Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Το φαινόμενο Taylor Swift - Στόχος τρομοκρατίας και ριζοσπαστισμού




Ένα άρθρο επισκεπτών από τον Thilo Schneider


Το ποπ φαινόμενο Taylor Swift φαίνεται να έχει μια ακαταμάχητη έλξη για ισλαμιστές και τρομοκράτες.

Στο Σάουθπορτ της Αγγλίας, ένας Άγγλος με ρίζες από τη Ρουάντα μαχαίρωσε έντεκα κορίτσια και τους δύο επόπτες τους, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για ένα αβλαβές εργαστήριο με θέμα την Taylor Swift στο πλαίσιο εορταστικών παιχνιδιών. Τρία από τα κορίτσια έχουν πλέον υποκύψει στα τραύματά τους.

Στη Βιέννη, τρεις συναυλίες της Taylor Swift έχουν πλέον ακυρωθεί μετά από απειλές επίθεσης, καθώς η αστυνομία δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να αναλάβει την ευθύνη για την ασφάλεια της εκδήλωσης. 

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει έναν Αυστριακό-Σκοπιανό, 19χρονο ισλαμιστή ως δράστη, ο οποίος ριζοσπαστικοποιήθηκε στο Διαδίκτυο και, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, «ορκίστηκε πίστη στο ISIS».

Φυσικά, είναι στη φύση των πραγμάτων ότι οι τρομοκράτες - είτε είναι ισλαμιστές είτε άλλοι τρομοκράτες - αναζητούν γεγονότα για τα σχέδιά τους που υπόσχονται τον μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο νεκρών και τραυματιών και, με λίγη τύχη, έχουν ακόμη και ένα «φαινόμενο σήματος» και μεταφέρουν ένα «μήνυμα». 

Μια βομβιστική επίθεση στην πλατεία του Αγίου Πέτρου με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες φυσικά «κάνει περισσότερη εντύπωση» από το να ρίχνεις ένα αυτοκίνητο πάνω σε αθώους περαστικούς, το οποίο μπορεί επίσης να μεταμφιεστεί σε τροχαίο ατύχημα εάν είναι απαραίτητο.

Αλλά τί είναι αυτό το «something about Taylor Swift» από όλα τα πράγματα; 

Αν έχετε ακούσει ποτέ τη μουσική που ακούν τα παιδιά σας ή τα εγγόνια σας: 

Πρόκειται για ακίνδυνη, κάπως γλυκανάλατη ποπ που είναι εύκολη στο αυτί και δεν προβάλλει καμμία καλλιτεχνική αξίωση, αλλά θέλει μόνο να διασκεδάσει. Με άλλα λόγια, το «μήνυμα» εδώ είναι ότι δεν υπάρχει μήνυμαΤο οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν είναι και κακό! 

Κάθε γενιά είχε το μεγάλο αστέρι της. Είτε οι παππούδες λιποθυμούσαν με τους Beatles είτε οι γονείς με τους Take That, εδώ είναι μία ποπ σταρ από τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Οι θαυμαστές, που αυτοαποκαλούνται "Swifties", είναι συνήθως μεταξύ δώδεκα και είκοσι δύο ετών και περνούν το χρόνο τους εκτός συναυλιών απομνημονεύοντας στίχους και χορούς, φτιάχνοντας ουράνια τόξα και φτιάχνοντας βραχιόλια φιλίας από γκλίτερ. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο ακίνδυνο και απολίτικο. Η Barbie φαίνεται εντελώς ανατρεπτική σε σύγκριση με την Taylor Swift.

Και ίσως αυτό είναι ακριβώς ένα σημείο που είναι τόσο μισητό από τους *****-ιστές: Πρόκειται απλώς για τη χαρά της ζωής και τη διασκέδαση, για τη φιλία, την πολυχρωμία και τον εορτασμό.

Όλα αυτά που οι οπαδοί μιας λατρείας θανάτου απορρίπτουν ριζικά και βαθιά.

Όλα όσα συνθέτουν την ελεύθερη Δύση με τα ελεύθερα άτομα της.

Μοιράζοντας χαρά χωρίς σύνορα και μαζί – που είναι και ήταν επίσης η αφελής προσφορά σε όλους τους «νεοφερμένους» που ποτέ δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να απελευθερωθούν από τους δικούς τους πολιτισμικούς περιορισμούς.

Φυσικά, είναι ακριβώς εδώ, με τους αβλαβείς και πολύχρωμους μονόκερους, που είναι πολύ δελεαστικό να χτυπήσουμε, γιατί θα έστελνε το μήνυμα: «Εσείς στην αφελή παρακμή σας είστε απλά τα εύκολα  θύματά μας. Δεν έχετε καμμία πιθανότητα και το βλέπετε και το ξέρετε αυτό!»

Για έναν τρομοκράτη, αυτό είναι ένας ακαταμάχητος μαγνήτης και πολύ πιο αποτελεσματικό παγκοσμίως από την εκατόν δωδέκατη τρίτη επίθεση με μαχαίρι στο φεστιβάλ κρασιού στο Bad Salzhinterhausen. 

Έτσι, αυτό δεν αφορά τόσο τα θύματα, αλλά το τι ενσαρκώνει ένας μουσικά μάλλον μέσος ποπ τραγουδιστής για τους «αληθινούς πιστούς».

Για την Taylor Swift και τη διοίκησή της, υπάρχει επίσης το γεγονός ότι δεν τους επιτρέπεται να μιλούν δημόσια. Ή θέλουν να μιλούν. 

Οι νεκροί και τραυματίες οπαδοί της στο Σάουθπορτ άξιζαν μερικές γραμμές από την Taylor Swift στο Instagram: «Είμαι εντελώς σοκαρισμένη. Η απώλεια ζωής και αθωότητας και το τρομερό τραύμα που προκλήθηκε σε όλους όσους ήταν εκεί – τις οικογένειες, τους πρώτους ανταποκριτές. Υπήρχαν μόνο μικρά παιδιά σε μια τάξη χορού. Απλά δεν ξέρω πώς θα μπορούσα ποτέ να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου σε αυτές τις οικογένειες».

Αλλά δεν χρειάζεται πραγματικά. Είναι ωραίο που το κάνει ούτως ή άλλως. Και αυτό είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να κάνει αν θέλει να κρατήσει τη δουλειά της στις 'woke' δυτικές κοινωνίες. Και αυτή είναι όλη η δουλειά της. Επειδή το τελευταίο άτομο που φταίει για όλα τα γεγονότα γύρω από το πρόσωπό της, τη μουσική, τις συναυλίες είναι η ίδια η Taylor Swift. Θέλει μόνο να κερδίσει χρήματα - και αυτό δεν είναι καθόλου κατακριτέο - και να εμπνεύσει τους θαυμαστές της. Δικαιούται και τα δύο!

Οι δολοφονίες και οι προγραμματισμένες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν –και εδώ είναι που γίνεται ενδιαφέρον– οφείλονται επίσης στους πραγματικούς ή δυνητικούς δράστες – αλλά η πραγματική ενοχή και ευθύνη ανήκει σε εκείνους που μίλησαν υπέρ της ανεξέλεγκτης και απεριόριστης μαζικής μετανάστευσης και δεν σκέφτηκαν τις πιθανές συνέπειες. 

Ή, πιο εγκληματικοί εκείνοι, οι οποίοι, όπως έχει ανακοινώσει και κάθε μεθυσμένος ηλίθιος σε κάθε τραπέζι ευρωπαίων θαμώνων, τουλάχιστον υποψιάστηκαν τις συνέπειες των πράξεών τους – και το αποσιώπησαν.

Ως εκ τούτου, οι διαδηλώσεις μπροστά από τζαμιά, καταφύγια ασύλου (συγγνώμη: «κέντρα υποδοχής») ή ισλαμικές κατοικημένες περιοχές επίσης ξεθυμαίνουν και υποβαθμίζονται στο καθεστώς της ανεγκέφαλης λεηλασίας από βίαιους όχλους, όπως είναι στην πραγματικότητα. 

Οι πραγματικοί υπεύθυνοι βρίσκονται στα κοινοβούλια και στα μέσα ενημέρωσης, στα δικαστήρια και στην αστυνομία.

Είναι αυτοί εναντίον των οποίων πρέπει να κατευθύνονται οι διαδηλώσεις των λεγόμενων ή πραγματικών «δεξιών εξτρεμιστών» και δεξιών εξτρεμιστών. 

Ενάντια στους ευτελιστές, ενάντια στους καμπόσους, τους εφησυχαστές, τους συκοφάντες, τους, με συγχωρείτε, κ@λογλείφτες των ισλαμιστών, που θα προτιμούσαν να δουν εδώ ένα χαλιφάτο παρά μία δημοκρατία, που προσποιούνται ότι τους υπερασπίζονται και δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το γεγονός ότι εκείνοι που έχουν πραγματικά ξεφύγει από τα βασανιστήρια και τους βιασμούς είναι αναγκασμένοι να κοιτάξουν ξανά τους δημίους τους στο πρόσωπο.

Ή, όπως τραγουδά η Taylor Swift στο "Anti Hero":

«Άκουσες τον κρυφό ναρκισσισμό μου;

Μεταμφιέζομαι σε αλτρουισμό»





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!