Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

HTAN Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ.

 




https://youtube.com/shorts/gAhE_Gi9QNk?si=8NrnuFIz67BAZ5pT

NYXTEΡΙΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ

3 σχόλια:

  1. ΜΤΦΡ.:

    Το 1978 ή 1979, οι Ισραηλινοί κατέρριψαν ένα λιβυκό πολιτικό αεροσκάφος, επειδή παραβίασε τον εναέριο χώρο του Ισραήλ.

    Ο πρόεδρος Νίξον έστειλε ένα τηλεγράφημα στον Καντάφι και τον Σαντάτ ζητώντας συγγνώμη για αυτό το περιστατικό και δεν έγινε λόγος να πάει στα Ηνωμένα Έθνη.

    Οι Διεθνείς Ενώσεις Πιλότων είχαν την συνάντηση τους, υπήρχαν 102 έθνη που ψήφισαν να καταδικάσουν το Ισραήλ και τέσσερα όχι και ο Αμερικανός εκπρόσωπος απείχε.

    Γιατί;

    Επειδή υπήρχε ... δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα εχθρό εκεί .

    Αλλά όταν οι σοβιετικοί κατέρριψαν ένα πολιτικό αεροσκάφος -η ίδια κατάσταση!- ξεσηκωθήκαμε με ηθική αγανάκτηση εναντίον αυτής της πράξης.

    Ποια είναι η διαφορά;

    Επειδή είναι ένα σταθερό μοτίβο.

    Πρέπει να επιμείνουμε ότι οι σοβιετικοί πρέπει να δημιουργηθούν ως εχθροί, διαφορετικά, αν δεν είναι πραγματικά ο μεγάλος εχθρός, πως θα πάρουμε την έγκριση για περισσότερα όπλα;



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ9 Αυγούστου 2024 στις 2:41 μ.μ.

      Εκ μέρους του συντάκτου μας, ευχαριστούμε πάρα πολύ Μαριγώ Ζαραφοπούλα μας γιά τήν μεταφραστική απόδοση των ( τόσο στοχευμένων καί ουσιαστικών ) λεγομένων του διασήμου Αμερικανού ηθοποιού!

      Διαγραφή
    2. Χαρά μου και πάντα στη διάθεσή σας, κύριε Καποδίστρια!

      Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!