Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Αγγλία: Σύλληψη για «έγκλημα στο Facebook»





Ενώ οι Βρετανοί βυθίζονται στη βία των δρόμων, το κράτος καταστέλλει την ελευθερία της έκφρασης πιο ανοιχτά και αυταρχικά. 

Όποιος δημοσιεύει "λανθασμένα" στο Facebook θα συλλαμβάνεται από την αστυνομία.



6 Αυγούστου 2024
από Thomas Oysmüller
Χρόνος ανάγνωσης: 3,5 λεπτά



Η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ολισθαίνει στη βία των δρόμων, διαφορετικές εθνοτικές ομάδες επιτίθενται η μία στην άλλη. 

Εν τω μεταξύ, το κράτος σφίγγει τα ηνία - εικόνες όπως από την εποχή της πολιτικής Covid φτάνουν σε εμάς: Λόγω μιας «ανάρτησης μίσους» στο Facebook, για παράδειγμα, ένας άνδρας συνελήφθη αμέσως από την αστυνομία και φυλακίστηκε.

Ο κυβερνών κρατικός μηχανισμός φαίνεται να εκμεταλλεύεται τις ταραχές.



Το Facebook ως μηχανή ελέγχου του νου

Έτσι, είναι αλήθεια ότι οι υπερεθνικιστικές δυνάμεις προσπαθούν επίσης να εκφοβίσουν και να κυνηγήσουν αλλοδαπούς και μουσουλμάνους με βία στο δρόμο, αλλά αυτή είναι μια εντελώς συντομευμένη παρουσίαση. 

Επειδή οι ομάδες μεταναστών, για παράδειγμα, συμμαχούν επίσης για να αναλάβουν δράση εναντίον λευκών πολιτών

Πρόκειται για εθνοτικές συγκρούσεις σε κλίμακα που ίσως δεν είχαμε ξαναδεί. Τα κράτη εκδίδουν ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις και το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο περιορίζει τα πολιτικά δικαιώματα και επεκτείνει την επιτήρηση - ανέφερε το TKP.

Ο ρυθμός στη Μεγάλη Βρετανία είναι υψηλός. Ένα πρόσφατο βίντεο δείχνει τη σύλληψη ενός άνδρα που δημοσίευσε "λανθασμένα" στο Facebook και αυτή τη στιγμή γίνεται viral. Κάτι παρόμοιο έχει ήδη παρατηρηθεί στον Καναδά κατά τη διάρκεια του Covid:

«Καλώς ήρθατε στο Ηνωμένο Βασίλειο του έτους 2024, όπου η αστυνομία φτάνει στο σπίτι σας για να σας συλλάβει για σχόλια στο Facebook.

Καθώς η Βρετανία βυθίζεται σε χάος ανομίας, η προτεραιότητα της κυβέρνησης σαφώς δεν είναι να λύσει το πρόβλημα, αλλά να πατάξει όσους λένε τη γνώμη τους στο διαδίκτυο.


Αυτό γράφει ο χρήστης που δημοσίευσε το βίντεο.


Όταν το Facebook έγινε πιο δημοφιλές μεταξύ των ηλικιωμένων πολιτών, για παράδειγμα πριν από δέκα έως δεκαπέντε χρόνια, λίγοι θα πίστευαν ότι μια εγγραφή θα μπορούσε να οδηγήσει στη σύλληψή τους κάποια στιγμή. 

Αλλά εν τω μεταξύ, το Facebook είναι κάθε άλλο παρά «κοινωνικό μέσο». Πρόκειται για ένα ψηφιακό πανοπτικό που χρησιμοποιείται από το κράτος για την παρακολούθηση των σκέψεων και των απόψεων. Δηλαδή, που συλλέγει δεδομένα των «χρηστών» του και μπορεί να βάλει κάποιον στη φυλακή

Ποιος θα το φανταζόταν αυτό όταν εγγράφηκε στο Facebook πριν από 15 χρόνια;

Τι έγραψε ο άνδρας που συνελήφθη από την αστυνομία δεν είναι ακόμη γνωστό.

Τη νύχτα προς την Τρίτη, ωστόσο, οι ταραχές συνεχίστηκαν. Είναι η τέταρτη συνεχόμενη νύχτα που σημειώνονται ταραχές. Η ολιγαρχία φαίνεται να συμφωνεί με αυτό. 

Ο Elon Musk, για παράδειγμα, δημοσίευσε το ρητό: «Ο εμφύλιος πόλεμος είναι αναπόφευκτος». Τα μέσα ενημέρωσης από την Ε.Ε., ωστόσο, ασχολούνται μόνο με «δεξιούς εξτρεμιστές». Ωστόσο, αυτή είναι επίσης μια εντελώς συντομευμένη ανάλυση. 

Αντίθετα, έχετε να κάνετε με σκληρές εθνοτικές οδομαχίες. Ωστόσο, το Tagesschau δεν δείχνει φωτογραφίες οργανωμένων ομάδων μεταναστών. 

Το γεγονός ότι το θέμα είναι αρκετά περίπλοκο φαίνεται από τη συλλογή του ακτιβιστή πολιτικών δικαιωμάτων Jürgen Müller, ο οποίος συγκρίνει το ρεπορτάζ του ORF με το Servus TV:



Και η ατζέντα για την οποία έχει ήδη γράψει το TKP τη Δευτέρα γίνεται γρήγορα σαφέστερη: Η εσωτερική κατάσταση έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιείται για τη διάλυση των πολιτικών ελευθεριών. 

Οι αναλύσεις δύσκολα προχωρούν πέρα από τις θέσεις «φταίνε οι ξένοι» ή «φταίνε οι δεξιοί». Ωστόσο, και οι δύο παίζουν στα χέρια της επικρατούσας ατζέντας. Μια συνοπτική – και πολύ πιο ακριβής – ανάλυση από έναν Βρετανό, από την άλλη πλευρά, αποδεικνύεται ως εξής:

«Και οι δύο ταραχές (αυτή των μεταναστών και αυτή των ντόπιων) είναι οπισθοδρομικές, απολιτικά κουρέλια που υποστηρίζονται και προωθούνται από διανοούμενους της μεσαίας τάξης που πρέπει να δικαιολογήσουν την αμοιβή τους. Και οι δύο ταραχές, ωστόσο, είναι ασυνείδητες εκφράσεις ενός ταξικού προβλήματος (μαζική λουμπενοποίηση) που εκφράζεται ψευδώς από τη φυλή.

Εικόνα


ΠΗΓΗ: England: Verhaftung nach „Facebook-Verbrechen“ (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!