Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Η Ουγγαρία θα στείλει όλους τους μετανάστες στις Βρυξέλλες




Η διαμάχη μεταξύ της Ουγγαρίας και των ευρωκρατών στις Βρυξέλλες συνεχίζει να κλιμακώνεται.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να φέρει περισσότερους μετανάστες στην Ευρώπη και να τους εγκαταστήσει σε ανυπότακτες χώρες, αλλά η Ουγγαρία δεν το θέλει αυτό.




23 Αυγούστου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 2,2 λεπτά



Η Ουγγαρία θα στείλει νέους μετανάστες στις Βρυξέλλες με δικά της έξοδα, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν χαλαρώσει τις κυρώσεις της κατά της χώρας σε σχέση με την περιοριστική μεταναστευτική πολιτική της, προειδοποίησε την Πέμπτη ο υπουργός Gergely Gulyás.


«Εάν οι Βρυξέλλες θέλουν να συνεχίσουν να επιβάλλουν έναν κανονισμό στην Ουγγαρία που καθιστά αδύνατη την κράτηση μεταναστών στα εξωτερικά σύνορα, θα τους φέρουμε στις Βρυξέλλες εθελοντικά και δωρεάν», δήλωσε ο Gulyás, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.


Σε συνέντευξη Τύπου, ο Gulyás κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θέλει να αναγκάσει την Ουγγαρία να επιτρέψει στους μετανάστες να εισέλθουν στη χώρα με κάθε κόστος. Στην Ουγγαρία έχει επιβληθεί πλέον βαρύ πρόστιμο για την εφαρμογή της ίδιας πρακτικής με τον κανονισμό της Ε.Ε. για τις ζώνες διέλευσης.


Σε αντίθεση με άλλες χώρες, η Ουγγαρία δεν λαμβάνει χρήματα από τις Βρυξέλλες για την προστασία των συνόρων. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να εξετάσει τις δυνατότητες ανάκτησης μέρους των εξόδων μέσω νομικών ενεργειών κατά των Βρυξελλών.


«Εάν οι Βρυξέλλες θέλουν να συνεχίσουν να επιβάλλουν στην Ουγγαρία έναν κανονισμό που καθιστά αδύνατη την κράτηση μεταναστών στα εξωτερικά σύνορα, θα τους φέρουμε στις Βρυξέλλες εθελοντικά και δωρεάν, αφού συμμορφωθούμε με τις ευρωπαϊκές διαδικασίες», δήλωσε ο Gergely Gulyás, ο οποίος χαρακτήρισε τη διαδικασία απαράδεκτη και άδικη.


Πρόσθεσε ότι η Ουγγαρία δεν θέλει να πληρώνει ημερήσια τέλη ως ποινή επ' αόριστον και είναι στην ευχάριστη θέση να μεταφέρει τους μετανάστες στις Βρυξέλλες 😂 για να διαπραγματευτεί την περαιτέρω φροντίδα τους από εκεί.


Στην απόφασή του τον Ιούνιο του 2024, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε ότι η Ουγγαρία πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 200 εκατομμυρίων ευρώ επειδή δεν άλλαξε την πολιτική της για την αντιμετώπιση των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο στα σύνορα.


«Η απόφαση είναι εξωφρενική και απαράδεκτη», δήλωσε τότε ο πρωθυπουργός Βίκτωρ Ορμπάν σε ανάρτησή του στο Facebook.


Η ουγγρική κυβέρνηση, η οποία μέχρι στιγμής αρνείται να εκτελέσει τη δικαστική απόφαση, έχει επίσης διαταχθεί να καταβάλει πρόστιμο ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ ημερησίως έως ότου εφαρμόσει πλήρως τα μέτρα που διέταξε η Επιτροπή.


Η Επιτροπή εκμεταλλεύεται τους μετανάστες ως μέσο εδραίωσης της κυριαρχίας της διαιρώντας την κοινωνία.








ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!