεσολαβητές - συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών - αποδέχθηκαν το αίτημα ο εξαιρετικά δημοφιλής Παλαιστίνιος ηγέτης να είναι μεταξύ των πρώτων κρατουμένων ασφαλείας που απελευθερώθηκαν σε αντάλλαγμα για τους ομήρους της Γάζας, εάν το Ισραήλ και η Χαμάς οριστικοποιήσουν μια συμφωνία που βρίσκεται στα σκαριά εδώ και μήνες.



Σε ασυνήθιστα ωμά σχόλια, ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζων Κίρμπι λέει ότι ο ακροδεξιός υπουργός θα πρέπει να «ντρέπεται για τον εαυτό του» αφού κατήγγειλε την πρόταση ως «επικίνδυνη παγίδα».
Η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θα επιτρέψει σε «εξτρεμιστές», συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, να βγάλουν εκτός πορείας τις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζων Κίρμπι και κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς ότι κάνει ψευδείς ισχυρισμούς. Ο Κίρμπι είπε ότι οι ισχυρισμοί του Σμότριτς ότι μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός θα ήταν παράδοση στη Χαμάς ή ότι οι όμηροι δεν πρέπει να ανταλλάσσονται με κρατούμενους είναι «εντελώς λάθος» και είπε ότι ο ακροδεξιός υπουργός παραπλανά το ισραηλινό κοινό.



Καταλαβαίνουν επίσης ότι οποιαδήποτε συμφωνία αφήσει τη Χαμάς στην εξουσία θα ήταν καταστροφή γι 'αυτούς!



Αμερικανικά στρατεύματα στη βορειοανατολική Συρία δέχθηκαν επίθεση από μη επανδρωμένο αεροσκάφος, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters την Παρασκευή, αν και δεν υπήρξαν τραυματισμοί σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές.
Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση τις τελευταίες ημέρες εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, καθώς η περιοχή προετοιμάζεται για ένα πιθανό νέο κύμα επιθέσεων από το Ιράν και τους συμμάχους του. «Οι αρχικές αναφορές δεν αναφέρουν τραυματισμούς, ωστόσο οι ιατρικές αξιολογήσεις συνεχίζονται. Αυτή τη στιγμή διεξάγουμε εκτίμηση των ζημιών», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας σχετικά με την επίθεση στη Συρία. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στη ζώνη προσγείωσης Rumalyn, η οποία φιλοξενεί αμερικανικά στρατεύματα μαζί με εκείνα του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

1 σχόλιο:

  1. .
    ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ?? (Μέρος 2)

    10 Μαΐ 2024

    https://www.youtube.com/watch?v=R9ps5P5zKmo

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!