Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Καλώς ήλθατε στον Πλανήτη Κλόουν - Παράνοια ασύλου σε γερμανικά αεροδρόμια: Όσοι αντιστέκονται στην απέλαση ... ΑΝΤΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ!!!!! (ΝΑΙ, ΚΑΛΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ!!!)




Παράλογη οδηγία από την Κάτω Σαξονία





Του Kai Rebmann

Αεροδρόμιο Ντύσσελντορφ: Ένας αιτών άσυλο από την Ακτή Ελεφαντοστού αντιστέκεται στην απέλασή του. 

Καθ' οδόν προς το αεροσκάφος που θα μεταφέρει τον 38χρονο στην πατρίδα του, ο Ιβοριανός επιτίθεται σε δύο αστυνομικούς με γροθιές και δαγκώματα, έτσι ώστε να πρέπει να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με βαθύ τραύμα από δάγκωμα και υποψία διάσεισης.

Στην περίπτωση αυτή, η ομοσπονδιακή αστυνομία αντέδρασε όπως θα περίμενε κανείς σε ένα λειτουργικό συνταγματικό κράτος: ο επιτιθέμενος οδηγήθηκε ενώπιον δικαστή, ο οποίος τον έστειλε αμέσως στη φυλακή.

Ωστόσο: Αυστηρά μιλώντας, οι αξιωματικοί ενήργησαν ενάντια σε εντολή της κρατικής αρχής υποδοχής της Κάτω Σαξονίας, η οποία είναι υπεύθυνη στην προκειμένη περίπτωση και εδρεύει στο Lüneburg. 

Σε μια «Δήλωση σχετικά με την πιθανή άρνηση εξόδου από τη χώρα» με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2024, αναφέρει κυριολεκτικά:

«Εάν ο ενδιαφερόμενος αρνηθεί να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος ή προσπαθήσει να αντισταθεί στην απέλαση με οποιονδήποτε άλλο τρόπο (ενεργητική/παθητική αντίσταση), μπορεί να αφεθεί ελεύθερος και να ταξιδέψει ανεξάρτητα στο κατάλυμα που του έχει ανατεθεί.

Ο ενδιαφερόμενος οφείλει να παρουσιαστεί αμέσως στην αλλοδαπή αρχή που είναι αρμόδια γι' αυτόν." Και περαιτέρω: «Σε περίπτωση αποτυχίας της απέλασης, θα ζητηθεί από την BUPOL [Ομοσπονδιακή Αστυνομία] στο αεροδρόμιο να στείλει τα έγγραφα απέλασης στην αρμόδια αρχή μετανάστευσης».

Με άλλα λόγια, όσοι αντιστέκονται στην απέλαση και δεν διστάζουν καν να αντισταθούν στη βίαιη αντίσταση κατά των αστυνομικών θα ανταμειφθούν στο τέλος!




«Αυτή η πραγματικότητα δείχνει την αδυναμία της Γερμανίας»

Ο Manuel Ostermann της Ομοσπονδιακής Ένωσης Αστυνομικών (BPolG) εκφράζει ιδιαίτερη πικρία για την υπόθεση που περιγράφεται παραπάνω, καθώς πρόκειται για επαναλαμβανόμενο παραβάτη. 

Ο αναπληρωτής πρόεδρος αναφέρει στην «Bild»: «Οι προσωπικοί συνοδοί αέρα είναι εξαιρετικά επαγγελματικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί που εκτελούν μια θεμελιωδώς σημαντική υπηρεσία υπό αντίξοες συνθήκες. Και οι συνάδελφοί μου απλά δεν αξίζουν αυτή τη βάναυση πραγματικότητα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο επιτιθέμενος αντιστέκεται στην απέλαση. Και ακριβώς γι' αυτό ακριβώς έπρεπε να τον απελευθερώσουμε παράλογα σύμφωνα με τις οδηγίες της υπηρεσίας μετανάστευσης. Και αυτός ήταν ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε τώρα να επιτεθεί και να τραυματίσει τους συναδέλφους μου».

Με τέτοιες οδηγίες, οι οποίες επιτρέπουν στους αιτούντες άσυλο να αποφύγουν την απέλαση μέσω παθητικής ή ακόμη και ενεργητικής αντίστασης, το κράτος δικαίου «οδηγείται στον παραλογισμό», παραπονιέται ο λειτουργός: «Το όλο θέμα γίνεται ακόμη πιο παράλογο αν το βίαιο άτομο αφεθεί στη συνέχεια ελεύθερο. Αυτή η πραγματικότητα δείχνει την αδυναμία της Γερμανίας».

Μια πραγματικότητα στην οποία η γερμανική κυβέρνηση ειδικότερα συνεχίζει να κλείνει τα μάτια. Η οργή του Ostermann στρέφεται κυρίως εναντίον της ομοσπονδιακής υπουργού Εσωτερικών Nancy Faeser (SPD) (ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Αποτελέσματα αναζήτησης για Faeser (odysseiatv.blogspot.com)). 

Ο αντιπρόεδρος του συνδικάτου περιγράφει τις συνεχείς ανακοινώσεις αυστηρότερων μέτρων καταστολής των απελάσεων ως «νέα κήρυξη πτώχευσης» από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό της.

Αντ' αυτού, ο Ostermann θα ήθελε να δει άμεση δράση και ένα ορατό σημάδι από το Βερολίνο ότι αυτό το σημαντικό μήνυμα λαμβάνεται σοβαρά υπόψη: «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ομοσπονδιακοί χώροι απέλασης, μια εξάμηνη περίοδος κράτησης απέλασης για την απόκτηση εγγράφων αντικατάστασης διαβατηρίου και την ευθύνη της ομοσπονδιακής αστυνομίας για τις απελάσεις».

Σύμφωνα με το σημερινό καθεστώς, το τελευταίο ανήκει στα κράτη, γεγονός που οδηγεί σε ένα συνονθύλευμα ενός πολύ διαφορετικού τρόπου αντιμετώπισης των απελάσεων - και κυρίως καθιστά δυνατές τόσο παράλογες υπηρεσιακές οδηγίες όπως αυτές από το Lüneburg.



ΠΗΓΗ: Asyl-Irrsinn am Flughafen: Wer sich bei der Abschiebung wehrt, wird belohnt! - reitschuster.de


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!