Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΣΟΒΑΡΟ! - Περισσότερες από 300 επιστημονικές εργασίες γιά τόν 'covid', ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ γιά απάτη ! ! ! ! ! ! !

 


(Natural News) 

Το Retraction Watch παρακολουθεί στενά (https://expose-news.com/2023/06/01/journals-retract-more-than-300-covid-papers/) τα «επιστημονικά» έγγραφα του κορωνοϊού της Γουχάν (Covid-19) όλα αυτά τα χρόνια, σημειώνοντας σε μια συνοπτική λίστα (https://retractionwatch.com/retracted-coronavirus-covid-19-papers/) ότι περισσότερα από 300 από αυτά έχουν αποσυρθεί από τη δημοσίευσή τους, λόγω συμβιβασμένων δεοντολογικών προτύπων και ανησυχιών σχετικά με την εγκυρότητα και την αξιοπιστία.


Ο κατάλογος, ο οποίος αυξάνεται από τον Απρίλιο του 2020, δεν κάνει διάκριση μεταξύ απόσυρσης και ανάκλησης, επειδή τα περιοδικά που κάνουν μια τέτοια διάκριση «το έχουν κάνει συνήθως για να δικαιολογήσουν ότι δεν λένε τίποτα για το γιατί αποσύρθηκε ένα έγγραφο και μερικές φορές για να εξαφανίσουν ένα έγγραφο χωρίς ίχνος», λέει η ομάδα.

Από τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, υπάρχουν συνολικά 330 έγγραφα covid που έχουν αποσυρθεί, μαζί με άλλα 19 που έχουν λάβει «εκφράσεις ανησυχίας».

Ο Gunnveig Grødeland, ανώτερος ερευνητής στο Ινστιτούτο Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου του Όσλο (https://www.uio.no/english/), λέει ότι πολλοί ερευνητές έθεσαν σε κίνδυνο τα ηθικά τους πρότυπα κατά τη διάρκεια της «πανδημίας» είτε για να προσπαθήσουν να εγκρίνουν περισσότερες από τις δημοσιεύσεις τους είτε για να κάνουν σκόπιμες συντομεύσεις για γρήγορη δημοσίευση.

"Ενώ είναι κατανοητό ότι ορισμένα άρθρα πρέπει να ενημερωθούν ή να αλλάξουν για να δημοσιευτούν σε διαφορετική μορφή, μερικά έχουν αποσυρθεί επειδή οι ερευνητές δεν έλαβαν ενημερωμένη συγκατάθεση κατά τη διάρκεια της έρευνας", ανέφερε το Exposé News σχετικά με το θέμα.

«Ο Grødeland επεσήμανε ότι άλλα άρθρα έχουν αποσυρθεί αφού οι συντάκτες παρατήρησαν ότι οι στρατηγικές που ανέφεραν οι εφημερίδες έδιναν τη λανθασμένη εντύπωση στα μέσα ενημέρωσης ότι συνιστώνται ως πραγματική θεραπεία ή πρόληψη του covid-19. 

Είπε ότι αυτού του είδους τα άρθρα έπρεπε να αποσυρθούν, καθώς ισχυρίζονταν πράγματα για τα οποία ούτε οι συντάκτες των άρθρων ούτε τα θεσμικά τους όργανα μπορούσαν να εγγυηθούν.

(Σχετικά: Επειδή πολλά από αυτά που περνούν σήμερα ως «επιστήμη» είναι απατηλά, πολλά από αυτά που συνιστούν σύγχρονη ιατρική είναι επίσης απατηλά - και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γιατροί που αμφισβητούν το status quo συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν καταπίεση και διακρίσεις. https://naturalnews.com/2022-10-03-study-doctors-skeptical-vaccine-safety-suppression-discrimination.html)

 

Ακόμη και περιοδικά «κύρους» όπως το Lancet δημοσίευσαν ψεύτικη «επιστήμη» covid που αργότερα αποσύρθηκε ή ανακλήθηκε

Δεν ήταν μόνο σκοτεινά περιοδικά που δημοσίευσαν την επιστήμη για τα σκουπίδια σχετικά με τον covid. Υπήρξαν αξιόπιστα ονόματα όπως το Lancet και το Science που έπρεπε να βάλουν την ουρά τους ανάμεσα στα σκέλια και να παραδεχτούν αθόρυβα μέσω ανάκλησης ή απόσυρσης ότι είχαν κάνει κάποια σοβαρά εκδοτικά λάθη.

Το $cience δημοσίευσε επίσης μια δόλια μελέτη που εξετάζει την εξάπλωση της λεγόμενης «Omicron» παραλλαγής του covid σε όλη τη Νότια Αφρική. Αυτό το έγγραφο εντοπίστηκε αφού οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επεσήμαναν ότι ορισμένα από τα δείγματα που χρησιμοποιήθηκαν θα μπορούσαν να ήταν ψευδώς θετικά, βλέποντας πώς η δοκιμή PCR ήταν δόλια και λανθασμένη από την αρχή.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Lancet παρενέβη άμεσα στην περαιτέρω έρευνα από τις κυβερνήσεις σχετικά με την αξία της υδροξυχλωροκίνης (HCQ) ως φάρμακο για τον covid. Τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) όσο και διάφορες εθνικές κυβερνήσεις σταμάτησαν στην πραγματικότητα την έρευνά τους για την HCQ λόγω αυτής της ψευδούς μελέτης, η οποία ισχυρίστηκε ψευδώς ότι το ευρέως χρησιμοποιούμενο φάρμακο αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής αρρυθμίας και θνησιμότητας για ασθενείς με covid.

Τα περισσότερα από τα πλέον αποσυρθέντα έγγραφα προέρχονταν ομολογουμένως από λιγότερο αξιόπιστα περιοδικά όπως το International Journal of Audiology, το οποίο δημοσίευσε περίπου 60 διαφορετικές ψευδείς μελέτες covid

Ένας από αυτούς ισχυρίστηκε ότι ο covid συσχετίστηκε με απώλεια ακοής, εμβοές, κουδούνισμα στα αυτιά και ίλιγγο, μόνο για να παραδεχτούν αργότερα οι συντάκτες του ότι αυτός ο ισχυρισμός είναι ψευδής.

Ένα άλλο έγγραφο αποσύρθηκε από τον συντάκτη του ScienceDirect «με βάση το γεγονός ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα ευρήματα είναι αναξιόπιστα». 

Το εν λόγω έγγραφο είχε αποδώσει ψευδώς πολλούς «θανάτους covid» στην ίδια την ασθένεια, όταν οι περισσότεροι από αυτούς προκλήθηκαν στην πραγματικότητα από συννοσηρότητες και άλλα πράγματα που δεν σχετίζονται με τον covid.

Περισσότερη ειδησεογραφική κάλυψη όπως αυτή μπορείτε να βρείτε στο JunkScienceWatch.com.

Οι πηγές για αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν:

Expose-News.com

RetractionWatch.com

NaturalNews.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.naturalnews.com/2023-06-07-300-scientific-papers-covid-retracted-for-fraud.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!