Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Μυστική συνάντηση για την ευλογιά των πιθήκων στον Π.Ο.Υ.





Ο γενικός διευθυντής του Π.Ο.Υ. Tedros Ghebreyesus και η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης θα συναντηθούν για μυστική συνάντηση την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024, για να αποφασίσουν εάν θα κηρύξουν τη Moneypox/Monkeypox «Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος» (PHEIC).




11 Αυγούστου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 3,5 λεπτά




Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) θα πραγματοποιήσει μυστική διαδικτυακή συνάντηση την επόμενη Τετάρτη για να συζητήσει εάν η επιδημία ευλογιάς των πιθήκων, η οποία πλήττει επί του παρόντος αρκετές αφρικανικές χώρες, θα πρέπει να κηρυχθεί παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία. 

Στην εικονική συνάντηση, η οποία θα ξεκινήσει στις 10:00 GMT, θα συμμετάσχουν μέλη της Επιτροπής Έκτακτης Ανάγκης του Π.Ο.Υ..







Ο επικεφαλής του Π.Ο.Υ. Tedros Adhanom Ghebreyesus δήλωσε στο "X" ότι η επιτροπή θα ανταλλάξει απόψεις σχετικά με το εάν η επιδημία ευλογιάς των πιιθήκων θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως «διεθνής κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία». Εάν συμβαίνει αυτό, η επιτροπή θα συζητήσει επίσης μέτρα για την πρόληψη και τον έλεγχο της εξάπλωσης της νόσου.


 Ηνωμένες Πολιτείες: 

Οι υγειονομικές αρχές αποφασίζουν εάν υπάρχει επιδημία ευλγιάς των πιθήκων. Ένα μεμονωμένο κρούσμα μπορεί να θεωρηθεί εστία ευλογιάς των πιθήκων κατά τη διακριτική ευχέρεια των υγειονομικών αρχών.

Άλλες περιστάσεις στις οποίες μπορεί να ενδείκνυται αντίδραση δημόσιας υγείας περιλαμβάνουν τον συνεχιζόμενο κίνδυνο εισαγωγής ευλογιάς των πιθήκων σε μια κοινότητα λόγω δραστηριότητας ασθένειας σε διαφορετική γεωγραφική περιοχή.

https://www.cdc.gov/poxvirus/mpox/interim-considerations/overview.html



Για τους σκοπούς του παρόντος μέρους, ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον τομέα της δημόσιας υγείας νοείται:

(1) κάθε εμφάνιση μεταδοτικής ασθένειας που προσδιορίζεται από τον διευθυντή, η οποία είτε τεκμηριώνεται είτε έχει σημαντικό δυναμικό περιφερειακής, εθνικής ή διεθνούς εξάπλωσης μεταδοτικής νόσου, ή η οποία είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε θάνατο ή σοβαρή ασθένεια εάν δεν ελεγχθεί κατάλληλα, ή

(2) Κάθε συμβάν μεταδοτικής ασθένειας που περιγράφεται σε δήλωση του Υπουργού σύμφωνα με το άρθρο 319(a) του νόμου περί υπηρεσιών δημόσιας υγείας (42 U.S.C. 247d(a))· ή

(3) κάθε συμβάν μεταδοτικής νόσου, η εμφάνιση του οποίου αναφέρεται στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας σύμφωνα με τα άρθρα 6 και 7 του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού, ως συμβάν που μπορεί να συνιστά διεθνή κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον τομέα της υγείας· ή

4) κάθε εμφάνιση μεταδοτικής ασθένειας η εμφάνιση της οποίας έχει χαρακτηριστεί ως διεθνής κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον τομέα της υγείας από τον γενικό διευθυντή της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας σύμφωνα με το άρθρο 12 του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού, ή

(5) κάθε εμφάνιση μεταδοτικής νόσου για την οποία ο γενικός διευθυντής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας έχει εκδώσει προσωρινές ή μόνιμες συστάσεις σύμφωνα με τα άρθρα 15 ή 16 του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού για την πρόληψη ή την ταχεία ανίχνευση της εμφάνισης ή της επανεμφάνισης της μεταδοτικής νόσου.

https://www.govinfo.gov/content/pkg/FR-2017-01-19/pdf/2017-00615.pdf


Εκτός από την πρόθεση να μεταφερθούν τεράστια ποσά από τα χρήματα των φορολογουμένων πίσω στα ταμεία της φαρμακευτικής βιομηχανίας και των βασικών μετόχων της, μπορεί επίσης να αφορά την πολιτική εξουσίας.



Οι αφρικανικές χώρες απελευθερώνονται όλο και περισσότερο από την επιρροή των παλιών αποικιοκρατών και διώχνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία από τις χώρες τους.

Οι συμβάσεις για αποικιοκρατικές στρατιωτικές βάσεις τερματίζονται επίσης σε συνεχή βάση. 

Μια «πανδημία» θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα μέσο αντιστροφής ή τουλάχιστον επιβράδυνσης αυτής της διαδικασίας.


Η αισχροκέρδεια έχει ήδη αρχίσει...












ΠΗΓΗ: Geheimes Affenpocken-Treffen bei WHO (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Οι διαταραχές που σχετίζονται με την κάνναβη μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου της κεφαλής και του τραχήλου, σύμφωνα με νέα μελέτη
Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν τις προκλήσεις στην έρευνα για την κάνναβη και απαιτούν περισσότερες μελέτες.


Άνδρες με υψηλότερο κίνδυνο αυτισμού όταν εκτίθενται σε χημικές ουσίες BPA κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: μελέτη
Με τη διαταραχή σε άνοδο, τα παιδιά που εκτέθηκαν στην BPA είχαν έξι φορές υψηλότερο κίνδυνο να διαγνωστούν με αυτισμό μέχρι την ηλικία των 11 ετών.


Ριβοφλαβίνη: Η «ξεχασμένη» βιταμίνη που βοηθά στην καταπολέμηση των ημικρανιών και 9 άλλων παθήσεων
Αυτό το ισχυρό αντιοξειδωτικό τείνει να παραβλέπεται, αλλά ο κατάλογος των οφελών για την υγεία είναι μακρύς και βαθύς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!