Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Το Gardasil αποτυγχάνει να προστατεύσει από την τραχηλική ενδοεπιθηλιακή νεοπλασία με την πάροδο του χρόνου



Ο ενθουσιασμός για ένα εμβόλιο για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας εξασθενεί με διαχρονικά δεδομένα




30 ΙουλΙου 2024





Από τον Peter A. McCullough, MD, MPH

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο κατά του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) το 2006, προχωρώντας σε Gardasil 9, ένα 9-δύναμο εμβόλιο, για χρήση σε παιδιά ηλικίας έως 9 ετών τον Δεκέμβριο του 2014. 

Το CDC συνιστά το εμβόλιο HPV ως μέρος του προγράμματος εμβολιασμού ρουτίνας για παιδιά ηλικίας 11-12 ετών, αλλά μπορεί να χορηγηθεί ήδη από την ηλικία των 9 ετών. 

Το εμβόλιο συνιστάται επίσης για ενήλικες έως 26 ετών και το 2018 ο FDA επέκτεινε το ηλικιακό εύρος για να συμπεριλάβει ενήλικες έως 45 ετών.





Adcock R, Kang H, Castle PE, et al. Συχνότητα εμφάνισης ενδοεπιθηλιακής νεοπλασίας του τραχήλου της μήτρας σε 14 χρόνια εμβολιασμού HPV. JAMA Oncol. Δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο στις 25 Ιουλίου 2024. doi:10.1001/jamaoncol.2024.2673


Οι Adcock et al έλαβαν δεδομένα από την 1η Ιανουαρίου 2007 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 από το New Mexico HPV Pap Registry (NMHPVPR), το μόνο ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης σε όλη την πολιτεία των ΗΠΑ για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. 

Πάνω από δεκατέσσερα χρόνια κατά τα οποία ο εμβολιασμός κατά του HPV θα έπρεπε να έχει επίδραση στον πληθυσμό, τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά για τους υψηλότερους βαθμούς τραχηλικής ενδοεπιθηλιακής νεοπλασίας 2 και 3, τα οποία είναι ευρήματα από βιοψία τραχήλου της μήτρας που υποδεικνύει ανώμαλα κύτταρα στην επιφάνεια του τραχήλου. 

Είναι επίσης γνωστό ως υψηλού βαθμού ή μέτρια δυσπλασία (CIN-2) και καρκίνωμα in situ (CIN-3). Το CIN 2/3 προκαλείται συνήθως από λοίμωξη με ορισμένους τύπους ιού ανθρώπινου θηλώματος (HPV).



Το εμβόλιο μπορεί να αποτύχει λόγω ανθεκτικών στελεχών, έλλειψης συμμόρφωσης ή άλλων λόγων. Είναι πιθανό οποιαδήποτε ευνοϊκή τάση εμβολιασμού να κατακλύζεται από πιο εντατικές προσπάθειες ελέγχου. Το κύριο σημείο για τους γονείς δεν είναι να καθησυχαστούν ψευδώς - ο εμβολιασμός HPV αποτυγχάνει να προστατεύσει από CIN-2 και CIN-3 σε πληθυσμιακή βάση. Έτσι, οι πυελικές εξετάσεις και τα τεστ ΠΑΠ είναι απαραίτητα για σεξουαλικά ενεργούς εφήβους και νεαρές γυναίκες.




Peter Α. McCullough, MD, MPH

Πρόεδρος, Ίδρυμα McCullough

www.mcculloughfnd.org

Adcock R, Kang H, Castle PE, et al. Συχνότητα εμφάνισης ενδοεπιθηλιακής νεοπλασίας του τραχήλου της μήτρας σε 14 χρόνια εμβολιασμού HPV. JAMA Oncol. Δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο στις 25 Ιουλίου 2024. doi:10.1001/jamaoncol.2024.2673





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΘΑΝΑΤΟΙ:












ΣΧΕΤΙΚΑ: 

«Πραγματικά ανατριχιαστικό»: Πέντε χώρες θα δοκιμάσουν την ευρωπαϊκή κάρτα εμβολιασμού
Το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Λετονία και η Πορτογαλία θα δοκιμάσουν τη νέα κάρτα εμβολιασμού σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων εκτυπωμένων καρτών, ταχυδρομικών αντιγράφων και ψηφιακών εκδόσεων για smartphones. Οι επικριτές το χαρακτήρισαν «άμεση απειλή για την ελευθερία».


Διαρροές RKI 9 Μαΐου 2020: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και πολιτικός καθορισμός ορίων επίπτωσης
Οι μάσκες ήταν ένας σημαντικός τρόπος για να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους ότι υπάρχει μια «πανδημία» για τουλάχιστον τρία χρόνια. Δεν υπήρξε ποτέ καμία απόδειξη γι' αυτό. Οι αρχές το γνώριζαν αυτό, επειδή ήταν η κατάσταση της επιστημονικής γνώσης και των επιδημικών πρωτοκόλλων μέχρι τις αρχές του 2020. Μόλις στις αρχές Μαΐου 2020, τα πρωτόκολλα RKI που διέρρευσαν δείχνουν ότι αυτό ήταν γνωστό. Οι οριακές τιμές για τα κρούσματα καθορίστηκαν αυθαίρετα από τους πολιτικούς.


Αυτοάνοσα νοσήματα ως αποτέλεσμα ενέσεων mRNA επιβεβαιώθηκαν ξανά
Μια νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι οι εμβολιασμοί mRNA είναι υπεύθυνοι για την παγκόσμια αύξηση των περιπτώσεων αυτοάνοσων ασθενειών και του συνδρόμου ανοσοανεπάρκειας που αποκτάται από το εμβόλιο του AIDS (VAIDS). Αυτή η σοβαρή βλάβη στο ανοσοποιητικό σύστημα αναγνωρίστηκε και περιγράφηκε ήδη τον Φεβρουάριο του 2022.


Ο FDA ομολογεί: μηδενικά επιστημονικά στοιχεία για τον «ιό της γρίπης των πτηνών» ή μόλυνση ... ούτε καν ένα «γονιδίωμα» που βρέθηκε από κανέναν... οπουδήποτε
Τα υπολογιστικά μοντέλλα και η ψευδοεπιστήμη υποστηρίζουν τις συμβουλές των «ειδικών»


Αυστραλία: Εκκαθαρίστηκε έγγραφο σχετικά με τον έλεγχο των παρτίδων εμβολιασμού – πλήρης απαλοιφή


Ο Π.Ο.Υ. προετοιμάζει εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού mRNA κατά της γρίπης των πτηνών
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) καλεί τις κυβερνήσεις των κυρίαρχων εθνών να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες για μαζικούς εμβολιασμούς mRNA για την υποτιθέμενη καταπολέμηση της «γρίπης των πτηνών». Ο Π.Ο.Υ., ο οργανισμός «υγείας» των Ηνωμένων Εθνών, υποστηρίζει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει τώρα να προετοιμαστούν για την «επόμενη πανδημία» και αυτή προφανώς θα είναι η γρίπη των πτηνών.


Μελέτη αποκαλύπτει: Ο αντιληπτός χρόνος επηρεάζει την ταχύτητα επούλωσης
Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ αποκαλύπτει έναν κρίσιμο παράγοντα που επηρεάζει την ταχύτητα ανάρρωσής μας από πληγές και ασθένειες.


5 ασκήσεις για ανακούφιση από τον πόνο στα ψηλά τακούνια
Τα ψηλά τακούνια είναι μοντέρνα, αλλά μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο στους αστραγάλους σας. Οι συνεπείς ασκήσεις μπορούν να μειώσουν τον πόνο και να σας κρατήσουν μοντέρνους ασφαλείς.


Ο στρατός των ΗΠΑ εγκρίνει τελικά αναδρομική αμοιβή για 24χρονο βετεράνο που τραυματίστηκε από υποχρεωτικό εμβόλιο COVID
Η ειδικός του αμερικανικού στρατού Karoline Stancik, με εξαιρετική υγεία και χωρίς ιστορικό καρδιακών προβλημάτων, βρήκε τη ζωή της εντελώς αναστατωμένη αφού χρειάστηκε να λάβει το εμβόλιο COVID-19 της Moderna με βάση το mRNA.


Προσέξτε για τα πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια του καρκίνου του οισοφάγου
Όταν ανιχνεύεται νωρίς, ο καρκίνος του οισοφάγου μπορεί συνήθως να αντιμετωπιστεί με επιτυχία.


Τι κάνει κάποιον πιο επιρρεπή στον εθισμό; 2 γονίδια παίζουν ρόλο
Η κατανόηση των γενετικών και νευρολογικών ριζών του εθισμού είναι το κλειδί για να ξεπεραστεί ο βαθιά προσωπικός και προκλητικός αγώνας που αντιμετωπίζουν πολλοί.


Η υγειονομική αρχή των ΗΠΑ γνώριζε ήδη για μελέτες σχετικά με σοβαρές βλάβες από τα «εμβόλια» Covid-19 το φθινόπωρο του 2021
Η βλάβη περιλαμβάνει επίμονα νευρολογικά συμπτώματα. Αυτό είναι εμφανές από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου πακέτου εγγράφων που η Υπεράσπιση της Υγείας των Παιδιών έχει αποκτήσει μέσω των δικαστηρίων. Παρ 'όλα αυτά, ο Karl Lauterbach ισχυρίστηκε ακόμα τον Φεβρουάριο του 2022 ότι οι ενέσεις Corona ήταν «λίγο πολύ απαλλαγμένες από παρενέργειες». (Με βίντεο)


Ο Π.Ο.Υ. ζητά μεγαλύτερη ταχύτητα στην προετοιμασία για την πανδημία
Ο Π.Ο.Υ. απαιτεί επί του παρόντος μεγαλύτερη ταχύτητα στην προετοιμασία για την «επόμενη πανδημία» από την έρευνα και την πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!